Ketojen Diyet Denemesi, Hedef : %10-15 vücut yağ oranı

Merhaba arkadaşlar, forumunuzu bir süredir takip ediyorum. Burada okuduğum bazı yazılardan sonra 4-5 aylık fitness + cardio çalışmalarımda büyük hatalar yaptığımı gördüm. Buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda kendime bir diyet hazırladım ve bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Yıllardır kilo problemi çekiyordum, spor+diyet çok denemem oldu ama diyete uyamamak, yeterli spor yapamamaktan dolayı hep başarısız oldum. Geçen sene Haziran'da işe başladım ve günlük fiziksel aktivitemin çok artması, yemeye çok vakit bulamamam, yaz sıcağında çok terlemekten dolayı büyük ölçüde kilo kaybettim. Geçen sene 6 Haziranda tartı 111.0 kiloyu gösteriyodu. İşe başlamamın ilk haftasında, büyük oranı su diye tahmin ettiğim, 7-8 kilo verdim. Her sabah aç karınla, giysi ağırlığı olmadan tartılıyordum ve günde resmen 1 kilo kaybediyordum. Sayıları ve tarihleri tam olarak hatırlayamıyorum ama Ağustos bitip Eylülde okula başlarken tartı 98 kiloyu gösteriyodu. Bu durum beni mutlu etmişti ve kilo vermeye devam etmek istiyordum. Eylül-Aralık döneminde uzun aralarla birkaç hafta spora gitmeye çalıştım ama genel olarak yediğime içtiğime dikkat ettim. Ocak gelip yarıyıl tatili başlayınca 'Tamam kafaya koydum, artık düzenli olarak spora gidicem ve hazirana kadar biraz daha kilo vericem dedim.' Ocakta memleketim olan Fethiye'de başladığım 3 haftalık sporu, İstanbul'da okula dönünce devam ettirdim. Ocakta 3 hafta, sonra 2 Şubat'tan 4 Haziran'a kadar aksilikler dışında haftada en az 4 gün spora gittim. Bu dönemde yaptığım en büyük yanlış yemeyi içmeyi kesmek olmuştu. Spor salonuna giriple çıkmam arasında 2.5 saat oluyordu. Yani salonda çok yoruluyodum, 1 saat kardiyo yapıyodum, ağırlıkları hafif ağırlık çok tekrar değil ağır ağırlığa abanarak yapıyodum, ve en kötüsü günlük kalori ihtiyacımdan çok daha düşük besleniyodum (1200 kaloriyi geçmiyodu). Fakat bi şekilde kilo vermeye devam ettim, büyük ihtimalle kas kütlem azaldı ama yağda yaktığıma inanıyorum. 5 Haziranda tartı 85 kiloyu gösterdi. 1 yıl önce o vakitler 111 kilo olan ben 26 kilo kaybetmiştim. Beni uzun süredir görmeyen insanlar değişikliği farkedip beni sevindiren yorumlar yapıyolardı :p Üstümden bir koç yavurusu kadar ağırlık gitmişti ama gel görki göbekteki simit bana aynı görünüyodu. Aslında göbeğimde bayaa gitmişti ama beni tatmin etmediği için araştırmalara giriştim ve sonuçlar beni Ketojenik diyete götürdü.
Günlüğümün giriş kısmı budur. Şimdi diyet ve spor programımı sizinle paylaşmak istiyorum. Haftada 1 resim koyucam (çekmeyi unutmazsam), programdaki değişiklikleri belirticem.

Diyet Programım :

DietAna.jpg

Vücuda giren kalorinin %59'u yağlardan, %35'i proteinden, %6'sı karbonhidrattan geliyo. Ketojen diyet ve ketosis hakkında bilgi almak isteyenler için Achilles1980 adlı üyemiz güzel bir yazıyı çevirmiş.

10:00-10:30 --> 125 gram sucuk
2 pişmiş yumurta
1/2 salatalık
1/2 domates
25 gram yarım yağlı peynir

12:30-13:00 --> 1 fincan yeşil çay

15:00-15:30 --> 200 gram ızgara tavuk göğsü
Salata, (1/2 domates ile)
100 gram yarım yağlı yoğurt

17:30-18:00 --> 7 badem, 8 nohut

20:00-20:30 --> 160 gram tonbalığı (yağıyla beraber)
Salata

22:30-23:00 --> 1 fincan yeşil çay

Omlet (Kahvaltı) :
1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yapılacak. Yumurta cıvık kalmayacak, iyice pişecek.
Salata (Öğlen) :
1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yapılacak. Kahvaltıdaki domatesin yarısı eklenecek.
Salata (Akşam) : Tonbalığının kendi yağı ile
Salata (Hepsi) : 1 salatalık, 3-4 yaprak marul
Çaylar (Hepsi) : Şekersiz
Tuna : Ton balığı
Almonds : Badem
Walnuts : Fındık
Tea, herbal : Yeşil Çay
Lettuce, raw : Marul, çiğ
Sunflower oil : Ayçiçeği yağı
Olive oil : Zeytin yağı
Chicken breast, skin not eaten : Tavuk göğsü, derisi yenmeden
Egg, Cooked : Yumurta, pişmiş

Diyetim bu, saatlere olabildiğince uyuyorum. Kaçamak yapmıyorum. Bana göre kalori hala yetersiz gibi ve protein miktarı çok fazla oldu sanki. Neyse bakalım, 1 hafta bu diyete uyup sonuçları görücez.

Not : Diyetteki sebze-meyve eksikliğinden dolayı hegün 2 tablet multivitamin kullanıyorum. Havucu ekleyip yoğurt koydum çünkü diyette yeterli kalsiyumda alamıyosunuz.

Spor programım :

1. gün
20 dk Eliptical

Göğüs :

Chest Press 3x12

Butterfly 3x12
Pullover 3x12

Biceps :

Alternate Dumbell Curl 12-10-8

Scott Curl 12-10-8-6
Concentration 12-10-10

15 dk Yürüyüş

Abdominal Egzersiz 3x12

Yarım Mekik 3x15

2. gün

20 dk Yürüyüş

Sırt :

Lat Front Pull Down 3x12

Cable Rowing (Oturarak) 3x12
Cable Rowing (Ayakta) 3x12 (Bunun farklı bi adı olabilir emin değilim)
Lat Behind Pull Down 3x12

Yarım Mekik 4x15

Triceps :

Push Down 12-10-8

French Press 12-10-10-8
Kickback 12-12-10

Bel (yada sırt?) :

Lower Back 15-12-12

15 dk Eliptical

Abdominal egzersizler 4x10

Yarım Mekik 3x15

3. gün

15 dk Koşu

Bacak :

Leg Press veya Squat 12-10-8-6

Leg Extension 12-10-8
Baldır Egzersizleri 12-10-8 (Bugün 3. günüm olduğu için bu hareket ne bilmiyorum)

Abdominal Egzersizler 3x10

Yarım Mekik 3x30

Omuz :

Shoulder Press 3x12

Side Lateral Raise 3x12
Front Lateral Raise

Bide Chin Up (Barfiks) 3x12 (Tam olarak nereleri çalıştırıyo bilmiyorum)

15 dk Eliptical
Spor programım budur. 3 günlük bir program. Haftada 2 kere uyguluyorum, pazar günleri spora gitmiyorum. Spora sabah kahvaltısından 2 saat sonra 13:00-15:00 arası gitmeyi planlıyorum ama 2 gündür akşam 17:30-18:00 gibi gidiyorum. O saatteki badem ve fındıkları akşam yemeğinden sonra yiyorum. Ama ilk haftadan sonra sabahları gidicem.

