karbonhidratsız olmaz mı ???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wolf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben günlük ortalama 3000 kalori alıyorum. günde ortalama 300 gram karbonhidrat, 200 gram protein, 50 gram yağ alımım var. karbonhidratları sabah, antrenman öncesi öğünü ve antrenman sonrası öğünü olmak üzere günde 3 kere 100'er gram olarak alıyorum. bunlar yaklaşık miktarlar tabii ki +/- 20-30 oranında değişir bunlar. çok hassas değilim bu konuda. bazen yağ alımım günlük 100 gramı bulabiliyor ki genellikle kırmı et tükettiğim zaman oluyor bu. haftada 1 gün yaklaşık 750 gram kırmızı eti bir oturuşta yerim. kırmızı et tüketimimi haftada 1 günle sınırlıyorum. gene haftada 1 gün yaklaşık 500 gram balık tüketiyorum. ayrıca her sabah 2 kapsül marincap balık yağı alıyorum. dışarıdan yağ olarak sadece ve sadece sızma zeytinyağı tüketiyorum. diğer 5 gün et olarak haşlanmış tavuk göğsü tüketiyorum. eğer low carb diet uygularsam ki zaman zaman uygularım antrenman düzenim oldukça bozuluyor. çünkü ben hardcore çalışan birisiyim. sadece definasyon döneminde kardiyo ağırlıklı çalıştığım zaman low carba geçerim. onda da asla günlük 100 gramın altına inmem.

ben sadece bunun doğal bir yöntem olmadığını söylüyorum. yağ ağırlıklı beslenmek insan doğasına aykırı.

Günlük beslenmemin %60 ını yağ tüketeceğim diye bütün gün sürekli yağ peşinde koşmak tabi ki doğal değil, bir amacı elde etmek uğruna yapay...

Ama tükettiğin etleri sürekli hayvanların yağlı yerlerinden tercih etmek tamamen doğal! Peki bu şekildeki bir beslenme de günlük yağların yüzdesi kaça denk gelir, onu cidden bir araştırmak lazım ;)

@Oktay

Yağları arttırmak derken Tereyağı-iç yağı-zeytin yağı-balık yağı gibi sağlıklı yağları istediğin kadar arttır ;)

Ben sabah cılk tereyağı içinde tam yağlı peynir-yumurta yiyorum yani ;)

Bu beslenme de yağlar çok önemli; vücudu ketosise sokmamış olsan bile yağları arttırmak şart, ketosise girdiysen zaten vacip ;)

heldic yağ yağ yağ diyorsun insanlar milyonlarca yıldır nasıl senin dediğin şekilde yağ tüketebilirler hiç mantığın alıyor mu? insanlar kaç bin yıldır tereyağı yapmayı öğrendiler, kaç bin yıldır zeytinin yağını çıkartıp yemeye başladılar? sanki insanlar eskiden tereyağı, zeytinyağı tüketiyorlardı sizin gibi. iki lafından birisi yağ peki bu ne kadar insanların doğal beslenmesine uyuyor? insanlar doğal beslenmelerinde ne kadar yağ tüketebiliyorlardı? sadece bulabilirlerse bazı bitki ve yemişlerden ve bulabilirlerse etlerden yağ alıyorlardı ki bunlar oldukça kısıtlı. sanki insanların doğal beslenmesi yağ üzerineymiş gibi insanları yanıltıyorsun.

Beslenme bilinci geliştikçe daha fazla yağ tüketmeye başladık.

O yüzden yağ insanların doğal beslenmesine uyuyor.

Adam daha konuşmayı bilmiyor, tekerleği icat etmemiş vs. vs.

