• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Hakan79 100 Kg 178 Boy 50 Cm Kol

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hakan79
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yien ben...

arkadaşlar böyle farklı farklı msj lar yazdığım için kusura bakmayın ama inaın ban abugün gerçektende çok yazmak istiyorum,çünkü buranın ambiansı ve sıcaklığı beni gerçekten sardı...body ile ilgili şunuda belirteyim,ben bu sporu sadece kendim için değil,aynı zamanda ailem ve kız arkadaşım içinde yapıyorum,kız arkadaşımın hayvan gibi oldun,yeter bu kadar..vb..gibi şeyleri dediği an bile gözlerinde ki tebessümü görebiliyorum,benim yanımda kendini güzevde hissettiğini biliyorum,sokakta koluma sarılıp yürümeleri sevdiğinide biliyorum,ve bunlarda beni mutlu ediyor,aileme gelince babamın beni yanına çağırıp arkadaşlarına işte bizim hayvan demesi,arkadaşlarının bana dair söyledikleri,babamın o an yüzündeki tebessüm.... bunları yaşamak güzel arkadaşlar,bu yazdıklarım ilgi görebilme sevdalısı olmakla ilgili değil,tüm bu yaşadıklarım yaptığım sporun benim hayatıma kattığı anlar ve yaşayışlar....ve bunları bana bu spor verdi,ben bu spora arkamı dönmedim,onu sırt üstü bırakıp gitmedim,tüm bunları yapınca oda bana sırtını dönmedi,yani çok kişinin dediği gibi body nankördür demek doğru değil,sen emek vermezsen hiçbirşey olmaz,body emek ister,emek verdiğin kadarınıda sana verir....umarım buradaki herkesin hayatı boyunca bodyi devam ettirme şansları olabilir,çünkü biliyorum ki hepimiz bu illete sevdalıyız...

kardes seninki iyimis valla herkes destekliyormus seni.benim kiz arkadasim yok ama evliyim :) ama benim hanim hic istemiyor simdi 105 kiloyum ve bana benim yanimda cok iri duruyosun söyle bi 25 kilo vermen lazim diyor.yani senelerdir yaptigim ugrasi bir anda sil diyor.tabi dinleyen kim.eve suplement getiriyorum onlar ney diyor bunlar zayiflamak icin diyorum tamam iyi diyor bakiyorki 2 ay sonra biraz daha sismisim :) :) :)

gürkan..

gürkan bence yengenin hoşuna gidiyordur ama seni kaptırırmaktan korkuyordur:),hocam şaka bir tarafa bayanlar devamlı kendilerini güvende hissetmek istiyorlar,bu bir bodyci kuruntusu değil,bu doğanın kadına verdiği genetik bir miras,yanında güçlü bir erkek olan kadın kendini daha güvende hisseder ,bu bir gerçektir,ama elbette sadece fiziksel olarak güçlü olmak kadın erkek ilişkilerini ayakta tutmaya yetmiyor,bunun yanında insanın kendini hayatın diğer alanalrınada adapte etmesi gerekiyor,60 cm kolu olup,paramparça ve heybetli bir görüntün olsun ama tek laf edeme,hiçbir fikir sahibi olma.....bunlar eksikse o vucudun tek başına bir anlamı yok,ani o adamı değerlendirebileceğin tek kriter sadece vucudu bu bence kötü bir durum,daha doğru bir ifadeyle söylersem bir eksiklik,bence bir bodyci sadece heybetiyle değil,konuşmasıylada,kendini yetiştirmesiylede örnek olmalı,ama elbette tüm bunlara sahip bodyciler bulmak oldukça güç,neyse konu başka taraflara kayıyor,ama sana söyleyebileceğim tek şey yoluna devam et,yengenin söylediklerinide yengenşn kıskançlıklarına ver:)
usta ben senide ii grdüm,kendinel ilgili biraz bilgi versene,ölçüler,yaş,boy,kg ...vs...
umarım hakanın topiği altında bu tarz yazışmalar yapmak yanlış değildir,admin uyarırsa başka bir topikte devam ettirelim...