Her sabah yine aç karın ve giysi ağırlığı olmadan tartılıp belimin ölçüsünü alıyorum. Bel ölçüsü nasıl alınır bilmediğim için göbek deliğimin biraz altından göbeğimin en kalın görünen noktasını ölçüyorum.

Amaç yağ ölçümü %10-15 arasına indirmek, kilo vermeye devam ediyorum ama bu sefer kas ve su değil yağ yakmaya dikkat edicem.

Vücut şeklimi görmeniz için elimde bulunan en yeni fotoğrafı paylaşıyorum.

ad.jpg

Fotoğrafta sağdaki halim biraz yakından çekilmiş gibi görünüyor sizi yanıtlmasın, sadece resmin boyutları oynadı bilgisayara atarken. O halim İstanbulda okuldan ayrılmadan önce, Fethiye'ye geldiğimde 1 haftada istem dışı kilo verdim (Gerçi o 1 hafta içinde 3 kere spora gitmiştim) 82-83'lere düştüm. Şimdi diyetin 3. günü, size ölçümlerimi yazayımki durumu daha iyi anlayın.

Tarih : 14.06.2010
Boy : 1.82
Yağ Oranı 19.8
VKE : 24.9

Gün 1 (14 Haziran)

Yiyecekler konusunda annemle kavga ettim. Yıllardır ne zaman diyet yapsam, diyet dışı yemekler yapıp diyeti sabote ediyor. Artık kendim pişiriyorum =)

Kilo : 83.0
Bel : 102 cm
Diyet kaçamakları : Yok

Gün 2 (15 Haziran)

1 haftadır yataktan veya oturduğum yerden aniden kalkınca 3-4 saniye gözlerim kararıyo. Kalp atışlarımı kulaklarımda hissediyorum ve yüzümü ateş basıyo. Bana 1 yıldır olan bişey ama nadiren olurdu, artık her ani kalkışımda oluyo. Bugün sabah 9da aç karınla doktora gidip kan tahlili yaptırdım sonuçlar;

Glükoz (Şeker açken) : 81 (75-115 normal değerler)
LDL Kolesterol : 78 (50-172 normal değerler)
Trigliserit : 41 (0-150 normal değerler)

Olması gerekenden de iyi, hayatına aynen devam et dedi doktor. Düşük tansiyonum varmış. Yemeklerine tuz at dedi (1 yıldır tuzu kesmiştim). Yemeklerimi artık tuz atıyorum ve su tüketimimi biraz daha arttırdım. Kolesterol ve şeker ölçümünüde diyet için yaptırdım. Ketojenik diyet yağlı beslenmeye dayalı bi diyet ve vücuttaki insülin seviyesiyle oynadığı için şeker ve kolesterol değerlerimi bileyim istedim. 4 hafta sonra tekrar tahlil yaptırıcam. Sağlığımda bi problem hissedersem 4 haftadan önce de yaptırabilirim.

Kilo : 82.2
Bel : 102-101.5 arası

Gün 3 (16 Haziran)

Bugün sabah idrarımdaki kokuyo farkettim, sanırım yavaş yavaş Ketojen duruma geçiyorum veya tamamen geçmişte olabilirim =)

Kilo : 81.6
Bel : 101.5-101 arası (101e daha yakın)

Hergün kilo ve bel ölçüsü bildirip gelişimleri size aktarmayı düşünüyorum. Her pazartesi yağ ölçümü yaptırıcam, kilo ve yağ ölçüme göre diyeti değiştiricem. İlk hafta bu yazdığım diyeti uyguluyorum. 3. günümde 1.6 kilo vermişim, haftaya pazartesi bunun ne kadarı yağ anlaşılcak, çok azı yağsa diyeti bırakabilirim. Diyet ve spor programı hakkında önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler =)

Arkadaşlar ölçüleri yanlış yazmışım, mezura 7 cm'den başlıyomuş :D, bikaç hata daha olmuş yazıda onlarıda düzelteyim ve diyet günlüğüne devam edeyim.

