Peki gainer gerçekten göbek yapmadan kilo aldırırmı ?
kullanım zamanına bağlı gobek yapıp yapmaması
ant. sonra ver yarım porsiyon kaslara gitsin yatmadan once ver gobek olsun.![]()
Yulafları alıp, mikser veya mutfak robotu ile toz haline getirebilirsiniz. Sonra isteğe bağlı olarak bu whey + yulaf karşımını, süt ile içebilirsiniz. Dileyenler, zor kilo alanlar içerisine, muz, fıstık ezmesi, yanına fındık ve badem ekleyebilir. (Bu dediğimin benzeri ürünler ABD'de whey & oats adı altında da satılmaktadır.)
.
Gainer ürünleri genellikle bol bol dextrose ve maltodextrin içermekte olup, içerisindeki protein'lerin kalitesi de (şahsi görüşüm) düşük.
Gainer yerine whey ve bol bol yulaf bence en güzel kilo aldırıcı. Paranızı bunlara yatırmanızı tavsiye ederim. Yulafları alıp, mikser veya mutfak robotu ile toz haline getirebilirsiniz. Sonra isteğe bağlı olarak bu whey + yulaf karşımını, süt ile içebilirsiniz. Dileyenler, zor kilo alanlar içerisine, muz, fıstık ezmesi, yanına fındık ve badem ekleyebilir. (Bu dediğimin benzeri ürünler ABD'de whey & oats adı altında da satılmaktadır.)
En kaliteli gainer'dan daha sağlıklı ve besleyici olacağını garanti edebilirim.
Bu arada ölçek hesabı yapmak isteyenler için, 1 ölçek whey , aynı protein ölçeğiyle 4 ölçek yulaf (100gr) ve 500ml süt yaklaşık olarak 52gr protein, 85gr karb ve 10gr yağ ihtiva eder. İsteğe bağlı kaloriler ve gramaj arttırılabilir, yukarda saydığım diğer gıdalar eklenebilir.
Kış döneminde ara öğünlerde kullandığım, hem çok pratik, hem de çok besleyici bir karışım olduğundan size de tavsiye etmek istedim.
Gainer ürünleri genellikle bol bol dextrose ve maltodextrin içermekte olup, içerisindeki protein'lerin kalitesi de (şahsi görüşüm) düşük.
Gainer yerine whey ve bol bol yulaf bence en güzel kilo aldırıcı. Paranızı bunlara yatırmanızı tavsiye ederim. Yulafları alıp, mikser veya mutfak robotu ile toz haline getirebilirsiniz. Sonra isteğe bağlı olarak bu whey + yulaf karşımını, süt ile içebilirsiniz. Dileyenler, zor kilo alanlar içerisine, muz, fıstık ezmesi, yanına fındık ve badem ekleyebilir. (Bu dediğimin benzeri ürünler ABD'de whey & oats adı altında da satılmaktadır.)
En kaliteli gainer'dan daha sağlıklı ve besleyici olacağını garanti edebilirim.
Bu arada ölçek hesabı yapmak isteyenler için, 1 ölçek whey , aynı protein ölçeğiyle 4 ölçek yulaf (100gr) ve 500ml süt yaklaşık olarak 52gr protein, 85gr karb ve 10gr yağ ihtiva eder. İsteğe bağlı kaloriler ve gramaj arttırılabilir, yukarda saydığım diğer gıdalar eklenebilir.
Kış döneminde ara öğünlerde kullandığım, hem çok pratik, hem de çok besleyici bir karışım olduğundan size de tavsiye etmek istedim.
Extravaganza ; temelde pratik uygulanabilir bir beslenme önerisi fakat yulaf , çavdar vs. gibi tahılların unlarını çiğ olarak tüketmek çesitli bağırsak ve sindirim sistemi sorunlarına yol açabilir.
Whey & Oats ürünleri ısıl işleme uğramış kullanıma hazır ürünlerdir. Bu gibi besinleri pişirdikten sonra tüketmeniz gereklidir.
Extravaganza ; temelde pratik uygulanabilir bir beslenme önerisi fakat yulaf , çavdar vs. gibi tahılların unlarını çiğ olarak tüketmek çesitli bağırsak ve sindirim sistemi sorunlarına yol açabilir.
