hangi spor dalı ile ilgilenenler en güçlüdür?

dünyanın en güçlü sporcuları için farklı yarumlar yapılmış ,

konu birazda kim kimi dövere kaymış.

bende en dayanıklılık gerektiren spor

dalını belirtmek isterim ;

su topu dünyanın en zor spor dalı olarak geçiyor. GÜÇ , KONDİSYON ve BECERİ

Su topu oynayan birisi Tyson gibi 2 tonluk bir vuruş yapsında görelim :)
Kafes dövüşleri demişsiniz National Geographic kanalında güç ve teknikleri gösteriyolardı ve bu programlar uzun sürdü yani bir kaç bölüm.
2 kafes dövüşcüsü vardı bunlar 2 adet milyon dolarlık mankenlere yumruk dirsek falan atıyorlardı ve bu gücü ölçen kişiler böle bir güce inanmadılar ve tekrar tekrar denediler (900 Kilo vurmuştu bide Tysonı düşün 2Ton) ve en sonunda inandılar.. Bir adam vardı mermerleri kırıyodu bi dünya mermer dizdiler hepsini kırdı ama haltercinin rahat kaldırdığı halteri oynatamadı bile kafes dövüşçüleri mermer kırmayı nede ağırlık kaldırmayı denediler ..
Aslında gerçek şu Güç kuveeti kullanma yeteneğidir.. Birine güçlü deriz kuvvetli demeyiz..
Güç geniş bir kavram ve herkezin ustası olduğu bir güç alanı var biri sert yumruk atar bu yüzden güçlüdür biri iyi ağırlık basar bu yüzden güçlüdür..
Ama bnce en güçlü Tyson vede bu herkes tarafından kabul edilen birşey 2Tonluk yumruk atıyo bu şu demek size 80 km ile çarpan bir kamyonun kuvvetine eşit ve kafayı gelirse yumruk öldürüyo..

İyi Forumlar..

Son düzenleme:
İlk "2 ton" yazısını gördüğümde mecazi anlamda kullanıldığını zannettim. Tyson'ın çok çok güçlü yumruklar attığı tartışılmaz bir gerçek, ama 2 ton??? Yapmayın arkadaşlar, sallayacaksak bile destekli sallayalım lütfen. Kaynak göstermeni bile istemeyeceğim, çünkü böyle birşey mümkün değil...

Son düzenleme:
Sallamak mı :) Ben Tyson'ın avukatı mıyım? İnternette biraz araştırma yaparsan Tyson'ın kanıtlanmış bilgilerini görüceksin tam olarak 1900 kg vuruyo bu vuruşları pound cinsinden ölçüyolar Tyson'da 4230 poundluk yumruk atıyor yani 1900 kg vuruo yani düz hesap 2 ton.. LÜTFEN TAŞ ATMAYALIM..

Su topu oynayan birisi Tyson gibi 2 tonluk bir vuruş yapsında görelim :)
Kafes dövüşleri demişsiniz National Geographic kanalında güç ve teknikleri gösteriyolardı ve bu programlar uzun sürdü yani bir kaç bölüm.
2 kafes dövüşcüsü vardı bunlar 2 adet milyon dolarlık mankenlere yumruk dirsek falan atıyorlardı ve bu gücü ölçen kişiler böle bir güce inanmadılar ve tekrar tekrar denediler (900 Kilo vurmuştu bide Tysonı düşün 2Ton) ve en sonunda inandılar.. Bir adam vardı mermerleri kırıyodu bi dünya mermer dizdiler hepsini kırdı ama haltercinin rahat kaldırdığı halteri oynatamadı bile kafes dövüşçüleri mermer kırmayı nede ağırlık kaldırmayı denediler ..
Aslında gerçek şu Güç kuveeti kullanma yeteneğidir.. Birine güçlü deriz kuvvetli demeyiz..
Güç geniş bir kavram ve herkezin ustası olduğu bir güç alanı var biri sert yumruk atar bu yüzden güçlüdür biri iyi ağırlık basar bu yüzden güçlüdür..
Ama bnce en güçlü Tyson vede bu herkes tarafından kabul edilen birşey 2Tonluk yumruk atıyo bu şu demek size 80 km ile çarpan bir kamyonun kuvvetine eşit ve kafayı gelirse yumruk öldürüyo..

İyi Forumlar..

