lor mu çökelek mi tercihiniz?

bu gün gittim bim'e.malesef kalmamış.adını hatırlamadığım bi markanın loruna baktığımda yağ oranının baya yüksek olduğunu gördüm.light yoğurt alıp çıktım:) yarın daha büyük bi mağazasına gidicem umarım bulurum:) bu arada smoothıe ve milkshake tarifleri de süper:)denedim.sabahları mükemmel olur:)

evet ozellıkle bu gıbı tarıfler sabh ve ara ogunler ıcın ıdealdır dusunun kı gunde 3-4 defa kendı zevkınıze ve damak tadınıza uyan bır ıcıyorsunuz ben en kral proteın tozuna degısmem bunu:D

ben smoothie olarak değil de milkshake olarak içiyorum direk. smoothie'de denedim ama milkshake kıvamındaki bana daha güzel geliyor. çoğu zaman süt yerine su kullanıyorum: 100gr tatlı lor'a 500ml'ye tamamlıyacak kadar su katıryorum ve üstüne 1 veya yarım paket dr.oetker'in milkshake'lerinden katıyorum. şimdiye kadar yaptığım en güzel tadı olan milkshake lor ve sütle yaptığım ve içine 1 paket dr.oetker çilekli-kakaolu toz kattığımdı. 2 hafta ara vermiştim body'e finaller dolayısıyla ve pazartesiden itibaren tekrar başlamayı düşünüyorum. gene bu karışımlarıma kaldığım yerden devam edicem fakat farklı birşey deneyerek, bu sefer dr.oetker'in bütün çeşitlerinden alıp hepsini karıştırdım(çilekli muzlu çikolatalı vanilyalı) ve aynı miktarda lor ve suyun içine 1 tatlı kaşığı atmayı düşünyorum bakalım, bu miktar almak istediğim tada ulaşmak için azalabilir de artabilirde.

lor mıktarınıda bıraz arttırısan proteın olarakta tadından yenmez super bır ara ogun olurthums:

lor mıktarınıda bıraz arttırısan proteın olarakta tadından yenmez super bır ara ogun olurthums:

lor miktarını artırırsam hem yağ miktarı da çok kaçıyor tatlı lor kullandığım için, hem de taşımak sorun oluyor koymam gerekekn su miktarı arttığı için çünkü 0,5lt lik termos veya pet şişede götürüyorum okula. zaten genelde 100-150 arası koyuyorum, 100 bile olsa en az 15-20gr vardır protein, bu da zaten normal zamandaki vücut için çok da az olmaz. sadece sabah kahvaltıda ve antrenman sonrası 30gr'dan aşağı almamaya dikkat ederim proteini, onun dışında 20-30 arası alırım her öğünde.

lor miktarını artırırsam hem yağ miktarı da çok kaçıyor tatlı lor kullandığım için, hem de taşımak sorun oluyor koymam gerekekn su miktarı arttığı için çünkü 0,5lt lik termos veya pet şişede götürüyorum okula. zaten genelde 100-150 arası koyuyorum, 100 bile olsa en az 15-20gr vardır protein, bu da zaten normal zamandaki vücut için çok da az olmaz. sadece sabah kahvaltıda ve antrenman sonrası 30gr'dan aşağı almamaya dikkat ederim proteini, onun dışında 20-30 arası alırım her öğünde.

tabıı dogru soyluyorsun tatlı lor genellıkle yag oranı bıraz fazla olabılıyor ve buda ıstemedıgımız bır durum ama aslında hem kuru lor hemde tatlı loru yarı yarıya yapıp kullanabılırsın yag oranını dusurmek ıcın

senın mılkshake tarıfını denedım hazır toz olandan kullandım cok guzel bır ıcecek oldu artık benımde ara ogunlerımden bırı oldu

eskiden tahsildaroğlu firmasının lor peyniri vardı 500 grlık paketlerde, yağ oranı epey düşüktü, yok mu artık piyasada?

tatlı lor'la karşılaştırırsanız tuzluluk oranı nasıl? milkshake yaparsak tuzun tadı belli olacak kadar fazla mı?

%1 tuz oranı var ve mılkshake de hıc hıssedılmıyor tatlı lorla aynı tadda oluyor

çok teşekkürler:) yarın daha büyük bime bakıcam:)
kimse protein bombası yapmama engel olamıcak:)
bi de shakein içine balkabağı ve çilek de ekliyolarmış:) bu gün izlediğim bi filmde gördüm:)
deneyip yazıcam:)

bu gün light peynir aldım bim'den.fiyatı ucuz ve yaklaşık protein miktarı 18,75 yağ2,5 karbonhidrat 8 gram.sizce tüketilmesi bbye yardımcı olabilcek bi besin mi?

