guardbody
Özel Üye
marka hakkında birçok soru işareti oluşunca firma sahibi Sadıık bey ile oldukça uzun bir görüşme yaptım arkadaşlar.Hepinizin aklına gelen soruları sordum.öncelikle aroma konusundan bahsettim.firmadan alışveriş yapan birçok ileri düzey sporcu ve kulüp aromadan daha önemli olanın içeriği olduğundan bahsetmiş ve yüksek değerlilik istemiş.işin içine tatlandırıcı,dekstroz gibi etkenler girmeyince protein oranıda haliyle yükseliyor fakat aroma yok gibi bir şey oluyor.aroma beklentisi olanlar için muzlu ürün almalarını öneririm.ikinci sorum olarak büyük gramajlı üründen neden vazgeçtiklerini sordum.ilk piyasaya çıkan yüksek gramajlı ürünlerden azda olsa müşteri şikayeti almışlar.bunun nedeni ise genrise içeriğine diğer gıda maddelerindeki aşırı miktarda koruyucu kullanmıyor.haliyle son kullanma tarihleride yakın oluyor (kutu üzerine dikkat edin).fakat yinede isteyen kesimlerde olduğundan yakın zamanda yüksek gramajlı ürün satışına geçeceklerini fakat önceden saklama koşulları hakkında alacak olanların bilgili olmasını beklediklerini söylediler.Hammadde temin ettikleri yerleri sordum ve kesinlikle birçok markada olduğu gibi çin menşeili bir tüketim söz konusu değil.kalite açısından başı çeken denetimli ülkeler herzaman tercihleri olmuş.Fenerbahçe atletizm takımı belli bir süreç sonunda bu markayı kullanmaya karar vermiş (cümle arası ek referans bilgisi vereyim).whey hafif olduğu için kutu ağzına kadar dolu oluyor.içerideki hava sirkülasyonu az olduğu için değer kaybı veya bozulma uygun koşullarda son güne kadar sağlanabiliyor.kar marjları piyasadaki birçok markaya göre kat be kat düşük (birim girdi ve işçilik maliyetleri hakkında bilgi alınca ortaya çıkıyor).etiket üzerindeki protein miktarı ise bakanlığın üzerinde whey protein yazdığı için sadece whey miktarını yazmasını uygun bulması sebebi ile yeni ambalajlarda 76 seviyesinde tutulmuş.bukadar kaliteli madem yurtdışındaki sıralamada neden ilk sıraya oturmamış diye içinizden soranlar olabilir.Arkadaşlar bu sıralama oluşturulurken malın piyasadaki reklamlarından satışına,analizlerinden tutunda daha birçok etken var.Birde işin en önemli yanı bir Türk markası.Üzerinde yazan değerlerden aşağısı analizlerde çıkarsa fabrikayı kapatmayı bizzat taahhüt ediyor.Sürekli olarak habersiz numune alımları yapıldığı halde bugüne kadar içerikte nişasta bulgusuna raslanmamış bir mark****endilerine performans ürünlerinden aakg tarzınında ürün portföyünde yer alması gerektiğine dair fiklrimi belirttim ve not alarak araştıracaklarını ve olumlu sonuç çıkarsa hammadde aaştırması neticesinde 2-3 aylık bir zaman diliminde ürünü piyasaya çıkaracaklarını söylediler.Forumları sürekli olarak okuyorlar fakat hiçbir çalışan cevap yazmıyor.kendi sitelerine yazılan her soruya ise mantık çerçevesi içinde cevap veriyorlar.ben spora ilk başladığım yıllarda millet alman ve amerikan mallarına saldırırken ki ambalajları hatırladım konuşmamız esnasında.top amino,super gaıner gibi ürünleri olan bazı markalar teneke üzerine bildiğin gazete kağıdı kalitesindekağıt yapıştırıp ülkemizde satışa sunarlardı.Genrise ilk piyasaya çıktığında kutu ve ambalaj kalitesi aklıma geldi.Belki ambalaj şekli ve kalitesi düşürülerek fiyat azda olsa düşürülebilir ve tüketimimiz daha fazla olur diye bir fikir daha söyledim.Belki değerlendirilir.Aklımda kalanlar şimdilik bunlar.kısa bir not düşeyim; firma ile ne ortaklığım nede ürünlerini satmışlığım var.şimdiye kadar yürüttkleri imajı zedeleyecek etik dışı bir davranışa yol açmadan konuşmamızı paylaşayım dedim.Gerisi forum camiasına kalmış.