ulaire
Üye
Kabaca özet geçeyim ozamanİyi değil hocam malesef Yardımcı olursanız sevinirim.
-Kilo vermek için vücut ağırlığının lbs versiyonunun (kgx2.2) 11 katı kalori ile başlamayı, haftalık değişimlere göre bu katsayıyı değiştirmeyi öneriyor.
-haftada 1-1.5 kilo düşerse aynen devam
-değişim olmadıysa katsayıyı 1 düşür
-kiloda artış olduysa katsayıyı 1.5-2 civarı düşür
-Kilo almak için 16 katı kalori ile başla
- artış 0-0.2g arası ise katsayıyı 1 artır
- artış olmazsa 1.5-2 civarı arttır
- artış 1kgdan fazla ise 0.5 azalt
- artış 0,5-1 arasında ise
- kalori artışı durumunda karb/protein/yağ dan gelen kaloriyi eşit şekilde arttır misal 250 kalori artacaksa her birinden 84 olacak şekilde.
-Makro dağılımını her öğüne eşit olacak şekilde önermiş. Misal 150gr protein ve 3 öğün yiyorsan her öğüne 50gr civarı olacak şekilde .
-Protein alımını oldukça yüksek vermiş. lbs cinsinden vücut ağırlığının kilo alma aşamasında 1-1.25 katı, verme aşamasında 1.25-1.5 katı. Kg cinsinden çevirince alırken 2.2-2.7 verirken 2,7-3,3 katı gibi birşey çıkıyor burası tartışılabilir.
-Karb miktarını protein dışı enerjinin %40-60 civarı olarak önermiş Yani 2000 kalori aldığını ve 150gr protein aldığını varsay, protein dışı 1400 kalori kalıyor. 560-840 kalori arası karb buda 140-210gr arasına denk. Bu kısımda daha yağlı vücutlar için alt sınırı, daha kuru vücutlar için üst sınırı öneriyor.
-Karb türü olarak antreman çevresi dışındakiler düşük GI değerinde olmalı, bununda amacı insülin piklerinden kaçınmak. Antreman çevresinde ise ufak pikler yapmanın faydalı olduğunu düşünüyor.
-Karb zamanlamasını özellikle antreman etrafına yaymak gerektiğini savunuyor. Sen kahvaltı sonrası antreman yapıyordun senin için önerisi;
-Kahvaltı protein ve yağ
-Antreman protein ve karb
-Öğlen protein ve yağ
-Atıştırma protein ve yağ
-Akşam protein ve karb
-Atıştırma protein ve karb
Kaba özet dedim ama güzel özet oldu sanırım

Bu arada belirtmekte fayda var bunlar olmazsa olmaz değil, profesyonel bir antrenörün yaklaşımı.
Son düzenleme: