Kıllara Çözüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Okulumdaki eski çalışanın hiç kılları çıkmıyordu.Bende sordum arkadaşa "Doktor bana yanlış iğne vurdu 2 günde ömür boyu kılsız ve kel bir adam oldum" dedi .
Saçlarınızı ve sakallara önem vermiyorsanız doktora gidip ömür boyu kıllardan kurtulmak istiyorum diyin. :D Önem veriyorsanız kıllara yaşamaya çalışın

Görmüşken tecrübelerimi yazayım. Jilet, ağda ve epilatör kullandım şuana kadar.
Jilet; pürüzsüz yapmıyor ancak vaktiniz yoksa idare eder uzaktan belli olmuyor. Sivilce sorunu var malesef. En acısız ve zahmetsiz yöntem.
Ağda; acılı ve zahmetli ayrıca yardım eden biride olsa iyi olur. Sırf kollar için 1-1.30 saat uğraştırıyor. Aşırı pürüzsüz oluyor. Çıkma süresi 1-2 hafta. 1- 1.5 ay idare eder bence. Kızarıklık ve sivilce sorunu en berbat yanı.
Epilatör; İşlevi ağdayla aynı. Ağdadan çok daha pratik ve zahmetsiz. Ağda kadar acılı. Kızarıklık ve sivilce sorunu ağdaya göre azda olsa bundada var. Batık olur denir genelde fakat alalı yeni oldu tüyler daha çıkmadı o yüzden bişey diyemem.
Tüy dökücü; kullanmadım fakat kullanan tanıyorum. Jiletten çok bi farkı yok. Sivilce sorunu olmadı, oldukça pratik. 2-3 güne çıkıyor ve çıkarkende kötü bi görüntü oluşturuyor. Sürekli prüzsüzlük için biraz masraflı.
Hepsinin kendine göre - leri + ları var. Seçim sizin

Jilet bir süre sonra çok kaşıntı ve kızarıklık yapıyor. Tüy dökücü krem daha az tahriş ediyor evet ama kıllar hemen çıkıyor yine. Yukarıda hamam otu diyenler olmuş o da tüy dökücü kremin aynısı zaten ve rezalet kokuyor. Ben full lazer yaptırdım kurtuldum sandım ama 4 sene sonra yine çıkmaya başladı. Eskiye nazaran çok seyrek çıkıyor ama çıkıyor. Kendiniz yapacaksanız en kolay olarak Remove önerebilirim bant ağdalarını kullanıyordum bir de squeeze wax diye bir ürünü var, tüylü bölgeye sürüp ağda beziyle çekiyorsunuz sadece. 1 ay falan sizi idare ediyor. Ulaşması zor bölgeler için bir arkadaşınızdan yardım alarak ağda yapabilirsiniz ama özel bölge için bant ağda daha iyi sanki squeeze değil de.

Merhaba arkadaşlar,

Şu hortlayan konuya bir açıklık getirmek istedim.

Yaklaşık 5-6 yıldır düzenli hiç aksatmadan epilasyona giden ve hala sonuç alamamış biri olarak bunu yazıyorum. Bu arada öyle maymun gibi kıllı biri de değilim. Sadece takıntılıyım, detaycıyım 11 yıldır spor yapıyorum kılsız estetik bir görüntü istediğim için bu kadar uğraşıyorum.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki beyaz tenliyim. (ki epilasyon yapan yerlerin epilasyona en uygun dediği ten rengi)

Şunu belirteyim aşağıda haklarında kötü yorumlarda bulunacağım için firmaların isimlerini direk söylemiyorum.

İlk gittiğim yere 12 seans gittim. Tüm vücut. Acemiliğime geldi güzellik merkezine gittim TIP merkezine değil. Yıllar önceydi tabi bu epilasyonu ülkeye ilk getirenlerden diye böbürleniyordu bu firma. Adını vermek gibi olmasın Şehir Güzel kelimelerinin İngilizcesi firmanın ismi kara listenize alabilirsiniz. Nişantaşı'nda yeri.
2. gittiğim yer İstanbul'da en bilindik en ünlüsü Estetik kelimesinin ilk iki hecesi Este yi içeriyor. sonra İngilizce dünya kelimesini ekliyorsunuz. Aaa biliyorum orayı oldunuz dimi? İşte orası da hiç bir işe yaramıyor. Oradan da Tüm vücut paket alıp 10 seans gittim. Ne doğru dürüst randevu veriyorlar ne de yaptıkları iş sonuç veriyor. Üstüne tüy olan omuzlarım artık kıllı kıllı oldu. Firmaya bunu söylediğimde önce çoğaltır sonra yok eder diyorlardı. Şuan firma kesinlikle ilgilenmiyor benimle. Paralarını aldılar gerisi benim sorunum umurlarında değil.
Neyse sadete geleyim. Abartmıyorum bir araba parası harcadım şu kıl tüy işine sonuç hüsran her yolu denedim. jilet, makine, hamam otu, epilasyon yok arkadaş olmuyor. Bitmiyorlar kesinlikle. Şunu itiraf edeyim. Epilasyon kalın olan kılların bazılarını biraz azalttı. Kesinlikle yok etmedi. ama bu azalma 25 seansda falan yani. Ama şu da var zaman geçtikçe kıllar yine büyüyor ve uzuyor. Bazı eş dost çevreden epilasyona gidip sonuç almış kişiler duymadım da değil ama sonuçtan kasıt tamamen tertemiz olmaksa kesinlikle olmuyor haberiniz olsun.

