Berkay Türkkan
Üye
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 9 aydır düzenli olarak salona gidiyorum.Ağırlık çalışmaya başladığımdan beri 3'e ayrılmış ve günde 2 kas grubu çalıştıran programları kullanıyorum.Zaman zaman okul ve sınavlar dolayısıyla 1-2 günlük kaymalar oluyor ama şu sıralar haftada 5 gün salona gidiyorum.Protein tozu hariç supplement kullanmıyorum.2 haftadır hacime yönelik çalışmaya başladım.Kollarıma biraz daha hacim kazandırma hedefim var.(Sağ kolum 38,sol kolum 37cm şu an,diğer bölgelerin nizami ölçümlerini yapamadım henüz,yaptığım zaman onları da paylaşacağım) Aşağıda şu anda kullandığım programdan ve yemek düzenimden bahsedeceğim.
Program ile ilgili not : Bicepsten önce daha küçük kas grubu olan bilekleri çalıştırmamın özel bir sebebi var.Uzun süre biceps çalışmalarımı Z-Bar ile yaptığım için düz bara geçtiğimde ağır kilolarla çalışırken(Kendime göre ağır tabi
) bilekten dirseğe kadar uzanan bölgede ağrıdan ziyade acı oluyordu.Soruşturdum ve bileği ısıtmadığım için bu acının olabileceğini öğrendim.Bir süredir bicepsten önce bilek çalışıyorum ve bu acıları yok denecek düzeye kadar indirdim.
Yemek Düzenim
-Sabahları iki yumurta ne olursa olsun yiyorum.Bazen süt ve yulaf ezmesi,bazen tost,bazen de bir tane gözleme yiyorum yanında (Peyniri tek yeme alışkanlığım yok) İçecek olarak da kahvaltıda çay veya sütü tercih ediyorum.
-Makarna ve ton balığını oldukça fazla tüketiyorum.Makarna-ton balığı,makarna-schnitzel,pilav-köfte öğle ve akşam yemeklerimde genellikle tercih ettiğim yemekler ama pilava karşı biraz kuşkulu olduğum için sıklıkla tercihim makarna oluyor.
-Ara öğün olarak kuruyemiş ve mevye yemeye çalışıyorum.Ceviz-badem-fındık ve muzu tercih ediyorum.
-Fırsat buldukça süt tüketiyorum.Fazla süt içtiğim için light süt kullanıyorum.
-Antrenman günleri,antrenmandan sonra ve yatmadan önce olmak üzere 2 ölçek,dinlenme günlerinde de 1 ölçek whey kullanıyorum.Şu an kullandığım Weider'in Premium Whey'i.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar,herkese iyi sporlar
Yaklaşık 9 aydır düzenli olarak salona gidiyorum.Ağırlık çalışmaya başladığımdan beri 3'e ayrılmış ve günde 2 kas grubu çalıştıran programları kullanıyorum.Zaman zaman okul ve sınavlar dolayısıyla 1-2 günlük kaymalar oluyor ama şu sıralar haftada 5 gün salona gidiyorum.Protein tozu hariç supplement kullanmıyorum.2 haftadır hacime yönelik çalışmaya başladım.Kollarıma biraz daha hacim kazandırma hedefim var.(Sağ kolum 38,sol kolum 37cm şu an,diğer bölgelerin nizami ölçümlerini yapamadım henüz,yaptığım zaman onları da paylaşacağım) Aşağıda şu anda kullandığım programdan ve yemek düzenimden bahsedeceğim.
