Herkes İzlemeli Ve Yanlışı Görmeli

Kimsenin hakkı kimsede kalmaz..iftiranın günahı da büyüktür.."yanlışlarından idolojilerinin esiri olduklarından dönmeyecek olanlara.."

ahgonline dedi:
Eğitim sistemimizde eksiklikler olduğu aşikar ama bunları doldurmak için bu tür zatlara başvurmak da hiç gerçekci bir yaklaşım değil.
Kayıdı başdan sona izledim. Ne yalan söyleyim baya eğlendim. Bu tür sohbetlere katılırım bu adamı dinlerim ama öğretmen olsam öğrencimin önüne örnek die çıkarmam bu vatandaşı. Ortaokul-lise talebesine bişeyler öğretilecekse bunun daha bilinçli kişilerce yapılması lazım.
Kaldıki bir okula gidip konuşma yapmanın bir sürü prosedürü izni vardır. Bu insan konuşmalarında bu izin işine riayet ediyormu acaba?

Tamamen katılıyorum. Bende baştan sona izledim, izlerkende eğlendim. Ama okulda yapılan bir konferans için bana da argo düzeyi biraz fazla gibi geldi. Bazen de yaptığı esprilere kendi daha fazla gülüyor. Bununla beraber, her dediğine katılmasam da, güzel mesajlar veriyor.

Atatürk olayı da biraz başka yere çekilmiş gibi geldi bana. Eğer o hakaret ise aynı şeyi namaz ve din hakkında da yaptı, onlara hakaret dendi mi?

Bir insani elestirmek cok kolay ..
kaldi ki kendisi zaten 40 yasina kadar cok parlak bir hayat yasamamis .. bataklikta yasadigini kendisi de söylüyor zaten..
Konusmanin ana fikriyle ilgili tasvip edilmeyecek terimler kullanmistir kesinlikle.. bu da zaten "bu tip" insanlarin "hergangi" bir acigini yakalayip "yüzüne vurmak" isteyen kisilere gün dogurmustur.

yalniz baskasinin eksigini bulmak, yerden yere vurarak elestirip kötülemek, kendi durumunuzu düzeltmez..

bazi basma kalip seyler degistirelemiyor malesef ki.. din hassas bir konudur... kimsenin inancini rencide etmemek adina ne asagilayici ve kimsenin inancsizlik özgürlügüne saldirida bulunmamak adina ne yüceltici yaklasimlarda bulunmamak lazim..

"mantiksiz, sacma sapan" ilk kategoriye ve "hepiniz yanacaksiniz inanmazsiniz" da ikinci kategoriye girer..
burda tartisilan konu bir seyin utanc verici derecede saptirilmasidir.. cok baska yerlere tasinmamasi gerekir bu konu.. okul konusuna da gelince, sabanci ailesine mensup bir kisi kendi üniversitesinde konusma yapma icin nasil müsade almiyorsa bu kisilerde "kendi bünyelerinde" ki okullarda konusma icin müsade almiyorlardir.

Sabancı üniverside demiişsin arkadaşım. Üniversite. Bir insan üniversite yaşına gelmişse kendisine rol modeli olarak birini seçmek hususunda daha bilinçli hareket edebilir. Bu konuşmanın ortaokul-lise öğrencilerine yapıldığını varsayarak yanlış bir örnek teşkilettiğini söledim ben. 14-15 yaşında bir cocuğa bişeyler vereceksen daha dikkatli olman lazım. İnan bana o insanın giddiği okullara onun kadar rahat gidip çok daha seviyeli konuşabilen bi sürü insan var.
Medyaya yansıyan kısmı terbiyesizlik, iftira tabi. Ona sonuna kadar katılırım.

