lionking35
Üye
Wolf Kanuni Salondaki tanıdığın kişinin nasıl çalıştığı ve ne söylediği onun sorunu beni ilgilendirmez.'' Bugün hafif kilo ile çalışacağım'' kelimesi bana ait ve biraz açayım. Hafif kilo çok tekrar 12 veya 15 tekrar çıkarabileceğim maximum ağırlık yani definasyon çalışmasını kastediyorum, yani salona definasyon çalışması için gidiyorum ama yine hacim çalışması yaparken buluyorum kendimi.Çok fazla sayıda hareket ve set ile overtraining'den kaçınmalıyız, evet ama bu "bugün hafif kilo gireceğim" anlayışı nasıl oluyor onu anlayamıyorum... Ben mesela bir ağırlığa giriyorsam ama 5 kg daha fazla yapabileceğimi farkediyorsam zaten hareketten verim alamadığımı hissediyorum. "Hafif kilo girme" nedenini tek anladığım insan salondan tanıdığım bir kişi... Bana "ben kendimi o kadar kasamam, zaten buraya da sadece sosyal amaçlı geliyorum" demişti... Evet saçma geliyor ama en azından nedenini anlıyorum. Böyle bir nedeni olmayan ve hafif kilo giren insanların gerekçesi ne acaba? Kendilerini çok zorlamadan kollarını ileri geri sallamaktan hoşlanmaları mı?