"yağları yemem lazım" diye düşünmesini mi bekliyosun. :):):)

heldic yağ yağ yağ diyorsun insanlar milyonlarca yıldır nasıl senin dediğin şekilde yağ tüketebilirler hiç mantığın alıyor mu? insanlar kaç bin yıldır tereyağı yapmayı öğrendiler, kaç bin yıldır zeytinin yağını çıkartıp yemeye başladılar? sanki insanlar eskiden tereyağı, zeytinyağı tüketiyorlardı sizin gibi. iki lafından birisi yağ peki bu ne kadar insanların doğal beslenmesine uyuyor? insanlar doğal beslenmelerinde ne kadar yağ tüketebiliyorlardı? sadece bulabilirlerse bazı bitki ve yemişlerden ve bulabilirlerse etlerden yağ alıyorlardı ki bunlar oldukça kısıtlı. sanki insanların doğal beslenmesi yağ üzerineymiş gibi insanları yanıltıyorsun.

insanlar milyonlarca yıldır yag tuketiyolar damak tadı dolayısıyla simdi benim bilgilerimi kanıtla gibi muhabbetlere girceksin fakat oturup tas devrine inemeyecegiz Geleneksel beslenmeler sakakat agırlıklıdır zaten Sizleri kolestrol gibi seylerden korkutmuslar sakakat da yiyemiyorsunuz haftada 1 gun kırmızı et ne demek ben gün asırı kırmızı et tuketiyorum ucuz olsa 3 ogun yerim agzıma peynir bile sokmam

magaralarda bulunan kemiklerde insanlar kemiklerini kırıp iliklerini yiyolarmıs kırık kemik bulunması bunları gösterdigine inanıyor tarihciler

ayrı yeten

tavugun budunumu yersiniz gogsunu mu ? yada etin yaglı tarafımı size lezzetli gelir yagsız tarafımı ?

anne sütüne bakalım anne sütü bize referans olur Tabiat ananın verdigi sütden daha iyi bir referans varmı ?

3.Yağlar:

Anne sütünün verdiği enerjinin yaklaşık yarısı yağlardan gelir. Anne sütünün yağlarının %98’ini trigliseritler oluşturur. Trigliserit yapısında en fazla bulunan yağ asitleri ise palmitik ve oleik asitlerdir. Kolostrumda daha fazla olmak üzere anne sütünün çoklu doymamış yağ asitlerden zengin olması, beyin gelişimi, myelinizasyon (sinir lifi üretimi), retinal işlevler ve hücre proliferasyonunun (çoğalmasının) normal olmasını sağlar.

Karbonhidratlar: Süt şekeri laktozdur. Yavaş ve kolay sindirildiğinden bebeğin kan şekeri iyi düzenlenir. Anne sütündeki laktoz annenin diyetinden etkilenmez. Laktoz, kalsiyum emilimini etkiler. Laktoz’un galaktoz kısmı, yağlarla birleşip yanıp bebeğin beyin dokusu gelişimini sağlar. Laktoz aynı zamanda bağırsaktaki zararlı olmayan mikroorganizmaların çoğalmasına neden olur ( probiyotik etki). Bu da bağırsak enfeksiyonlarını belirgin azaltır, bağışıklık sisteminin gelişimini uyarır, allerjen proteinlerin kontrolü ile allerjiye yatkınlığı önler.
http://www.saglikvakfi.org.tr/html/bvecy.asp?id=144

ve sunu sormadan sizlere edemiyorum :) anne sütünün yarısı yag ve büyük bir bölümüde kolestrol :) Bu minniminnacık bebegin ufacık damarlarını neden bu kolestrol tıkamıyor :)

anne karnımızdaki süt bile ketojenik bir besin maddesi iken ? Neyin dogal neyin olmadıgını tartısabilirsiniz ki ?

Yaga verdigimiz önem spor yapan kisilerin yag yemezlerse yeterli kalori ihtiyacını alamıyolar olmaları

Son düzenleme:
Beslenme bilinci geliştikçe daha fazla yağ tüketmeye başladık.

O yüzden yağ insanların doğal beslenmesine uyuyor.

Adam daha konuşmayı bilmiyor, tekerleği icat etmemiş vs. vs.