kardes valla uyari gelirsede canlari sagolsun ben sitede yeniyim nereye yazacagimi pek bilmiyorum zaten türkcemde pek iyi degil.ben sivasliyim ama almanyada kaliyorum yasim 28.8 yildir antreman yapiyorum boyum 1.75 kilom 105.kollar 49 cm.gri kalan yerleride yaklasik 1.5 yildir hic ölcmedim.ayrica begendigin icinde tskler ;)

vay hemşerim...

hocam hemşeri çıktık ya,valla bu sefer kesin admin uyaracak,sen sivasın neresindensin tarzı bir kılışe soru sormak istemiyorum ama sen sorduğumu farzet:),bu arada avrupada bodynin yapılabileceği en uygun ülkede yaşıyorsun bence,almanyadaki olanaklar ile burayı karşılaştırmak komik olur zaten,burada ki bodycilerin çektiklerini bir kendileri birde allah bilir,ama napalım ki bulaştık bir kere...

.....

hakanın topiği bu forumdaki mozaiği en geniş topik oldu,admin sorun oluyorsa lütfen uyar,eğer buradaysak kurallarada uymak gerek...

kardes buradada amma sivasli varmis ya ben icindenim kümbet mahalesinde kaliyorum izine gelince.sen nerde kaliyosun.ama bana özel olarak nerede yazisabilecegimizi söyle cunku hakanin sayfasinda böyle olmuyor onada ayip olur

admin bu son..

hocam mesaj kutusunun altında ÖM yazıyor,oradan özel mesaj atabilirsin,ya bu arada tüm bu süreci yaşattığımız arkadaşlardan özür...

sanslisiniz 2 admin de ve 1 modumuzda da sivasli.bu yuzden hafif bir uyari size lutfen off topic yapmayin ve kisisel mesajlasma yoluyla veya sivas diye baslik acarak konu disinda tartisin...

ben sivas lı değilim ama tartışmaların biteceğini bilseydim en baştan sivaslıyım derdim sivas olayı dolayısıyla herşeyin yoluna girdiğine sevindim

Mr.Bacak dedi:
spor pantolon yakıssın dıye yapılmaz, sen o ust vucudunun altındakı kurdan bacaklarınla gıydıklerının cok mu yakıstıgını sanıyorsun

İsmine bakılırsa bacakların çok iyi ama üst tarafın yani bu sporu yaptığını gösteren yerden utanıyosun heralde Mr.Bacak :lol: :lol: :lol: :lol:
Sen hakanı gördüğünü iddia ediyosun ki bende eminim her gün gördüğüne neden artık kabullenmiyorsun hakanın izmirde tek olduğunu.Ben bu spora başlayalı 2 sene olacak sen kaç senedir yapıyosun kimbilir,benim kollarım bırakmadan önce 42 cm geliyordu çok ara verdiğim halde(sırf parçalı ve kürsüz) senin kollar kaç geliyor mr.bacak :lol: :lol: :lol: İnsanları çekememezlik çok kötü bir huydur daha öncede askudas1 diye bir arkadaş aynısını yapmışdı ve forum gereken cevabı vermişdi yine verir,fitne yapacağına biraz saygılı olmayı öğren.
Bak sana bilmediğin bir şeyi söyleyimde öğren sayemde; bu sporda en önemli unsur genetikdir,o yoksa ne yapsan olmaz

daha önceki mslarımda birinde belirttiğim gibi hakanın topiği bu forumfa mozaiği en geniş yer,cortes te son yazdıklarıyla bu savımı destekler nitelikte bir yazı yazmış,yine hakandan kopuk bir yazı,yazının bir yerinde hakana değinmiş,geri kalan kısımlarında kendisi ile mr.bacak arasında bir değerlendirme yapmış,kısada olsa bir ego tatmini yapmış sanırım,bu elbette benim fikrim,sanki mr.bacak isimli şahsı tanıyor izlenimi bıraktı bende,ve kendini onunla kıyaslamaya çalıştı,her neyse..hakan sanırım bu senin şassızlığın yada şansın,neredeyse forum içinde forum olma yolundasın,eminim bu tarz yazılar devam edecek....

