Glutamine Nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Söylediği şey çok doğru hocanızın, bir ay ara verip vücudunuzu dinlendirmek hem bedeniniz için hemde gelişiminiz için iyi gelecektir. Bu sürede günlük almanız gereken karbonhidrat ve protein miktarını supllementsiz olarak karşılamaya çalışın.
Bunu nasil yapmaliyim ve bu surecte kas hacmimde kuculme olur mu olmamasi icin ne yapmaliyim

1 ay supplement kullanmamak hem iç organlarınızı dinlendirecektir hem de vücut sürekli alıştığı destekten mahrum kalacağı için daha çok tepki gösterecektir gelişmek için. Yapacağınız tek şek supplementsiz günlük ihtiyacınız olan protein ve karbonhidratı besinlerden karşılayın. İdmandan hemen sonra protein ağırlıklı bir öğün yiyin. Bu şekilde bir ay devam ettikten sonra supplementinize kaldığınız yerden devam edin.

1 ay supplement kullanmamak hem iç organlarınızı dinlendirecektir hem de vücut sürekli alıştığı destekten mahrum kalacağı için daha çok tepki gösterecektir gelişmek için. Yapacağınız tek şek supplementsiz günlük ihtiyacınız olan protein ve karbonhidratı besinlerden karşılayın. İdmandan hemen sonra protein ağırlıklı bir öğün yiyin. Bu şekilde bir ay devam ettikten sonra supplementinize kaldığınız yerden devam edin.
Aslinda glutamin kullanmaya baslayali 1 ay olmus bu yuzden hocam bu vucudumu bir aylik dinlendirme surecinde glutamin kullanabilicegimi ve agir antreman sonralari normalde aldigim aminoasit miktarini yariya indirerek almami soyledi cunku okuldan dolayi falan cok iyi beslenemedigimi soyledim sizce yinede vucut yorulur mu ve aminoasidi sadece agir antremenlarimdan sonra yani haftada 3 kere falan ve glutaminide her antreman sonra kullanmami soyle off gunlerinde kullanma dedi sizce boyle mi uygulamayaliyim yoksa hic bir sey kullanmadan mi hic bir sey kullanmadansa kas kutlemin azalmamasi icin beslenemem nasil olmali cevaplariniz icin cok tesekkur ederim

Katabolizm etkisinden kurtulmak amaçlı alındığı bahsedilmiş ilk mesajda glutamineden. %100 üzüm sularını da antremanın hemen bitiminde bu kas yıkımını engellemek amaçlı kullandığımızı biliyorum. Öyleyse üzüm sularının yaptığı etkiyle glutamine'in etkisini karşılayanımız miyiz bu açıdan?

Teşekkürler..

Merhaba arkadaşlar ben optimum gold whey kullanıyorum yanında Hardline L-carnitine ve hardline kgt kullanıyorum daha öncesinden kilolu biriydim ve karın bölgem sarkık bunların dengeli kullanımı hakkında bi bilgi verebilirmisiniz

Merhaba arkadaşlar ben optimum gold whey kullanıyorum yanında Hardline L-carnitine ve hardline kgt kullanıyorum daha öncesinden kilolu biriydim ve karın bölgem sarkık bunların dengeli kullanımı hakkında bi bilgi verebilirmisiniz

L carnitine antrenmandan 20-30 dakika önce, whey proteini antrenmandan 1 saat önce ve antrenmandan hemen sonra KGT ile birlkite kullanabilirsiniz...

Arkadaşlar öncelikle merhabalar,uzun bir süredir forumda araştırma yapıyorum fakat henüz düşüncelerimi neticeye ulaştırabilmiş değilim.

Yaklaşık 3 ay düzenli spor yapıp 1 ay ara vermek zorunda kaldım, aradan sonra ise yaklaşık 2 aydır düzenli olarak spor yapıyorum ve takviye olarak performans serisi protein tozu kullanıyorum.

Boy:1.77 -- Kilo:73 -- Karın bölgemde yağlanma var. Geçen süre zarfında incelme ve sıkılaşma haricinde, kendimi tatmin eder bir gelişme sağlayamadığım için supplement takviyesine ihtiyaç duydum.

