içki

6 aydır ağzıma içki koymadım ama tatilde dayanamadım 1 bardak bira içtim hemde spor yaptığım gün birde dün içtim daha içmicem ama bu iki bardak bira beni çok etkilermi sporu mu şu an biraz pişmanım ama bir yardımcı olursanız sevinirim

Çok az miktarda almışsın, bir sorun olmaz ;)

Coleman Trebor dedi:
6 aydır ağzıma içki koymadım ama tatilde dayanamadım 1 bardak bira içtim hemde spor yaptığım gün birde dün içtim daha içmicem ama bu iki bardak bira beni çok etkilermi sporu mu şu an biraz pişmanım ama bir yardımcı olursanız sevinirim

Dert ettiğin şeye bak ne olacak o kadar içkiden ben nelerini gördüm sabah sporda akşam meyanede fazla içmemek kaydıyla alkol bodyi pek etkilemez sigarada öyle (fazla içmemek kaydıyla)

tamam teşekkürler işte iki gündür 1 kutu içkim 330luk vücut için 30 mlye kadar alkol sorun olmuyomuş zaten onuda öğrendim bu gün içmicem inşallah arkadaş varda yanımda yazlıkta onla içiyodum

alkol vücutta çok zor emilir.saatte 20ml dir.bunun üzerindeki rakamlar/oranlar vücuda zarar olarak dönecektir.profesyonel bir sporcu olarak içki içmeye karşıyım.zaten yüksek protein-karbonhidrat alımı ile yorulan karaciğeri daha fazla yıpratmanın anlamı yok bana kalırsa.kendim alkol kullanmıyorum.en büyük nedeni ise KARACİĞERİme vereceği zararı biliyorum.ilk başta yazdığım gibi sa/20ml üstü vücuda zarar verir...
bence her türlüsü vücuda zarar...

alkol alımının direkolarak vücüt ve karaciğere zararlı etkisi bi yana

kafa cekilen bi akşamdan sonraki gün karın ağrısı mide bulantısı yüzünden doğru düzgün beslenememe belki kusma gibi şeyler bizim için çok zararlı diye düşünüyorum.1 gece kafayı cekmek 1 gün beslenememek demek

Bence, bu dünyaya bir kere geliyoruz arkadaşımla oturup iki bira içemeyeceksem olmaz olsun ya...sporumu da yaparım biramı da içerim...yeri geldiğinde tabii :lol:

Kendine zarar vermeden yaşayamassın

Birincisi asla ve asla kendine zarar vermeden yaşayamassın. Bu gun ben istanbulda yaşayan bir insanım ve Havadaki oksijen olsun yaşadıgımız çevre olsun ne olursa olsun yedijklerimiz içtiklerimiz illaki insana zarar verici bir takım maddeler vardır ayrıca Bira karbondioksitli bir içecek sadece birayı öyle haftada yada ayda 1 icmenin pek zararı olmaz koladan daha zararsız oldugunu sana kanitlayabilirim özellikle bir şişe biranin alkol içeriği yüzde 5 tir yani 500 ml / 100 = 5X5 ml =25 ml yani bu sana büyük bir zarar veremez o yüzden eğer seviyorsan iç derim ben ama aşirisina kaçma bu gun her seyin aşirisi zarar.

Ayrıca biranın içerisinde b vitaminleride var niasin de var.

Bira bir tahıldan elde edildiğine göre mutlaka vücudada faydası olacaktir.

arnold baba deli gibi şarap ve bira içermiş hadi bakalım bunu nasıl açıklayacaksın dostum ?

Bence içkisiz bir dünya düşünemem insanın kendini kısa bile olsa rahatlamasını ve gevşemesini sağlayan bir içki türü üstelik asi oldugumuz zamanların yegane tesellisi diye dusunuyorum kilo aldırmasımı bu önemsiz cunku insanlığa ve yaşama kilo almak yada göbek yakmak olarak bakmak bizi huzursuz eder ..

RELAX OLMAK ve HER SEYİ TADINDA BIRAKMAK

üstelik basit bir örnek bu gun en kanli savaşlardan galip çıkan ülkeler bile tonlarca sehit vermiş oluyor.

Bizlerin yaşamları boyunca elbette zarar göreceğiz ve kazanacağızda saygılar..

Re: Kendine zarar vermeden yaşayamassın

gokhanalpan dedi:
Birincisi asla ve asla kendine zarar vermeden yaşayamassın. Bu gun ben istanbulda yaşayan bir insanım ve Havadaki oksijen olsun yaşadıgımız çevre olsun ne olursa olsun yedijklerimiz içtiklerimiz illaki insana zarar verici bir takım maddeler vardır ayrıca Bira karbondioksitli bir içecek sadece birayı öyle haftada yada ayda 1 icmenin pek zararı olmaz koladan daha zararsız oldugunu sana kanitlayabilirim özellikle bir şişe biranin alkol içeriği yüzde 5 tir yani 500 ml / 100 = 5X5 ml =25 ml yani bu sana büyük bir zarar veremez o yüzden eğer seviyorsan iç derim ben ama aşirisina kaçma bu gun her seyin aşirisi zarar.

Ayrıca biranın içerisinde b vitaminleride var niasin de var.

Bira bir tahıldan elde edildiğine göre mutlaka vücudada faydası olacaktir.

arnold baba deli gibi şarap ve bira içermiş hadi bakalım bunu nasıl açıklayacaksın dostum ?

Bence içkisiz bir dünya düşünemem insanın kendini kısa bile olsa rahatlamasını ve gevşemesini sağlayan bir içki türü üstelik asi oldugumuz zamanların yegane tesellisi diye dusunuyorum kilo aldırmasımı bu önemsiz cunku insanlığa ve yaşama kilo almak yada göbek yakmak olarak bakmak bizi huzursuz eder ..

