Mike Mentzer High Intensity Training

Danny Boy

Yeni Üye
ölümünden 1 hafta kadar önce tamamladığı dvd :)

forumda mevcut biliyorum fakat link şeklinde verilmiş malesef burdan direk tek tıkla izlenebilir :)

forumda sürekli soruluyordu heavy duty nedir nasıl yapılır diye cevabı burda mevcut :)

ve ray-mike kardeşlerin son halleride mevcut videoda :(

mike mentzerin sırt rahatsızlığı ve ve iyice çöken vücudu göze çarpıyor :( ray de aynı öle ama mike gerçekten de kötü durumda :(

ama kendisine teşekkürü bir borç bilirim :) düşük protein alımıyla kas inşasını az sıklıkta bir antrenman rutini ile devasa kütlelere ulaşmayı ve v.g sporuna bilimsel bir üslup getiren ilk kişi olduğu için :)

kendisi o kadar muhteşemdiki yeter artık sanırım estetiğim bozlucak bu kütleden sonra artık yaptığımı korusam yeter demiş bir gün ve protein alımını pound başına 0.3gr a çekmiştir :) yani yaklasık kilo başı 0.6 gr gram yani günde 60 gr protein alımı yapıyormuş :)

o kadar muhteşemmişki en iyi döneminde heavy duty ye son şeklini verdiği dönemdir aynı zamanda 8 günde bir antrenmana gidermiş :)

ve o kadar muhteşemmiki arnoldla aynı salonda çalışırken volume yapanlar hergün 2-3 saat antrenman yapıp maks protein alırken o 8 günde bir antrenman ve günde kcalnin %30 unu proteinden alarak döneminin en kaliteli kütlelerinden birini inşa etmiştir :)

ve her arnold sever kabul etmeliki arnold devasaydı evet ama iş kas kalitesi ise mike asla arnoldla kıyaslanamazdı bile :)

rakiplerinin kilosu ile wrist curl yapan birisi

barbell curl de 100+kg ile her tekrarı yaklaşık 40 sn süren 6 tekrar yapan biri

keşke daha uzun bir ömrü olsaydı keşke fazla hırs yapmamış olsaydı ve keşke sadist biri olmasaydı :)

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=wjQ2qUEBbss[/YOUTUBE]

Son düzenleme:
Yanlış bilmiyosam bu sistemde ağırlık 4 saniyede indirilip 4 saniyede kaldırılıyo. Benim de antrenman yaparken en çok dikkat ettiğim şey tekrarları yavaş yapmaktır. Kas gelişimi için en önemli şey yavaş yapmak bence.

4 saniyede indirme4 saniyede kaldırma diye birşey yok,önemli nokta negatif tekrarı mümkün olduğunca çok yavaş yapmak,tabi ki kaldırışlarda yavaş fakat negatiflere göre daha hızlı, bu sistemde aslında negatif tekrarların önemi ortaya çıkıyor, yanlışım varsa Danny düzelt lütfen.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:18 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:16 ----------

Danny bu arada linkte bir sıkıntı var yenilersen sevinirim

en sevdiğim olay şu yavaş çalışma şekli :) gerçekten çalıştığını hissettiriyor insana,normalde 40 tekrar yapabilinecek bir ağırlıkla bile bu sistemde 15-20 zor yapılır :D

speedtouch

4 saniye olayı var diye hatırlıyorum ben full izlemiştim bi kaç ay önce
1 misisipi 2 misisipi.... diye negatifte de pozitiftede saydırıyordu
yanlışım olabilir

en sevdiğim olay şu yavaş çalışma şekli :) gerçekten çalıştığını hissettiriyor insana,normalde 40 tekrar yapabilinecek bir ağırlıkla bile bu sistemde 15-20 zor yapılır :D

speedtouch

4 saniye olayı var diye hatırlıyorum ben full izlemiştim bi kaç ay önce
1 misisipi 2 misisipi.... diye negatifte de pozitiftede saydırıyordu
yanlışım olabilir

saydırma olayı alıştırma sürecinde olabilir, ama benim gözlemlediğim kadarı ile negatif tekrar ile ağırlığın kaldırılış süresi arasında oldukça fark var.

Son düzenleme:
evet aslinda sistemin ana noktasi negatif tekrar

fakat sistem bir butun olarak bakilirsa 3 bolume ayrilmis

1- pozitif bolum
2- statik bolum
3- negatif bolum

yani aslinda egzersizin her bolumu uzun surmeli yani mesela 4.4.4 her bolum 4sn fakat ileriki asamada 2 tekrarda dahi tukenisin otesine gecildigi icin pozitif ve statik kisim atlanim sadece negatife devam edilir

mesela scott curl machine
1.tekrar 4.4.4
2.tekrar 4.4.8
3.tekrar 2.2.10
4.tekrar 0.2.8
5.tekrar 0.0.4
ve snraki her tekrar sadece negatif olur

arkadaşlar videoda da mentzer usta dediğim şeyi söylüyor, momentumu bozacaksanız diyor, görülüyor ki idman yaptırdığı Marcus'ta pozitif tekrarı hızlı bir şekilde yaparken, negatif tekrarı oldukça yavaş yapıyor.
Hah Danny yazmış benden önce zaten :)
zaten şöyle bir durum var arkadaşlar, çok ağır kilolarda pozitif tekrarın süresini genelde biz belirleyemiyoruz ama negatif tekrar bizim kontrolümzde oluyor...