baska yerden alintidir, ama %100 katiliyorum

Bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış.Bu telaş niye ki arkadaşlarım? Adam iki kere iki dört eder diyor ve bu adama karşı çıkanlar hayır etmez diyor. Ne var da neden korkuyoruz acaba.Kime ne laf söylenmiş? Kime ne denilmiş? Son günlerde yayınlanan habere gelince ? Fasafisodan öte gidemeyen zavallı acemi bir gazetecinin internet ortamında bulduğu bilgileri (ordan burdan toplama, doğruluğu araştırılmamış bile) bir marifetmiş gibi yayınlamış olmasından öte gidemeyen bir haberdir.Videoyu sonuna kadar izleyen kardeşlerim bunu iyi bilir.Ali Tuncay hakkında idda edilen olumsuz söylentilerin gerçekle milimetre kadar alakası yoktur.Bu adam bence ayakta alkışlanması gerekiyor...Bu adama karşı çıkanlar ve karşı çıkacaklar önce televiyonlardaki Ahu Tuğbaları,Meriçleri,Banu Alkanları durdursunlar. Bir Mehmet Ali Erbil miliyonlarca kişi önünde çok affedersiniz donlarını indiriyor kimseden tık yok. Sizler neyin peşindesiniz? Neyi savunuyorsunuz? Niye gerçekleri tüm çıplaklığı ile haykırmıyorsunuz ? Ali Tuncay hakkında karalama haberi yapan medya maymunlarına soruyorum...Bu yaptığınız gazetecilik deontolojisine sığarmı acaba? Şimdi bu yazımda gazetelerde ve televizyon kanallarında yayınlanan ve gençlerin beyinlerini yıkamaya yönelik milyonlarca unsur sayabilirim sizlere.Bunlar için telaş etmeniz gerekirken gençlerimize uyuşturucu kullanmayın,sigara içmeyin, anne babalarınıza karşı gelmeyin, öğretmnlerinizin gölgesine dahi bilerek basmayın, diyen birine niyedir ki bu hakaretler.Adamcağzın ne söylemek istediğini düşünen yok, konuşma tarzı için bir ververedir kopuyor.Herkes aynı kalıp içersinde konuşacak diye bir kanun mu varda bilmiyoruz? Herşey hoş gülüstanlık demenin bir alemi yok.Bu gibi insanlara saldırmayı bırakın artık.Cumhuriyetimize bir şeyin olduğu da yok.Atatürkçü bir genç olarak Rabbime şükürler olsun ki neyin doğru neyin yalnış olduğunu çok iyi anlayabiliyorum.Her seferinde işi Cumhuriyet elden gidiyora dökenler utopya dünyasından çıkıp biraz gerçeklerle yüzleşsinler.Çünkü böyle utopik düşünceleri ve korkuları millete kendileri empoze etmektedirler.Hiç birşeyin hiç biryere gittiği yok! Pireleri deve yapmkatan vazgeçelim artık! Yazımı Ali Tuncayın sohbetinden bir alıntı ile bitirmek istiyorum...Ne kadar az düşünüyorsunuz? Ola ki düşünürsünüz?

Atatürk ü Allah yerine koyup ona ibadet etmek istiyor bu haberleri yapan LAİK zihniyetler. başı örtülü bayanların başını açmaya çalışıyorlar.

aslında haklılar da. olur ya, belki baş örtülerinin altında silah gizliyorlardır. belli mi olur, belki ülkeyi ele geçirip irtica denilen saçmalığı yayabilir annelerimiz, bacılarımız, anneannelerimiz ve eşlerimiz.

bu zihniyetleri, öldükleri zaman Atatürk kurtaracak cehennemden.
yanlış anlaşılmasın, ben herkesin ibadetine saygılıyım. dileyen dilediğine tapar.

irtica tehdidinden bahseden, bebeğe tecavüz eden şerefsize 8 yıl gibi komik ten bile öte bir ceza veren gerizekalı insanlar ilk önce ülkedeki suç oranına bir baksınlar. annelerimiz, bacılarımız, eşlerimiz sokağa tek başına çıkamaz hale geldiler.

bırakın milletin inancıyla, baş örtüsüyle uğraşmayı. suçlularla ilgilenin artık suçlularla. suçları işleyen biri varsa eğer, o da sizsiniz. sizin yaptığınız insanlık suçu değil mi? ne istiyorsunuz zavallı kadınlarımızdan?

onlar bize yaradanın hediyesi değil mi? ne yapabilir onlar bu aciz yaradılışlarıyla? bakın bakayım kaçtane kadın var gasp edip edip, bıçaklayıp, cana kıyıp kaçan?

aklınızı başınıza alın biraz ya. bu ülkedeki suç oranı inançsız beyinler yüzünden oluyor. bunu anlayamayacak kadar aciz misiniz?

moderatör arkadaşlar, lütfen bu yazıyı kaldırmayın. bir tepki olarak kabul edin ve kalsın burada. içim acıyor bu konuda.

