Masturbasyon?

Benim sevgiliyi bırak kız arkadaşım bile yok neden hiç bi kızla iletişim kuramyıorum diye çok üzülüyorum ve malum işi günde 1kere bazen daha fazla yapıyorum. Son 50d efadır belki bidaha yok diyorum ama dayanamıorum bu da hayatta bana zevk veren hiçbişeyin olmamasından kanaklanıyo sanırım bütün gün bilgisayar başındayım. Hiçbişeyden tat alamaz oldum hep sarhoş gibi uykuluyum. Bi arkadaşım bu işi bıraktı ve kolu 1.5ayda 3cm arttı supllement kullanmamasına rağmen benimse çok az arttı. tatile gitmeden önce adamın kol ölçüsü 36.5 idi benimki de 35. Şu an onun sağ 40 sol 39. Benim ise sağ 37 sol 36 protein tozu creatin glutamin düzenli olarak kullandım düzenli antrenman yaptım. Arakadaşım hiçbişey kullanmadı ama o mast yapmadı bense fazlasıyla. İşte böyle bi fark oluştu belki benim kötü genetiğimden belki arkadaşımın aşırı iyi genetiğinden(5ay yada daha kısa süre içerisinde 40ı buldu) bu oluştu kesin bildiğim bişey haftada en fazla 1gün mast yapılmalı o da en fazla.
Hergün yapmayı kesinlikle hiçkimseye önermiyorum ben dibe vurduğum ruh gibi dolaştığım için tek mutluluk kaynağım bu asosyalim.

Son düzenleme:
arkadaşlar bazen vücut oyle bir istiyorki yapmadan da olmuyor bende haftada en az 1 kez yapanlardanım bazı zamanlar da 2 gün üst üste yaptıgım olyor ve mast. yaptıktan sonra cok rahat bir uyku geçiriyorum.
PRotein gıdıyor mu bilmem ama Hocam bana sürekli yapmıcaksın diyor, cok fazla kalori kaybediyormuşuz, o yönden sıkıntı yaratıcagını söylüyor ?

arkadaslar antremandan once ve sonra erotık seyler dusunmenın ızlemenın testesteron sevıyesını yukselttıgını ve gelısıme katkısı oldugunu duymustum . sadece dusunmede bahsedıyorum actıon yok yanı :)

arkadaslar antremandan once ve sonra erotık seyler dusunmenın ızlemenın testesteron sevıyesını yukselttıgını ve gelısıme katkısı oldugunu duymustum . sadece dusunmede bahsedıyorum actıon yok yanı :)

Bence yanlış bir uygulama, çünkü konsantrasyon tamamen dağılıyor ve en önemlisi kanı başka yere pompalıyorsun :D yani yapmamak ile çözülmüyor iş, kendinizi antreman öncesinde sadece antremana hazırlamalısınız. testesteronu yükselteceğim diye öyle yapılırsa antreman sonunda ne spordan hayır gelir ne de başka şeyden...

Bence çok bir vücutta etki yaratacağını zannetmiyorum.Kilo verdirse kalori yaksa çok dünyada şişman adam kalmaz.
Arkadaşlar ne kadar protein atılıyor bilmiyorumda bana pek etki ettiğini zannetmiyorum.Futbol oynadıgım dönemlerde Mastürbasyon yaptıktan sonra gittiğimde bile krosslarda başı çektiğim olurdu... :D

Vücut geliştirmedede belki sorun olmuş olabilir ancak ben sorun olarak algılamıyorum.Bu spora başladığımdan beri yaptığım oldu.Antremandan 6-7 saat sonra filan...
Ne yapalım kardeşim,step aeirobic yapanlar zaten ayrı bir sorun benim için.
Konuşanlar muhabbet sohbet yapanlarda oluyor.Ondan sonra antreman verimliliğinde artışta oluyor.
Bazen Jonny Bravoya bağlamadan olmuyor... :D

