L-Carnitine

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yicco
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar forumda yeniyim gerçi buna benzer yazılarda okudum ama yine sormak istedim. Bundan dört sene evvel yaklaşık iki senelik vücut geliştirme sporu ile uğraşıyordum. Ancak dört sene okuldan dolayı ara verdim ve şimdi bir buçuk aydır vücut geliştirmeye tekrar başladım. İlk ay temel program bitti ve ikinci aya kasların diğer günlere bölündüğü dört günlük ihtisas programına başladım.

Boyum 1.80 kilom 72 görünüş itibari ile fit sayılırım. Ancak göbek bölgemdeki ve yanlarda hafif miktarda yağlanma var. Ne kadar mekikleri ve cardio çalışmalarını sona da bıraksam bu bölgelerde değişiklik yok.
L carnitine kullanırsam göbek bölgem ile birlikte kolarımda da zayıflama görünür mü? (Gerçi kollarımda yağlanma yok) Ya da protein tozu ile birlikte l carnitine kullansam durumu dengeleyebilir miyim?

Not: Daha önce hiç protein tozu v.b gibi maddeler kullanmadım. Dışarıdan beslenebildiğim kadar protein alabildim.

Arkadaşlar forumda yeniyim gerçi buna benzer yazılarda okudum ama yine sormak istedim. Bundan dört sene evvel yaklaşık iki senelik vücut geliştirme sporu ile uğraşıyordum. Ancak dört sene okuldan dolayı ara verdim ve şimdi bir buçuk aydır vücut geliştirmeye tekrar başladım. İlk ay temel program bitti ve ikinci aya kasların diğer günlere bölündüğü dört günlük ihtisas programına başladım.

Boyum 1.80 kilom 72 görünüş itibari ile fit sayılırım. Ancak göbek bölgemdeki ve yanlarda hafif miktarda yağlanma var. Ne kadar mekikleri ve cardio çalışmalarını sona da bıraksam bu bölgelerde değişiklik yok.
L carnitine kullanırsam göbek bölgem ile birlikte kolarımda da zayıflama görünür mü? (Gerçi kollarımda yağlanma yok) Ya da protein tozu ile birlikte l carnitine kullansam durumu dengeleyebilir miyim?

Not: Daha önce hiç protein tozu v.b gibi maddeler kullanmadım. Dışarıdan beslenebildiğim kadar protein alabildim.

Dostum sana baskalarından ama bu ısı gercekten bılen ınsanlardan aldıgım bı kac bılgıyı paylasıyım.

bı kere lcarnıtıne senın yag yakımını hızlandırır ama olan kısımlardan. kollardan kaybederım ıncelırım dıye korkmana gerek yok. ve ayrıca unutma yag kasa donusmez o yuzden kullanıcagın lcarnıtıne yaglarını yakar proteın kas artısını hızlandırır takvıyedır. o yuzden beraber kullanımında hıcbı zarar yok. ben lıkıt lcarnıtıne aldım ıcınde 20 tup vardı henuz 7 tanesını ıctım yanı 7 ıdmanda duzenlı beslenıorum yalnız unutma yagı ekmegı kızarmayı sekerı tuzu tamamen kestım aburcuburda yok 1 ay ıcersınde 5 kılo verdım. kullandıgım urun cok kalıtelı degıl belkı ama maddı sorunlardan dolayı bunu aldım paran varsa cok daha ıyılerı var. haftada 5 gun ıdmandayım. 4 gun calısıorum extradan 1 gunde sadece kosuyorum. gıdısat guzel bakalım artık hayırlısı :)

arkadaşlar bi' şey sormak istiyorum, l-carnitine aldıktan sonra ne kadar etkisini devam ettirir, kaç saat faydasını görürüz? Birde antrenmandan 30 dk. önce ve antrenmanın bitmesine 30 dk. kala kullanmayı düşünüyorum, doğru yapmış olur muyum?

arkadaslar bu ilac insani zayiflatirmi ben sana yak yakmak istiyorum zayiflamak istemiyorum ve kaslarimi korumak icin yanina amino asit alirsam olur mu????

weider l-carnitine

Arkadaşlar merhaba,

Bu sene spora başladım tekrar fitness yapıyorum bir ayda 5 kilo verdim spor ve diyetle bir de GNC'nin CLA'sı ile. Bir ay önce de 5 kilo vermiştim. şimdiki kilom 99 boy 1.73.