Gün 1 (14 Haziran)

Yiyecekler konusunda annemle kavga ettim. Yıllardır ne zaman diyet yapsam, diyet dışı yemekler yapıp diyeti sabote ediyor. Artık kendim pişiriyorum =)

Kilo : 83.0
Bel : 95 cm

Gün 2 (15 Haziran)

1 haftadır yataktan veya oturduğum yerden aniden kalkınca 3-4 saniye gözlerim kararıyo. Kalp atışlarımı kulaklarımda hissediyorum ve yüzümü ateş basıyo. Bana 1 yıldır olan bişey ama nadiren olurdu, artık her ani kalkışımda oluyo. Bugün sabah 9da aç karınla doktora gidip kan tahlili yaptırdım sonuçlar;

Glükoz (Şeker açken) : 81 (75-115 normal değerler)
LDL Kolesterol : 78 (50-172 normal değerler)
Trigliserit : 41 (0-150 normal değerler)

Olması gerekenden de iyi, hayatına aynen devam et dedi doktor. Düşük tansiyonum varmış. Yemeklerine tuz at dedi (1 yıldır tuzu kesmiştim). Yemeklerimi artık tuz atıyorum ve su tüketimimi biraz daha arttırdım. Kolesterol ve şeker ölçümünüde diyet için yaptırdım. Ketojenik diyet yağlı beslenmeye dayalı bi diyet ve vücuttaki insülin seviyesiyle oynadığı için şeker ve kolesterol değerlerimi bileyim istedim. 4 hafta sonra tekrar tahlil yaptırıcam. Sağlığımda bi problem hissedersem 4 haftadan önce de yaptırabilirim.

Kilo : 82.2
Bel : 95-94.5 arası

Gün 3 (16 Haziran)

Bugün sabah idrarımdaki kokuyu farkettim, sanırım yavaş yavaş Ketojen duruma geçiyorum veya tamamen geçmişte olabilirim =) Sporda son 15 dakikalık kardiyoyu yapmadım.

Kilo : 81.6
Bel : 94.5-94 arası (94e daha yakın)

Gün 4 (17 Haziran)

Dün gece ve bugün canım acayip tatlı çekti. Karpuz, meyve suyu, çikolata herhangi tatlı bişey istiyorum ama diyeti bozmadım.

Kilo : 81.1
Bel : 94.0
Diyet kaçamakları : 1 yemek kaşığı kavurma yedim, yoğurt yiyemedim

Gün 5 (18 Haziran)

Bugün spora öğlen gittim, sıcak havadan dolayı bayaa yoruluyorum. Su tüketimimde çok arttı kontrol etmekte zorlanıyorum. Yarım litrelik şişe 1 saatte bitiyo. Sıcak hava diyetimi kötü etkiledi ama durmak yok devam ediyorum. Tatlı ihtiyacı olarak diyet kola içmeyi düşündüm, 0 karbonhidrat, 0 protein, 0 yağ. Çok boş bi içecek ve içinde zararlı maddeler var ama en azından ağzım tatlanır.

Kilo : 80.6
Bel : 93.5

Havucu ekleyip yoğurt koydum çünkü diyette yeterli kalsiyumda alamıyosunuz.

Havucu çıkartıp yoğurt ekledim olucaktı.

Baldır Egzersizleri 12-10-8 (Bugün 3. günüm olduğu için bu hareket ne bilmiyorum)

Leg Curl 12-10-8 olucak

Bide Chin Up (Barfiks) 3x12 (Tam olarak nereleri çalıştırıyo bilmiyorum)

Chin Up 3x12 (Bu barfiks değilmiş başka bir hareket, salondaki hoca Chin Up yazmış farklı bi adı olabilir, kürek çekmeye benzeyen bir hareket)

Bikaç tane de harf hatası var ama o kadar önemli değil =)

Takip ediyorum inşallah başarılı olursunuz. Bazı arkadaşların keto diyetlerinide takip ettik ama resim olmadığı için ne kadar yağ yakmış anlayamadık. Sizde böyle bir sorun olmayacakmış gibi.