"yağları yemem lazım" diye düşünmesini mi bekliyosun. :):):)

mantığa gel.. bi de sonuna zaaa xd ekleseydin de tam olsaydı.

insanın beslenmesinde anne sütü referans alınsın yeter.

anne sütüde yag dan ve kolestrolden boldur baska referans lazım mı acaba ?

hehe :)

ben geldikten sonra neden herkes susuyor :)

Son düzenleme:
heldic bence sen bi kontrol yaptır yağdan ve kolesterolden kalp damarların tıkanmış olabilir zaten bugün olmazsa yarın olacak aklın yolu bir. salkım salkım yağ bağlamıştır şimdi senin damarlarının içi böyle saçak saçak. :D sen devam et iç yağlarına, kuyruk yağlarına. sakatatlara. :D şu ahmet aydın ve canan karatay amerika da olsa toplu cinayetle yargılanırlardı gerçi burada da mahkemeye verildiler ama neyse. :D

heldic bence sen bi kontrol yaptır yağdan ve kolesterolden kalp damarların tıkanmış olabilir zaten bugün olmazsa yarın olacak aklın yolu bir. salkım salkım yağ bağlamıştır şimdi senin damarlarının içi böyle saçak saçak. :D sen devam et iç yağlarına, kuyruk yağlarına. sakatatlara. :D şu ahmet aydın ve canan karatay amerika da olsa toplu cinayetle yargılanırlardı gerçi burada da mahkemeye verildiler ama neyse. :D

nacizane ama bana göre mantıktan yoksun bilgilerinizle devam edin :) ve bir gün damarları kolestrolun anca yüzde 3 unu tıkayabilecegini geri kalanın ise insulin direnci yuzunden olusan kalsiyum ve hücre artıkları oldugunu ögrenirsiniz :)

cok merak eden varsa kan degerlerimizi ölcüp koyabiliriz :)

anne sütü nün yarısı yag ve cogu kolestrol beynin yüzde 65 i yag büyük bir oranı kolestrol ne yani doga anna anneye sütünü yavrusunun damarlarını tıkasın diyemi yagdan ve kolestrol den bol yaptı ?

Son düzenleme:
bütün dünya gerizekalı zaten dünyanın en önemli profesör doktorları dahil %99'dan fazlası benim gibi düşünürken sen takılmışsın bir ahmet aydın isimli medyatik olma meraklısı bir çocuk doktorunun peşine gidiyorsun.. bizim düşüncelerimiz aslında seninkilerle çok farklı değil heldic, sadece sen çok fazla uçlarda geziniyorsun ve çok fanatik düşünüyorsun. biraz daha makul düşünsen zaten orta yerde buluşacağız seninle inan bana.

bütün dünya gerizekalı zaten dünyanın en önemli profesör doktorları dahil %99'dan fazlası benim gibi düşünürken sen takılmışsın bir ahmet aydın isimli medyatik olma meraklısı bir çocuk doktorunun peşine gidiyorsun.. bizim düşüncelerimiz aslında seninkilerle çok farklı değil heldic, sadece sen çok fazla uçlarda geziniyorsun ve çok fanatik düşünüyorsun. biraz daha makul düşünsen zaten orta yerde buluşacağız seninle inan bana.

:) komikmisin

Ahmet Aydın Turkiye deki tek beslenme ve metobolizma anabilim dalı baskanı

Canan Karatay hocamız kimdir ?

Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay kimdir?

1943 yılında Elazığ'da doğdu. 1961 yılında Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'nden,
1967 yılında da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.
1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak çalıştı.
Bu sırada Türkiye'de bir kardiyolog olarak (cerrahi yardım almaksızın) bir ilki gerçekleştirdi. Kalıcı ve geçici kalp pili implantasyonu tekniğini başarıyla uyguladı. Koroner Yoğun Bakım'da 'Vena Subklavya Ponksiyon' tekniğini yerleştirdi.
1976-1978 yılları arasında, Güney Afrika Cape Town Üniversitesi Groote Schuur Hastanesi'nde, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan Christian Barnarnd'ın ekibinde çalışarak, doçentlik tezini kalp nakli yapılmış olan hastalar üzerinde gerçekleştirdi ve 1979 yılında doçent oldu.
İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde, Cape Town'da eğitimini görmüş olduğu (şu anda ülkemizde yaygın bir şekilde uygulanmakta olan) 'femoral arter' yolu kullanılarak yapılan koroner anjiyografi tekniğini (Judgkin tekniği) yine ilk kez ülkemizde uyguladı ve bu uygulamayı ülkemize yerleştirdi. 1987-1995 yılları arasında State University of New York Health Science'de kalp hastalıkları alanlarında araştırmalar yaptı.
1995-1997 yılları arasında Gaziantep ve İstanbul'daki birçok özel hastanede, 'koroner yoğun bakım' ve 'koroner anjiyografi laboratuvarları'nı kurdu.
1997-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2002-2006 yılları arasında da Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.
2006-2010 yılları arasında Türkiye'de ilk ve tek sağlık üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi'nde rektörlük yaptı. Halen İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları'nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Ahmet Rasim Kücükusta kimdir ?

