Karın Kası Mitleri:
Mit:Her gün karı kası çalışabilirsiniz çünkü karın kasları daha çabuk recovery olur.
Gerçek:Haha,Şu anda buna gülerek mükemmel karın kası yapıyorum.Kas dokusu kas dokusudur.Kas dokusu büyümek ve güçlenmek için ağırlık idmanını bağlıdır.O yüzden her gün karı kası çalışılmaz.
Kaslar ayrıca bazı besinlere(protein ,karb,yağlar ,vitaminler...) ve dinlenme sürelerine ihtiyaç duyarlar.Göğsünüzü her gün çalıştırırmıydınız?Tabi ki hayır ,hiç gelişemezdiniz ki.O zaman neden karın kaslarınızı her gün çalıştırısınız ki?Geçerli hiçbir sebep yoktur.
Karın kaslarıda çok kolay sürantre(overtraining)olabilirler.
O zaman nasıl idman yaptırmalısınız karın kaslarınıza?Ağır evet beni doğru duydunuz Ağır.''E ama benim karın kaslarım büyürse beni şişman göstericek''.Bakınız herşeyden önce karın kasları çok ince bir yapıdır ve büyütmeside çok zordur.Eğer siz onların büyümesini sağlarsanız bunda ne gibi bir sorun olabilir ki?
Kaynak:
http://www.bodybuilding.com/fun/layne4.htm
Çeviri/aartun
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kar-n-kaslar-k-s-t8779.html?t=8779&highlight=karin+kaslari
Mide kasları da yenilenme ve gelişim için dinlenmeye ihtiyaç duyarlar.
Mide bölgenize en az 48 saat dinlenme süresi vermelisiniz.
Bunun için 2-3 günde bir, yani haftada 3-4 defa nizami mide çalışması yapmak gelişim için son derece yeterlidir.
Ayrıca yeni başlayanların belli bir seviyeye gelmeden ve belli bir yağ oranına düşmeden mide çalışmalarını abartmaları önerilmez, gelişmesi gereken diğer temel kas gruplarına ağırlık vermeleri daha önemlidir.
Mide kaslar bazı küçük kas grupları gibi (baldır, önkol...) etkiye çok çabuk tepki verirler, buna karşılık ise çok çabuk deforme olabilir, ve gerekli gerilime uzun süre maruz kalmadıklarında eski hacimlerini kaybedebilirler.
Haftada yaptığınız mide idmanı sayısını artırmak istiyorsanız, her idmanda farklı bir mide grubunu vurmanız recovery süresini uzatmak adına önemlidir.
Mesela bazı günler üst mideye odaklanırken, diğer günlerdealt mideye odaklanmak gibi.
Ancak unutulmaması gereken en önemli nokta, her kas grubu gibi midenin de dinlenmeye ve yenilenmeye ihtiyacı olduğudur.