RELAX OLMAK ve HER SEYİ TADINDA BIRAKMAK

üstelik basit bir örnek bu gun en kanli savaşlardan galip çıkan ülkeler bile tonlarca sehit vermiş oluyor.

Bizlerin yaşamları boyunca elbette zarar göreceğiz ve kazanacağızda saygılar..

teselli yi iciki de araman ve insanlari boyle rahatlama yoluna sevk etmen bence bir sporcuya yakismiyor...

NEFELIS dedi:
alkol alımının direkolarak vücüt ve karaciğere zararlı etkisi bi yana

kafa cekilen bi akşamdan sonraki gün karın ağrısı mide bulantısı yüzünden doğru düzgün beslenememe belki kusma gibi şeyler bizim için çok zararlı diye düşünüyorum.1 gece kafayı cekmek 1 gün beslenememek demek

Evet dediğin gibi iyice dibine vurup adamakıllı içtiğin zaman çok zararı oluyor ama tadında bıraktığın zaman öyle değil birde ne içtiğine bağlı kontrollü bir şekilde kaliteli kırmızı şarap falan içildiği zaman yanında diri meze olacak kırmızı et falan belki arada bir faydası bile olabilir kanısındayım

Rakı veya viski gibi sert içkiler nedense çok fazla yorgunluk ve akşamdan kalma hissi veriyor insana

Hatta bir kadeh şarap veya bir su bardağı birayı (fazlası ciddi manada negatif etki yapıyor) ben antrenmandan hemen önce denemiştim bu yazın, performans artışı yapıyor diyebilirim

Ama şu varki bir defa ağza sürüldüğü zaman ve sık sık alışkanlık haline geldiği zaman mutlaka çizme aşılır ve b.ku çıkıverir o yüzden mümkün mertebe seyrek almak lazım diye düşünüyorum

Saygılar.

saydam'a, nefelis'e ve mastertrainer'e sonuna kadar katılıyorum..
sporcu bir insanın içkinin her türlü çeşidini hangi miktarda olursa olsun tüketmesine karşıyım..
bazı arkadaşlarımızın içkinin kısa vadedeki artılarını (performans artışı, mutluluk..) öne çıkarıp uzun vadeli zararlarını görmezden gelmesini dogru bulmuyorum..

günde 1 bardak şarap içmenin faydalı olduğu bilimsel olarakda kanıtlanmıştır. tabiiki içki içelim demiyorum (şahsen çok içmiş bir insan olarak bunu tersine çevirmek için spor yapıyorum zaten. ha yine içerim ama daha az) ama yinede kötünün iyisi kırmızı şaraptır.

alkolün zararlı olduğu kesin ayrıca bazı arkadaşlar diyorki bu dünyaya bir kere gelmişiz içki içmeden olurmu... olur tabi neden olmazsın ayrıca hatırlatırımki içki alkol dinimizce haramdır bunun neresi neden insanlar ısrarla harama yönelir anlamıyorum hem zararlı hem hararm günahtır yahu. allahın bize bahşettiği o kadar nimet e rağmen bu dünya gelip geçicidir...

alkolün zararlı olduğu kesin ayrıca bazı arkadaşlar diyorki bu dünyaya bir kere gelmişiz içki içmeden olurmu... olur tabi neden olmazsın ayrıca hatırlatırımki içki alkol dinimizce haramdır bunun neresi neden insanlar ısrarla harama yönelir anlamıyorum hem zararlı hem hararm günahtır yahu. allahın bize bahşettiği o kadar nimet e rağmen bu dünya gelip geçicidir...

Arkadaşlar da "aşırıya kaçılmadığı sürece" diye belirtmiş zaten ki içkinin yasaklanış nedenine bakarsan insanların aşırıya kaçıp birbirlerine zarar vermelerini göreceksin.. Belirtildiği gibi şarabın kalbe olan iyi etkisini biliyordum. Konuya dönersek sosyal içici olarak (aşırıya kaçılmadığı sürece) vicdan azabı çekmene gerek yok acizane fikrim :roll:

alkol iyibir enerji yakıtıdır kalitelidirde içince arkadaşın birinin performası artmış bu olur fakat sinir sistemine zararı olduğu için önermezle enerji yakıtları cho yağ protein ve alkoldür;) buda öyle bi genel kültür olsun kolay gelsin çok sorn değil arada at

1 kahve fincanı kırmızı şarap veya kaliteli bir viski kalp için faydalıdır.yalnız kalitesiz ve aşırı tuketım vucutta alkol fermantasyonuna yol açar.katabol süreç hızlanır.

hoterme dedi:
alkol iyibir enerji yakıtıdır kalitelidirde içince arkadaşın birinin performası artmış bu olur fakat sinir sistemine zararı olduğu için önermezle enerji yakıtları cho yağ protein ve alkoldür;) buda öyle bi genel kültür olsun kolay gelsin çok sorn değil arada at
alkolün kaliteli bir enerji kaynagı oldugunu nasıl söyleyebilirsin?
yoksa şaka amaçlı söylediysen cümlenden çıkaramadım kusura bakma..
alkolün içerdigi kalori tamamen yaga dönüşen ve "boş" kalori diye adlandırılan cinstendir..
performans arttırıcı etkisi kesinlikle kaloriden değil, yarattıgı psikolojik etkiden veya belki de motivasyondan olabilir..
onun dışında alkolün spora katkısını savunan hiçbir görüşü desteklemiyorum..

arkadaşım okursan görürürsün enerji kaynağı olup olmadığını verdiği enerji 7kcal/gr dır ama besin kaynağı olarak sayılmaz araştırırsan bunu bulursun yazdığım gibi sinirsistemine zarar verdiği için önerilmiyor saol

Back
Yukarı