Glutamine Nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kullanabilirsin.

Arkadaslar, bugün (1 kutu 400 gr) Weider L-Glutamine satin aldim.fiyat: 24 Euro Protein tozuyla birlikte almayi düsünüyorum. spor yaptigim günlerde 10 gr (spordan sonra ve yatmadan önce) yapmadigim günlerde 5 gr almami tavsiye etti satis görevlisi. gelismeleri aktaricam hayirlisiyla.

bu arada spordan sonra protein tozuyla birlikte es zamanli alabilir miyim??? normalde 100ml su'yu 5 gr glutamin'le karistirip aliyoruz,protenin tozuyla da mümkün mü acaba??

Arkadaslar bu konuyu bastan sona okumus olmakla beraber, hortlatmakta istemezdim:)
Ama kimse net bir cevap vermemiş.

Şimdi efendim sorum şöyle olacak ; Optimum whey protein var elimde. İçeriğinde glutamin oldugu yazıyor hatta 4 gr ! ve hatta bcaa 5.5 gr. var yazılana göre.

Peki sorum şu biz bunlara ragmen ekstradan glutamin , bcaa vs. almalımıyız ?

Çünkü 5'er gr glutaminin yeterli oldugu söylenmiş hep bir antreman öncesi ve sonrası.

Bu durumda optimum whey yeterli olacaktır gibi geliyor bana.

Yanılıyor muyum ?

yani neden ekstra'dan gidip birde glutamin alalımki,, hadi kreatin neyse.

zaman ayırdıgınız ve lginiz için şimdiden teşekürler! :)

Son düzenleme:
aynı araştırmayı 1 haftadır bende yapıyorum..Genel kanı wheylerin içindeki glutaminin tam manasıyla o glutamine olmadığı..glutamik acid ve öncüleri falan yazıo dikkat edersen..weider in glutamini ne bakıorum şimdi ama piyasada kalmamış neden anlamadım...

Arkadaslar bu konuyu bastan sona okumus olmakla beraber, hortlatmakta istemezdim:)
Ama kimse net bir cevap vermemiş.

Şimdi efendim sorum şöyle olacak ; Optimum whey protein var elimde. İçeriğinde glutamin oldugu yazıyor hatta 4 gr ! ve hatta bcaa 5.5 gr. var yazılana göre.

Peki sorum şu biz bunlara ragmen ekstradan glutamin , bcaa vs. almalımıyız ?

Çünkü 5'er gr glutaminin yeterli oldugu söylenmiş hep bir antreman öncesi ve sonrası.

Bu durumda optimum whey yeterli olacaktır gibi geliyor bana.

Yanılıyor muyum ?

yani neden ekstra'dan gidip birde glutamin alalımki,, hadi kreatin neyse.

zaman ayırdıgınız ve lginiz için şimdiden teşekürler! :)

aynı araştırmayı 1 haftadır bende yapıyorum..Genel kanı wheylerin içindeki glutaminin tam manasıyla o glutamine olmadığı..glutamik acid ve öncüleri falan yazıo dikkat edersen..weider in glutamini ne bakıorum şimdi ama piyasada kalmamış neden anlamadım...

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/protein-tozlar-ve-glutamine-oyunu-t47134.html

Bahsettiğiniz konunun araştırması ..

Teşekürler cevap için.

ey gidiii. Öncelikle soruma cevap buldum sayende hocam, sanada teşekür ederim. Fakat akabinde hayal kırıklığına uğradım çünkü , konu'ndan öğrendiğim kadarı ile başka arkadaşlar için kısaca özet geçiyim ; bizim bu ON whey'de ki gulutamik asit'miş ve çoğunu bağırsak emiyormuş kendisi için ! yani glutamine falan değilmiş. Öyleyse glutamine + kreatin almak lazım.:)))

hocam birşey sormak istiyorum bu glutamine yi bcaa+whey ile kombine etsek mi daha faydalı olur yoksa creatine+whey ile mi forumda okuduguma göre herkes creatine+whey i örnek gösteriyor ama cretine bırakıldığında kütle kaybı olduğu söyleniyor yardımcı olursanız sevinirim

antrenman günlerinde;
antrenmandan hemen sonra whey+kreatin+glutamin olarak alım yapıyorum.5gr kreatin 5 gr glutamin 1 ölçek protein tozu ve gece yatmadan önce 5gr alıyorum.
antrenman olmayan günlerde ne zaman alayım şaşırdım açıkçası.yine yatmadan önce mi 5gr alayım yoksa sabah kalkınca ya da öğlen yemeğinden hemen sonra mı?

antrenman günlerinde;
antrenmandan hemen sonra whey+kreatin+glutamin olarak alım yapıyorum.5gr kreatin 5 gr glutamin 1 ölçek protein tozu ve gece yatmadan önce 5gr alıyorum.
antrenman olmayan günlerde ne zaman alayım şaşırdım açıkçası.yine yatmadan önce mi 5gr alayım yoksa sabah kalkınca ya da öğlen yemeğinden hemen sonra mı?

