karbonhidratsız olmaz mı ???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wolf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aklin nerde acaba :) yada nerenden anliyorsun :)

Eger alkol alinacaksa raki icilmeli

Yoksa tabiki alkol vucuda zararli neyini tartisiyoruz ki

Kötunun iyisi alkol olarak raki dir

Icine meyve suyu koymazsin kola koymazsin saf su ile sulandirirsin

Senin sacma soruna cevap olarak ne yazdigima bak :)

Muhendislik okuyorsun belkide ama ilk senen herhalde birsey caktigin yok :) niye zamanin yok cokmu yogunsunuz o bilimsel calismalari eklemek bugun yazi yazmak kadar zamanini alir ekle bakalim eger varsa :)

Alkol vucuda zararlidir ama en temiz alkol raki dir

canan karatay bir tane doktor onun gibi bir suru doktor da var

mantıken

rakı icilebilir bira sarap icilemez

glukoz, insülin olarak baktığında doğru.

Fakat yazın ilk bakışta çok kişiyi yanlış anlamaya götürüyor.

Dün akşama okuduğumda mantığını anladım... Fakat metabolizmayı az çok bilen anlar..

Mühendislik öğrencisinin bunu bilmesini - anlamasını bekleyemezsin...

Sonra yazılarına tepki gelince aşağılar gibi cevap yazma...

Daha doğrusu kimseyi aşağılamaya hakkın yok...

"Nerenden anlıyorsun" ne demek?

Yazılarında bu hava var...

Kibar olman şart değil,,,,
ama kaba olmaman şart...

ilk bakışta yanlış anlamada yaratmıyor olması lazım,çünkü durup dururken yazmadı onu,bir üstteki mesaja cevap olarak yazdı heldic

ilk bakışta yanlış anlamada yaratmıyor olması lazım,çünkü durup dururken yazmadı onu,bir üstteki mesaja cevap olarak yazdı heldic

sorunun sorulması bir acayip zaten

size göre bira sarap icilebilirmi diyor

dunyada bira rakı sarap esrar afyon icin diyen bir doktor olabilir mi ?

Alkol insan saglıgı icin tabiki zararlıdır bunu yegenimin 4 yasındaki cocugu da bilir :)

Ama insanoglu bu iyi kötü zamanlarımız oluyor alkol alıyoruz

Kötünün iyisi olarak Rakı icilmeli benim mantıgıma göre Cünkü icinde şeker yok

ben ketocuların satır aralarını okumaya çalıştıgım için siz beni anlayamadınız.. ketoculara göre şarapta içilebilir,birada arkadasın söyledigi gibi rakıda.. yani kafayı bulabilirsiniz rahatça..

bir çok ketocu doktora göre zaten içkinin pek bir zararı yok..(bunu çok iyi biliyorum) aman haa meyva yemeyin içindeki şeker öldürür.. aman haa makarna yemeyin içindeki maddeler insülin dengesini bozar.. sakın haa tahıl yemeyin mide enzimleriniz bozulur...

şimdi ben size soruyorum bütün body bulding sporuyla ugrasannlara sorun, bütün bu işin lokomotifi olan amerikalı sproculara sorun, bütün yine bu işte bilimi bir numara yapmış olan alman bilim adamlarına sorun bu arkadasların dedigi programı kim nerde uygulamış..

örnekler vereyim... suan ismini hatırlamıyorum (isteyene yaznın linkini gönderebilirim) ispanyadaki body şampiyonasında ülkemizi temsil eden sprocuya keto diyeti öneriyorlar oda uyguluyor sonuçmu? alın size sonuç

(fakat karbo olmazsa olmaz diyorum buda benim fikrim..onca lapayı makarnayı neden yiyoruz yada neden yükleme yapıyoruz...ve ben bunu deneme yanılma yöntemiyle kendimde yaşadım daha doğrusu yaşamak zorunda kaldım..avrupa şampiyonasında ispanya madrid de karbo yüklemesi yapmadığım için herşey mahfoldu...ayrıca 0 karbo fikrinde çok anlamasız geliyor bana...) bu profesyonel sporcunun heldic kadar bilgisi yok maalesef vah zavallım!!!!!!

mucle and fitness dergisi eylül 2011 sayısı son mr olimpia phil heath roportajı:

patates gibi nişastalı korbonhidratlar yemek yagsız kalırken gelişim saglıyor ve insanı şişirmiyor.. e tabi bu kardesimizinde heldic kadar bilgisi yok :)

amerikanın en ünlü spor ve yasam beslenme koçu, efsane sporcuları yaratan adam dr jim stppani muscle and fitness roportajında bakın ne diyor eylül 2011

çogu kişi beyaz princi der eder özellikle sindirim konusunda ama anabolik etsiki oldugunu unuturlar. kesinlikle kas büyümesine yardımcı olur..

