Ben 35 kilo verdim carnitine de kullandım etkisi ne kadar bilemem ama emin olduğum tek şey normalde saatte 8-10km hızla 30 dakka kosup olecek gibi yoruluyosam carnitinle saatte 10-12 km hızla 45 dk koşup üstünede 30 dk daha kosacak kadar dinç oluyorum.
merhaba..hangi markayı kullandığını sorabilirmiyim? bende almayı düşünüyorum ama çok fazla yorum var..inanılmaz kararsız kaldım
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:20 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:17 ----------
şöyle birşey sorayım..belki ben gözden kaçırmışımdır ama..yağ yakıcı markaları ile ilgili anket varmı acaba..?
Merhaba Arkadaşlar;
Aranıza yeni katıldım 3 aydır Body Building yapıyorum.2 haftadır Diet+cardio+weider L-Carnitine alıyorum.Öncelikle L-carnitine hakkında yazılmış çizilmiş bisürü şey var ama bilimsel bir açıklama yok hiçbirinde.
Üniversitede ayrıntılı incelediğimiz Lipit Metabolizması konusunun notlarından size birkaç açıklama yapayım ki L-carnitine ne işe yarar tam olarak öğrenelim.
Organizmanın acil enerji kaynağı glukozdur.İlk aşamada organizma enerji kaynağı olarak glukozu yakacaktır.Eğer yağların enerji kaynağı olarak kullanılmasını istiyorsak önce yağ asitlerine dönüşmesini ve sonra yağ asitlerinin aktifleştirilmesini ve oksidasyonla enerji üretilmesini beklememiz gerekmektedir.
Yağ dediğimiz şeyler yani Lipitler vücutta Triaçilgliserol şeklinde depo edilir.Önce lipaz enzimleri ile hidrolizlenmesi gerekir.Yağ hücrelerindeki lipazlar hormonal kontrol altındadır.Lipoliz(yağların hidrolizi) sonucu ortaya çıkan Gliserol kan vasıtasıyla karaciğere gider ve metabolize olur.Geriye yağ asitleri kalır.Yağ asitleride kana verilir.Kanda yağ asitlerinin enerjiye dönüştürlmesi için öncelikle yağ asitlerinin aktifleştirilmesi ve ardından mitokondriye taşınması ve oksidasyonu sonucu enerji üretimi gerçekleşir.İşte tam bu noktada L-carnitine ortaya çıkar.
L-carnitine nedir?
L- carnitine; yağ asitlerinin,Açil CoA ya dönüştürülmesinden sonra hücre stoplazmasından hücre mitokondrisine taşınmasını sağlayan bir transporter(taşıyıcıdır).Mitokondri membranından, mitokondri matriksine alındıktan sonra yağların son durağı yıkılması yani oksidasyonudur.
L-carnitine aslında organizma tarafından üretilir.Fakat bu miktar yağ asitlerinin mitokondri matriksine taşınmasında yeterli olmayabilir.Ne kadar yağ asidi taşınırsa okadar çok yağ yakılır anlamına gelir.(Basite indirgersek ne kadar çok otobüsün varsa okadar yolcu taşırsın).Ama sadece carnitine ile iş bitmiyor aynı zamanda az glukoz ve uzun süreli cardio gereklidir(min: 50 dk).Çünkü yağların hacimleri büyük ve parçalanması,aktifleştirilmesi uzun reaksiyonlar sonucu gerçekleşir.
Çok çabuk yağ yakıcam diye bol bol carnitine alayım diye düşünmeyin çünkü carnitine depolanmaz fazlası vücuttan atılır.Kana karışma süreleri sıvı ve hap şeklinde olanların farklıdır.Genelde Hap olanlar 45 dk sıvı olanlarda 20 dk da kana karışır.Carnitine'in bir yan etkisi yoktur fazlası vücuttan atılır.Ama aldığınız yağ yakıcının içerisindeki diğer bileşenler ayrıca incelenmelidir.
Üniversitede Hocamızın anlattıkları ve aldığım ders notlarımdan basite indirgeyerek anlatmaya çalıştım yoksa daha uzun uzun bir konudur.
arkadaşlar merhaba ben 21 yaşındayım 1.89 boyundayım 90 kg ım bel ölçümse 98 cm... daha önce 100 kg dım sporsuz sadece diyet ile 88 e düştüm.. tabi yağlar olduğu gibi kaldı... şimdi yaklaşık bir buçuk ay önce b.b başladım.. 2 günde bir gidiyorum.. ve her antıraman öncesi 20 dk (3.5 km ) kadar tempolu koşu 15 dk tempolu bisiklet ve 10 dk twist hareketlerini yapıyorum.. ama yağ yakmak yerine 2 kg aldım.. kaslarımda büyümeler gözlemledim.. sanırım ben ilaçsız yağlarımı yakamıcam![]()
l carnitine almayı düşünüyorum.. ama çok marka var ve bu forumu okurken kafam tamamen karıştı![]()
bir arkadas diyor işe yaramaz birisi diyor çok işe yarar ben çıkamadım işin içinden ..
sizce ne yapmalıyım ?
aynen bende GNC L-Carnitine ve GNC CLA Tonalin almayı düşünüyorum. Ne yapmalıyız?