McDonalds - Besin Degerleri

Mc Donalds ı spordan önce de sevmezdim,Zaten yiyecekleri bir body ci için berbat :(
Neden sadece body yapanlar için restorantlar,cafeler vs. yok ? Biz mi açsak böyle bir beslenme zinciri? Tutar mı sizce :D

Tablo süper ama ne kadar gerçekçi orası tartışılır.Ztn yukarda arkadaşın bahsettiği gibi yağları deyiştirmiyorlar,aynı yağla bilmem kaç kilo patates pişiriliyor ztn full yağ

2.5 yıldır mc de çalışıyodum. 20 kilo verdim iş stresi ve yoğun iş temposu yüzünden. işten yeni çıktım ve hemen 5 kilo aldım bile. normalde mc den yemek yemeyen birisiyim yani dışarı çıksam burger king e giderim sadece:D mc in ürünlerini tavsiye etmiyorumthums:

bunların değerleri eksik olsun :D . emin olun yenilecek şeyler listesinin en sonuna koyulması gereken urunler. bilhassa salam-sucuk vs. dahada geriye koyuyorum. illada bişey yenilecekse guvenilir bir yerden alınmak şartıyla ızgaralar mukemmel oluyor. hele ki en son.. neyse anlatmayayım :D

mcdonalds ve tüm fastfood zincirlerinde genellikle servis edilen ve çok tüketilen asitli içecekler ile ilgili bi mail okumuştum, DOĞRULUĞUNU BİLMİYORUM;

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak kolanın 60 dakikada vücuda verdiği zararları anlattı. İşte felakete götüren kısır döngü...

Bir bardak asitli içeceğin bir saatte vücudunuza yaptığı zarara inanamayacaksınız. İşte felakete götüren kısır döngü...

Asitli içecekler neden şişmanlatır? İlk 10 ve ilk 40 dakikada bakın kola vücutta kan şekerini nasıl etkiliyor?

Prof. Dr. Karatay, ’Asitli içeceklerden içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?’ diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan ’fosforik asiddir’.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

hamburger çizburger özel olarak gidip yenicek yemekler degil çok acıktıysam evde de sevdigim yemek yoksa anca ozaman oturur yerim iki gün üst üste mcde yemiştim bikeresinde 1 sene hamburger yememiştim. evde yapılan yemek gibisi yok. asitli içicekler yerine portakal suyu elma suyu ice tea gibi içicekleri içmenizi tavsiye ederim.

mcdonalds ve tüm fastfood zincirlerinde genellikle servis edilen ve çok tüketilen asitli içecekler ile ilgili bi mail okumuştum, DOĞRULUĞUNU BİLMİYORUM;

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak kolanın 60 dakikada vücuda verdiği zararları anlattı. İşte felakete götüren kısır döngü...

Bir bardak asitli içeceğin bir saatte vücudunuza yaptığı zarara inanamayacaksınız. İşte felakete götüren kısır döngü...

Asitli içecekler neden şişmanlatır? İlk 10 ve ilk 40 dakikada bakın kola vücutta kan şekerini nasıl etkiliyor?

Prof. Dr. Karatay, ’Asitli içeceklerden içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?’ diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan ’fosforik asiddir’.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

Eğer sizde mc donalds ürünlerinden vazgeçemiyorsanız bol şekerli bol karbohidratlı bu ürünler sizin için çok güzelse büyük bir sorunla karşı karşıyasınız.

Prefrontal korteks bu ürünlere karşı bağışıklık geliştirmiştir ve sizden onları yemenizi istemektedir.

Tıpkı kola bağımlılığı şeker bağımlılığı (çağımızın vebası) uyuşturucu bağımlılığı, adrenalin bağımlılığı gibi.

Eğer kendinizi bu ürünleri yemeden rahat hissetmiyorsanız 150 kg lık obez bir amerikalıdan hiç bir farkınız yok.

Bir alışveriş merkezine gittiğinizde yada herhangi bir yere zorunlu haller dışında lezzet için mc donalds tercih ediyorsanız ve bundan mutluluk duyuyorsanız tabiki.

Ayrıca İnsulin direnci şu an zaten çağımızın en büyük hastalığı. Metabolik sendrom ve insulin direnci.

işlenmiş et ve işlenmiş karbohidrat kaynakları vücudumuzu hasta eder. Kalp damar tıkanıklarınında bir numaralı sorumlusudur.