makine dedi:
daha önceki mslarımda birinde belirttiğim gibi hakanın topiği bu forumfa mozaiği en geniş yer,cortes te son yazdıklarıyla bu savımı destekler nitelikte bir yazı yazmış,yine hakandan kopuk bir yazı,yazının bir yerinde hakana değinmiş,geri kalan kısımlarında kendisi ile mr.bacak arasında bir değerlendirme yapmış,kısada olsa bir ego tatmini yapmış sanırım,bu elbette benim fikrim,sanki mr.bacak isimli şahsı tanıyor izlenimi bıraktı bende,ve kendini onunla kıyaslamaya çalıştı,her neyse..hakan sanırım bu senin şassızlığın yada şansın,neredeyse forum içinde forum olma yolundasın,eminim bu tarz yazılar devam edecek....

Hakan benim hocam ve arkadaşım ona saldırılırsa bende cevap veririm,mr.bacak denen kişiyi tanımadığın için yazdıklarımı ego tatmini olarak değerlendirebilirsin saygı duyarım.Sonuçda benide tanımıyorsun mr.bacağıda.Benim demek istediğimi hakan,ayaz ve bizi tanıyan diğer kişiler çok iyi anlamışdır yani benim kolumu örnek gösteririken ne demek istediğimi anlaması gereken arkadaşlar anlamışdır zaten.

Hakan öncelikle seni tebrik ederim...
öyle umuyorum ki kısa zaman içerisinde kendini tam anlamıyla hazır hissettiğinde bir
yarışma galibiyeti ile bütün bu tartışma ortamı sevgi gösterilerine dönüşecek.
Hakan'ın böyle bir şey yapma zamanı çoktan geldide geçiyor bile...
şimdiden başarılar kendine güvenen rakiplarin olsun :D