bukatto dedi:
emrah dedi:
ilk önce bu vatandaşın esprilerini tavsiye üzerine daha evvel izleyeyim dedm ama fazla katlanamadım ve kapattım. çok banel ve sıradan espriler yapmış bence.

ikincisi bukatto arkadaş sistemden ve kadınların türban yüzünden mezalime uğradığından dert yanmakta. yani öyle şeyler söylemişki bilmeyen de burası müslüman bir ülke değil de ne bileyim müslümanlara eziyet edilen, onların hiç ama hiç yaşam haklarının olmadığı bir yer zanneder.
ben 1977 doğumluyum. babam öğretmen olduğu için 1983 yılında k.maraş'ın elbistan ilçesinin bir mezra köyüne tayini çıkmıştı. mezra yaklaşık olarak 20 hene idi. mezrada ne doğru düzgün bir okul nede elektrik vardı. biz oarada tam 5 yıl kaldık. ben ilkokulu orada bitirdim. mezra halkı bilinen anadolu köylüleri gerçi yarısı türk yarısı da kürt idi. orta yaşlı olanlar ve yaşlılar genelde beş vakit namazlarını kılar, her ramazan tüm köy halkı orucunu tutar....köydeki genç kızların çoğu ya tamamen başı açık yada normal eşarp ile başlarını örterlerdi. din adına kimse kimseyi zorlamazdı. kimse kimseye niye başını açtın yada kapattın demezdi.

biz o köyden 1988 yılında taşınarak ilçeye yerleştik. 2004 yılında babamın rahatsızlığı nedeniyle sağolsunlar o köydeki yaşlı genç, kadın erkek çoğu geçmiş olsuna gelmişlerdi. daha önceleri normal anadolu kadınaları şeklinde kapanan kadın ve kızlar türban dediğimiz örtünme şekline geçmişlerdi. bu insanlar daha önce yanlış mı hareket ediyorlardı? şimdi doğru yolu mu buldular?

yukarıda bahsettiğim örneği toplumun nasıl bir cendereye sokulduğunu anlatmak maksatlı yazdım. bu ülkede 1980 yılındaki darbe sonrası ülke kominist olmasın dine imana gelsindiye darbeci generallerin desteği ile imam hatip okulları açıldı. ve bu imam hatip okulları amaçları dışına çıkarılarak normal eğitime altarnatif okullar şekline sokuldu. ve buralara birçok kız öğrenci alındı. bu okullardaki kız öğrenciler okudular. o baş örtüleri ile üniversite kapılarına geldiler. ama onların tahmin ettiklerinden fazla çoğaldını görenler bu seferde üniversiteye girmelerine izin vermez oldular. bunda bu kişlerin başlarına örttüğü örtüyü kendi siyasi emelleri için kullananların etkisi de yadsınamaz.

islamiyeti baş örtüsüne indirgieyen zihniyeti de anlamıyorum zaten. bu ülkede namaz kılana kılmamı deniyor, hacca gidene gitme mi deniyor, zekat verene hayır veremezsin mi deniyor, oruç tutana niye oruç tutuyorsun mu deniyor bilakis oruç tutmadığı için dövülen hatta malatya inönü üniversitesinde dövülerek öldürülen bir öğrenci var.

eğer katı şerri hukuk ile ülkede suç işlenmez herkes adam olur deniyorsa ozman bakın iran da suudi arabistanda her cuma birileri sallandırılıyor. ama yine de suç işlenmeye devam ediliyor.

bir ülkede suçun nasıl cezalandırıldığından çok o suçların ortaya çıkmadan engellenmesi önemlidir. bu da insanlara evrensel ahlak değerlerini öğretmekle,bunlar dürüstlük, sevgi, saygı. hoşgörü... , eşit ve adil gelir dağılımını sağlamakla mümkündür.

ben kadınların başını açmaya çalışan zihniyet kadar onların başını kapatmaya çalışan zihniyeti de hastalıklı buluyorum. bir kadın kendi bedeni üzerindeki tasarrufunu kendisi belirlemeli.

sorun kadınlarda değil. sorun biz erkeklerde........

Galiba Türkiye dışında başörtüsünün üniversitelerde veya devlet dairelerinde yasaklandığı bir ülke yok 'dünya' da. Mesela Almanyada rahatlıkla takarsınız türbanınızı.

