Mr. Olympia 2009

Bu sene Mr. Olympia sizce kim olacak?

• Total voters
    150
  • Poll closed .
_MG_6184.jpg

diğer grup halinde sahnede olunan fotolar için

http://www.flexonline.com/09contests/09olympia/men/first_callout/index.html

jay kötü diyen arkadaşlara ben bişi demiyorum çok sağlam olmuş gercekten

jay kötü diyen arkadaşlara ben bişi demiyorum çok sağlam olmuş gercekten

ben kötü dedim, fikrim de hala değişmedi.

rear lat spread pozuna baktıgında ilk 3 te bile olmadıgını rahatlıkla anlayabilirsin. kai-phil-victor-dexter sıralamada ilk isimlerdir bu poz için konusursak.

jay cutler bekledıgımden daha iyi olmuş, ama o'na yeteri kadar define olmuş. cok daha iyi kuruyanlar var o sahnede, hem de kütlesini de bir hayli iyi taşıyarak.

victor martinez 'e büyük bir haksızlık yapılıyor, bu adam resmen bitirilmeye çalışılıyor. yeterli quadriceps derinligi yok diye eleştirilip duruldu. peki bunu söyleyenler, neden victorun hamstrings ve kalf bölgesine bakmıyorlar?. neden dexter in quadricepslerinin hala cok iyi olmadıgını söylemiyorlar? neden dexterin kalflerinin hala geriden geldigini söylemiyorlar? victor' u ilk 6 ya bile almamaktan bahsediyorlar. halbuki cok kötü olsaydı, arnold classicte 2.ligi alamazdı, kaldi ki arnold classic ciddi bir yarışma. bu yarışmada 5.lik gibi bir derece alacak gibi. Benim için sahnenin en iyi çatısı ve kütleyi taşımak bir vg ciye ancak bu kadar yakışabilir.

jay cutler sırt konusunda sanılanın aksıne şansız. ne derinlik ne de kuruluk var, "thickness" var sadece. ama diğer adamlara baktıgınızda aradıgınız detayları görebiliyorsunuz. jay cutler çok geniş bir adam, kanat kalınlıgı ve büyüklüğü inanılmaz, bu da çatısını daha iyi kullanmasına izin veriyor onun için. ama detay konusuyorsak, bu işin favorisi cutler değildir.

branch warren arnold classicten sonra biraz daha fazla kütle katmaya çalıştı ve bunu orantıyı bozmadan proporsiyon dedigimiz kavrama uyacak şekilde yaptı. most muscular pozunda cok başarılı buluyorum. bana göre victor' un en yakın rakibi. ilk 5 te olacagı bana göre kesin. sürpriz yapabilecek bir isimi, dikkat etmek lazım, belki daha üstlerde de görebiliriz.

kai greene yi pek begenmedım bugun resimlere baktıgımda. kemik yapısı cok ince, buna güvenip kattıgı her kutleye cok guvenıyor. front double biceps pozunda kütleli görunmemesının sebebi kollarından kaynaklanmıyor, temel sebebi forearms bölgesının yeteri kadar kalın olmaması.bazı pozlarda cok kalın görünmesede, bana göre 1.olamayacak ama o sırt ve bacaktan cok iyi bir derece cıkacagı kesın.

Dennis Wolf resmen platoya takılmış durumda. bakın, flex wheeler tam detay vücududu ve inanılmaz ayrıntı barındıran bir genetigi vardı, bu yuzden cogu yarışmada 1.lik olmasada hep iyi derecelerle ayrıldı. ama Dennis Wolf gibi adamlar cok kolay kas kutlesı kazanıp, eksik bölgelerını hemen kapatamıyorlar ve bunun telafisi için daha uzun bir sürece ihtiyaç duyuyorlar. Wolf bu yarışmada ilk 7 ye bile zor girecek gibi.