ayrıca Dr. Jim Stoppani diyor ki: Antrenman sonrasında, kas glikojenini yenileyecek ve kas kaybını önleyecek karbonhidratlar alın. Kısa ve daha hafif kardiyo için, önerilen karbonhidrat miktarının düşük tarafında kalın; uzun ve daha yoğun kardiyo için ise tersini yapın. Özellikle de bisiklet ya da dirençli kardiyo yaptıysanız, hızlı sindirilen proteinin kas kaybını önlediğini ve kas gelişimini teşvik ettiğini unutmayın. e maglum heldic kadar bilgisi olsa karboyu keserdi..

keto diyetiyle ilgili phil heatın verdigi cevap:

ekim sayısı: şaka yapıyorsunuz heralde hiç karbonhidrat almadan vucut geliştirme? sanırım bu bir şaka programı benim günlük diyetimde 881 gr karbo var diyor kendisi..

gainer nedir? neden vardır? niye firmalar bunu üretir tamamen satış kaygısımı? yoksa sporcuların istegimi? bütün firmalar aptal dimi senin kadar bilgisi yok dimi?

birde türklere soralım dimi ? gökhan öcal master coach,amerikada egtim görmüş ünlülerin egitmeni,marmara spor merkezi anranörü bakın ne diyor?

karboları kesmek vucut geliştirme sporunda yapılacak en büyük hatadir. pilav makarna ki kendisi çavdar ekmenide öneriyor bunları mutlaka almak gerekir.. yoksa gelişimin bir parçası eksik kalır.. (inanmayan nette teli var açşın sorsun)

ibrahim sırrı önal profesyonel vucut geliştirmci elül sayısı mucle and fitness soru ne yiyorsun?

kesinlikle önceligim protein ama karbolarıda kısmam her ögün pilav,makarna ve brokoli gibi karboları tüketirim diyor.. buda cahil bir kardesimiz..

cris aceto dünyanın en çok kabul gören besin ve sporcu programcısı bakın ne diyor.. şamiyonların birine basarıya giden yok hakkındaki roportajı

Chris Aceto, olaya önce Karbonhidratlardan yaklaşıyor. Buna göre Vücut ağırlığı başına 6gram K.hidrat önerdi. Proteinleri ise kilogram başına 2 gram. Buna göre 140gram ağırlığına sahip 900gram Karbonhidrat’lık gıda alımını her gün alması gerekiyor. Sadece karbonhidratlardan 3600kalori alıyor. Chris Aceto bu uygulamayı kısa zamanda yüksek hacme ulaşma yöntemini her sporcuya önermektedir. Mesela 90kg’lık bir sporcuya 540gram Karbonhidrat(2400Kalori) alması gerektiğini bildirmektedir. e daha ne yazıyım kardesim bunlar dünyanni en çok kabul gören insanları ve hepsi sampiyon.. hepsi birinci.. ve hepsi basarili..

bu saatten sonra hala ben karbo almam diyen varsa ben bir sey demem.. 150-200 tane makale var elimde karbolarla ilgili.. e ben bunları eklemeye kalksam sabah olur.. bu insanlar heldic kadar bilmiyorlar sanırım?

ameirka,almanya bu işin liderlerinde en az protein kadar karbo önemli ama benim canımmmmmm ülkemde bizim gibi bu işin okulu okuyanlara itibat yok dalga gecerler yok genenik mühendisi bir sey bilmiyor diye sonra elinde bir tabloyla çıkana heldic gibi kopyala yapıştır yapana helal olsun bravo adam haklı çekerler..

allah akıl fikir versinnnn.... görüsmek üzere.....

ormeka

iyi guzel yazmıssın da bende sana bir sürü yazı koyabilirim

Biz antreman öncesi ögünde princ yenmesini öneriyoruz.

Diger ögünlerde gerek yok Antreman sonrası glikojen depoları icin kefir ve meyve suyu öneriyoruz sanırım yazıları hic okumadan kafadan yorum yapmıssın

O kocaman yazın benim icin 0

Hic bir calısma yok bilimsellik yok

Ketojenik diyetle zayıflamak mümkün.

Fakat bodybuilding yapana ketojenik diyet mantıklı değil.

insülin hormonu salgılanmasın, daha az salgılansın üzerine bir diyet şekli analbolizan metabolizma yavaşlar. Çünkü vücutta en büyük anabolizan insülindir.

antreman oncesi ve sonrasi alinan karbonhidrat yeterlidir insulin salgilanmasi icin

agzimiza yag haric giren hersey insulin salgilatir sonuc olarak proteinde insulin salgilatir

Uzun yaziyi yazan arkadas bilimsellikten bahsetseydi daha iyi olurdu malum muhendis oldugunu soyluyor

Ingiltere de yapilan bir calismada genclik ve uzun yasam olan 2 geni muzdan patatese krakere kadar karbonhidratlarin bu genlere zarar verdigini yaptigi calisma ile kanitlayan dokturu nobel odulu almaya aday gostermisler diger doktorlar

ormeka

iyi guzel yazmıssın da bende sana bir sürü yazı koyabilirim

Biz antreman öncesi ögünde princ yenmesini öneriyoruz.