javsin,öncelikle burada ki sürecin bir tartışma olarak algılanılmasının yanlış bir olduğunu düşünüyorum,bir kaç kişinin gereksiz ve konudan uzak yazıları dışında burada herhangi bir tartışma yok,o bir kaç kişinin tavırlarınıda burada ki herkese maletmenin doğru olmadığı kanaatindeyim,burada üzerinde daha çok durduğumuz hakanın kür sayısıydı,hakan yaptığı kür sayılarını ve kullandıklarını detaylı bir şekilde yazdı,bizde bu sporun bize kazandırdığı az da olsa tecrubelerimiz neticesinde bu vucut için bu kür sayısının az olduğunu düşündüğümüzü dile getirdik,bu kesinlikle bir tartışma değildi,sadece etrafımda bu kadar az bir küre böyle yüksek bir sonuç alan bir kişinin bulunmaması vede araştırmalarımın neticesinde böyle bir kanıya sahip oldum,ama benim etrafımda böyle bir insanın olmaması demek benim bilmediğim bir yerde böyle bir kişinin olmayacağı sonucunu doğurmaz,ki hakan buna örnektir,hakan kür sayısı hakkında dataylı bilgiler zaten verdi,birşeyler saklayıp saklamadığıda benim için sorun değil,sonuçta adam idealinde ki vucuda ulaşmış,bu sadece bir bilgi aktarım ve paylaşım süreciydi....senin yazdığın diğer konuya yani hakanın bir yarışma kazanmasıyla ilgili yazdıklarına gelince,bence asıl o zaman daha büyük iddialar ve eleştiriler ortaya atılacak,çünkü o zaman hakanın komple bir şekilde değerlendireceğiz ve muhtemelende bu değerlendirişte çok ta hoş olmayan yorumlar olacak diye düşünüyorum,çünkü hakanın burada değerlendirirken insanlar sadece hakanın vucudunu baz alarak değerlendirmeyecekler,hakanın diğer açtığı topikle ilgili bir kaç bilgim oldu,ilk başta ki kendini buraya sunuş tarzını bende beğenmedim,benim vucudum var,ben çok iiyim...vb...gibi değerlendirmeler genellikle insanlarda antipatiye neden olur,bu antipatinin ortaya çıktığı herkesede ''hakandaki vucut kendinde yok o yüzden hakana antipati oluşturuyor'' tarzında gülünç bir ifadeyle geçiştiremeyiz,vucudu en az hakan kadar ii olupta daha mütevazi olan ve hakanın söylemlerini kesinlikle benimsemeyecek bir çok insan var,dile getirmeye çalıştığım şey aslında şu,evet insanların dikkatini çekmek,onlardan yaptığı işe dair saygı görmek hoş ve güzel durumlar,ama bu hoş ve güzel anları yaşayabilmek ve tadını çıkarabilmek için kendini sunuş tarzını ii belirlemek gerekiyor diye düşünüyorum,hakana sadece vucudu için saygı duymak benim için içi boş bir kavram,vucudunu belli bir miktarda mütevazilikle birleştirip öyle sundupunda hakan benim büyük taktirimi kazanır,ki şu anda hakana dair herhangi bir antipatikliğim yok,sadece bugün aslaneraydın nickli arkadaşın topiğinde kullandığı ifade ediş tarzının yanlış olduğunu düşünüyorum,hakanın aslanerdaydın nickli arkadaşın yazdıklarını daha önce binlercekez duyduğuna eminim,bence o yazılanları püskürtmenin yolu kesinlikle bu değil,birde üstüne üstlük bigbull da araya girince işler iice arap saçına dönüyor:),ve hakanın o topikte yazmış olduğu şu ifadeninde''benim vucudumu hedef koymaman senin için isabetli bir karar çünkü büyük hayaller büyük hayal kırıklıkları yaratır ayaz gibi olabilir demişsin ayaz benim arkadaşım öyle bir vucut için bile en aralıksız 3 seneye ihtiyacın var bence başarılar'' yanlış olduğunu düşünüyorum,burada ki ifadede kendini koyduğu konumu büyük bir hayal olarak nitelendiriyor,bence kesinlikle böyle değil,işi adabına uygun yapan ve birazda genetiği uygun herkes bence oraya ulaşabilir,ayrıca ayaz adlı arkadaşın vucudu 3 seneden daha az bir sürede insaşşa edilebilir,zaten onun topiğindede belirtmiştim ayazın vucudu oldukça şık ve diri,ama bir bodyci vucudu olarak hiç değerlendirmedim onun vucudunu zaten oda bu şekilde değerlendirmiyor,oda vucudunu bir fıtness çı vucudu olarak düşünüyor,yani benim fikrim ayazın vucuduna güzel ve idealit bir çalışma tarzıyla 1 yılda ulaşılabilir,ve kesinlikle bu ifadeyle ayazın emeklerine saygızılık yapmak isteniyrum,ama bence durum böyle..hakan umarım benim yazdıklarımı net bir şekilde değerlendirsin,bence aslaneraydın nickli kişinin yazdıklarını değerlendirişin yanlış olmuş,bence sana daha ılımlı bir tarzla böyle şeyleri püskürtmek yakışır,çünkü bodyde geçirdiğin süre ve tecrubelerin bunu gerektiriyor,bu potansiyelin sende olduğunu düşünüyorum...

makine dedi:
ayrıca ayaz adlı arkadaşın vucudu 3 seneden daha az bir sürede insaşşa edilebilir,zaten onun topiğindede belirtmiştim ayazın vucudu oldukça şık ve diri,ama bir bodyci vucudu olarak hiç değerlendirmedim onun vucudunu zaten oda bu şekilde değerlendirmiyor,oda vucudunu bir fıtness çı vucudu olarak düşünüyor,yani benim fikrim ayazın vucuduna güzel ve idealit bir çalışma tarzıyla 1 yılda ulaşılabilir,ve kesinlikle bu ifadeyle ayazın emeklerine saygızılık yapmak isteniyrum,ama bence durum böyle.....

