Hangi 2 Bölgeyi Aynı Gün Çalışmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ARSON
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ZoXy sanırım başlayalı 3 ay kadar oldu..
hocanızın verdiği programda hernekadar 3bölgede verilmiş olsa ağır hareketler verilmemiş..mesela sadece 1 günde omzu çözebilecekken haftada ikiye bölmüş..mantığını anlayamadım ben ki göğüs-bacak-kanat gibi 3 büyük kası bir gün almakta yersiz..

bunlara bakmanızı öneririm..
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/lk-3-ayl-k-programdan-t16521.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/body-buildinge-yeni-ba-layanlar-t4738.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-yeni-ba-layanlar-1-t8672.html

gogus- ö.kol

omuz-****ol

bacak-kanat

buradaki stratejinin manasını da belirteyim

göğüs calıştıktan sonra mutlaka kol girmek gerekir. gögüs ve kol ön kısımdadır ve gögüs baglantılıdır. gögüs hareketleride kolu antremana hazırlar. benç d.fly gibi hareketlerde bicebs ısınmaya baslamıştır bile. burada gögus triseps yaparsanız üç adelede çalışmış olur

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kesinlikle yanlış. Göğüs çalıştıktan sonra kesinlikle kol girmek gerekmez. Bench press göğüs hareketi, tüm press hareketlerinde olduğu gibi (ör: shoulder press) ön kolu değil arka kolu ısındırır, yani ön kolu (bicep) kesinlikle antremana hazırlamaz. Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim. Ancak göğüs antremanından sonra küçük kas grupları olduğu için biceps veya triceps çalışılabilir.

Bench dumbbell fly belki bench press'e göre biraz daha ön kola yansır fakat yine de tricep'i de ısındırır. Ayrıca kol girilmez, çalışılır. Saygılarımla.

gogus- ö.kol

omuz-****ol

bacak-kanat

göğüs calıştıktan sonra mutlaka kol girmek gerekir. gögüs ve kol ön kısımdadır ve gögüs baglantılıdır. gögüs hareketleride kolu antremana hazırlar. benç d.fly gibi hareketlerde bicebs ısınmaya baslamıştır bile. burada gögus triseps yaparsanız üç adelede çalışmış olur

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kesinlikle yanlış. Göğüs çalıştıktan sonra kesinlikle kol girmek gerekmez. Bench press göğüs hareketi, tüm press hareketlerinde olduğu gibi (ör: shoulder press) ön kolu değil arka kolu ısındırır, yani ön kolu (bicep) kesinlikle antremana hazırlamaz. Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim. Ancak göğüs antremanından sonra küçük kas grupları olduğu için biceps veya triceps çalışılabilir.

Bench dumbbell fly belki bench press'e göre biraz daha ön kola yansır fakat yine de tricep'i de ısındırır. Ayrıca kol girilmez, çalışılır. Saygılarımla.

FleXoR 'un yazısını ayrıntılı okumadın heralde.
'dambıl fly' gibi hareketlerde demiş.Evet böyle hareketlerde FleXoR'unda söyledigı gibi biceps ısınmaya başlar..

Ama biceps'e oranla triceps'in daha çok çalışıyor göğüs çalışırken doğru demiş arkadaş o konuda.

ben

bacak-omuz
sırt-triceps
göğüs-biceps

şeklinde çalışıyorum.

acaba

bacak-sırt
omuz-triceps
göğüs-biceps'e mi çevirsem programı?

Hocanın bana verdiği programda
göğüs-triceps
omuz-bacak
sırt-biceps Gün aşırı yapıyorum her antremanda karında çalısıyorum.Kafama benimde göğüs hareketleri arka kola da etkili baya yoruyor sonra bide arka kol yapıyorum tabe öncesinde baya zorlanmıs oluyor.Bu çok takıldı kafama.

arkadaslar bölge bölge calısmak bayanlar icinde gecerlimi? bende düsünüyorum ama bayanlar icin uygun olurmu bilmiyorum lütfen bu konuda bilgi verirmisiniz?

arkadaslar bölge bölge calısmak bayanlar icinde gecerlimi? bende düsünüyorum ama bayanlar icin uygun olurmu bilmiyorum lütfen bu konuda bilgi verirmisiniz?

bölersin tabiiki sorun olmaz 2 adele şeklinde hareket sayısını arttırarak uygulayabilirsin. hatta idman sonuda cardio çalışman daha rahat hale gelir. bayanların çalışma sistemleri çoğu salonda başdan sağma yapılıyor 1 hareketten diğerine atlanıyor en lüks salonlarda bile herkes için sistem kesinlikle önemli.

daha önceki postlarda bacak ve sırt kaslarını aynı anda çalışmanın sanırım omurga sağlığı açısından iyi olacağı söylenmiş fakat bu heralde ancak yeni başlayanlar için olabilecek bir durumdur. ben şahsen bacak antrenmanından sonra elimi kaldıramıyacak duruma geliyorum, hatta bazen tansiyon düşmesi bile yaşıyorum squat yaparken.

yani bacaktan sonra en basitinden mesela barfiks çekecek kadar gücüm varsa ben kendimi bacak çalışmış saymam.

