Ben de uzun süre lipo, hydroxycut, hotrox, animal cuts arasında gittim geldim. Kesin karar veremedim ben de en sonunda hem lipo 6x hem de hydroxycut hardcore aldım. (netrition.com'dan 1 ay kadar önce sipariş verdim. ürün 2 gün içerisinde elime geçti arkadaşlar. (fedex'le getirttim) elbette benimkinin geçmesi sizinkinin de geçeceği anlamına gelmiyor. ama içinizi rahatlatmak açısından belirtmekte fayda görüyorum. tavsiyem fiyata abanmamanız. paketinizin toplam maliyeti 150 doları aştığında gümrük memurunun ilgisini çekebileceğini düşünüyorum)
Hyroxycut'ı kullanmaya henüz başlamadım. o yüzden kıyasa girmiycem.
lipo 6x'i 1 aydır kullanıyorum. (henüz kutuyu yarılayamadım)
şuana kadarki toplam kilo kaybım 7 civarında. bunun ne kadarı yağdan ne kadarı kastan bilemiyorum. çünkü hiç vücut yağ oranımı ölçtürmedim. 1 aylık etkiyi rakamlarla biraz daha açmaya çalışayım.
Boyum: 1.92
Kilo: 110'dan 103'e indi
Bel çevresi: 112.5'dan 105'e indi
Pazu 33.5'dan 36'ya çıktı (sıcak değerler)
Bu değerlere bakarak ağırlıklı kilo kaybının bel ve kalça çevresinden olduğunu göz önünde bulundurursak yağ ağırlıklı kilo kaybettiğimi düşünebiliriz =)
Gelelim Beslenme ve Antreman programına:
Öncelikle şunu belirteyim, çevremde hiç kimse diyet yaptığımın farkında değil. Ekmek haricinde daha önce yediğim hiç birşeyi bırakmadım. Sadece menüleri 1/4 oranında azalttım. (ki bu hala normal bir insanın yediğinden fazla yediğim anlamına geliyor.. farketmemeleri çok normal =))
bunun haricinde protein ağırlık beslenmeye çalışıyorum. sabah kahvaltısında 4 - 5 tane yumurta beyazı yiyorum. üzerine peynir ve domates eklediğinizde öğle yemeğine kadar açlık çekmiyorsunuz zaten.
öğle yemeği duruma göre değişiyor. bazen sulu yemek oluyor. bazen döner oluyor. yalnızca amerikan türü fast food'dan uzak durmaya çalışıyorum. (hamburger sevmem zaten fazla zorlanmıyorum)
akşam yemeklerinde kalori almamak için elimden geleni yapıyorum. Izgara balık, sebze yemeği, salata vs. şeyler yemeye çalışıyorum.
Eskiyle kıyaslarsam akşam yemeğini geçiştirdiğimi söyleyebilirim..
Bu (güya) diyet ve lipo 6x'e ek olarak Liquid Amino, C vitamini ve balık yağı kullanıyorum.
Bu 3'lünün kas kaybını önlemede çok başarılı olduğunu düşünüyorum. (üstatların önerileri varsa sabırsızlıkla bekliyorum =))
Antreman programıma da değineyim..
Öncelikle cardio ağırlıklı çalışmıyorum. Hiç sevmem çünkü.
Haftada 4 gün klasik orta düzey body programı uyguluyorum. İş & okul yoğun olduğundan anremana çok fazla vakit ayıramıyorum. Antreman süresi 30 - 45 dk. arasında değişiyor. (Spor salonuna gitmiyorum. Evde bench sehpam ve yeterli miktarda ağırlığım var.)
Vg. yapmadığım 3 günün birinde koşuya çıkıyorum (45 dk.), birinde basketbol oynuyorum (1 saat). Yakın mesafelerde de araba yerine ayaklarımı kullanarak kalori kaybımı maksimuma çıkarmaya çalışıyorum =)
Not: Söylediklerim (antreman ve diyet programı) tamamen bilgilendirme amaçlıdır. İdeal program budur böyle yapmalısınız gibi bir iddiam yok. Bir basketbolcu eskisi olarak sokaktaki adamdan birazcık daha fazla olan bilgilerimi kullanıyorum sadece. Dediğim gibi üstatların eklemek veya düzeltmek istediği birşeyler olursa çok memnun olur ve uygulamaya çalışırım.
Ve en önemlisi lipo 6x'in kısa vadede pozitif ve yan etkileri..
Öncelikle enerji veriyor, orası kesin. Ancak o bahsedilen süper hiperaktif etkiyi göremedim.
Eskiye nazaran biraz daha istekli antreman yapıyorum işte. (Bu tamamen psikolojik bile olabilir) Ter atma konusunda kıyaslama yapamam. Vücudum su tutmaya çok müsait olduğundan kendimi bildim bileli normal bi insandan çok terlerim zaten.
Baş dönmesi, çarpıntı, yüksek tansiyon, baş ağrısı vs. yan etkilerle karşılaşmadım.
Ancak kullanmaya başladığımdan beri boğazımda sürekli kötü bir his var. Sanki her an bademciklerim şişecekmiş gibi hissediyorum. Susuzluk, ağız kuruluğu ve kötü bir tat karışımı birşey. (keşke daha iyi betimleyebilseydim =)) Bu his özellikle akşam saatlerinde 2. bardak çaydan sonra zirve yapıyor. (Lipo + ekstra kafenin tiroidlere aşırı yüklenmesiyle alakalı bir durum olabilir. Emin değilim) Bu yan etki hayatımı pek etkilemiyor.
Hayatı etkileyen yan etkisi uykusuzluk. Evet arkadaşlar lipo 6x ciddi anlamda uyku problemine yol açıyor. uyku saatimden en az 10 saat önce almama ve antreman yapmama rağmen uyku düzenimi allak bullak etti. Sabaha kadar oturup mecburen erken kalkıyorum. Ertesi gün yine uyuyamıyorum. (Kilo kaybında uyku probleminin de çok ciddi bir etkisi olabilir)
Size lipo'yu övecek,kullanın veya kullanmayın diyecek değilim. Kendi vücudumda gözlemlediğim etkiler bu şekilde. Bu kişiden kişiye değişebilir. Belki de liponun hiç etkisi yoktur. Sadece psikolojimi kilo vermek için pozitif yönde etkiliyordur ve ben yaptığım diyet ve spor sayesinde kilo kaybediyorumdur. Hiç bir fikrim yok =)
Tek bildiğim. 1 aydır beni görmeyen insanlar kilo verdiğimi direk farkediyorlar ve söyleyip beni mutlu ediyorlar =) Tahminimce 3 ay sonra eski fit günlerimde olucam. (Öyle umuyorum yani =))
İlle de biyerle bağlamak gerekirse bu tip supplementlerin tek başına pozitif bir etkisi olmadığını düşünüyorum. Spor ve diyetle desteklemek zorundasınız. Ben bu kadar diyet ve sporla bu sonuçlara ulaştım. Sizde daha fazla olabilir veya belki daha az da olabilir. Bilemem =)
Not: Bu yazının bilimsellikle uzaktan yakından alakası yoktur. Sadece kişisel deneyim ve düşüncelerimi paylaşmaya çalıştım. Forum kurallarına aykırı cümleler varsa kusruma bakmayın lütfen..