İstanbul Erkek Lisesi’ ni (1973) ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ ni (1979) bitirdi. 1984’de göğüs hastalıkları uzmanı, 1986’da doçent, 1996’ da profesör oldu.

ve Uzman Biyolog Mevlüt Durmus

Beyin Doktoru Güclü Ildız

bunlar nedense bizlerin söylediklerini desteklemekteler ve bu doktorlar ilac satma derdinde degiller.

dünyadaki yüzde 99 u tersini soyleyebilirler gayet normal neden derseniz kapitalizm in dislileri

insanları hasta et aynı zamanda tahıllarla uyut düsünemesinler para ugruna calıssınlar yaslanınca da ilac satalım hasta olana kadar paketlenmis gıdaları satalım ?

kim margarinler saglıklı diyebilir bu kardiyoloji dernegi degilmiydi margarinleri tüketin diyen ?

Son düzenleme:
bu arada benim kırmızı eti haftada bir kere almamın sebebi şu,
ben tam bir etçilim hatta kırmızı etçilim. :) eğer sağlık mağlık umrumda olmasa ve maddi imkanlarım geniş olsa sadece kırmızı et yerdim hayatım boyunca hergün 3 kilo kırmızı et yesem bıkmam öyle birisiyim.
şimdi ben bi oturuşta mümkünatı yok 200-300 gram kırmızı etle yetinemem. minimum 700 gram falan ki genelde düz 1 kilo alır geçerim. dana antrikot yerim, çok hafif yağlı teflon tavada yüksek ateşte her iki yüzünü de 2 dk pişiririm. içi sulu ve pembe kalır. hafif de kanlı. :) benim aldığım etin kilosu yaklaşık 40 tl. haftada 1 gün yediğim zaman ayda 160 tl yapıyor. 2 gün yesem 320 tl yapar. benim maddi durumum çok iyi değil. çok şükür diyelim. o yüzden ancak bu kadar idare edebiliyorum. ha 200 gram 200 gram haftanın 5 günü yesem daha iyi olur tabii ki ama bana uymuyor işte. mesela geçen 6 parça antrikot aldım sözde 2-2-2 3 günde yiyeceğim. 2'sini yedim sonrasında allah allah nidalarıyla diğer 4 parçayı da pişirip yedim, sonra da kendi kendime "hayvansın" dedim. :D

bu arada benim kırmızı eti haftada bir kere almamın sebebi şu,
ben tam bir etçilim hatta kırmızı etçilim. :) eğer sağlık mağlık umrumda olmasa ve maddi imkanlarım geniş olsa sadece kırmızı et yerdim hayatım boyunca hergün 3 kilo kırmızı et yesem bıkmam öyle birisiyim.
şimdi ben bi oturuşta mümkünatı yok 200-300 gram kırmızı etle yetinemem. minimum 700 gram falan ki genelde düz 1 kilo alır geçerim. dana antrikot yerim, çok hafif yağlı teflon tavada yüksek ateşte her iki yüzünü de 2 dk pişiririm. içi sulu ve pembe kalır. hafif de kanlı. :) benim aldığım etin kilosu yaklaşık 40 tl. haftada 1 gün yediğim zaman ayda 160 tl yapıyor. 2 gün yesem 320 tl yapar. benim maddi durumum çok iyi değil. çok şükür diyelim. o yüzden ancak bu kadar idare edebiliyorum. ha 200 gram 200 gram haftanın 5 günü yesem daha iyi olur tabii ki ama bana uymuyor işte. mesela geçen 6 parça antrikot aldım sözde 2-2-2 3 günde yiyeceğim. 2'sini yedim sonrasında allah allah nidalarıyla diğer 4 parçayı da pişirip yedim, sonra da kendi kendime "hayvansın" dedim. :D

teflon kanser yaptıgı icin abd de yasaklandıgını okumustum bir sürü mahkeme acmıslar teflon fabrikalarına

tabi tr de insan saglıgı degersiz oldugu icin medya da iyi reklam almıstır teflon ureten firmalardan turkiyede cok duyulmadı bu

sen komik misin heldic? ahmet aydın çocuk doktorudur. :D zaten kendi ağzından da defalarca duydum ama buyur: http://www.eniyihekim.com/istanbul/cocuk-metabolizma-hastalikari/30517/ahmet-aydin.htm