Glutamin, BCA ve Aminoasit takviyesi yapma düşüncesindeyim, fakat bir türlü karar verip kombinasyon yapamadım. Bu arada ilerleyen dönemde definasyona girmeyi düşündüğüm için ve kullanımını bilmediğim için Creatin takviyesi düşünmedim ayrıca bitmek üzere olan protein tozumu da Creatin içermeyen bir tozla değiştirmeyi düşünüyorum.

Her türlü eleştiriye ve yoruma açığım, tecrübeli arkadaşlardan vereceği yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
Ayrıca istemeden forumun kurallarına aykırı bir davranışta bulunduysam özür dilerim.

Arkadaşlar öncelikle merhabalar,uzun bir süredir forumda araştırma yapıyorum fakat henüz düşüncelerimi neticeye ulaştırabilmiş değilim.

Yaklaşık 3 ay düzenli spor yapıp 1 ay ara vermek zorunda kaldım, aradan sonra ise yaklaşık 2 aydır düzenli olarak spor yapıyorum ve takviye olarak performans serisi protein tozu kullanıyorum.

Boy:1.77 -- Kilo:73 -- Karın bölgemde yağlanma var. Geçen süre zarfında incelme ve sıkılaşma haricinde, kendimi tatmin eder bir gelişme sağlayamadığım için supplement takviyesine ihtiyaç duydum.

Glutamin, BCA ve Aminoasit takviyesi yapma düşüncesindeyim, fakat bir türlü karar verip kombinasyon yapamadım. Bu arada ilerleyen dönemde definasyona girmeyi düşündüğüm için ve kullanımını bilmediğim için Creatin takviyesi düşünmedim ayrıca bitmek üzere olan protein tozumu da Creatin içermeyen bir tozla değiştirmeyi düşünüyorum.

Her türlü eleştiriye ve yoruma açığım, tecrübeli arkadaşlardan vereceği yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
Ayrıca istemeden forumun kurallarına aykırı bir davranışta bulunduysam özür dilerim.
3.4 aylik calismayla definasyon yapilmaz. Belli bi kas kutlesi elde Etmeden definasyon olmaz. Senin yapman gerekn duzenli spor kaliteli beslenme.proteini komplex karbonu al sporunu yap.biraz kutle kazan kas kazan sonra definasyon dusun.
Bu sporu hemenhemen her yapanin baslarda dusdugu yanlis bu. Bikc ay yaptiktan sonra yaz mevsimi yaklasyr dye definsyon kelimesi dillerde Dolasiyor.

GT-I9190 cihazımdan gönderildi

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Definasyon kelimesinin tam anlamına baktığımda, yanlış yerde kullandığım sonucuna vardım. Zaten yağ oranım %19 larda şu an. Söylemek istediğim yağ oranımı düşürmek için Animal Cuts kullanmaktan ibaretti aslında, Creatini düşünmememin sebebi ise vücutta su tuttuğu idi.

Beslenmeme çok dikkat ediyorum; şekeri hayatımdan çıkardım, esmer un ve kepekli-tahıllı yiyecekler tercih ediyorum, tuzu ise mümkün mertebe kullanmıyorum. Sindirime yardımcı olması ve vücuda yağ bağlanmasına engel olması açısından faydası olacağını umarak elma sirkesi içiyorum.

Sonuç olarak, supplement takviyesi olarak önerilerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim :)

Son zamanlarda Glutamine´den cok bahsedildiginden ve sorular soruldugundan bu yaziyi buraya eklemede yarar var diye düsündüm.
Sanirim sorulariniz kalmayacak.