CENTAUR dedi:
Galiba Türkiye dışında başörtüsünün üniversitelerde veya devlet dairelerinde yasaklandığı bir ülke yok 'dünya' da. Mesela Almanyada rahatlıkla takarsınız türbanınızı.

Çünkü Türkiye dünyada "laikleştirme" politikası uygulayan tek ülke.

bir tane doğru söz söylüyorsa on tane küfür ediyor ve bence o yaştaki çocuklar için üç küfür bir doğruyu götürüyor.çünkü konuşma bittikten sonra çocukların akıllarında kalan tek şey yapılan belden aşağı esprilerdir eminim.ama bu adamı dinleyeceklerine bir kitap daha okusalar daha çok şey öğrenirler.yazık.

Tek kelimeyle allah razı olsun ali ağbiden,zararlı hiçbirşey yok bilakis çok eğitici konulara değinmiş,lütfen elimizden geldiğince,eşimize,dostlarımızın,arkadaşlarımızın tüm insanlarımızın izlemesi lazım, bunu bizimle paylaşan arkadaşımızdanda allah razı olsun,
emeğine sağlık....

Tartisma biraz video ekseninden cikmis. Ben de bu video yu seyrettim. Sakincalari olmakla beraber Cem Yilmaz'dan daha muhafazakar (dolayisiyla kisitli) malzeme kullanarak ulasmis oldugu "komiklik" derecesini takdir ettim. :) Genelde (serbestce) konusul(a)mayan konular, komedi malzemesi olarak kullanilinca daha verimli oluyorlar sonucta.

Okul hayatimin buyuk bir kismi yurtdisinda gecti (ogrenim hayatim demiyorum, cunku uni de ders de verdim). Bu donemde universiteye baslari kapali giremedigi icin (genelde kendi imkanlariyla ya da sagdan soldan para bulup bulusturarak) yurt disina egitime cikmis bir cok kisinin varligindan haberdar oldum, gordum, tanistim.

Kisir dongu su durumda:
basortulu uni ye girilmez. uni okumadigi icin cahildir. cahil oldugu icin sozune itibar edilmez.

universite "universe" (whole) kelimesinden geliyor. Tipki muzik gibi, evrensel.

Bir taraftan esitlik ten dem vurup oteki taraftan Orwell in "Animal Farm" indaki gibi "herkes esittir ama domuzlar daha da esittir" tarzi yaklasimlar malesef komik kaliyor.

bu olay diğer bir boyuttan bakıldığında kadın haklarını ihlalidir..ama eşitliği herzaman eşitlik adalet değildir sözünü kullanarak kendilerinde adalet'e çeviren kadın örgütleri ortada gözükmemişlerdir..

Bu adamı tanıyomusunuz acaba gelip oraya sohbet etmesinin sebebi nedir? veya dinledinizmi neden bahsediyor bu adam? bu adamı tanıyan biri olarak şunu söliyebilirim 40 yaşına kadar kokain eroin kullanmış 3 kez intihar etmiş ülkeye roj dedimiz extasy hapları(eski ismidir) sokan satan bi adamDI. atalarımız aynı tecrübeyi yaşamak AHMAKLIKTAN başka bişey değildir der... bu adam gençliğin yaşayacakları şeylerde bilinçli neyin ne olduğunu bilmesini sağlamaktan başka bir amacı yoktur bu adama yobaz demek yobazlıktan başka bişe olmaz...

adam uyusturucu almayın felan gibi seylerden bahsediyo ama konusması boyunca yerinde duramıyo, surekli bacaklarını ovusturuyo, burnunu kasıyo, ve surekli oturdugu yerden kalkma istegi var dikkat ettiysenız. ben bu adamın ex alıp geldiginden suphelenmedim degil acıkcası cunku bunlar seker almıs bi kişinin belirtileri ....ama gunahını da almayalım

ayrıca bu tur bi dilde yani esprilerle insanları basına toplayıp araya kıstırma sozler soyleyerek istedigini dinleten insanlar arena gibi bi takım haber programlarında cok cıktı. gercekten adamı dınlemekten kendini alamıyo insan. işte amacı ne olursa olsun bazı grupların basarısı da burdan kaynaklanıyor. tıpkı gizli reklam uygulaması gibi.

Back
Yukarı