• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

mrlaz - ne eksik ne fazla yorumlariniz benim için çok önemli...!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrlaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sizce nasıl?

• Total voters
    513
evt evt aynen öle 5 ayda 1 kg almışım:Syane cou zaman boşa calışmısım bide bi partnerim vardı benden hafifi giriou setlere bende onla birlikte girdiim için hafifte kalıodum artık öle deil ama ilk 2 set normal son iki set patlayana kadar ağırlıa giriorum ve işe yarıyor..

cok güzel devam et vasat berbat gibi yorumlara aldırış etme

vücut ilk zamanlar hızlı tepki verir sonra duraksama olur sonra aniden hacimlenmeye baslar sen max kilolarla iyice kası hissederek yavas yavas bas agırlıgı o zaman hacim olcak bak

hızlı yapma hareketleri 2 ay sonra gelişmeyi fark ediceksin basarılar dilerim

kaslar belirginleşmiş ancak hacim yok gibi pek. Kaç kiloyla çalışıyorsun ? Görünüşe göre 5 felan sanırım. 10 ile çalışmanı öneririm. Maksimum yüklenme tekniği ile çalışırsan gerçek hacim kazanabilirsin. Buraya daha ben fotolarımı eklemedim şu an için üyeler beni normal hacimli sanabilirler ama max yüklenme tekniği gerçekten diğer programlara göre bin kat daha başarılı. Son 3 haftadır max yüklenme tekniğiyle çalışıyorum 1 gün kollara komple yükleniyorum 4-5 gün dinleniyorlar ve her geçen dinlenme gününde kolların daha da büyüdüğünü ve hacimlendiğini görüyorum. Fotolarımı eklemeden yorum yapmak istemiyorum çünkü boş laf yapan biri sanabilirler gayet normaldir bu arkadaşa hacim yok diyorsun kendi fotolarını eklede görelim diyenler çıkacak ancak ben tam anlamıyla istediğim vücuda kavuştuğumda fotoları eklemek istiyorum. Bir de ilk başladığımdan 1 hafta sonra fotomu eklemiştim biceps çekip şimdi o fotoya çok gülüyorum :) Sanki gelişmiş sanmıştım gerçi gelişmiştide ama şimdiye göre tam bir skandal :D (Bu fotoyu buraya eklediğim tarih 05.07.2008 neredeyse 1 yıl olacak o zamandan bu yana son 1 aydır gelişmeye başladım diyebilirim önceden nerdeyse her gün düzensiz çalışıyodum hep aynı dumbell kaldır indir hareketi şimdi kendime program yaptım ve gerçekten 1-2 aydır süper derece geliştim ve gelişiyorum hedefim haziran gelmeden istediğim vücuda sahip olmak ve buraya fotoları koymak bu arada ben tüm mesajlarım sadece kolları çalıştırıyormuşum gibi anlaşılıyor ama daha çok önem verdiğim yer kollar ondan hep kolla ilgili yazıyorum)

05072008od5.jpg
5kgmı hafife mi alıyosn?kollarımı 31den 36.5 yapmıştım 5kgla(evde) ve no yağ

5.5 ay için vasat...
ben 1.5-2 ayda bundan daha iyisini yaptım en baştan başlayıp...

arkadaşım herkesin vücut yapısı bir mi ???

bu bölümde bence yeni arkadaşlara bu şekilde mesajlar atarak psikolojik olarak çökertmemek lazım.. tam aksine gaza getirmek lazım..

bence arkadaşın dinlenme yada beslenmesinde eksik war gibi.. sağlam beslenip iyi dinlenip az tekrar çok ağırlık lı antrenman yapmalısın... beslenme konusunda forumu araştırdığında zaten bütün bilgilere ulaşabilirsin(yağlanmamaya dikkat et bel kısmına falan). başarılar..

Selamun aleykum Arkadaşlar boyum 1.90 20 şer kg ye kadar arttırılabilen dambıllarım var.Bu sitedeki evde çalışma programını uyguluyorum.Gelişmem ne kadar sürer.Muzlu protein tozları falan varmış Nasıl ne kadar kullanıcam.Kullanacağım markayı falan yazarmısınız ?

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/e...mal-t3537.html pazartesi bu programdaki 2. gün hareketlerini +Sırt hareketi bölümündeki ONE-ARM DUMBBELL ROWS hareketi
+ bilek hareketi salı bu programdaki 1. gün hareketlerini çarşamba paydos perşembe bu programdaki cuma 2. gün hareketlerini +Sırt hareketi bölümündeki ONE-ARM DUMBBELL ROWS hareketi
+ bilek hareketi cumartesi paydos.Pazar yine bu linkteki bacak hareketlerini yapıyorum..