Phil Heath, bence iyi cıkmış sahneye. bu adam genel olarak iyi ve pozlaması da başarılı. kolları sayesınde cok kutlelı duruyor ve gerçekten kol yapısına hayret etmemek elde değil. VG tariihinin en ciddi kol genetigi kendisindedir bana göre. bana göre ilk 3 te olmalı ama en kötü 4.olur.

hay bu Türk Telekom'un :(
8 megabite'a kadar mış peh!!!
akıcılık namına bişey yok pre-judging lere bakmaya çalışıyorum 3-5sn de bir kesiliyor :(

Son düzenleme:
sıralamam jay cutler phil heat dexter jackson kai green victor martinez markush ruhl

markush ruhl artık bi olimpia alsın istiyorum kai green sadece sırt geniş zaten olimpiaya yakışmaz daha toy

hay bu Türk Telekom'un :(
8 megabite'a kadar mış peh!!!
akıcılık namına bişey yok pre-judging lere bakmaya çalışıyorum 3-5sn de bir kesiliyor :(

Bu hiç aklıma gelmemişti. Neredeyse saatimi bile kurmuştum ama şimdi bende denediğimde gerçekten takılıyor ve hiçbir şey izlenmiyor. Fazla heyecanlanmayın arkadaşlar sağlam internet bağlantısına sahip olmanız gerek.

Ben canlı olarak izledim. Jay çok kötü duruyor bence iri olup olmaması benim için pek bişey ifade etmiyor. Jüri olsam Dexter Jackson yada Victor Martinez'e oy verirdim.

Gerçi ismi Wieder Mr. Olympia izlemem hata :D

"Ben 1024 hızla kesintisiz izledim" :S

Son düzenleme:
mr. olympia yayınını izlemeye başlayan var mı acaba ?

Jay Cutler yeni Mr.Olympia secildi.

Final Sonuclari
1. Jay Cutler
2. Branch Warren
3. Dexter Jackson
4. Kai Greene
5. Phil Heath
6. Victor Martinez
7. Ronny Rockel
8. Toney Freeman
9. Hidetada Yamagishi
10. Moe El Moussawi
11. Melvin Anthony (tie)
11. Silvio Samuel (tie)
13. Gustavo Badell
14. Dennis James
15. Markus Ruhl
16. Troy Alves
16. Darrem Charles
16. Martin Kjellstrom
16. Bill Wilmore
16. Dennis Wolf
16. Joel Stubbs
16. Michael Kefalianos
16. Ahmad Haidar

yeni şampiyon jayı 1996 dan beri takip ediyorum dedim jay 2009 mr olimpia herkes dexter dedi dextera gecen sene verdiler işte branch warren süpriz zaten bi dahaki mr olympiaya giremez bile bu vucutla phil heat şasırttı beni 2 3 o olmalıydı

Son düzenleme:
gece izleyemedim ki zaten izlenebilecek gibi de değildi..ayrıca hala adam gibi izleyemiyorum..çok çok yavaş..
jay'i tebrik ediyorum..
victor martinez muhteşem bir dönüş yapamadı..kai green sürprizle başlamak istiyordu ama sanırım ilk 3ü umuyordu..yinede ilk 4 fena değil..

phil heath geçen sene 3. iken 5.olarak daha iyi olmadığını gösterdi..

dennis wolf yine hayal kırıklığı..

2009olympia_mro_winner.jpg

2009olympiamrobftr.jpg

Son düzenleme:
ilk 5'in açıklandığı video..sanırım en önemli kısımlardan biri de buydu..heyecan dorukta herkes gergin :)

https://www.youtube.com/watch?v=x3g3wUH1dB4

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=x3g3wUH1dB4[/YOUTUBE]

seyrettim gözlerim doldu arkadaşlar juy mükemmel bi kuruluk ve hacim yakalamış resmen benim diyordu yine lütfen diğerleri yanında sönük kalıyordu üzüldüklerim phil heat ve victor martinez dexter çok küçüktü

branch varren çok kötü nasıl ikinci oldu dünden beri anlamadım en azından victor 2 olması gerekiyordu zaten branch bi dahakine ilk 6 hayal olur orantısız bir vucudu var bel çok kalın

Jay adamım !

Back
Yukarı