Al bu arkadasi 1 senede benim gibi yap o zaman..eminim cokta para verir sana yolunu bulursun..

ben senin hic bir konuda ki bilgine, tecrübelerine ve deneyimlerine inanmiyorum.. biliyorsan dogruyu yaz, bilmiyorsan biliyormus gibi yapma .. ben elimden geldigi kadar herkese yardimci olmaya calisirim, isterim ki herkes bu sporla ugrassin, ama zaten sokaktaki insanin kafasi yanlis bilgilerle ve bir yigin hurafelerlen doluyken gelip birde burda (ki buranin dogru bilgi kaynagi oldugunu varsayiyoruz) yanlis yunlus seyler okursa bu sporun dogrularini ögrenmeleri iyice ertelenir hatta zorlasir..

ben 13 yillik futbol hayatimda sonra 2 sene cok sIki beslenme ve antrenman programlariyla bu vücuda eristim ..
kahvede ki arkadaslarinla sohbet edermis gibi "ben istesem 1 senede böyle olurum" muhabbetlerine anlam veremedim..hakanla tartismanda hakli cikmak istiyosan baska dayanaklar bul.. daha önemlisi dogru dayanaklar bul.. 3 kür, 5 kür.. böyle seyleri bile kalkip burda konu eden arkadaslara sesleniyorum.. baskasinin sonucunu asagilamak, sizin konumunuzu yüceltmez..

herkese calismalarinda kolay gelsin

Ayaz'a katılıyorum, "makine" lakaplı arkadaş bilgi sahibi biri olsa, bir senede Ayaz'ın vücuduna 1 senede ulaşılacağını iddia etmezdi.
Ayaz'ın vücuduna 1 senede ulaşılır, ancak bu binde birlik, olağanüstü genetikli arkadaşlara nasip olur, ki zaten onlar bu spora define olarak 40 santime yakın kollarla başlıyorlar.
Bu tür olağan dışı ekstrem durumlar dışında bir senede, Ayaz'ında anlattığı gibi, deneyimli bir sporcunun bile 2 senelik büyük bir emekle yaptığı bir fiziği, "herhangibir" sıradan genetikli arkadaşın bir senede yapması çok çok yanlış bir yönlendirmedir.
Hakan içinde demişsiniz, tesadüf eseri, Hakan ve Ayaz'ın özellikle kol anlamında olağanüstü genleri var, bunun kürle ilaçla ilgisi olmadığına emin olun, dolu ve uzun bicepleri dünyada hiçbir steroid insana veremez, kısa ve alçak kaslar steroidle büyür, şişer ama yükselip uzayamazlar.
Hakan'la Ayaz, kusursuzlar mı? Hayır, değiller, kas kaliteleri yüksek, derileri ince, ancak her ikisininde çatısı oldukça vasat, bu tür vücuda ben, kaliteli kas yapısı, vasat çatı olarak nitelendiriyorum, giyimliyken çok gösterişli olmayan, ama üstlerini çıkardıklarında harika vücut ortaya koyan adamlar.
Son olarak, Hakan'ın olağan üstü kütlesi, çatısındaki eksikliği fazlasıyla kapatıyor, zaten bence bu en büyük ders, olağan üstü genler çalışmayla dahada dikkat çekici olur, ancak aynı şekilde, çok iyi olmayan bazı özelliklerde, muazzam bir çalışmayla dikkat çekmeyecek hale getirilebilirler.
Bu sporda genetik çok önemli, ancak çalışma mevcut olandaki eksikleri telafi edebilir, ve olanı dahada mükemmel hale getirebilir.
Bu sebeple, eksik bilgilerle genellemeler yapıp insanları yanıltmamanız çok önemli.
[/i]

hakan79 dedi:
ben kimseye tavsiyede bulunmuyorum ne yaptıysam onu yazdım doğru veya yalnış kimseyede ben böyle yaptımsizde aynısını yapın demiyorum ayrıca ben senin vücüdu gördüm zaten yağlısın birde kür yaparsan şekiller iyice kaybolur ve bu sporun ruhuna aykırı bir vücüt oluşur tabii bu benim görüşüm ama bu spor estetik sporudur sadece iri yarı olan bir sürü adam sokaklarda zaten dolaşıyor bence olay vücuttaki çizgi ve ayrıntıları çıkarabilmekte herkezin yoılu açık olsun iyice araştırıp kendinize uygun olanı yapmanız dileğiyle...başırılar

Helal tam benim kafadansın onemli olan estetik bu sporu yapacak arkadaşlar şişerken estetiğe de onem vermeli...

Back
Yukarı