Yüksek miktarda şeker ve işlenmiş genetiği ile oynanmış ürünler içeriğinde kullanılan rafine bitkisel yağlar ve pişirilme tarzı tam anlamıyla insan vücuduna ve damarlara hasar vermektedir.( Damarları koruyan yağlı besinlerdir bunuda belirtelim)

Hipotalamus vücudunuza hasar verdiğinizi feedback mekanizmasıyla algıladıgı zaman böbrek üstü bezlerinizden kanınıza kortizol hormonunu salar. Böylece karaciğerde kolesterol yapımı artar ve insulin değerleride kandaki yüksek şekeri kaslara ve karaciğere taşır. Bir süre süre kas ve karaciğer yeterli glikoz kapasitesine ulaştığında geriye kalan ekstra şeker vücudumuzda yağ formuna döner.

Ancak vücudumuz bu yoğun stress karşısında insulin değerlerini kısa bir sürede tekrar yükseltir. Siz henüz yemek yemişken bir daha acıkırsınız.

Böylece bu yıllarca sürer gider bir gün şeker hastası oldugunuzu kalbinizin ve damarlarınızın tıkandıgını öğrenirsiniz.

Hele birde sigara içiyorsanız damar tıkanıklığı bonus gelir yanında. Damar tıkanıklıgında kolesterolun etkisi yüzde3 tür.

Şeker ve sigara damar tıkanıklarına zemin hazırlar. Özellikle kolesterol damarlarınızdaki hasarı kapatmakla uğraşırken insanlar kolesteroldan korktukları kadar şekerden korkmazlar.

İşte şimdi yukarıdaki makalenin mailden maile dolaşan yazının gerçek oldugu bilimsel verilerle ispatlanıyor.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:58 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:51 ----------

hamburger çizburger özel olarak gidip yenicek yemekler degil çok acıktıysam evde de sevdigim yemek yoksa anca ozaman oturur yerim iki gün üst üste mcde yemiştim bikeresinde 1 sene hamburger yememiştim. evde yapılan yemek gibisi yok. asitli içicekler yerine portakal suyu elma suyu ice tea gibi içicekleri içmenizi tavsiye ederim.

dışarıda içilecek en iyi ürün maden suyu ve tam yağlı ayrandır.

Son düzenleme:
ğercekmı bu o basıt hamburgerler bu kadar besın mı tasıyıor yemıorum bır daha tavuk balık lor peynırı ):

Bunları okuduktan sonra canım çeki :D Dayanamadım Burger King'ten 3 tane tavukburger siparişi verdim :D

hiiiçç işim olmazzz öyle mac lerle felan , spordan önce de yemezdim zaten artık ağzıma sürer.
çok zorda kalırsam dışarda yemek içim kızarmış piliç tercih ederim
yoksa tavuk şiş ya da kanat ama bunları asla sokmam mideme

mcdonalds çizburger besin değerine bakıyorum 17gr protein var diyor.:D içine 25 gr et koymuşlar birsürü işlemden geçmiş sonra kızarmış ondan protein beklememek lazım. üzerine bi peynir al sana 17gr protein. bukadarınada pes diyorum.

vaktiyle "billy wallace "denilen bir abd li " karate ve full cotact şampiyonu "vardı...adam "mc donald s"dan çıkmaz , hep "junk food" (çer çöp) yerdi...ve ,son derece dietisyen kontrolü altında "haşlanmış sebze, haşlama et, yumurta, sebze ,meyva vb" ile düzgün beslenen rakipleri ile alay ederdi...

hala da son derece sıhhatli...ama, çok neşeli ,kendisi ile barışık bi tip...sanırım, sağlık için önemli olan "mental -zihni" olay...kafa rahatsa ,stres yoksa sorun yok...

bu konuda bi sürüü deneyde vardır.

"bi tarafta son derece sıhhatli sebze, balık vb "kürleriuygulanan insanlar, diğer tarafta hergün sosili, kızarmış patates, pasta, bira ,mc donalds, pizza vb ile beslenen ,ama neşeli relax grup...değerler , bu ikinci grup lehine, çok daha sağlklılra...)))

Walal hamburgerin alasını evde ızgara da burgerimi kızartıp, çavdar ya da tam buğday ekmeğimin arasına koyup yapıyorum, Mcdonalds halt etmiş. Zaten tüm gıdaları oldukça pahalı, para boşaltıp vücudumuzu mahvediyoruz.

Bir keresinde daha acemilik zamanlarımda göğüs fileto tavuk alıp pişirmeye üşendim, gittim buradan kızarmış tavuk alayım dedim kaçamak olsun diye.

Harcı o kadar fazlaydı ki, tavuğun tadını alamadım arkadaş.

Bir kere 1-2 hafta önce kızın tekiyle gezip eğlendik, o istedi diye Burger King'e girdik. Ben de ayıp olmasın diye 1 tavuk burger ile diyet kolayı götürdüm, patateslere dokunmadım.

Yani tek başınızayken cidden bir manası yok, yenilecekse illa ki bir hatunun emr-i vakisiyle yiyin ki değsin :D

Back
Yukarı