aynı durum bendede var , genetik olarak diyaframımız çok şiş babamında benimde , geçen sene 49 kiloydum yağı geçtim neredeyse et yoktu vücudumda fakat karnım şiş dururdu. çabaladım ayna karşısında her türlü şeyi denedim ve anatomimi çözdüm. bu şiş durumu çözmenin yollarını sayıyorum :
1-kesinlikle karın çalışırken nefes düzenini iyi sağlayın , yavaş çalışın. paldır küldür çalışırken karın şiş kalıyor ve diyafram sertleşiyor
2-AYAKTAYKEN içinizdeki tüm nefesi verin, tüm hava boşaldıktan sonra karnınızı bükerek sıkın kafanızıda aşağı doğru eğin ve karnınız kasık 4-5 sn bekleyin
3-tamamen yere bedeninizi uzatın sonra belden yukarısıyla ayaklarınızı kaldırın, kalçanız üzerinde oturur pozisyonda gibi durun ve 2. maddede dediğim gibi nefesinizi verip karnınızı kasın 4-5 sn kasık tutmalar şeklinde yapabildiğiniz kadar yapın
4-sürekli aynı tarz mekik çekmekten kaçının , crunch denilen hareketler var. bunların mekik tarzının dışında şınav pozisyonunda durup bacaklarınızı karnınıza doğru çekme gibi hareket şekilleri var bunlarda karın kaslarının eşit gelişmesine olanak sağlıyor ve kası sıkıştırıp sıkıştırıp dağ gibi yapmıyorda , birazda genişletiyor diyelim
5-şınav pozisyonunda durup 2. maddede dediğim olayı yapın, nefes ver karnını sık
6-yinede çok şiş duruyorsa karnınız , göğüs sırt ve omuz kaslarına odaklanarak karın kaslarını arkada bırakabilirsiniz
ben bunları deneyerek buldum ve şişkinliğim gitti
ve sanıyorum bu şişkinlik diyaframın önde olmasının dışında mineral eksikliğinden dolayı olabiliyormuş , kola içiyorsanız vücut mineral tutumunu minimuma indirir ve idrarla habire mineral atarsınız. bu nedenle kola içipte karnım şiş diyen varsa kolayı bıraksın derim