Su topu oyuncusunun 2 tonluk bi yumruk atabilmesini beklemek elbette saçma olur , 5 raundu zor çıkaran Tyson ı havuzda düşünemeyeceğimiz gibi.
Ben sadece zor ve dayanıklılık gerektiren bir dal olduğunu belirtmek istedim.

Su topu oyuncusunun 2 tonluk bi yumruk atabilmesini beklemek elbette saçma olur , 5 raundu zor çıkaran Tyson ı havuzda düşünemeyeceğimiz gibi.

İşte bende onu demek istiyorum herkezin sahip ve ustası olduğu bi güç bölümü var Tyson'da iyi yumruk atar ama su topu yapamaz :)
Bence bu sorunun bi cevabı yok ama akıl ister istemez kim kimi dövere kayıyo :D

İşte bende onu demek istiyorum herkezin sahip ve ustası olduğu bi güç bölümü var Tyson'da iyi yumruk atar ama su topu yapamaz :)
Bence bu sorunun bi cevabı yok ama akıl ister istemez kim kimi dövere kayıyo :D

Son mesaj biraz ilginc olmuş, cunku güç ve kuvvet birbirine benzer, dayanıklılık ise çok daha farklıdır.

Örnek vermek gerekirse mıketyson gayet guçlu bir boksor fakat dayanıklılığı konusunda hem fikir değilim. Eğer karşısında iyi direnen bir boksor oldugu vakit yukarıdada belirtildiği gibi 4. raunddan sonra nakavt olması yada yenilmemesi imkansızdı.

Ayrıca su topu mucadelesi ve boks arasında dunya kadar fark var.

Boksta bulunan antremanların hemen hemen hepsi anerobik antremanlardır.

Su topunda ise yuzme aktivitesi bulundugundan ötürü, aerobik antremanda kullanılıyor.

Kendimden örnek vermek gerekirse 20 saat aralıksız bisiklet kullandım daha evvel ve 250 km yol aldım. Ama vücudumda kas namına hiç birşey yok.

Yapılan sporun şekline göre kuvvet ve güç gereksinimi değişiyor.

Şimdi en iyi anladıgım spor, uzun yol bisikletçiliği oldugu icin,uzun yol bisikletçisinde kas namına pek birşey bulunmayacaktır. Aynı şey maraton koşucusu içinde geçerli. Cunku daha fazla kas daha fazla enerji tüketimi anlamına geliyor ve uzun sürelerde kas oranınızın azlığı, daha iyi aerobik enerji tüketimi sağlar. Laktik asitin toleransı ise daha efektif olucaktır.

İşte güç sporlarında ise bu tam tersidir. Yüksek kuvvet ve güç, ve maksimum enerji kullanımı için daha büyük ve güçlü kas yapısına ihtiyaç duyar.

Burada ortaya su sonuç çıkar, dayanıklılık sporları ve güç sporları arasında oldukça fark var.

Sallamak mı :) Ben Tyson'ın avukatı mıyım? İnternette biraz araştırma yaparsan Tyson'ın kanıtlanmış bilgilerini görüceksin tam olarak 1900 kg vuruyo bu vuruşları pound cinsinden ölçüyolar Tyson'da 4230 poundluk yumruk atıyor yani 1900 kg vuruo yani düz hesap 2 ton.. LÜTFEN TAŞ ATMAYALIM..

Avukatı değilsin ama kusura bakma RESMEN sallıyorsun... Bu tarz iddialar bilimselliğe dayanmaktan çok kahvelerdeki muhabbetlere dayanan iddialardır.

Cahil insanlarla sorunum yok. Ama hem cahil olup, hem de birşeyler öğrenmek için uğraşmayıp da üstüne üstlük, bir konu hakkında bilgiliymiş gibi davranıp da sallayanlara itiraz etme hakkını kendimde görüyorum. Bu bilgiyi kimden aldın, hangi ortamda öğrendin bilmiyorum... Kendi aranızda konuşmaya devam edip de yanlış bilgilere inandığınız zaman da sorun yok... Ama bu tarz şeyleri farklı ortamlarda dile getirirseniz sadece REZİL olursunuz...

Buyur, ben sana BİLİMSEL olarak ölçülebilen en güçlü vuruşlardan biri ile ilgili bir link vereyim. https://www.youtube.com/watch?v=jzYMX_3K_xE&eurl= Buradaki yumruğun gücü 1800 lb, yani yaklaşık olarak 820 kg. Sen iddian ile ilgili ciddi bir kaynak gösterebilecek misin, yoksa sadece demagoji yaparak iddianı sürdürmeye devam mı edeceksin?

