Kurutulmuş yumurta akı 100 gr = 81 gr protein !

İnternette satan yer bulamadım aslında buldum ama çin üretimi çininde ne yapacagı belli olmaz o yüzden avrupa üretimlerini arar oldum bu konuyu gördükten ve araştırdıktan sonra ama bi site şu ana kadar bulamadım :)

Asya üretimi çok var, kilosu 3-5 usd olduğu halde gıda çarşısındaki toptancılar bile "aman bizden uzak dursun" diyorlar, o derece yani. Avrupa üretimi olanlar daha makul, hatta benim kullandığım yumurta akı tozunu doğal besi yumurtalardan üretip bebek mamalarında kullanıyorlar (mış)... artık ne kadar doğru bilemem ama besin değerleri ile ilgili bir evrak vardı (şimdi bulamıyorum) bir sürü organik ve kalite yönetim sistemi belgeleri filan taşıyordu üzerinde.

Haklısın arkadaşım, ayrıntıları paylaşayım hemen. Yumurta akı tozunu (YAT)Tatlandırma için gerekli olan malzeme marketlerde satılan milk shake (tek kullanımlık poşetlerde dr. Oetker olabilir) ve bildiğiniz vanilin. Karışım için 700ml shaker kullanıyorum.
Önerim ; 200 ml yarım yağlı süt ile 200 ml suyu shaker ın 3/2 sini dolduruyorsunuz. Üzerine yarım paket vanilin ve yarım paket milkshake ekleyip shaker'ı 15-20 saniye çalkalıyorsunuz. Tatlandırıcı tozları mutlaka önce ilave edip çalkalayın.
Sonra iğrenç kokulu ve berbat tattaki YAT'ı (kullandığım whey lerden kalma 35g lık ölçek ile) çalkaladığımız sıvıya ilave ediyoruz. Burada hızlı olmalısınız çünkü YAT çabucak shaker in sağına soluna yapışıp kalabilir.
YAT ekledikten hemen sonra sert bir şekilde shaker ı tekrar çalkalıyoruz, 1 dakika kadar. Sonra afiyet olsun.

Tatlandırıcı tozları YAT ile beraber eklemeyi denemedim ama YAT dan sonra tatlandırıcı eklerseniz hem tadını pek almıyor hem de çok köpürüyor.

Bu arada önemli not ; Milkshake alırken mutlaka çilek alın. Çikolata muz seviyor olabilirsiniz ama onlar hiç verimli olmuyor maalesef, sadece Çilek. Daha doğrusu çilek kullanırsanız yarım paket yetiyor, muzlu da yetmiyor, çikolatalı daha kötü yapıyor. Düşüncelerinizi paylaşmanız dileği ile iyi çalışmalar.

byzed,vediğin bilgiler için çok teşekkürler..bench_O

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:08 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:03 ----------

İzole Soya proteini kullandım, bitirene kadar yediğimi çıkarmaktan 10 kilo verdim, kas yıkımına zerre kadar faydası da dokunmadı, tadı berbattı, yedikten saatler sonra bile mideden geliyor kokusu. Kilosu 14 TL den almıştım.

Yumurta akı tozu lick in var ve 20kg fiyatı 800 TL, 1 kg fiyatı 50 TL (küsuratları yuvarlıyorum). Açıkçası gıda güvenliği kanunlarının tırışkadan uygulandığı güzel ülkemizde üretilmiş ve kilosu 50 TL olan yumurta akı tozu yerine, Almanya, İsveç, Hollanda gibi gıda üretimi konusunda ciddi hassasiyetleri olan ülkelerden aldığım ve kilosu bana 30 TL ye mal olan yumurta akı tozunu tercih ederim.
Bir kilo yumurta akı tozu ve tatlandırıcı malzemesinin maliyeti yaklaşık 40 TL ve ortalama kalitede bir Whey protein ile arasında en az 50-60 TL fark oluşuyor.