Sormak istediğim konu weider l-carnitine likit 1500mg olan bu ürünü satın aldım. Bu ürünle ilgili tecrübesi olan bir arkadaşım varsa sevinirim etkisi nasıldır. Ne şekilde kullanıyorsunuz. Spordan ne kadar süre önce nasıl almalıyım ampülleri.

Şimdiden teşekkür ederim.bench_Oweightlifterdumbelllls

son 3-4 gündür, l-carnitine hapını kullanıyorum.
akşamları saat 7 gibi eve geldiğimde çakıyorum 2tane, üzerine de bir bardak su...ardında gerekli esvabı giyip çıkıyorum koşu bandına...önceleri 30-40 dk spor yaaprken şimdi 50den aşağı düşmüyorum, 50 civarı bırakmanın sebebi de yorgunluk değil, yürümekten koşmaktan sıkılıyorum :D

yağ yakıyor mu bilmiyorum ama enerji verdiği kesin...yorgunluğumu azalttığı kesin...psikolojimi düzelttiği kesin :)

bundan böyle her cardio öncesinde 2 tane çakmaya devam :D
belki su yerine "elma sirkeli su" kullanırsam faydasını artırırım...

arkadaşlar lcarnitine malumunuz yağ yakmasından ziyade enerji vermesiyle, yorgunluğu geciktirmesiyle ünlü nerdeyse.

şu yazıyı alıntılıyorum:
Kaslara yorgunluk hissini veren laktik asittir ancak atlarda bulunmadığı için atlar yorulduklarını hissetmezler .

Bu nedenle at yorgunluktan ölene kadar sürekli koşturabilirsiniz. Yorulduklarını hissetmediklerini için de atlar çatlayarak ölürler.
eğer lcarnitine de aynı mantıkla çalışıyorsa, ve insanın yorulma hissini geciktirip normalden daha uzun aktivite yapılmasına sebep oluyorsa; kalp krizine sebep verebilir mi?

Aşağıda başka yerden alıntımı koyuyorum.Elimde Xpro nutrition L-carnitine drink var.500lük şişeler kafein içeren şu ananaslı içecekler.

Arkadaşlar merhaba elimde şu an 6 şişe bulunmakta.Babam kardioya başladı baya yoğun gidiyor hafta 5 gün boyunca günde 8-8.5 kilometre yürüyor.Bu şişeleri kullanmasının bir yararı olur mu diye soracaktım ama burda cevaplayan arkadaşlar pek bir yararını görememiş gibi yağ yakımı konusunda sadece enerji verdiğini söylemişler.Babam şu an 56 yaşında ve şeker hastası(ileri derece olmasa da her gün hap kullanıyor) bu içeceğin bir yan etkisi var mıdır ? Dediğim gibi 6 şişe var nisanda son kullanma tarihleri de doluyor.
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba beyler

L-Carnitine' nin hangi ilacınını tavsiye edersiniz ? netten baktım farklı farklı ilaçlar var. boy 182 kilo 102 23 yaş. vücuttaki fazla yağlardan kurtulmak istiyorum. yardımlerınız için tşkler.

merhaba yaşım 14 basketbolcuyum vucudumdaki yağları yakmak istiyorum l-carnitine yaşıma uygunmu bu arada yaşıtlarımda fiziksel olarak ondeyım 16-17 yaşında gibi vucudum ona gore değerlendırın şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
merhaba yaşım 14 basketbolcuyum vucudumdaki yağları yakmak istiyorum l-carnitine yaşıma uygunmu bu arada yaşıtlarımda fiziksel olarak ondeyım 16-17 yaşında gibi vucudum ona gore değerlendırın şimdiden teşekkürler

bu yaşta ilave kullanmadan çok rahat bi şekilde verebilirsin.

yağ yakma konusunda noktayı koymak istiyorum. bizzat kendim tarafından tecrübe edilmiş onaylanmıştır.

eczanelerde satılan carnitene adlı ilacı yağ yakmak için çok rahat bi şekilde alabilirsiniz, sadece doz aşımında mide bulantısı, isal, kusma gibi yan etkileri vardır diğer türlü ne kas kütlelerinde nede vücudunuza bi yan etkisi vardır.