GLUTAMINE
Aminoasit "glutamine" in ayrica takviye olarak alinmasi son yillarda son derece popülerlesmistir. Glutamine, aminoasitlerin anasi olarak adlandiriliyor. Teknik acidan bakildiginda beslenme uzmanlari, glutamine´i bir esansiyel aminoasit olarak kabul etmiyor. Zira pek cok diger aminoasitten sentez edilebiliyor. Ama, hastalik ve meselâ agirlik calismasi gibi baski durumunda, vücudun bunu karsilayacak düzeyde yeterli üretimde bulunamadagi ve arastirmalarin, glutamine takviyesinin adale kaybini önledigini gösterdigi bildiriliyor. Glutamine, vücutta nitrojenin tasinmasina da yardimci oluyor. Ayrica glutamine´in adalenin glikojen depolama yeterligine de yardimci oldugu biliniyor. GH salgisini arttirdigi da söylenmekte; agiz yoluyla ekstra olarak 2 gram seklinde alinmasinin GH düzeyini arttirdigi rapor ediliyor.

Glutamine, adale dokusunda oldukca bol olarak bulunuyor. Bagirsaklar, bagisiklik sistemi vb. diyet yoluyla yeterli glutamine almadigi zaman, ihtiyac adale dousundan calinmak suretiyle karsilaniyor. Bu da katabolizm yani adale yikimi demek. Adaledeki glutamine düzeyi düstügü zaman, hücre hacminin düsmesi söz konusudur. Bu dogrultuda glutamine takviyesi her ne kadar önemli görünse de, agiz yoluyla alinan büyük dozda glutamine´in yüzde 50 ilâ 85´inin kan akisina erisemedigi bildiriliyor. Bundan dolayi, mega dozlarlar yükleme yapmak yerine, günde 2 ilâ 3 gram aliminin daha uygun olacagi belirtiliyor.Adaledeki glutamine düzeyinin korunmasi icin manganez adli mineralin önem tasidigi söyleniyor. Son arastirmalar, glycine adli aminoasidin glutamine ile birlikte oldugu zaman, hücrenin hacim kazanmasini tesvik ettigini göstermektedir. Ayrica kan sekeri konsantrasyonunun sürdürülmesi icin adaleden glutamine saliverildigi de söylenmekte.
Bunlarla beraber, optimum adale metaboluzmasi icin gerekli olan glutamine miktarinin henüz bilinmedigi vurgulanmaktadir. Yine de günde 10 grama kadar ilave glutamine takviyesinin, vücutcular icin faydali olabilecegi de söylenmektedir. Glutamine gibi tefamlarin bes ilâ yedi gün boyunca ensülin salgisini saglayan bazi karbonhidratlar ile birlikte alinmasinin, adale hücresi hacmini arttirabilecegi bildirilmektedir.
hocam pekı yasım 16da boy uzamama yardımcı olurmu kendımde hergun 1 saat kosup 1.30 saat basket oynuyorum 15 dk asılıyorum sence yararı oucakmı?

ON whey gibi bazı ürünler içinde glutamin ve bcaa barındırıyor. Sormak istediğim aynı etkiyi yaratır mı ekstra olarak kullanmaya gerek var mı ?

Yatmadan önce ben 100 gr lor bir bardak süt içiyorum. Gece yatarken şimdi bir de glutamin alıcaz ikisi arasında bi ilişki var mıdır. Aç karnına falan almamız gerekir mi ?

Şimdi bende muscletech nitro tech var baştan sona okudum ama bu şekilde bi soru gelmemiş sorun şu ..

71kilo biri için extra kreatin ve glutamin kullanmaya gerek varmı.? Sonucta kreatin 3gr wheyden alıorm extra 5 gr daha alsam sıkıtı yaratırmı tşkler

Şimdi bende muscletech nitro tech var baştan sona okudum ama bu şekilde bi soru gelmemiş sorun şu ..

71kilo biri için extra kreatin ve glutamin kullanmaya gerek varmı.? Sonucta kreatin 3gr wheyden alıorm extra 5 gr daha alsam sıkıtı yaratırmı tşkler
Wheyin inde serbest formda bcaa ve glutamin bulunmuyormuş uzk. Sadece proteinin içindeki aminoasit profilinde var. Yani pazarlama hilesi. Diğer konuda da sporda belli bir zamanı doldurmuş herkesi kreatin ve glutamin desteğine bence ihtiyacı var. Ben whey bcaa glutamin kreatin kullanıyorum çok memnunum :)

• Like
Reactions: uzk
Back
Yukarı