Bu arada, yukarıda verdiğim linkte, kalçanın yumruk gücünü ne kadar etkilediğini de görebilirsiniz...

Esas konuya dönersek... Başlık, hangi sporcunun hangisini dövebileceği ile ilgili değil, hangi sporcunun en güçlü olduğu ile ilgili.... Bazı arkadaşlar, konudan tamamen sapmış, bazıları da kendilerine göre güce yeni anlamlar getirmiş "kullanılabilen kuvvet" vs... gibi... TDK'nın sözlüğüne en son baktığımda, gücün tanımının buradakiler gibi olmadığını bir kez daha görüyorum. http://tdkterim.gov.tr/seslisozluk/?kategori=yazimay&kelimesec=027491

Sonuç olarak, eğer soru genel olarak "güç" ile ilgiliyse, elbette powerlifter ve strongman'ler en güçlüdürler diyebiliriz. Fakat, en güçlü yumruğu kim atar derseniz, elbette dövüş sporu ile ilgilenenler (muhtemelen ağır siklet boksörleri)... Kim kimi döver diyorsanız, zaten çok anlamsız ve spekülasyona açık bir soru olur bu.

1- Ben cahil değilim ve okuyarak öğrenen birisiyim.
2- Tyson BELGESELİNİ indirip izlersen görürsün kaç kilo vurduğunu..

Cahil olmayabilirsin belki ama anlaşılan şu:
Bir spor dalı ile ilgileniyorsun ve bu alanda kendine bir idol belirlemişsin... Aynen bu başlıktaki arkadaşın Bruce Lee için yaptığı gibi Tyson'ı ilahlaştırmışsın. Burada da mesela adamın biri fake bir video yaratmış, arkadaş da körü körüne inanmakla kalmayıp Bruce Lee'nin yapabildiklerini iyice abartıp insan üstü biri gibi göstermiş... Senin durumun da buna çok benzer.

Yanlış anlaşılmasın. Ne Bruce Lee'yi, ne de Mike Tyson'ı küçümsüyorum. Gayet tabi ki, her ikisi de branşlarında gelmiş geçmiş en iyi sporculardan ikisi... Mesela Tyson, belki de Cus'Damato erken ölmeseydi, çok daha başarılı olacaktı ve hatta belki de Muhammed Ali'den bile daha başarılı bir kariyere sahip olacaktı... Elbette, vuruş gücüne de diyeceğim yok, ama yukarıda linkini verdiğim, bir başka başarılı ve sert yumruklarıyla tanınan bu derece profesyonel bir boksörden 1.2 ton daha güçlü vurabileceğini, nasıl düşünebilirsin??? Hadi ortalama bir insan olsa neyse... Bu aynen Naim'in kilosunda başka bir başarılı halterciden 200 kg daha fazla kaldırabileceğini iddia etmek gibi... Kaldı ki, 2 ton güçle vurabilen bir yaratık olsaydı, karşısında guard almak da bir işe yaramazdı... Dikkat edersen videoda 800 kg'lık bir vuruşun bile beyni kafatasında nasıl oynattığı anlatılıyor.

Bu arada bahsettiğin belgeseli ben de izledim, ve hiçbir yerinde Tyson'ın 2 ton gücünde yumruk attığı ile ilgili birşey görmedim... Link de veremeyeceksin anladığım kadarıyla... Bu durumda uzatmaya gerek yok... Sen aynı şekilde inanmaya devam et...

Son olarak şunu da ekleyeyim: Cahil değilim diyorsun ama 2 tonluk gücü, saatte 80 km hızla gelen bir tırın çarpmasındaki güce eşit görüyorsun. Burada da çok ciddi bir yanlışın var (sallama demiyorum bak artık :) ) Güç hesaplaması ile ilgili bilgilenmek istiyorsan ilk olarak verdiğim linke bakabilirsin... Orada Newton yasasından bahsediyor. (Güç = kütle x ivme) İzledikten sonra sanırım 80 km / saat hızında gelen bir tırın hangi değerde bir güç uygulayacağı ile ilgili ufak bir bilgi edinebilirsin. ;)