cinsel aktivite sanıldığıkadar basit ve birkaç dakikalık bi olay değildir
bilimsel çalışmalara göre
bir tane sperm hücresinin oluşması yaklaşık 2 ay alır
ve sperm hücresi çok enerjik canlı bi yapıdır
sen vucudundaki spermleri attığında vucut onların yerine yenisin koymaya başlar
her seferinde yaklaşık sağlıklı bi insan 30milyon spermini dışarı atar
buda muazzam bi enerjidir
üreme sistemindeki sperm miktarı belirli bi oranın altına düşünce (bu her seferde düşer) vucut yerlerine yenilerini koymaya çalışır
buda günler sürer
yani aslında vucudun tekrar kendine gelmesi günler süren bi olaydır
hiç cinsel aktivite yapmazsan sağlıklı bi vucut bunu rüyalanma yoluyla atacaktır(eskidikçe spermler ölür)
normal cinsel aktivitede 1-2 günde kendine gelirken
çok fazla cinsel aktivite yaparsan aylarca kendine gelemeyebilirsin

bu yüzden cinsel aktivite deyip küçümsemeyin

bence protein konusu saçma herkes mastdan sonra protein kaybedilir diyo spermin içinde protein varsa vücudumuzda her an sperm üretimi yapıyor diye tahmin ediyorum o zaman her an protein kaybediyoruz mast sonraki bi olay değil bence

ben de bu şekilde bir konu açmıştım bazı araştırmalarım sonucu şu şekilde bir şeye ulaştım ;

testosteron hormonunun bir çoğu sperm ve meni üretimine harcanıyor ve masturbasyondan sonraki isteksizlik testosteron hormonunun ani düşüşünden kaynaklı...

ve bilindiği gibi testosteron hormonu kas yapımı ve güç için önemli bir hormondur...

masturbasyon yapıldıktan hemen sonra bu düşüş sebebiyle bir yorgunluk oluşmaktadır ve ayrıca bu hormonun düşmesi kasların gelişmesini kısıtlamaktadır...

6 saat önce 6 saat sonra olayına gelirsek testosteron hormonu seviyesinin normal düzeye gelmesini sağlar...

kimi okuduğım kaynaklarda bu şekilde verilmiş doğruluğu tartışılır...

Testosteron Hormonunun Etkileri

Testosteron erkeklerde salgılanan en önemli seks hormonudur. Testosteron günde 5-6 mg kadar üretilmektedir. Testosteron, testisten salgılandıktan sonra kanda seks hormon bağlayan globuline (SHBG) bağlanır. Bu bağlanan testosteron ‘’total testosteron’’ denilirken bağlanmayan kısmına ‘’serbest testosteron’’ denir. Kanda serbest testosteron ise tüm testosteronun % 1’ni oluşturur. Testosteron ‘’5 alfa redüktaz’’ isimli bir enzimle dihidrotestosterona dönüşerek etkisini gösterir.

Erkek tipi gelişme yani sakal ve bıyık çıkması, kıllanma, sesin kalınlaşması testis ve penis büyümesi, kasların gelişmesi, boyun artması testosteron sayesinde olur. Libido (cinsel istek) ve ereksiyon oluşmasında da testosteronun büyük etkisi vardır. Erişkin yaşta testosteron hormonu sperm üretimi, erkek tipi saç şekli oluşmasına, kas kitlesinin oluşmasına ve kemik kitlesi oluşumuna katkıda bulunur.

Testosteron hormonu çoğunlukla testislerde üretilir ancak çok az miktarda adrenal bezden de üretilir. Kadınlarda testosteron çok az miktarda yumurtalıklarda üretilir.
Normal erişkin erkekte total testosteron düzeyleri 3-10 ng/ml arasında değişir ve saba saatlerine en yüksek düzeydedir.

Sperm Sayısı:

Normal döl miktarı 2-6 ml arasında değişir. Normalde spermlerin % 60 dan fazlası hareketlidir. Sperm sayısı mililitrede 20 milyondan fazla olmalıdır.

Düşük Testosteron Hormonunun Yaptığı Şikayetler:

Testosteron hormon azlığı erkeklerde seks isteğinde azalmaya, ereksiyon bozulmasına, sperm sayısının azalmasına, çocuk yapma kapasitesinin azalmasına ve memelerde büyümeye neden olur. Bazı erkeklerde sıcak basmaları, gece terlemeleri, huzursuzluk, konsantre olamama, yorgunluk, uyku bozukluğu, kolesterolde artma görülebilir. Uzun zaman testosteron eksikliği olan erkeklerde vücut kıllarında azalma, kas kitlesinde azalma, ciltte kuruluk, sakal traş sıklığında azalma, kemiklerde erime, testislerde küçülme ve yumuşama oluşabilir. Genç erkeklerde ise vücut kıllarında gelişme olmaz, kas kitlesi gelişmez, penis ve testisler büyümez. Ayrıca sesleri incedir.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:12 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:03 ----------

Meni veya er suyu, ejekülasyon sırasında penisten çıkan, içerisinde erkek üreme hücresi olan spermleri bulunduran beyaz, hafif yapışkan sıvıdır.

İçeriğinde yaklaşık 200 ile 500 milyon adet spermatoza barındırır. Ayrıca içeriğinde amino asit, sitrat, enzimler, flavin, fruktoz, proteinler ve C vitamini de bulunur.Kendine has yapışkan bir yapısı,rengi,aromatik kokusu ve yoğunluğu vardır.

protein kaybı son derece önemsiz tartışılması bile boş... sadece fruktoz kaybı oluşur...

tumblr_lgp2re5ubc1qdq4u0o1_400.jpg

Son düzenleme:
şimdi geldim antrenmandan
deneyimime dayanarak söylüyorum.
bugün karın + omuz + bacak çalışacaktım.fakat sadece omuz çalışabildim o da 2.5-5 kilo düşürerek.yani antrenmandan önce sevişmeyin sakın! :D

benim sorum şu masturbasyon yapmak testosteron seviyesini arttırmı , arttırırsa haftada kaç kez yapılmsı faydalıdır ?

mastürbasyonu hiç yapmamak da çok zararlıdır çok yapmak da.sadece vücudunuzu dinleyin.libidonuz çok üst seviyedeyse her gördüğünüz kadını sex objesi olarak görmeye başladıysanız malzeme vaktiniz geldi demektir :) sadece antrenman günlerinde yapmamaya dikkat edin.hem önce hem sonra.eğer cinsel isteğiniz çok çok üst seviyedeyse antrenman gününde yapın.ama öncesi ve sonrası 6 saat kuralına uyun derim.vücut geliştirme iyi bir spordur.fakat bu kadar derin şeyleri düşünecek kadar da kendinizi tüketmeyin.

mastürbasyonu hiç yapmamak da çok zararlıdır çok yapmak da.sadece vücudunuzu dinleyin.libidonuz çok üst seviyedeyse her gördüğünüz kadını sex objesi olarak görmeye başladıysanız malzeme vaktiniz geldi demektir :) sadece antrenman günlerinde yapmamaya dikkat edin.hem önce hem sonra.eğer cinsel isteğiniz çok çok üst seviyedeyse antrenman gününde yapın.ama öncesi ve sonrası 6 saat kuralına uyun derim.vücut geliştirme iyi bir spordur.fakat bu kadar derin şeyleri düşünecek kadar da kendinizi tüketmeyin.

ben bazen 3 haftada 1 yapıyorum. Hiç yapmamanın ne gibi bir zararı varmış anlamadım... :) Bence hiç yapmamanın zararı yok, asıl yapmanın çok zararı var.

3 haftada 1 yapıyorsun iyi hoş da, senin yaş olmuş 29, gel de dizginle bakalım 16-17 yaşındaki ergenleri. :D

boşalmanın herhangi bir olumsuz en küçük bir etkisi yoktur arkadaşlar. canınız istediği kadar boşalabilirsiniz. duyduğunuz her şey fasafiso. siz tükürdüğünüz zaman güçten kesiliyor musunuz? aynı şey. sağ elinizi 5 dk salladınız diye de fazla kalori harcamazsınız merak etmeyin. :)

olaylara yanlıs yerden bakıosunuz arkadaslar olay ıslemı yaparken harcanan enerjı degıl hormanal bı durum gelısımı etkılıyor .

bana bilimsel bir kaynak göster eşek gibi anıracağım. tamamen batıl inanç, fasa fiso, söylenti, cehalet... amma büyütüyorsunuz bu işi kafanızda ya, su içmek, nefes almak gibi bir şey. bu ülkede bastırılmış cinsellik yüzünden gençlerin psikolojisi bozuluyor resmen. sanki doğa üstü bir olaymış gibi.

daha öncede yazmıştım şuana kadar okuduğum makalelerde cinsel aktivitenizi spordan 6 saat önce ve sonrasında kesin diyordu. Masturbasyon buna ne kadar girer bilmiyorum bir bakmak lazım

Back
Yukarı