KETOJENİK DİYET SERÜVENİ

Ketojenik Diyet Yapmayı Düşünüyor musunuz?

• Evet

Votes: 8 53,3%
  • Hayır

Votes: 7 46,7%

• Total voters
    15
Öncelikle herkese iyi forumlar dileyerek konuya başlamak istiyorum.Bu başlığın altında bugün başlamış olduğum ketojenik diyet serüvenimi sizle paylaşacağım ve meraklıları için bir yol niteliğinde olmasını sağlayacağım.
Bildiğiniz gibi ketojenik diyet son yıllarda revaçta olan bir sistem ve çok yanlış yapılıyor. Adam 50-60gr karb alıp ketosis'e girdiğini sanıyor bu yüzden elimden geldiğince yardımcı olmaya ve daha çok şey öğrenmeye gayret edeceğim.
-Öncelikle başlamak için günlük kalori ihtiyacımızı öğrenelim(internette bir sürü kaynak mevcut isim vermiyorum)
-Almamız gereken makrolar ise %70 yağ %25 protein %5 karbonhidrat olmalı.
-Günlük 30gr karb geçmiyoruz.
-Bu süreçte lif oranı yüksek yeşil sebzeleri çokça tüketmeli ve günde minimum 4-5 litre su içmeliyiz.
-Tahıl ve baklagiller,meyve,patates ve her türlü işlenmiş şekerli gıdalar tüketilmeyecek.
-Yağlardan korkma zaten kalorinin %70'i yağlardan gelecek.
-Aynı zamanda proteinde kişiye göre değişmekte olup %25'in üstüne çıkılmamalı.(fazla aldığımız protein ketosis'e girmemizi engelleyecek)
-Ketosis'e girmemiz minimum 1-2 haftayı bulacak.(Kişiye göre değişir)
-İmkan varsa haftada 3 gün fullbody antrenmanı ve 3 günde sabah aç karna yavaş tempolu kardiyo yapılmalı.(bcaa kullanmanızı tavsiye ediyorum)
-Ketojenik diyette hala kas kaybı yaşadığını düşünenler varsa arkadaşlar lütfen kas kaybı kolay bir şey değildir 2-3 senede yaptığınız kası 2-3 aylık diyetler ile kaybedemezsiniz.Ölçü kaybedeceğiz,kastaki su,gikojen depoları boşalacak ve adelemiz oldukça boş görünecek.(Bu süreçte formunuza gözünüzü kapatın,uzun kollu şeyler giyin.)
-Supplement olarak bu dönemde multivitamin,bcaa ve balık yağını tavsiye ediyorum.
Ayrıca Intermittent Fasting ile destekleyeceğim,gün içinde vücudumda neler olduğunu,neler hissettiğimi yazacağım.3-4 günde bir ölçü güncellemesi yapacağım çünkü herkes merak ediyor.

21.11.2019
Kilo:93
Bel:92cm
Sağ Biceps:40cm
Sol Biceps:40cm
Boyun:42cm
Göğüs:105cm

Günlük 2240 kalori alacağım ve makrolarım ise 175gr yağ 30gr carb 150gr protein olacak.
Haftada 3 gün fullbody ve diğer 3 gün sabah aç karna yavaş tempolu kardiyo yapacağım.Pazar off günüm.

Unuttuğum bir şey,sormak istediğiniz yada yanlış söylediğim bir şey varsa yorumlarınızı bekliyorum...İyi forumlar:)

Eklentiler

• WhatsApp Image 2019-11-21 at 13.10.12 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-21 at 13.10.12 (1).jpeg
    95,8 KB · Görüntüleme: 485
az önce ilk öğünümü yaptım,1 yemek kaşığı tereyağı,4 yumurta ile dereotlu omlet yedim ve birazda salatalık
361 kalori
22gr protein
29gr yağ

Son düzenleme:
ikinci öğün
1 yumurta
70gr tam yağlı kaşar
40gr cheddar peyniri
200gr tavuk göğüs
4 yemek kaşığı zeytinyağı

676 kalori
37gr yağ
78gr protein
2gr karbonhidrat

ikinci öğün
1 yumurta
70gr tam yağlı kaşar
40gr cheddar peyniri
200gr tavuk göğüs
4 yemek kaşığı zeytinyağı

676 kalori
37gr yağ
78gr protein
2gr karbonhidrat
1153 kalori olacak yanlış yazmışım
91gr yağ
78gr protein
2gr karbonhidrat[DOUBLEPOST=1574347922][/DOUBLEPOST]son öğünümde kendi yaptığım fıstık ezmesinden 150gr yedim
851 kalori
73gr yağ
38gr protein
24gr karbonhidrat

gün toplamı 2365 kalori net carb 30gr bile değil.
şeker olmadığı için kendimi daha dinç ve enerjik hissediyorum ama canım fast-food türü junk food istiyor,bunuda ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Merakla takipteyim.

2 saat sonra antrenmana gitmek zorunda olduğum için ilk öğünümü yaptım.
4 tam yumurta
50gr fıstık
yeşillik
543 kalori
42gr yağ
9gr karb
35gr protein

az önce antrenmandan geldim ağır bir fullbody antrenmanı yaptım.(üstüne 10 dakika hafif tempo kardiyo) yarım saat sonra 2.öğünümü yiyeceğim.
tavsiyem antrenmandan önce bol su için ve tuz tüketin çünkü adele boş olduğu için pump hissi sıfır.
2.öğün
200gr tavuk göğüs
4 yemek kaşığı zeytinyağ
70gr tam yağlı kaşar
60gr cheddar
1 yumurta
toplam 1234 kalori
98gr yağ
2gr karb
83gr protein

son öğünümüde 100gr ev yapımı fıstık ezmesi ile kapattım.
açıkçası kendimi biraz halsiz hissediyorum.
567 kalori
49gr yağ
16gr karbonhidrat
25gr protein

gün toplamı 2344 kalori

ikinci öğün
200gr tavuk göğüs
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
60gr tam yağlı kaşar
bolca yeşillik

bugün pek iştahım yok o yüzden kalan kalorilerimi tek öğünde alacağım gün sonu 2000 kalori olacak yaklaşık...bugünlük böyle
400gr kokoreç (kendi yağı ile pişirildi)
170gr yer fıstığı
1.5 yemek kaşığı tereyağı
150gr tam yağlı yoğurt
bolca ıspanak

okulum olduğu için bundan sonra gün toplamını yazacağım.
5 yumurta
3.5ymk kaşığı tereyağ
2ymk kaşığı zeytinyağ
150gr yer fıstığı
300gr yoğurt
205gr tavuk göğüs
ıspanak-salatalık
toplam 2200 kalori
176gr yağ
39gr karb
126gr protein

Yoğurt azaltmalısın çünkü çok aşırı protein alımı Keto'da pek iyi değil. Bildiğim kadarıyla ciğer proteini şekere çevirebiliyor. Çok yumurta yiyorsun buda kolestrolün fırlaması demektir.. Ben 4 aydır yapıyorum ve kilom 124.8'den şu an 103.4'e düştü Keto diyeti ile.

Back
Yukarı