Ben o yorumu hardline markasını kötülemek için yazmadım; yalnız sizi fena kızdırmış, bu açık.
Hardline markasına bir antisempatim de yok.
Ben sizin verdiğiniz eksik bilgiye tepki gösterdim mesajımda.
Taktir edersiniz ki internet danışıklı dövüş şeklinde yapılan klinik testler, üniversite testleri vs... ile dolu ve çoğu araştırmada sayısal veriler ortaya konmayıp sadece işe yaradığından bahsediliyor, ürünün etkisi kayda değer olmasa bile...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Aslında benim tepkim sadece bunaydı, fakat bu hırçın tavrınız beni birkaç şey daha yazmaya itti.
Birincisi ve en önemlisi yılda 20 ton protein tozu satmanız sizi farklı bir firma yapmıyor malesef.
Sizinle birlikte satışları artan birçok firma var. Son zamanlarda mantar gibi türeyen birçok firma mevcut.
(Gerek Türkiye'nin ilklerinden olmanız gerekse reklam ve pazarlamada diğer firmalardan daha önde olmanız sizi diğerlerinden ayırıyor bence, müşteri memnuniyeti değil. Türkiye' de bu spora başlayan birinin duyacağı ilk marka budur. Ürünleriniz kalitesiz demiyorum, ama bunda pazarlama ve reklamın payı müşteri memnuniyetinden daha fazladır benim kanımca.)
Siz ve diğer firmlar bu artışı, Türkiye'de son 5 yılda hızla popülerleşen vücut geliştirme ve fitness sektörüne borçlusunuz.
Bu spora ilginin son yıllarda bu kadar artmasında ise 2 etken var:
- Bu ve buna benzer forum sitelerinin yaygınlaşması.
- Yetişen yeni neslin, aldığı eğitimin önceki nesilden daha iyi olması.
Hardline firmasına dikkatlice baktığımda teknoloji geliştiren bir firma göremiyorum malesef. Bunun yerine yurtdışında etkisi kanıtlanmış ürünler ve karışımlarla yolunuza devam ediyorsunuz.
Bugüne kadar hardline marka bir ürün hiç kullanmadım ve bunun 2 nedeni var.
- Fiyatlar
- Üstün körü ürünler
Whey proteinleriniz kaliteli hammaddelerden yapılmış, ama içerik olarak olabildiğince basit. Sindirim enzimleriyle desteklenmemiş, hatta çoğunda protein sentezini destekleyen vitaminler yok. Fiyatları ve tatmin edici olmayan içeriklerinden dolayı whey proteinlerinizi tercih etmedim bugüne kadar. (Kişisel düşüncem, ürünleri çok tatmin edici bulanlar elbette ki vardır.)
Farkında iseniz yapıcı eleştiriler yapmaya çalışıyorum, hırçın tavrınıza karşı. Konuyu bu böyle böyledir diye kestirip atmıyorum, nedenlerini ortaya koyuyorum.
Diğer ürünlerinizi de burada tek tek masaya yatırmayacağım, konu proteinden açıldığı için tek bir örnek verdim.
Beğendiğim ürünleriniz de var, örneğin NOX2. Kullanmadım; ama içerik olarak gayet iyi duruyor.
Uzatmayıp yazıyı sonlardırayım.
Sizinle veya markanızla kişisel bir problemim yok. Yukarıda da belirttiğim gibi verdiğiniz eksik bilgiye karşılık yazdığım mesaja gösterdiğiniz hırçın tavrınızdan sonra firmanız ile ilgili genel kanımı ve kişisel yorumumu belirtmek istedim.
Hardline benim için Türkiye'de lider bir firmadır; ama dünyada ortalama bir firmadır.
Bu yüzden yurtdışı olanakları devam ettiği sürece, hardline benim için bir seçenek olamaz.
Çünkü daha iyisini daha ucuza alabiliyorum, tek nedeni de budur. Markayla bir problemim yok, tekrar belirteyim.
Size işinizde başarılar dilerim, ayrıca ben size "bey" ve "siz" diye hitap ediyorum. Aynı nezaketi siz de gösterin lütfen.
İyi çalışmalar.