Boy:1.84
Kilo:82
Yağ Oranı: %9-10 arası değişiyor
Şu an kullandığım program
1.Gün
Göğüs
Incline Barbell Press 10+ 8+ 6+ 4
Dumbell Fly 10+ 8+ 6
Cable Crossover 10+ 8+ 8
Pullover 12+ 12+ 12
Dips 10 10 10
Ön Kol ( Öncesinde bilek çalışıyorum )
Concentration Curl 8+ 6 6+ 4
Scot Barbell Curl 8+ 6 6+ 4
Reverse Barbell Curl 8 6 6+ 4
2.Gün
Omuz
Dumbell Press 8+ 6 6+ 4
Military Press 8+ 6 6+ 4
Front Dumbell Raise 8+ 6 6+ 4
Bentover(Ön omuza vuracak şekilde) 8+ 8+ 6
Bacak
Leg Press 12+ 10+ 8+ 8
Squat 10+ 10+ 10+ 8
Leg Extension 14+ 12+ 10+ 8+ 6
Leg Curl 14+ 12+ 10+ 8+ 6
Calf Raise 20+ 20+ 18+ 16
3.Gün
Sırt
Barfix 6 6 6 6
Dumbell Rowing 10+ 8+ 6
Narrow Grip Pulldown 10+ 8+ 6
Bentover(Trapeze vuracak şekilde)10+ 8+ 8
Shrug 10+ 8+ 8
Arka Kol
Halat Çekme 10+ 8+ 8+ 6
Narrow Bench Press 10+ 8+ 8+ 6
Lying Barbell 10+ 8+ 8+ 6
Kilo:82
Yağ Oranı: %9-10 arası değişiyor
Şu an kullandığım program
1.Gün
Göğüs
Incline Barbell Press 10+ 8+ 6+ 4
Dumbell Fly 10+ 8+ 6
Cable Crossover 10+ 8+ 8
Pullover 12+ 12+ 12
Dips 10 10 10
Ön Kol ( Öncesinde bilek çalışıyorum )
Concentration Curl 8+ 6 6+ 4
Scot Barbell Curl 8+ 6 6+ 4
Reverse Barbell Curl 8 6 6+ 4
2.Gün
Omuz
Dumbell Press 8+ 6 6+ 4
Military Press 8+ 6 6+ 4
Front Dumbell Raise 8+ 6 6+ 4
Bentover(Ön omuza vuracak şekilde) 8+ 8+ 6
Bacak
Leg Press 12+ 10+ 8+ 8
Squat 10+ 10+ 10+ 8
Leg Extension 14+ 12+ 10+ 8+ 6
Leg Curl 14+ 12+ 10+ 8+ 6
Calf Raise 20+ 20+ 18+ 16
3.Gün
Sırt
Barfix 6 6 6 6
Dumbell Rowing 10+ 8+ 6
Narrow Grip Pulldown 10+ 8+ 6
Bentover(Trapeze vuracak şekilde)10+ 8+ 8
Shrug 10+ 8+ 8
Arka Kol
Halat Çekme 10+ 8+ 8+ 6
Narrow Bench Press 10+ 8+ 8+ 6
Lying Barbell 10+ 8+ 8+ 6
Program ile ilgili not : Bicepsten önce daha küçük kas grubu olan bilekleri çalıştırmamın özel bir sebebi var.Uzun süre biceps çalışmalarımı Z-Bar ile yaptığım için düz bara geçtiğimde ağır kilolarla çalışırken(Kendime göre ağır tabi

Yemek Düzenim
-Sabahları iki yumurta ne olursa olsun yiyorum.Bazen süt ve yulaf ezmesi,bazen tost,bazen de bir tane gözleme yiyorum yanında (Peyniri tek yeme alışkanlığım yok) İçecek olarak da kahvaltıda çay veya sütü tercih ediyorum.
-Makarna ve ton balığını oldukça fazla tüketiyorum.Makarna-ton balığı,makarna-schnitzel,pilav-köfte öğle ve akşam yemeklerimde genellikle tercih ettiğim yemekler ama pilava karşı biraz kuşkulu olduğum için sıklıkla tercihim makarna oluyor.
-Ara öğün olarak kuruyemiş ve mevye yemeye çalışıyorum.Ceviz-badem-fındık ve muzu tercih ediyorum.
-Fırsat buldukça süt tüketiyorum.Fazla süt içtiğim için light süt kullanıyorum.
-Antrenman günleri,antrenmandan sonra ve yatmadan önce olmak üzere 2 ölçek,dinlenme günlerinde de 1 ölçek whey kullanıyorum.Şu an kullandığım Weider'in Premium Whey'i.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar,herkese iyi sporlar

Son düzenleme: