declorx
Yeni Üye
malzemeler
500 gram tavuk kıyması (tavuk göğsünün kıyma haline getirilmiş olanı)
2 domates
yarım demet maydonoz
5-6 diş sarımsak
150 gram lor
karabiber
karışık baharat
kekik
kapaklı teflon tavada yağ koymadan tavuk göğsünü kavurun. kendi suyunu salacak, çekecek suyunu çekip kavrulmaya başladıktan sonra baharatları ekleyin sevdiğiniz miktarda, doğranmış sarımsakları ilave edin bir süre çevirin sarımsakların kokusu çıksın hemde baharatlar ete yapışsın. sonrasında küçük doğranmış 2 domatesi atın ve iyice domatesler eriyip pişene kadar pişirin. en son ince ince kıyılmış maydonozları ve loru ekleyin iyice karıştırıp 3 dakika kadar daha pişirin. servise hazır
afiyet olsun
not: tuz eklenirse şahane olur ancak ...
not2: salça eklenirse iyi olur ancak içinde tuz var (salça eklerseniz biraz 1 su bardağı kaynar su eklerseniz salçanın tuzu ve tadı daha iyi yayılır)
dereotu vb otlar ekleyebilirsiniz önemli olan bu tür malzemeleri en son yani kapatmaya yakın eklemek, vitaminleri ölmesin
500 gram tavuk kıyması (tavuk göğsünün kıyma haline getirilmiş olanı)
2 domates
yarım demet maydonoz
5-6 diş sarımsak
150 gram lor
karabiber
karışık baharat
kekik
kapaklı teflon tavada yağ koymadan tavuk göğsünü kavurun. kendi suyunu salacak, çekecek suyunu çekip kavrulmaya başladıktan sonra baharatları ekleyin sevdiğiniz miktarda, doğranmış sarımsakları ilave edin bir süre çevirin sarımsakların kokusu çıksın hemde baharatlar ete yapışsın. sonrasında küçük doğranmış 2 domatesi atın ve iyice domatesler eriyip pişene kadar pişirin. en son ince ince kıyılmış maydonozları ve loru ekleyin iyice karıştırıp 3 dakika kadar daha pişirin. servise hazır

not: tuz eklenirse şahane olur ancak ...
not2: salça eklenirse iyi olur ancak içinde tuz var (salça eklerseniz biraz 1 su bardağı kaynar su eklerseniz salçanın tuzu ve tadı daha iyi yayılır)
dereotu vb otlar ekleyebilirsiniz önemli olan bu tür malzemeleri en son yani kapatmaya yakın eklemek, vitaminleri ölmesin