Whey & Oats ürünleri ısıl işleme uğramış kullanıma hazır ürünlerdir. Bu gibi besinleri pişirdikten sonra tüketmeniz gereklidir.
peki yulafı nasıl tüketmemiz daha sağlıklı olur ?
Çiğ Tahıl Ürünü Tüketimi
Un tahıldan üretilen bir besin olduğundan içeriğinde karbonhidrat ve protein vardır. Protein olarak prolamin, glutelin, globulin ve albumin yer alır.Vitaminler açısından tiamin tahıllarda önemli bir kaynaktır.
Karbonhidratların sindirilebilmeleri için emilmeleri ve metabolize olmaları gereklidir. Karbonhidratları monosakkarit olarak aldığınızda monosakkaritler sindirimde bir değişikliğe uğramazlar. Dissakkaritlerin sindirilebilmeleri için disakkaridaz enzimlerinin disakkaritleri monosakkaritlere ayırmasına ihtiyaç vardır. Eğer bu enzimler yok ise karın ağrısı ve ishal olarak ortaya çıkan emilme bozuklukları görülebilir. Buğday unu içinde yer alan nişasta tükrük salgısında bulunan pityalin içindeki amilazenziminin etkisi ile parçalanır. Fakat asit ortamda pityalin amilazı etkisizdir. Bu nedenle İnce barsaklarda pankreas tarafından salgılanan amilaz enzimi nişastayı parçalar ve monosakkaritlere kadar ayrışarak emilime geçerler.
Pişirilmiş yada ezilerek püre haline getirilmiş besinlerdeki nişasta çiğ ve tane olarak yenilen besinlere göre daha kolay sindirilirler.Orneğin patates nişastası çiğken sindirilemez durumdayken pişirildiğinde hızla sindirilebilir hale geçer, soğutulduktan sonra yenildiğinde ise sindirimi daha yavaştır.
Bu bilgiler ışığında baktığımızda çiğ hamur yerken un içinde bulunan proteinler ve nişastadan ötürü sindiriminde güçlük çekeceğimizi aklımızdan çıkarmamalıyız.
KAYNAK: Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü - Beslenme ve Diet Uzmanı Canan Doğan
Yulafı süt ile muhallebi gibi pişirebilirsiniz. Fırınlama veya mikrodalgada birkaç dakika ısıl işleme tutup üzerine süt ilave edebilirsiniz. Yulafın üzerine yüksek sıcaklıkta sıvı ( su , süt vs. aruzaya göre ) döküp birkaç dakika bekledikten sonra tüketebilirsiniz.
Tesekkurler bilgi icin ancak, yillardir yedigim yulaf ezmesi bir kere olsun bende hazim sorunu, gaz, ishal yapmadi, sindirim noktasinda kimi zaman 2 ogunde almam gereken karboyu yulaf ezmesinden (su ile) aldigimda cok sik olmustur. Tabi ki bu demek olmuyor ki ben de olmuyor baskasinda olmaz. Zararini gormedim yarari ise56 kilodan 85 kiloya cikabilmemdir.
Dostum Eti lifalif tarzı dışardan aldığımız yulaflar içinde aynı şey geçerlimi?Yulafı süt ile muhallebi gibi pişirebilirsiniz. Fırınlama veya mikrodalgada birkaç dakika ısıl işleme tutup üzerine süt ilave edebilirsiniz. Yulafın üzerine yüksek sıcaklıkta sıvı ( su , süt vs. aruzaya göre ) döküp birkaç dakika bekledikten sonra tüketebilirsiniz.
Dostum Eti lifalif tarzı dışardan aldığımız yulaflar içinde aynı şey geçerlimi?
ben süt döküp yiyorum onu?
Karın ağrısı ve ishal durumları genelde uç belirtilerdir , bu tür belirtiler herkezde görülemiyebilir. Eti LifaLif in kutulanmadan önce ne tür işlemlerden geçtiği hakkında detaylı bir bilgiye malesef sahip değilim.
Fakat kesin olan birşey var ki tahılları ısıl işleme tabi tutarak tüketmek bu besinlerin sindirimlerini ve vücut tarafından emilimlerini son derece kolaylaştırıyor. Hem bu besinlerden max. verim alabilmek , hemde sindirim sistemimizi rahatlatmak için bu tür besinlerin ısıl işlemden geçirilerek tüketilmesi gerektiği kanaatindeyim.