Ben migrostan Bahçıvan light kaşar alıyorum..
100 gr ında 28 gr protein 10 gr yağ var..Diyette olmama rağmen her sabah 100 gr yiyorum..Kesinlikle yağlanma falan yapmıyor..İçinede3 yumurta beyazı 1 tanede sarısıyla beraber kırıp üzerinede domates rendeleyince süper oluyor..Aşağı yukarı sabah 50 gr proteinle başlamış olunuyor güne

bu gün light peynir aldım bim'den.fiyatı ucuz ve yaklaşık protein miktarı 18,75 yağ2,5 karbonhidrat 8 gram.sizce tüketilmesi bbye yardımcı olabilcek bi besin mi?

bence mukemmel degerlerı olan bır besın

proteın oranı yuksek-karbonhıdrat orta-yag da dusuk

bence rahatlıkla kullanabılırsın

arkadaşlar üniversitede okuduğuma göre peynir yapımında proteinler tuz yardımıyla katılaşıyor. proteinsiz olan kısım peynir altı suyunda kalıyor ve lor peyniri de peynir altı suyundan yapılır içerisinde hiç protein yoktur. Yapısında sadece protein olmayan azotlu madde diye tabir ettiğimiz albuminler yer alır. Protein içermediği için sporcu adam lor yemez yememeli. Lor peynirden artan ziyan olmasın kısmıdır. Bırakın onunla pasta börek yapsınlar :)

yahu böreklik peynire lor yazıyonuz resminde böreklik peynir yazıyor nasıl iş ? Bize mi yanlış öğrettiler bu bahsettikleriniz lor değil başka bişey mi anlamadım

arkadaşlar üniversitede okuduğuma göre peynir yapımında proteinler tuz yardımıyla katılaşıyor. proteinsiz olan kısım peynir altı suyunda kalıyor ve lor peyniri de peynir altı suyundan yapılır içerisinde hiç protein yoktur. Yapısında sadece protein olmayan azotlu madde diye tabir ettiğimiz albuminler yer alır. Protein içermediği için sporcu adam lor yemez yememeli. Lor peynirden artan ziyan olmasın kısmıdır. Bırakın onunla pasta börek yapsınlar :)

Proteinlerin tuz yardımıyla katılaşması ne demektir, nasıl olur? Bu söylediğin ciddi bi şey, bununla ilgili kaynak bi yazı gösterebilir misin? Dediğin doğru olsaydı eğer hiçbi lor peyniri üreticisi paketin üzerine o besin değerlerini yazmaması gerekirdi, bunlar kimyasal analizler sonucu ortaya çıkan besin değerleri. Söylediğinle ilgili bilimsel bi temel gösterirsen iyi olur, aksi halde uzun zamandır kullandığımız kaliteli ve ucuz protein kaynağımızı zan altında bırakmamalısın.

mirza_1979

Desteksiz ciddi yorumlarda bulunmayınız.
Lor peynirini satın aldığınızda besin değerleri tablosunda 19-20 gram protein olduğu yazar.

Bugüne kadar lor peynirinde protein olmadığını iddia eden tek kişi olarak, tezinizi ciddi kanıtlarla ortaya sunmadığınız sürece yanlış yönlendirici mesajlar atarak polemik oluşturmanıza izin verilmeyecektir.
Bilginize.

yahu böreklik peynire lor yazıyonuz resminde böreklik peynir yazıyor nasıl iş ? Bize mi yanlış öğrettiler bu bahsettikleriniz lor değil başka bişey mi anlamadım

uretici urune bu adi vermis ama icerisinde peyniri alti suyu-kasar alti suyundan elde edilmis lor peyniri var

bu arda lor peynirinde protein bulunmadigi soylemek buyuk bir yanilgidir

lor peyniri peynir alti suyunun kesilmesiyle olusturulur (limon v/b) tuz la proteinin hicbir alkasi yoktur eger peynir tuzla yapiliyorsa tuzsuz peynir nasil yapilmaktadir

Son düzenleme:
SAYIN ARKADAŞLAR, protein sadece şekerle etkileşime girebilir.

tuzlu peynir ile tuzsuz peynir arasındaki fark şudur.

doğal olarak fermente edilen peynir de sütün içinde olan yararlı bakteriler örneğin loctabacilus sütteki sekeri lactozu parçalar ve bir çözelti oluşur bu peynirdir eğer bu çözeltiye tuz koyarsanız içindeki zararlı bacterileri öldürürsünüz aradaki fark budur. midedeki hcı hidroklorik asit zararlı bakterilerin %70 ini yok eder tuzlu bişey yada tuz yerseniz yemekte kalanların %20 sini öldürürsünüz. kalanlar hem aside hem tuza dayanıklıdırlar. bunların icabınada probiyotik yararlı bakteriler bağırsaklar halleder.

benim anlayamadığım çökelek ile lorun farkı nedir. bilen arkadaş varsa yazabilirmi bu arada off topik olmadan. pm atabilir.

SAYIN ARKADAŞLAR, protein sadece şekerle etkileşime girebilir.

tuzlu peynir ile tuzsuz peynir arasındaki fark şudur.

doğal olarak fermente edilen peynir de sütün içinde olan yararlı bakteriler örneğin loctabacilus sütteki sekeri lactozu parçalar ve bir çözelti oluşur bu peynirdir eğer bu çözeltiye tuz koyarsanız içindeki zararlı bacterileri öldürürsünüz aradaki fark budur. midedeki hcı hidroklorik asit zararlı bakterilerin %70 ini yok eder tuzlu bişey yada tuz yerseniz yemekte kalanların %20 sini öldürürsünüz. kalanlar hem aside hem tuza dayanıklıdırlar. bunların icabınada probiyotik yararlı bakteriler bağırsaklar halleder.

benim anlayamadığım çökelek ile lorun farkı nedir. bilen arkadaş varsa yazabilirmi bu arada off topik olmadan. pm atabilir.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=192477&postcount=5

Back
Yukarı