Bakalım 3. sefere epilasyon mu yoksa ağda mı nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum.

Boyundan aşşağıda tek bir kıl bile istemiyorum. Varsa çözümünü bilen onu da denemeye hazırım :D

Saygılar,

epilasyon en iyisi.
kardeş

sormak istediğim yakın zamanda

1-ankarada herhangi devlet/özel hastane veya klinikte lazer yaptıran var mı?
2- 2-3 yıldan önce yaptırmış olanlar ise kalıcılık konusunda nasıl 1 sene sonra falan yeniden çıkıyor mu kıllar
3- hangi lazer makinasını kullanmalıyım ve yakın zamanda giden varsa öneri verin lütfen.

şöyle bi konu açmıştımda tecrübelerini paylaşır mısın

Ben 19-20 yasimda milli vucut gelistirme antrenoru olan birinin salonuna gittim. Musabik falan da degildim oyle amator ilk defa gitmisim , amac vucut ve kilo almakdi. Hoca her ay vucudumu ølcuyordu. Su killarini al dedi. Kaslarin daha iyi gelisir hem daha iyi gorunursun dedi. Peki neyle aliyim daha cok azmaz mi dediM . Birsey olmaz jiletle al dedi. Hocaya uyup jiletle aldim. Killarim zayifti, makul du ama bir tik uzundu. Ama cok pisman oldum. Karin bolgesinin yan kisimlari zayifken daha gur oldu, diger her bolge de daha gur oldu ve daha sik. Bazi killar ayni kokten 2-3 tane misal.

killarimdan tamamen kurtulmaktansa seyrelmesini ve zayif olmasini istiyorum. Bunun icin oneriniz varmi?

philips ik bir aletini aldim. Epilasyon cihazi. Bacaklarima 2 kere uyguladim. Biraz seyreltti ama ne kadar dikkat etsen de her yere esit olcuse laser yapamiyorsun ve killar cikinca lasere daha cok maruz kalan yerlerde cok gec saha seyrek cikti ve cizgi iz filan olustu. (Kil dagiliminda)
Ust bolgeme bir kere uyguladim gogus ve karin. Cizgi filan olusmadi hafif orta ayarda yaptim ama killarda zayiflama gormedim ve makinayi kaldirdim. Esim de tum killarimi aldigimda bu goruntuyu yadirgadi.
Epilasyon dusunemiyorum cunki yasadigim ulkede cok pahali( Norvec )

Makineyi orta ayarda kullanmaya devam etmelimiyim yoksa baska bir yontem varmidir azaltmak ve zayiflatmak icin?

Agda hic denemedim. Agda yaparsam kokten alirsa yine orjinal hali gibi mi olur ( jilet vurul azdirilmamis hali gibi) ?

Ben 19-20 yasimda milli vucut gelistirme antrenoru olan birinin salonuna gittim. Musabik falan da degildim oyle amator ilk defa gitmisim , amac vucut ve kilo almakdi. Hoca her ay vucudumu ølcuyordu. Su killarini al dedi. Kaslarin daha iyi gelisir hem daha iyi gorunursun dedi. Peki neyle aliyim daha cok azmaz mi dediM . Birsey olmaz jiletle al dedi. Hocaya uyup jiletle aldim. Killarim zayifti, makul du ama bir tik uzundu. Ama cok pisman oldum. Karin bolgesinin yan kisimlari zayifken daha gur oldu, diger her bolge de daha gur oldu ve daha sik. Bazi killar ayni kokten 2-3 tane misal.

killarimdan tamamen kurtulmaktansa seyrelmesini ve zayif olmasini istiyorum. Bunun icin oneriniz varmi?

philips ik bir aletini aldim. Epilasyon cihazi. Bacaklarima 2 kere uyguladim. Biraz seyreltti ama ne kadar dikkat etsen de her yere esit olcuse laser yapamiyorsun ve killar cikinca lasere daha cok maruz kalan yerlerde cok gec saha seyrek cikti ve cizgi iz filan olustu. (Kil dagiliminda)
Ust bolgeme bir kere uyguladim gogus ve karin. Cizgi filan olusmadi hafif orta ayarda yaptim ama killarda zayiflama gormedim ve makinayi kaldirdim. Esim de tum killarimi aldigimda bu goruntuyu yadirgadi.

Makineyi orta ayarda kullanmaya devam etmelimiyim yoksa baska bir yontem varmidir azaltmak ve zayiflatmak icin?