Diger ögünlerde gerek yok Antreman sonrası glikojen depoları icin kefir ve meyve suyu öneriyoruz sanırım yazıları hic okumadan kafadan yorum yapmıssın

O kocaman yazın benim icin 0

Hic bir calısma yok bilimsellik yok

o yazı koca bir 0 mı? orda dünyanın bu işte öncü işimlerinin demeçleri var? bilim yeri gelir yanılır ama tecrübeler asla yanılmaz.. ordaki yazımda yazdıklarım koca bir 0 sa ordaki insanları kim oldugunu umarım araştırırsın.. sen canan hocayı referans alırken iyi ben dünyanın kabul görmüş en iyilerini örnek alırken koca bir 0.. karbonhidtar almamanın at gözlügü takmaya neden olacagını düsünmemiştim..

sayfalarin gerisinde universitelerin yaptigi bilimsel arastirmalar var

Ayriyeten ahmet aydin bey de yazdigi makalelere bilimsel calismalari ekliyor

Kimin ne dedigi degil yapilan bilimsel calismalar bizi ilgilendirir

Hani elinde cok varmis da yayinlamiyormussun ya o hayali bilimsel calismalari ekleyin de konu bir yere gelsin

Onun disinda yazin kocaman bir 0

arkadas sen anlamıyorsun galiba? ben sana dr jim stoppani diyorum sen bana ahmet aydın diyorsun? ben sana cris aceto diyorum sen canan karatay diyorsun...

ben sana dünyanın en ünlü isimlerinin beslenme programını veriyorum sen bana hala yok onlar bilimsel degil diyorsun.. bu adamların bilimsel çalışmadıgını söylüyorsun.. türkiyenin master coach larının roportajlarını veriyorum sen tutturmuşşun hala üniversite arastırması diyorsun?

bu saydıgım insanlar senin kadar araştırmıyorlar sanıyorsun.. anlıcan sen kendine küçük bir dünya kurmussun dolanıp duruyorsun.. spor camiasnın bütün ünlüleri senin bu dedigine güler diyorum sen hala ne demek istedigimi anlamıyorsun?

gel hodri meydan bu dedigim isimlerin bir tanesi senin dedigine yakın bir sey söylesin? bana body dünyasından (senin küçüm dünyandan degil) bir kişide senin keto diyetini kullandık desin evet beslenme böyle olur desin? okulu bırakıp senin yanında keto kursuna katılıcam :)

ama göster bir kişi göster? insanları yanıltmayın kardesim üniversite araştırması diyorsun? e bende üniversitede araştırma yapıyorum insan geni ve genetigi üzerine ama senin gibi uçuk fikirleri olanı görmedim.. sen birkere fıtratı inkar ediyorsun.. benim verdigim örneklerdeki kişiler dünyanın sayılı üniversilerde ders veren kişiler sen ne anlatıyorsun? senin söyledigin kişilerin spor geçmisi neki?

body buldingin b sinden anlıyorlarsa kendimi camdan atarım.. dedimya küçük bir dünya kurmussun kendine zaten bodyci oldugunada inanmıyorum milleti burda yanlış yönlendiriyorsun..

senin diyetini uygulasın bakalım bir kişi basarılı olucakmı? bu işin üstadları 20 30 senesini verenler karbonhidratsız olmaz denendi diyor olmaz diyor sen hala tutturdun olur diyorsun.. bu adamların bilgisi yokmu? sana bu ülkeden abd den almanyadan en seckin insanları saydım yok anlamıyorsun.. bu bu konuda ki son mesajım olur sanrım.. sen yeniliklere açık olmadıgın için benim ne dedigmi anlamassın... insanların ketojenik diyet tuzagina düsüp karboyu kesmeyecegine inaniyorum..

senin geçmişin ne bu sporda ? birikimin ne? kaç senedir yapıyorsun? kopyala yapıştır yap yapa dr olmussun..

neyse umarım insanlar böyle saçmalıkların peşine düsüp hayatlarını heba etmez.. iyi geceler....

isi polomige cekmeye calisiyor sadece bizde karbonhidrat yenmeli diyoruz antreman oncesi ve sonrasi

Fakat bilgisi yokken fikir yurutuyor ilk mesajinda dedi elimde bilimsel calismalar var ama zamanim yok eklemeye bunlari yazana kadar ekle dedik

Sacma sapan birseyler yazmis su doktor bu doktor gec arkadasim onlari

Konunun basindan sonuna kadar ne yazmissan bombos 0

Bekliyoruz o hayali bilimsel calismalarini

Zor mu geldi ? Ekleyemiyorsun

Ben vücut geliştirmeciyim ve ketojenik besleniyorum...