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:15 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:11 ----------

teflon kanser yaptıgı icin abd de yasaklandıgını okumustum bir sürü mahkeme acmıslar teflon fabrikalarına

tabi tr de insan saglıgı degersiz oldugu icin medya da iyi reklam almıstır teflon ureten firmalardan turkiyede cok duyulmadı bu

teflon abd'de yasak değil heldic. zaten ince teferrüata girecek olursak nefes bile almamamız gerekir çünkü soluduğumuz hava bile şayet doğu karadeniz yaylalarında falan yaşamıyorsan kanserojen. :D benim teflon tercih etmemin tek sebebi başka türlü istediğim gibi olmaması. zaten normal tavada yağsız yapışıp yanıyor rezil oluyor et ya da basacaksın yağı o zaman da et kızartması oluyor ki hem kanserojen hem de lezzetsiz oluyor.

sen komik misin heldic? ahmet aydın çocuk doktorudur. :D zaten kendi ağzından da defalarca duydum ama buyur: http://www.eniyihekim.com/istanbul/cocuk-metabolizma-hastalikari/30517/ahmet-aydin.htm

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:15 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:11 ----------

teflon abd'de yasak değil heldic. zaten ince teferrüata girecek olursak nefes bile almamamız gerekir çünkü soluduğumuz hava bile şayet doğu karadeniz yaylalarında falan yaşamıyorsan kanserojen. :D benim teflon tercih etmemin tek sebebi başka türlü istediğim gibi olmaması. zaten normal tavada yağsız yapışıp yanıyor rezil oluyor et ya da basacaksın yağı o zaman da et kızartması oluyor ki hem kanserojen hem de lezzetsiz oluyor.

sanırım komik olan sensin :)

1977 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. 1982 yılında aynı Fakülte’nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde uzmanlığını tamamladı. 1982-1986 yılları arasında Çorlu’da askerlik ve Eskişehir’de zorunlu hizmet görevini yerine getirdi. Tekrar döndüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde 1988 yılında doçent, 1993 yılında Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı başkanı ve 1994 yılında da profesör oldu.

ABD'de 8 şirket, aşamalı olarak teflon üretimini durdurma kararı aldı. Kanser ve sakat doğumlar sebebiyle 2015 yılında hiçbir Amerikalı'nın evinde teflon mutfak eşyası olmayacak. Amerikan vatandaşları koruma altına alınırken, Türkiye'de durum ne?

Yanmaz, yapışmaz tehlike: Teflon. Teflonun kara yüzü ortaya çıktı. Teflonda yemek keyfi sona mı eriyor? Amerika'da doğan ve yıllardır dünya piyasasına hakim olan teflona ilk yasak yine anavatanından geldi. İçinde bulunan PFOA maddesi gereğince teflon üretiminin 2015 yılında durdurulması kararlaştırıldı. Pişirme kolaylığı sağlayan ancak yanlış kullanımında kanserden sakat doğuma kadar pek çok riski de beraberinde getiren teflon, Amerikalılar'ın hayatından çıkıyor. Gerçi Türkler için teflondan vazgeçmek biraz zor gibi. 2015 yılına kadar teflon üretilecek, ancak uzmanlara göre bu yasak bir tuzak da olabilir. Öyle ya da böyle 9 yıl sonra Amerikalılar teflon kullanmayacak, Türkler'in durumunu ise bekleyip göreceğiz.