bu yan etkileride doz aşımını azaltarak yok edebilirsiniz.

gelelim sıkça sorulan sorulara;

nasıl kullanılır?
l-carnıtene çiğneme tablet kullanıyorum ve spora başlamadan 45dk önce alıyorum.

işe yarıyormu?

evet bi hayli işe yarıyor, spor yaparken bunu gözle görülür bi şekilde fark edebilirsiniz, terleme yapar metabolizmayı hızlandırır.

kasları eritirmi?

hayır kasları eritmez, ben bu ilacı 2 ay ama düzenli olarak sadece idman günlerimde kullandım çok büyük etkisini gördüm ve kaslarımda en ufal bi zaıflama, erime görmedim.

fazla soruya gerek ok yapacağın tek şey eczaneye gidip 17tl verip carnıtene almak içinde 10 çiğneme tabketi var (tadı güzel) spordan 45dk önce alıyorsın yağlarını yakıyorsun.

burdan da yağ yakmıyor falan diyenlere sesleniyorum, ben yaktım bilinçsizce konuşmayın derim yanıltmayın insanları

not: ilaç firmasıyla bi ortaklığım yoktur. :)

bb ye yenı basladım aradan 1 ay fln gıbı bır zamn gectı smdı 2. ay programına baslıyacam..gobek bel bolgesınde yaglanma fln var her turk erkegı gıbı acaba l-carnıtene alıp kordıyo yapsam nasıl bır kardıyo programı onerırsınız? ayrıca kas fln eremesıne bır zararı yok sanırsam anlatılanlara gore ama hocam smdı yaparsak kasların fln erır demıstı o yuzden kafam karıstı bıraz..ayrıca proteın tozuda kullanmaktayım her hangı bır zararı olrmu ıkısı bır arada? derdımı anlatabıldysem ne mutlu bana :)

Tarihe bakmadım ama yaklaşık olarak iki hafta oldu ikisinin de bir gr faydasını görmedim.
Benim anlayamadığım nokta, spora başladıktan sonra yeme düzenimi değiştirmedim. Kalori açısından üç aşağı beş yukarı aynı. Kola içmem abur cubur çok yemem. Spor esnasında aletin gösterdiğine göre 30 dk koşuda 450 cal harcıyorum. 1 saat filan da body sürüyor 750 cal olur diye düşünüyorum. Gören herkez zayıfladığımı söylüyor ama aksine kilom aynı , sadece göbek eskisi gibi iğreti durmuyor.

Bende HArdline nutrition burner + Carnitine sipraişi verdim. Umarım işe yarar verdiğimiz para boşa gitmez..

Sıvı olanını sadece 1 defa kullandım kardio gününde...
Genel çalışmam 9km sabit hızla 5km koşu (aralarda 200er mt. yürüyüşler var)
Arkasından 25 dk 130 nabız ile bisiklet...

Koşuda ilk molaı 1.5-2 km arasında verirken 20dk. 9.6 km. hızla 3170 mt. koştum.. sonra 2 defa 100er mt yürüyüş ile 32 dk. bitti koşu :)
Arkasından bisiklet de rahat geçti, Antreman bittikten sonra yorgunluk adına bir şey hissetmedim...

Muhteşem bir şey...

bana acıl yardım

hem vucud gelıstırıp hem de yag erıtemezsiniz en fazla tuzu keserek vucuttakı suyu atabilirsiniz bu bile belinizi inceltir tabiki karbonhidratlara da dikkat etmek lazım hacim almaya calısırken kullanılan carnitine yediklerinizden gelen yagı atar vucuttan bir nevi yaglanmayı onler

bana acıl yardım etmenızı ıstıyorum. tcdd makınıstım gunde sadece 1 saat yuruyorum spor yapamıyorum oglen ve aksam yemek yıyorum bel cevrem 106 cm sadece sorun orada can sımıdı gıbı gıttıkcede kotu olmaya baslıyor hangı ılacı almamı tavsıye edıyorsunuz detaylı bılgım de yok L-Carnitine cls varmıs acaba hangısını alayım acıl yazarsanız sevınırım.. [email protected] adresım maıl de atabılırısınız cevabınızı acıl beklıorum

Back
Yukarı