arkadaşlar çoğu kişiyle birlikte ben de glutaminin etkilerinin neler olabileceğini merak ederek kullanmaya başlamıştım. arka arkaya önce weider daha sonra universal kullandım. ilk başlarda cok bariz etkilerini gözlemleyemedim ancak antremanlar önceki antremanlara göre daha iyi çıkıyor ve yorgunluk daha azdı ama ben bunu aşırı motive olmama bağlayarak glutaminin sihirli bir şey olarak görülmesine karşı çıkıyordum içten içe
yaklaşık 1 aydır glutamin kullanmıyorum, daha doğrusu cimrilikten gidip yeni bir kutu almıyorum farkettim ki artık antremanlar daha cok yormaya başladı. sabahları bile daha zor kalkıyorum ve antreman sonrası kas ağrıları daha uzun sürmekte..ben glutaminin ne kadar faydalı bir şey olduğunu birebir tecrübe ediyorum şu anda...diyetimde herhangi bir değişiklik yok sadece eskiye göre glutamin yok hayatımda ve etkilerini çok net görüyorum..kesinlikle bir sporcunun olmazsa olmazları arasında yeralması gereken bir supplement...hatta spor yapmayanlar bile bağışıklık sistemini güçlendirme amaçlı alabilirler. Bu kış şu ana kadar bir kez bile hasta olmadığımı söylememe gerek yok herhalde ki ben her kış en az 2 kere grip olurum.