Bence 5 gram günlük alımı yeterli olacaktır.

Bu dogrultuda glutamine takviyesi her ne kadar önemli görünse de, agiz yoluyla alinan büyük dozda glutamine´in yüzde 50 ilâ 85´inin kan akisina erisemedigi bildiriliyor. Bundan dolayi, mega dozlarlar yükleme yapmak yerine, günde 2 ilâ 3 gram aliminin daha uygun olacagi belirtiliyor.

Antreman günlerinde antreman sonrası veya gece yatmadan önce.

Off günlerde ise sabah kalkınca veya yatarken.

Kullanım dozaji belli günde 5 ila 20 gr arası ama kullanım süresini bilmiyorum açıkçası..Glutamini de creatine gibi belli cycle'larda mı kullanmak gerekir. örneğin 1 ay kullan 10 gün bırak gibi?

meraba birşey merak ediyorum hiç toz bcaa qlutamin kullanamdım
sağlam bir idmana başladım kaç çay kaşığı bcaa qlutamin kullanayim? 1 yeter mi yoksa 2 3?

teşşekürler cevaplar için...

Glutamine olarak ne onerirsiniz ?

Bir de ben glutamine, kreatin, protein'i karistirmak istiyorum da o sekilde daha mi iyi olur ?

optimum glutamin 120 servis ve gaspari glutamin 60 servis arasında kaldım yine
ha birde perfect n. var oda 50 servis ve hepsinin fiyatı birbirine yakın ayrıyetten hepsinin 1 porsiyonu 5gr glutamin içeriyor
bu denli yakın fiyatların yanında neden servis farkı baya bir fazla ?

Glutamine olarak ne onerirsiniz ?

Bir de ben glutamine, kreatin, protein'i karistirmak istiyorum da o sekilde daha mi iyi olur ?

ne zaman kullanıcağına bağlı..Protein kreatin ve glutamine karıştırıp spor öncesi alabilirsin ama spor sonrası kreatin mantıklı olmaz

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:34 ----------

optimum glutamin 120 servis ve gaspari glutamin 60 servis arasında kaldım yine
ha birde perfect n. var oda 50 servis ve hepsinin fiyatı birbirine yakın ayrıyetten hepsinin 1 porsiyonu 5gr glutamin içeriyor
bu denli yakın fiyatların yanında neden servis farkı baya bir fazla ?

optimum glutamine iyi hem saf % 100 glutamine içeriyo hemde uygun

Bende optimum kullanıyorum etkisini gördüğümü söyleyebilirim. Antrenmanlar daha verimli geçiyor. Plasebo etkisi fln diyorlar ama bi yere kadar plasebo

eğer whey ve diğer kaynaklardan glutamin ihtiyacımız karşılayabiliyorsak ağır çalışma sonrası saf glutamin almaya gerek var mıdır?

Arkadaslar ben 4 5 aydir duzenli protein tozu amino asit glutamin kullaniyorum spor salonundaki hocam 1 ay hic bir sey kullanmamami ,vucudumu dinlendirmemi soyledi boyle bir sey yapmama gerek var midir acaba veya bu surecte nasil beslenmeliyim yardimci olursaniz sevinirim simiden cok tesekkurler

Arkadaslar ben 4 5 aydir duzenli protein tozu amino asit glutamin kullaniyorum spor salonundaki hocam 1 ay hic bir sey kullanmamami ,vucudumu dinlendirmemi soyledi boyle bir sey yapmama gerek var midir acaba veya bu surecte nasil beslenmeliyim yardimci olursaniz sevinirim simiden cok tesekkurler

Söylediği şey çok doğru hocanızın, bir ay ara verip vücudunuzu dinlendirmek hem bedeniniz için hemde gelişiminiz için iyi gelecektir. Bu sürede günlük almanız gereken karbonhidrat ve protein miktarını supllementsiz olarak karşılamaya çalışın.

Back
Yukarı