Son düzenleme:
Tyson un kondüsyon olarak diğer boksörlerle arasında fark yok aynı tempoda aynı güçte yumruk çıkarsın 12 raund dövüşür.Ama kendini kasarak sürekli güçlü yumruklar çıkarttığı için çabuk yoruluyor.Denemek istersen koş depar at 30 saniye sürmez bu depar imkansız ama yavaş tempo koş dakikalarca koşabilirsin işte güçlü yumruk çıkartmakta aynen böyledir.

hmmm

bence cok eksik bi tartisma bu.. bi spor akademili birisinin yorumunu duymayi cok isterdim.. bi kere hangi guc?? patlayici mi cabukluk mu statik guc mu ? nedir? ayrica guc neden dovusme ile baglantilandiriliyor. eger atletik gucu yani hem hizi hem kas gucunu bir arada barindiran sporlardan soz ediyorsak hic bir sporcu profesyonel amerikan futbolcularindan daha guclu olamaz.. amerikan futbolculari 102 bucuk kiloyu 25 ila 42 kere basabilen insanlardir ayrica bu saydiginiz tum sporculari kosu yarisinda tokat manyagi yaparlar :) bunun da yaninda es kaza mike tyson birinden bir tackle diye adlandirilan darbeyi yerse ya da kafa kafaya carpisirsa 1 hafta ayaga kalkamaz.. vucut guclerini bole aciklayabilirim.. ancak bahsettigimiz guc deil de kavga icin egitim ise elbette dovus sporculari ustun olacaktir. bodyciler hepsinden daha fazla agirligi tek seferde kaldirabilir belki(patlayici guc ) ama eger strongest man stilinde calismazlarsa 50 kiloyu havada kac saniye tutacaklar gorelim bakalim ( statik guc ).. jimnastikciler de bu konuda ustunlerdir. birbilek gurescinin kol ve omzuyla kim mucadele edeblir.. ancak 65 kilda bir muay taici veya wing tzuncu emin olun ki eger isinde iyiyse bu saydigim adamlari maymuna cevirir. kaldi ki usta bruce lee en iyi stil yoktur en iyi kisi vardir der.. yani siz cok calisarak bi isin en iyisi olursunuz.. yani siz iyisinizdir stil degil. muai thai en efetif dovus sporu olarak kabul edilir.. belki de dogrudur cunku en agresf sert ve kuralsizliga yakin spordur. hele ki bu gures ve jiu jitsu ile birlestirilip MMA tarzina donusurse kimse duramaz karsisnda. cunku cok calisilmistir tum dovusculerin aciklarina karsi onlem alinmistir.. ancak dunyanin en buyuk dovuscusu bunlara ragmen bir wing tzuncu olan Emin Boztepedir. bunu da her stili ozellikle wing tzunu herkesten fazla calismis olmasina ve hayati boyunca sokak kavgalariyla buyumesine borclu. her sporcunun kendisine ait gucleri vardir.. sen mi benden guclusun o mu benden diye asla kimse diyemez.. su topcu 18 yasinda kardeslerim var.. zayif guzel fizikli genc cocuklar.. denize atalim bakalim mike tyson ile ikisini bakalim kim boguyo.. o yuzden eksik dusunmeyelim.. kimse kimseden gucludur diyemeyiz.. ancak ayni dallari yapan kisiler icin bunu sorabliriz.. nacizhane fikirlerim :)

Mike Tyson'ın 4. 5. raunddan sonra kesilmesinin nedeninin(tabi gençliğinde böyle değildi.12 raundluk maçı dahi çıkarabiliyodu.ben orta yaşı biraz geçirmiş halinden bahsediyorum) dayanıklılık ile hiçbir ilgisi yok,bu tamamen kondüsyonla ilgili.Mike Tyson bence Muhammed Ali Clay'den de herkesden de en iyi olan dünyanın gelmiş geçmiş en iyi boksörüdür.Hiçbir zaman Muhammed Ali gibi kaçak dövüşmedi,hep indirici yumrukları atmayı hedefleyip indirdi ve nakavt... yani hiç göstermelik puan alıcı yumruklar değil,hep indirici yumruklar attı. Mike Tyson'ın hiç direkt yumruklar attığını gördünüz mü?? ancak 5. 6. raunddan sonra çok yorulduysa o zaman rakibiyle arasındaki mesafeyi korumak için direk yumruklara başvurmuştur.Siz hiç hem de ağır siklet olmasına rağmen,kolları ve omzu oldukça hacimli olmasına rağmen,onun kadar hızlı yumruk atabilen ve hızlı eskivlerde bulunabilen ve onun kadar estetik dövüşen bir boksör daha gördünüz mü? Mike Tyson hem çok dayanıklı,hem çok güçlü(kuvvetli) müthiş bir boksördü