Fazladan harcayacak parası olmayanlar için yumurta akı tozu en ideal protein kaynağı görünüyor.

ben 18 yıl vücut geliştirme sporunu yaptıktan sonra bazı sebeplerden dolayı bırakmıştım,6 aydır yeniden idmanlara başladım.eskiden marka ürünlere para verir ve ciddi anlamda ekonomik sıkıntıy girerdim.şimdi byzedin bu paylaşımları beni çok mutlu etti...aynı fikirdeyim...bende yumurta akını pahalıya alanlardanım,byzedin dediği gibi bu fiyatlara alıp bende kullanmayı isterim,benim için çok avantaj olacak,hem daha fazla para ödemeyi niye isteyeyimki?bana bu konuda yardımcı olursan sevinirim..teşekkürler.bench_O

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:08 ----------

Zeo64 arkadaşım ben 1,5 aydır kullanıyorum, daha önce birkaç kutu whey bitirmişliğim var, EAS, Ultimate, Hardline ve Optimum kullandım, verdiğim formülle bu markaların hem de whey tozu halinden aşağı kalır yanı yok... gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. Bugün 10 paket milkshake, 10 pakette vanilin aldım hepsini bir kavanoza boşaltıp karıştırdım, artık paketlerden yarım yarım koymak yerine bu kavanozdan tepeleme bir tatlı kaşığı atıyorum.
Türkiye de kiloluk yumurta akı tozu pek bulunmuyor, bulunsa da biraz pahalı. Dediğim gibi yurtdışından bana 3 kilo geldi, şimdilik günde 4 porsiyon kullanıyorum. Bitince tekrar getirteceğim inşallah çünkü gerçekten faydasını görüyorum.

Arkadaşlar,bende whey proteinini çok kullananlardanım,,çokta gerek yok bu kadar pahalı beslenmeye.yumurta akında gerekli protein var% 83 gibi,zaten diğer yiyeceklerdende protein alıyorsunuz,sütün içindede size gerekli protein var,..byzedin dediği gibi,koku meselesinide çözmüş (teşekkürler) bence bu bilgileri değerlendirmek lazım ..bende kilogramı 50 tl ye alanlardanım..senin dediğin fiyat bana çok uygun geldi,hesabımı yaptım,ihtiyacım olduğu kadar,rahat rahat alabileceğim,kullanabileceğim,bu konuda destek olursan sevinirim..iyi akşamlar.bench_O

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:18 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:13 ----------

türkiyedede yaygın olarak satılıyor yurtdışında aramanıza gerek yok.(lick yumurta akı diye ararsanız bulabilirsiniz)

bende pahalıya alanlardanım,byzedin imkanı çok daha iyi hatta süper ,yurtdışından getiriyormuş,..byzedin dediği gibi ve benimde bildiğim gibi Türkiyede 50 Tl ye satılıyor..anladığım kadari ile birisi bu yumurta akını tek elinde tutuyor....bench_O

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:22 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:18 ----------

Protein tozlarında şeker var. Yumurta akı tozunda şeker yok. Bu yönden avantajlı sanırım.
süper avantaj..mutlaka denemelisin...umarım byzed bize yardımcı olur....bench_O

Berkant arkadaşım, ben kendim için getirteceğim, yurtdışına gidecek olan kişi eğer fazla getirebilecek olursa isteyen arkadaşlar için de miktarı çoğaltabilirim ama dediğim gibi getirecek olan kişinin (arkadaşım olur) durumuna bağlı. Bu sıralar görüşemedik sanırım yarın filan görüşeceğiz, buradan veya özel mesajla haber veririm.

nette satış yapan hammaddeler diye site var. bu siteden önce almıştık, yumurta akı tozu olarak ama içimi zor sulandırınca köpük köpük oluyor ve tadı biraz mide bulandırıcı, ama içine meyvesuyu veya enerji içeceği gibi başka bi hoşunuza giden bişi karıştırıp içilirse çok iyi olabilir.

nette satış yapan hammaddeler diye site var. bu siteden önce almıştık, yumurta akı tozu olarak ama içimi zor sulandırınca köpük köpük oluyor ve tadı biraz mide bulandırıcı, ama içine meyvesuyu veya enerji içeceği gibi başka bi hoşunuza giden bişi karıştırıp içilirse çok iyi olabilir.

Ben tatlandırmanın formülünü verdim, sorun yok :)

Mesela 5kg alırsanız kilosunu 30 tl den veren satıcılar var. Protein tozu yerine 3 ay yumurta akı tozu kullanacağım bakalım...

Nereden alıyosunuz ? Bende almayı düşünüyorum...

Evet 5kg kilosu 30 tl den çok iyi bilgilendirir misiniz?

nerden nasıl kaça aldınız açık bilgilinderme yapsanız bizde bi denesek bugun sipariş verdim pazar olduğu için havaleyi yarın yapıcam kilosu 59tl kargo felen 64,70 cevap verebilek arkadaşlar var mı? ayrıca piyasada çilek aroması belki bununla tadını değiştirebiliriz merak edenler netten çilek aromasını araştırabilir

Back
Yukarı