Teşekkürler elk 1979 =)

Perşembe günü bi resim daha çekildim. Yarın sabahta çekilicem, ayrıca yarın benim için büyük gün. Sabahtan yağ ölçümüne gidiyorum. Hayırlısı. Günlüğe devam;

Gün 6 (19 Haziran)

Tuvaletimi yaparken kabızlık sorunu yaşamaya başladım. Sıvı gıda tüketimi az olduğu için diye düşünüyorum. Bugün spora gitmedim, onun yerine yüzmeye gittim. Çok fazla su içemedim.

Kilo : 80.4
Bel : 93 civarı
Diyet kaçamkları : 1 parça çikolata yedim, çerezi biraz fazla kaçırmış olabilirim.

Gün 7 (20 Haziran)

Kabızlık sorunu devam etti. Dün spora gitmediğim içinde kilomda bi azalma olmadı, hatta 100 gram artmış. Açıkçası diyet için pek hevesim kalmadı, hergün aynı yiyecekleri yemekten bıktım. Carb-Up günüde yapmadım. İlk 2 hafta yapmam diye düşünüyodum. Yarın sabah yağ ölçümü yaptırıcam ve beni mutlu edicek bi sonuç çıkmazsa diyeti bırakabilirim. 1 hafta sonuç almak için kısa bi süre farkındayım. İradesizlikten dolayı değil ama yaz tatilinde yapılcak bi diyet değilmiş. Sürekli dondurma, meyve, alkol, tatlı almak istiyorum ama alamıyorum. Diyetide bozmadan yapmak istiyorum, zor durumda kaldım.

Kilo : 80.5
Bel : 93 civarı (hatta biraz altında gibiydi)

Son düzenleme:
Gün 8 (21 Haziran)

Kilo : 80.8
Bel : 93

Tarih : 21.06.2010
Boy : 1.82
Yağ Oranı 17.7
VKE : 24.5
Yağ ölçümü sonuçlarım. Beklediğimden iyi çıktığı için pek inanamadım. Bu sonuçlar 2000 grama yakın yağ yaktığımı gösteriyo. Şu an 80.8 kiloyum ama 2 gündür spora gidemiyorum, vücudumda bi şişkinlik var ve kilomda 3 günde yarım kiloya yakın artış oldu. Bunun sebebini yemekleri çok tuzlu yemem, çok su içmem ve 2 gün spora gitmediğim için vücudumun su tutmasına bağladım. Fazla suyu atınca kilomun 80.0'ın altına düşeceğine inanıyorum, bugün spora gidip suyu attıktan sonra anlarım. Eğer 80'in altına düşersem bu yağ oranımın %18.0 gibi bi rakama çıkarır. Ama sonuç olarak, ölçüm yapan alet doğruysa, 1 haftada 2000 grama yakın yağ yakmışım ve gerçekten inandırıcı değil. Umuyorumki doğrudur.

Diyete malesef şimdilik ara verdim. Hem kendi isteğim hem de isteğim dışında olan durumlardan dolayı diyete uymam mümkün değil. Yarım yamalak yapmak yerine hiç yapmıycam. Spora devam ediyorum. Diyeti 3 hafta daha devam ettirip size Ketojen diyet hakkında daha fazla bilgi vermek isterdim. 1 haftalık sonuca göre diyetin faydası olmuş gibi. Kilo verdim ve verdiğim kilonun 2/3'si yağdan gitmiş.

Tekrar başladığım zaman bu başlıktan devam edicem. Görüşmek üzere, sağlıklı kalın.

Son düzenleme:
Tonysharp bence 2000 gr yağ yakma olayında şüpheli olman mantıklı çünkü 2000gr yağ 18000 kalori eder 7 güne böldünmü günlük 2571 kalori yakmış olman çok zor değil mi?

Back
Yukarı