okudugum pekcok makalede, karşılıklı kasları aynı gun calismanın vucudun tepki vermesi acısından daha yararlı oldugunu duymustum
1.gun: gogus-sırt
2.gun biceps-triceps
3.gun omuz-bacak
gibi

benim programım da bu sekilde

ben : göğüs-biceps
omuz-triceps
sırt-bacak çalışıyorum

gogus- ö.kol

omuz-****ol

bacak-kanat

omuz- triseps sırta acış, latarel gibi hareketlerde triseps ısınmaya baslar. birnevi omuz hareketlerindede tririsepsi sonraki antremana hazırlar

bacak kanat aynı gun yapılması saglık için cok yararlı sırtımız da bulunan (L3,L4,L5) diskler onların içindeki yastıkcıklar ve yastıkcık ların içinde bulunan jel vardır. skuat leg press gibi hareketlerde sırtımız daki yastıkcıklar daralır bu da tehlike demektir sonraki bolde kanat(sırt) oldugu için cekiş hareketlerinde diskler yerine oturur ve yastıkcıklar rahatlar

Flexor selam, peki üst bölgeyi iki güne ayırmak istersek aşağıdaki gibi bir bölümleme doğru olur mu? ben bu şekilde çalışmayı düşünüyorum. 1. gün 1 nolu hareketleri, sonraki gün dinlenme ve sonraki diğer gün 2 nolu hareketleri yapmayı planlıyorum. Kurduğum mantık şu şekilde; göğüsü çalıştırdığımda tricepsleri de çalıştırmış olacağım çin göğüs hareketi, triceps hareketi ile aynı günde yapılmalı bence. Omuzları çalıştırıken de lateral harekette, upper ve middle trapezuslar çalışacağı için omuz hareketini sırt hareketlerini çalıştıracağım güne koydum.

Diğer sorum: Birer gün dinlenmek şartıyla bicepsleri çalıştırmak biceps kasları için zararlımıdır sence? (Mesela pzrtesi biceps, salı dinlen, çarşamba yine biceps, perşembe dinlen, cuma yine biceps) Küçük kas grubu olduğu için 48 saatlik dinlenme yeterlidir diye düşünüyorum.

1-
Barbell Bent-over Row (lats için)
Dumbbell Pullover (lats-chest için)
Dumbbell Bent-over Row (lats-back)
Barbell Shrug (traps için)
Dumbbell Lateral Raise (ön-yan omuzlar için)

2-
Dumbbell Bench Press (göğüs)
Dumbbell Flyes (göğüs)
Pronated Dumbbell Triceps Extension (triceps çin)
Dumbbell Alternate Bicep Curl

bölersin tabiiki sorun olmaz 2 adele şeklinde hareket sayısını arttırarak uygulayabilirsin. hatta idman sonuda cardio çalışman daha rahat hale gelir. bayanların çalışma sistemleri çoğu salonda başdan sağma yapılıyor 1 hareketten diğerine atlanıyor en lüks salonlarda bile herkes için sistem kesinlikle önemli.
ben sporumu evde yapıyorum 42 kiloluk bir setim var bayagı bir kas yaptım:) hareket sayılarını arttırmaktan bahsetmissin bu konuda bilgi verirmisin lütfen haftanın 3 günü fitness calısıyorum örnek bir program nasıl olmalıdır?

a)göğüs-biceps
b)omuz-tricep
c)srt-bacak

-------
a)göğüs-biceps
b)sırt-bacak
c)omuz-tricep

bu sıralamalardan hangisi daha yararlı olur? haftada 4 gün p.tesi - salı -- perşembe-cuma

Son düzenleme:
a)göğüs-biceps
b)omuz-tricep
c)srt-bacak

-------
a)göğüs-biceps
b)sırt-bacak
c)omuz-tricep

bu sıralamalardan hangisi daha yararlı olur? haftada 4 gün p.tesi - salı -- perşembe-cuma

Sıralama çok da farkettirmez. Ancak 4 gün çalışacağım demişsiniz, daha fazla geliştirmek istediğiniz kas gruplarını haftada 2 gün çalışın ve kasların yeterince dinlenebilmesi için birbirine en uzak günlere koyun. Örneğin omuz ve tricepleri daha çok geliştirmek istiyorsanız:

Pazartesi: Omuz - Triceps
Salı: Göğüs - Biceps
Perşembe: Omuz - Triceps
Cuma: Sırt - Bacak

şeklinde uygun olur. Veya Salı ve Cuma günlerini değiştirebilirsiniz.

peki arkadaslar bir sorum olucak benim ust karin kaslarim cikti gorunuyor diet yapiyorum ama alt karin kasim cikmiyor altin yagi yuzunden ustte kotu duruyor alt karin kasi icin extra hareket biliyormusun ??

ben burda şöyle bir acıklama yapmak istiyorum
1 gun göğüs bicepsten sonra 2gün arkakol girmek mantıklı değil arka kol yorulmuş oluyor sırta girilmez cünkü biceps yorgun bana göre 2 alternatif var
1 incisi
göğüs biceps
omuz bacak
sırt arkakol
2 incisi
göğüs biceps
bacak
sirt
omuz arka kol
şeklinde olmalı

meraba arkadaşlar ben göğüs, biceps, triceps ve bacak çalışıyorum. 1. gün göğüs ve 2. gün üst göğüs çalışıyorum sizce bu doğrumu yani alt göğüs ve üst göğüsü farklı kas grupları gibi çalışıyorum yada aslında bunlar aynı kas grupları ard arda 2 gün çalışılması yanlışmı. programım şöyle
1 göğüs biceps
2 üst göğüs triceps
3 bel egzersizleri ve bacak

alt karın cıkmıyorsa alt karında yapacagın tum hareketlerı bacakların arasına agırlık alıp yapmalısın . 2.5kg iyidir 5kg sakatlıyor o zaman sonuc alırsın.

Burada yazılanlardan farklı olarak ben de omuz ile sırtı aynı gün çalışıyorum. Bana öyle geliyor ki, omuz hareketleri özellikle itiş hareketleri sırtı ısındırıyor.

Back
Yukarı