Kilom 98 Lahana kapsülü aldım.Sabah akşam kullanıyorum kas gelişimini engellermi ?

bu site senin yaptığın şeyleri kaldırmaz...her topic e aynı mesajı atmışsın be arkadaş...

Vücut kötü deyip geçmek yerine nesi kötü, nereleri daha çok çalışmalı, neler yapmalı şeklinde yorumlar yapılsa daha sağlıklı olmaz mı arkadaşlar? İyi kötü göreceli kavramlardır, sana iyi olan bir başkası için kötüdür veya sana kötü gelen bir başkası için iyi olabilir.

evt evt aynen öle 5 ayda 1 kg almışım:Syane cou zaman boşa calışmısım bide bi partnerim vardı benden hafifi giriou setlere bende onla birlikte girdiim için hafifte kalıodum artık öle deil ama ilk 2 set normal son iki set patlayana kadar ağırlıa giriorum ve işe yarıyor..

bir değişim var mı???

ölçülerindeki istikrarlı buyumeye bakılırsa gelişim güzel.benım gorusum barbell curl ve consantrasyon curl e agırlık vermendır.trapezlerin gelişmiş görünüyor.omuz için de military press , neck press gibi ana hareketlere onem vermelisin.bench press konusunda zaten birşey diyemem agır yavas ve yedırerek calısmaya ozen goster yeter kı. iyi çalışmalar

Üst göğüs için hareket eklemelisin, başlangıçta bir kasa gereken önemi vermezsen, ileride onun telafisi çok daha zor olucaktır diye düşünüyorum.

OMUZ
BARBELL PRESS BEHIND NECK
SEATED BARBELL OVER HEAD PRESS
LATERAL RAISE
HANGING HIGH PULL

Yaşlarımız çok yakın, 15 yaşındayım. Henüz kemik gelişimini tamamlamadığımız için belirttiğim 2 hareketi yapmanı kendi bilgilerim doğrultusunda önermem.Omurlara baskı yapıyor diye biliyorum.
Elbette forumdaki tecrübeli hocalarımız daha doğru bilgileri verebilir.Benimki sadece bir tavsiye, bu konuyu araştırmanı öneririm.

teşekkürler.

Zannediyorum ki beslenme konusunda bir yanlış yapmışsın. Beslenmene daha dikkat et, çalışma programını bilmediğim için bir yorum yapamayacağım ama 5.5 ayda daha iyi beslenseydin sonuç senin için daha iyi olurdu. Kolay gelsin, başarılar...

Şevkini kırmak istemem ama 5.5 ay çalışmaya göre az bir gelişme olmuş. Resimlere bakılırsa göğüs ve kanat dışında bir gelişme göremedim ben. Bende 5.5 ay sonra çok daha fazla bir gelişim olmuştu. Bu benim kişisel görüşüm tabiki. Her insanın vücut yapısı farklılık gösterir. Sen çalışmana son sürat devam et. Bu spor nankör değildir. Çalışırsan karşılığını görürsün. Saygılar...

Bence programın ck fzla dha az hareket yapmalı ve enerjini korumalısın kilo ve hacim için ck onemli bir unsurdur. gelişimin gusel yemene ck onem goster vuc udun brz yaglı gibi ama sen asla vazgecme o yaglarının hepsi gider

Malasef insanoğlunun doğasında olan kendini yetersiz görme ve beğenmemek sendromu sendede var. Bende salona ne zaman gitsem, bugün hafif kiloyla çalışıcam diyorum ve egomun esiri oluyorum. Kendimi olimpiyatlara hazırlanır gibi çalışırken buluyorum. Bu spor yıllar isteyen sağlıklı beslenme gerektiren bir spor. Aşırı çalışma, kas yıkımından başka birşey getirmez onun için hocalarına güven. Ölçü ve rakamlara kafanı takma, her şey gönlünce olsun, saygılarımla.

Çok fazla sayıda hareket ve set ile overtraining'den kaçınmalıyız, evet ama bu "bugün hafif kilo gireceğim" anlayışı nasıl oluyor onu anlayamıyorum... Ben mesela bir ağırlığa giriyorsam ama 5 kg daha fazla yapabileceğimi farkediyorsam zaten hareketten verim alamadığımı hissediyorum. "Hafif kilo girme" nedenini tek anladığım insan salondan tanıdığım bir kişi... Bana "ben kendimi o kadar kasamam, zaten buraya da sadece sosyal amaçlı geliyorum" demişti... Evet saçma geliyor ama en azından nedenini anlıyorum. Böyle bir nedeni olmayan ve hafif kilo giren insanların gerekçesi ne acaba? Kendilerini çok zorlamadan kollarını ileri geri sallamaktan hoşlanmaları mı?

Back
Yukarı