Agda hic denemedim. Agda yaparsam kokten alirsa yine orjinal hali gibi mi olur ( jilet vurul azdirilmamis hali gibi) ?
Valla oyle bir yazmissinki dertlerimi unuttum . Kıl iste vurcan jileti ciktikca. Yada hic ellemicen kalicak öyle yada gidip komple epilasyonunu yaptircan ama yaptiramam diyorsun. Benim anladigim sen aldigina pisman oldun. Bırak elleme kalsın oyle. Bir jilet vurmayla kil azmaz nasil bir vücudun var bilmiyorum gerci ama bir jilete inanilmaz derecede farkli cikmaz yani ayni cikar onceki hali gibi

Takma böyle şeyleri. kas yapımına bakman o yaşta daha verimli olacaktır. belli bir kütleye gelince cepte para olunca yap epilasyonunu kurtul. şimdi takacak düzeyde olmaman lazım kimse kılınla uğraşmaz zaten zihnini, psikolojini yorma. değmez.

Valla oyle bir yazmissinki dertlerimi unuttum . Kıl iste vurcan jileti ciktikca. Yada hic ellemicen kalicak öyle yada gidip komple epilasyonunu yaptircan ama yaptiramam diyorsun. Benim anladigim sen aldigina pisman oldun. Bırak elleme kalsın oyle. Bir jilet vurmayla kil azmaz nasil bir vücudun var bilmiyorum gerci ama bir jilete inanilmaz derecede farkli cikmaz yani ayni cikar onceki hali gibi
Haklisin uzun yazmis olabilirim ama jiletle atmaktan memnun degilim. Mesajimin sonunda agda nin farkini sordum. Azaltmak ve killari zayiflatmak icin yontem sordum. Okumadiniz herhalde[DOUBLEPOST=1583495731][/DOUBLEPOST]
Takma böyle şeyleri. kas yapımına bakman o yaşta daha verimli olacaktır. belli bir kütleye gelince cepte para olunca yap epilasyonunu kurtul. şimdi takacak düzeyde olmaman lazım kimse kılınla uğraşmaz zaten zihnini, psikolojini yorma. değmez.
Mesajda suan 33 yasimda oldugumu yazmayi unutmusum :D zaman ucuyor.

Haklisin uzun yazmis olabilirim ama jiletle atmaktan memnun degilim. Mesajimin sonunda agda nin farkini sordum. Azaltmak ve killari zayiflatmak icin yontem sordum. Okumadiniz herhalde[DOUBLEPOST=1583495731][/DOUBLEPOST]
Mesajda suan 33 yasimda oldugumu yazmayi unutmusum :D zaman ucuyor.
Ha ben de 20 sandım noluyor dedim kıl mıl takıntısı ne ya :D "seyreltmek istiyorum" kısmı maalesef pek mümkün değil " sadece yaşlanınca ve Allah korusun kötü bi hastalık geçirince olan bir şey o" epilasyon şart ya da kıllarını sevip kollayacaksın sana kalmış. Dediğin "hem ayranım dökülmesin.." atasözüne benziyor :D

Ha ben de 20 sandım noluyor dedim kıl mıl takıntısı ne ya :D "seyreltmek istiyorum" kısmı maalesef pek mümkün değil " sadece yaşlanınca ve Allah korusun kötü bi hastalık geçirince olan bir şey o" epilasyon şart ya da kıllarını sevip kollayacaksın sana kalmış. Dediğin "hem ayranım dökülmesin.." atasözüne benziyor :D

Aynen dedigin gibi, tamamen kilsiz cok tuhaf oluyor ten, sonucta kesince gozle zor gorulen tuyleri de kesiyoruz.
Agda hic denediniz mi? Kokten alacagi icin yeni cikan kilin ucu dogal olma olasiligi var sanki. Kesince kil goruntusu dogal olmuyor.

cok imreniyorum daha az killi goruntusu olanlara.

Aynen dedigin gibi, tamamen kilsiz cok tuhaf oluyor ten, sonucta kesince gozle zor gorulen tuyleri de kesiyoruz.
Agda hic denediniz mi? Kokten alacagi icin yeni cikan kilin ucu dogal olma olasiligi var sanki. Kesince kil goruntusu dogal olmuyor.

cok imreniyorum daha az killi goruntusu olanlara.
Tecrübelerime göre ağda, jiletten daha geç kılların çıkmasını sağlıyor mantıken daha derinden aldığı için ama hiç azalttığını ne gördüm ne duydum. efsane olabilir. Bu tamamen genetik. Çok aşırı fazlaysa gerçekten rahatsız ettiğini düşünüyorsan belki de vazgeçmen gerekiyordur. Epilasyonda da genelde tam kılların gittiğini duymadım az bucuk çıkıyormuş onu da sorup soruşturun bakalım. Kimseye imrenmeyin sizin de imrenilen özellikleriniz vardır onlara yoğunlaşın. Kıl tüy gibi şeyleri umursayanları da çok takmayın bence. İyi günler.

Back
Yukarı