Tek ben değilim ki, body building.com ve bazı nutrition sitelerine girdiğiniz zaman ketojenik beslenmenin sporcu kitlerini bulursunuz!

Ketojenik beslenip Vg yapan binlerce insan var şaka mı yapıyorsunuz???

Evet 3 öğün besleniyorum çoğunlukla sadece bazen antreman öncesi küçük bir öğün koyuyorum...

Antreman öncesi öğünümün antremana çıkacak olmamla bir alakası yok sabah kalkma saatimle alakalı bir şey ;)

Sabah erken kalktığım zaman kahvaltı erken yapıcağım için antreman öncesi öğünüyle 4 öğünü buluyorum, fakat biraz fazla uyuyup leptinin gözüne vurduğum ve daha geç kalktığım günlerde 3 öğün yapıyorum ;)

Achilles ben öyle yapıyorum zaten su an. Gerçekten kız görmeye durayım. Bu benim ruh halim değil ama bayanlarda yanlış anlamasın. Yüksek testosteron olduğunda karınızıda aldatırsınız yani akla zarar ziyan ne varsa yaparsınız. Karbohidrat kesilip yerine yağ gelmesi manyak bi enerji patlaması yaratıyor.

Bitmek bilmeyen bir enerji güç hissi.

Bu bayanların hoşuma gitmez sanırım :) erkeklerinin aşırı testosteron yüklenmeleri.

Kimse inanmaz belki ama sıradan hayatımda evden işe gidip gelen biriyim ancak su an dizginlenemez bir serseri gibi oldum tekrar :)

Bunun benim hislerim yada yaptıklarımla ilgisi yok.

Bunu yapan testosteron yağı kesmek ise testosteronu gerçekten düşürüyor.

yağları arttırdıgımda tam 25 km yol yürüyebiliyorum ve hiç yorulmuyorum daha fazlasınıda yaparım buna emınım. sıkıldıgımdan yürüyemiyorum daha fazla.

10-15 km koşabiliyorum ve yorgunluk sıfır. üstelik hızımda yükseldi.

Bunun neyle alakası var?

Karbo tükettiğimde kendimi bitmiş gibi hissediyordum.

Aynı oranda yağmı aynı oranda karbohidratmı deseler oyumu tek yağlara veririm.

NUTS ayrı bir yer tutuyor.

bazı insanlarda sürekli fındık ye falan derler ama karbohidratları kesmeden bu etkiyi hissetmek zor.

Yer fıstığı ve Fındık badem ücü inanılmaz derecede testosteron arttirici. Test ettim ve onaylıyorum.

Testosteron bir pro-hormondur..Esas oğlan DHT'dir...Sen testosteron'u ne kadar arttırsan da feedback mekanizması ile bu durum metabolizma tarafından büyük ölçüde normalize edilecektir..Testosteron'dan 17-B Estradiol başta olmak üzere birçok başka hormon sentezlenecektir..Kasa ve cinselliğe etki eden DHT'dir..Ancak onun da fazla artması androgenetik alopesiye,akneye,aşırı kıllanmaya vb neden olacaktır..Değmez yani..

Bu kısa süreli artışların kas gücüne yada cinsel güce olan etkisi büyük ölçüde plasebo etkisidir..Tabii dışarıdan eksojen testosteron alan sporcuları tenzih etmek lazım..Onlar gerçekten testosteron türevleri ile kas gelişimini hızlandırırlar ama bu sefer de diabetes mellitus,karaciğer yağlanması,prediyabet gibi birçok metabolik hastalığa davetiye çıkartırlar..

dht testesteron yoklugunda salgılanır

uzun uzadıya anlatmak istemiyorum

karbosuz 1 yıldır yaşıyorum zayıflamak icin filan degil zaten zayıftım ve saglıgım icin bu yolu sectim gercekten bana yaramıyor karbolar halsizlestiriyor gec farkına vardım ama iyikide varmışım

Arkadaşlar kabonhidratsız besleniyorum demişsiniz bazılarınız (yada az kh) peki nasıl besleniyorsunuz burada özellikle Coyote arkadaş bir günlük beslenme programı yazabilirmisin 100- 150 gr Yağı nasıl alıyorsun kaşıkla yağ mı içiyorsun onu anlayamadım yada yemeklerine yağ mı boca ediyorsun karbonhidrat yerine nasıl yağlı bol proteinli bir öğün yapıyorsun yardımcı olursanız sevinirim makarnasız pilavsız beslenmek yada bunların yerine birşey koymak düşünüyorum ama bulamıyorum.

Back
Yukarı