http://www.tgrthaber.com.tr/news_view.aspx?guid=b9d29cce-dcbd-4701-bc54-55d32cb61c9b

buyrun 2006 yılı haberi birsey duymamıs olmanız normal kanser icin karadeniz yaylarında yasamak lazım diyorsunda o zaman salalım kendimizi gitsin hastanelerden cıkmayalım elimizden geleni yapmalıyız

eti kızartmazsın haslama yaparsın toprak kapta olur biter

zaten kızartmıyorum. kızarmış etten nefret ederim. haşlama et de yemem heldic. benim için damak tadı da önemli. ben zaten sağlık gurusu olduğumu iddia etmiyorum. anabolic steroid, uyarıcı maddeler, sigara ve alkol tüketen birisiyim. ama mümkün olduğunca hiçbir şeyi abartmamaya çalışıyorum ve çoğu kişiden sağlıklı besleniyorum. teflon tava 2015'ten sonra yasaklanacakmış o yüzden "yasak değil" demem doğru oluyor. zaten şimdiden teflon yerine içi seramik kaplı tavalar çıktı annemlerde var ben de alacağım biraz pahalı ama teflonla aynı işlevi görüyor. bu arada ahmet aydın kendisi diyor ben çocuk doktoruyum diye habertürk'te kendi ağzından duydum o "çocuk metabolizması hastalıkları" heldic, elmayla armutu karıştırıyorsun gene. git biraz karbonhidrat ye de zihnin açılsın. :D

zaten kızartmıyorum. kızarmış etten nefret ederim. haşlama et de yemem heldic. benim için damak tadı da önemli. ben zaten sağlık gurusu olduğumu iddia etmiyorum. anabolic steroid, uyarıcı maddeler, sigara ve alkol tüketen birisiyim. ama mümkün olduğunca hiçbir şeyi abartmamaya çalışıyorum ve çoğu kişiden sağlıklı besleniyorum. teflon tava 2015'ten sonra yasaklanacakmış o yüzden "yasak değil" demem doğru oluyor. zaten şimdiden teflon yerine içi seramik kaplı tavalar çıktı annemlerde var ben de alacağım biraz pahalı ama teflonla aynı işlevi görüyor. bu arada ahmet aydın kendisi diyor ben çocuk doktoruyum diye habertürk'te kendi ağzından duydum o "çocuk metabolizması hastalıkları" heldic, elmayla armutu karıştırıyorsun gene. git biraz karbonhidrat ye de zihnin açılsın. :D

cocuk bölümünün degil beslenme ve metobolizma anabilim dalı baskanı

2 adet de yayınlanmıs kitabı var alıp okuma zahmeti gösterebilirsin merak ediyorsan

Neden Prof. Dr. Ahmet Aydın?

Prof. Dr. Ahmet Aydın kendi alanında “tek” uzman. Hangi alan mı? Beslenme. Bir sürü doktor var diyeceksiniz. Evet var. Ama Ahmet Aydın onlardan farklı. Birincisi, sadece insan sağlığını düşünerek çalışıyor. İlaç firmasının esiri olarak değil.

2015 den sonra yasaklanacak olması kanserojen oldugunu degistirir mi ?

diledigin gibi beslenebilirsin istersen zehir ic bu senin bilcegin bir olay.

birde seviyeyi koruyalım sonucta mahalleden yada asker arkadasım degilsin

cocuk bölümünün degil beslenme ve metobolizma anabilim dalı baskanı

2 adet de yayınlanmıs kitabı var alıp okuma zahmeti gösterebilirsin merak ediyorsan

2015 den sonra yasaklanacak olması kanserojen oldugunu degistirir mi ?

diledigin gibi beslenebilirsin istersen zehir ic bu senin bilcegin bir olay.

birde seviyeyi koruyalım sonucta mahalleden yada asker arkadasım degilsin

peki sayın heldic beyefendi, ben bizzat kendi ağzından duyduğum için söylüyorum. habertürk'te kendi ağzıyla söyledi. iyi geceler dilerim sayın heldic beyefendi.

peki sayın heldic beyefendi, ben bizzat kendi ağzından duyduğum için söylüyorum. habertürk'te kendi ağzıyla söyledi. iyi geceler dilerim sayın heldic beyefendi.

cocuk doktoru ve aynı zamanda cerrahpasa universitesinin beslenme ve metobolizma anabilim dalı baskanı

herhalde turkiyedeki tek otistik cocukları uyusturmayan ama tedavi edebilen doktor

iyi geceler

Back
Yukarı