Benim Bildiğim hiç bir spor dalında göze parmak sokma yoktur. Ama sokak dövüşünde isen o parmak sokma hareketi çok tehlikeli olur sen parmak sokarken öbür adam çok kolay bi hareketle elini kırar sonra o acıyla ne hissedersin bilememthums:

Bide şu konuyu unutmayalım bir body ile bir boxör karsılastırıla bilirmi ? Çok mantıksız olur kassız bir boxör deneyimleri sayesinde vucutu ile vurabilir kol gücü 10 kilo olsun boxörün bodycinin ise 60 kilo ama sonuc a baktığımız zaman boxör 150 kilo vurmusken body ci gene 60kilo vurur yani boxör vucut u ile vurur kassız olduğu halde ama bunu bir body veya güreşçi yapamaz yani gene sonuç şudur=Kontrolsüz güç güç değildir.

Bir örnek daha veriyim bir boxör bana göre en az 2saat bir box torbası yumruklar en azından ben yumrukluyorum rahat ama bir halterci veya güreşçi ya da body 15dk vurduktan sonra KO olur işi biter.;););)
çok emin konuşuyorsun bende tam tersini söylüyorum bokscu bi kum torbasını 30dk yumruklar ama bodyci gibi olağanüstü ağırlıları kaldıramaz bokscunun tek avantajı hızlı ve çevik olmasıdır ama bir bodyciyi senin dediğin gibi alt edemez

çok emin konuşuyorsun bende tam tersini söylüyorum bokscu bi kum torbasını 30dk yumruklar ama bodyci gibi olağanüstü ağırlıları kaldıramaz bokscunun tek avantajı hızlı ve çevik olmasıdır ama bir bodyciyi senin dediğin gibi alt edemez

ya bi bodycinin dovus kabiliyetlerini neden tartisiyorz anlamadim.. bi adami alin klonlayin birisini alin body calistirin 1 sene digerini de boks calistirin 1 sene.. hic tartismasiz boksor olan acar kasini gozunu :) dovusun her dalinda saldiri gucu ne kadar onemliyse savunma gucu daha onemlidir.. bodyci ne bilsin nasil savunacagini.. elini yuzune koyar karnina yer karnina koyar yuzune yer.. ben daha bi tane ayi gibi kasli olup da bi mixed martial arts musabakasina katilan ve tek mac kazanan birini goremedim. amac kavga gurultu ise her zman guclu olan degil hizli ve dayanikli olan kazanir. ayrica hic bi bodycinin cenesinde ya da kasiklarinda kas yoktur

kim kimi döver muhabbetine giriyorsanız, bir bodybuilder'ın bir dövüş sanatı ustası karşısında hiçbir şansı olmazdı...

150lbs'lik kara kuşak jiu-jitsu vs 250 lbs'lik BodyBuilder (Miami Şampiyonu)
https://www.youtube.com/watch?v=ho2MUZBtAwM
40kg gibi bir ağırlık var ama vg'ci çok aciz bir durumda...

sumocular en güçlü asla değiller, 60kglık bir jimnastikçi ilk defa bench yaptığında ağırlığının iki katını takarken, sumocu için aynı şeyi söyleyemeyiz...

bende uzun yillar boks yaptim ama bence de kisaylanmaz boksörün teknik ve itis gücü vardir güc sporu yapanlarin dayanikliligi cok iyidir.

Adamın vurduğu basit direk ve kroşe çok sarstı bb ciyi orada boksörle dövüştüğünü düşünemiyorum.Adam ayı gibi zaten yıkılır kalırdı ayağa zor kaldırırdılar tekrar.Dikkatle izlerseniz bir tane sağ çıkardı bb ci ilk önce yakından bir tekme aldı refleksle sağını çıkartmaya çalışırken bir direk daha yedi o direğin peşine bir kroşe yerleştirebilirdi elleri daha çabuk olsaydı jitsucu.Ama bu biraz boksa kaçıyor orasını beceremedi.

Back
Yukarı