Son düzenleme:
Sırt,Bilek,Trapez,Omuz.Hıt sistemi çalışmayı düşünüyorum.
Diğer bölgeler alışıla gelmiş şekilde.Sizce nasıl olur.

mantıklı olmaz ya bir bütünü çalıştırcaksın bununla yada büyük kas gruplarını çünkü daha alışma süreci bile yokken minik ka sgruplarına yüklenirsen sakatlık kaçınılmaz olur :(

linkte sorun yok fakat izleyemeyenler için verim hemen linki :

https://www.youtube.com/watch?v=wjQ2qUEBbss&feature=player_embedded

çoğu insan bu sistemin yaratıcısı olarak mike mentzer'i görür fakat bu çalışmanın gerçek adı ''lactic acid training''dir... amaç en az steroidle en çok işi başarmak ve vücudun gh üretimini maksimize etmektir... bu sistem 1930lardan beri uygulanmaktadır...

daha önce başka bir başlığa yazdığım bir mesaj bu. mike mentzer'e sadece bu sistemi uyguladığı ve böyle başarılı olduğu için bile saygı ve sevgi duyulabilir ama bu sistemin adı ne hit ne de yaratıcısı o.

daha önce başka bir başlığa yazdığım bir mesaj bu. mike mentzer'e sadece bu sistemi uyguladığı ve böyle başarılı olduğu için bile saygı ve sevgi duyulabilir ama bu sistemin adı ne hit ne de yaratıcısı o.

a evet tabikide aslında şöle diyelim mike menzter ve arthur jones bu sistemin reklamını en iyi yapan kişilerdir

ki zaten heavy duty ismide arthur jones tarafından kullanılmıştır ilk olarak :)

ama artık heavy duty denilince herkes olayı anlar hale gelmiş durumda ama lactic acid training dense kimse anlamaz birkaç kişi dışında :)

aslında şuda var mike mentzer lactic acid training oılan sisteme en modern ve son şeklini veren kişide denebilir

peki bu çalışma şeklininde dönemi olmalı mı
atıyorum 1-2 ay bu rutinle sonra normal çalışma sistemi şeklinde mi olmalı

peki bu çalışma şeklininde dönemi olmalı mı
atıyorum 1-2 ay bu rutinle sonra normal çalışma sistemi şeklinde mi olmalı

donemselde olabilir tabikide ama o amaca pek uygun degil gibi

agir bir rutin o yuzden genelde 3 ayi bulan alistirma baslangic donemleri var

eger programimda atiyorum 2sette bicepsi bole yapican denebilir ama tam anlamiyla calismak alisma devresi olmadan sakatlik dogurbilir

Mentzer in hayatı ile ilgili çok yazı okudum ve araştırdım.
Kişiliğine ve delikanlılığına hayran kaldığım için çok çok sevdiğim bir isim, Vg sporuna kattıkları bir yana sadece kişiliğinden ötürü bile bu adamı zaten çok seviyorum ;)

Vg sporuna kattıkları ise zaten tartışılamaz!
Mentzerin bu spora kazandırdıkları 10 Olimpia birinciliğine eş değerdir!
Kesinlikle danny nin dediği gibi bu sistemi en iyi optimize eden ve tanıtan bence de Mentzerdir.

Ayrıca Hit i bir yöntem olarak görmek de çok doğru değil!
İstediği kadar 6-7 öğün yapsın metabolizmasını hızlandırıcı tedbirler alsın; buna rağmen metabolizması çok hızlı olmayan dolayısıyla gerek anabolizması anlamında gerekse recover vb. konusunda vücudundan geri dönüşü yavaş alan insanlar mevcut!

Şimdi bu şekilde ki insanlara baktığımızda Hit sistemi onlar için zorunluluk!
Daha sık çalışma tempoları, işleri hızlandırıcı yönemler bu şekildeki bünyeler için yapımdan çok yıkım demektir, yada yerinde saymak demekdir.
O yüzden bence bazı bünyeler için tercihten kaynaklanan bir seçimin dışında zorunluluk bile olabilir diye düşünüyorum ;)

mike mentzerin röportajında söyledigi bir söz vardı bu sistem icin cok saglam anabolik almak gerekir diye

anaboliksiz bu sistemin sakatlayıcı yönünün daha cok oldugunu dusunuyorum

yanlısım varsa duzelt danny

selamlar,

benim de epey ilgimi çeken bir antrenman sistemi heavy duty. danny boy'a söz konusu videoyu foruma taşıdığı için öncelikle teşekkürler.

merak edenler için mike mentzer'in çalışma programını da yazalım, en azından bulunsun;

Workout 1:
Pec Deck - 6 to 10 reps
Birleşik set - Incline Press - 2 to 4 reps
Close Grip (Palm Up) Lat Pulldowns - 6 to 10 reps
Deadlift - 5 to 8 reps.

En azından üç gün dinlenme.

Workout 2:
Leg Extension - 8 to 15 reps
Birleşik set - Leg Press - 8 to 15 reps
Calf Raise - 12 to 20 reps

Workout 3:
Dumbell Laterals - 6 to 10 reps
Rear Laterals - 6 to 10 reps
Barbell Curls - 6 to 10 reps
Tricep Pressdowns - 6 to 10 reps
Dips - 3 to 5 reps

Workout 4:
Leg Extentions - 8 to 15 reps
Birleşik set - Squat - 8 to 15 reps.
Calf Raise - 12 to 20 reps.

kontrollü ve negatif tekrarların yavaş yapılması gerektiğine pek değinmiyorum, önceki sayfada da belirtilmiş zaten. :)

Back
Yukarı