• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

mrlaz - ne eksik ne fazla yorumlariniz benim için çok önemli...!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrlaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sizce nasıl?

• Total voters
    513
bak arkadasım; 5 ay için gelişimin iyi değil, ama bunu hevesini kırma gibi düşünme lütfen..

bu vücuda hacim lazım, hocan kim bilmiyorum, ama böyle program bu vücut için çok fazla, dolayısıyla görüldüğü gibi sen bunu karşılayacak ne besini sunabilmişsin, ne de bu antrenmanın hakkını cıkarabilecek bir kapasiteye sahipsin şu an..dolyısıyla overtraining olmuş bir vücut görüyorum karşımda..yani göğüs tek gün 5 hareket, bu cok komik bir olay..kendini ispatlamamış bir kas kütlesine kim, neden tek gün 5 hareket verir?..bu vücut için 3 göğüs hareketi oldukça yeterli şimdi..göğüs-biceps çalışması ve biceps için 2 hareket haci almak için ilk alınması gereken önlemerden..nitekim, 1 gün tek gölge çalışması bu da yanlış şimdilik..kasların bir bütün içinde çalıştırılması lazım şu anda..vücuda daha sonra tadacagı güzellikleri şimdi sunmak, seni yanlış tecrübelere sürükler..bunlar şu anda yapılacak şeyler değil..daha bunun gibi yanlışlar var tabi programında, ama biraz araştırmanı tavsiye ediyorum..

D.Wolf güzel noktalara değinmiş, yanlışları gayet güzel açıklamış.

Fakat ben gelişimin az olduğuna katılmıyorum.

Bu gelişime az diyebilmek için kişinin spora başlamadan önce birşeyler biliyor olduğunu varsaymak lazım.

Hanginiz bu spora şu anki bilgilerinizle başladınız acaba?

5 ay için normal bir gelişim. Bundan sonra çalışmaktan çok öğrenmeye vakit ayırman gerektiği düşüncesindeyim.

Spor hakkında bilgin arttıkça, kendini tanıdıkça gelişim daha kolay olacak.

İyi çalışmalar.

16 yaşındayım

peki doğru bir program çıkarabilirmisiniz bana ve bu arada "overtraining" ne demek..!

Son düzenleyen: Moderatör:
doğru beslenme derken ne demek istiosunuz ben cok araştırdım ama ztn 69-70 kg arasındaım bnm kilomu almam lasım yoksa kilomu vermem lasım yoksa bu kiloda kalıp bunları kas olarakmı dönüştürmem lasım yha biri yardım etsin delircem ???:confused::confused:a32duhamacım hem fit bi görüntü hemde sağlıklı bi vücut yardım pls!!!.

doğru beslenme derken ne demek istiosunuz ben cok araştırdım ama ztn 69-70 kg arasındaım bnm kilomu almam lasım yoksa kilomu vermem lasım yoksa bu kiloda kalıp bunları kas olarakmı dönüştürmem lasım yha biri yardım etsin delircem ???:confused::confused:a32duhamacım hem fit bi görüntü hemde sağlıklı bi vücut yardım pls!!!.

"yeni başlayanlarda beslenme" başlıklı konuyu iyice incelemeni öneririm... bu forumdan sadece kendi başlığında değil diğer başlıkları da gözden geçirerek daha iyi faydalanırsın... doğru beslenme dengeli beslenme vs. adı altında birçok yorum ve paylaşımda bulunulmuştur... forumda biraz vakit geçirmen senin için faydalı olur...

bu arada fotoğraflarına göre daha baya bi kilo almalısın diycem ama bu senin nasıl bir vücuda sahip olmak istediğinle alakalı... buna kendin karar vermelisin...

5.5 ay için bencede iyi bir gelişim değil dostum bikere zayıfsın kilo alman gerekiyor bunun içinde iyi beslenmen şart yada ek takviye olarak protein tozu felan kullanmak gerek düşüncesindeyim

soru biraz sacma olacak ama bu biceps olcusu tam olarak nasıl alınıyor kol duzken mi yoksa L seklinde iken mi kol 30.5 yazmıs o yuzden sordum

L şeklindeyken yha ben 70 kg da şöle bişi var ben direkt basen ve bacaklardan kilo alıorum istesem kilo alırım ama bu kilonun bana göbek helede basen olarak geri döneceinden cok korkuorum basen ölçüm bnm 100-101 fln..!

insanlar forumdaki bazı arkadaların 9 ayda,4 ayda1.5 yılda vs yaptıkları değişimleri görünce alışıyorlar sanırım :)

çok bilgim yok belki bu spor hakkında
iyi gelişmisssin yada hakkını verememişsin giib yorumlar yapamam ama tavsiyem her ay düzenli olarak vücudunun fotoğrafını çek her seferinde aynı şekilde poz vererek birde yine aylık olarak ölçü al bence en güzeli bu bir değişim olamya başlamışsa kendinde farkedebilrisin hem burda aylık resimlerini koyarak yada iyi bir gelişme yaşadığını hissedicinde hepsini birden bir konu halinde verip daha sağlıklı yorumlar alabilrisin

mrlaz forum kurallarını altüst etmişsin..!

mesajlarını editlemekten ben yoruldum..başlığının kalmasını istiyorsan yazım diline dikkat etmelisin , boş mesaj atmamalısın..
ayrıca vg.nin temellerini kendi başlığında çözmek istiyorsun..bunlar ile ilgili forumda arama yapmalısın..

özür dilerim daha yeniyim dorusu bu bir bahane değil ama bundan sonra olmaz uyardığınız için teşekkürler..

5.5 ay için bencede iyi bir gelişim değil dostum bikere zayıfsın kilo alman gerekiyor bunun içinde iyi beslenmen şart yada ek takviye olarak protein tozu felan kullanmak gerek düşüncesindeyim

mrlaz 5,5 ayda kolunu 4,5 cm. göğsünü 9 cm. omzunu 6 cm. genişletmiş... neye göre iyi bir gelişim değil diyorsun onu anlamadım??? adam sıfırdan başlamış keşke ilk halinin fotoları olsaydı...

arkadaşlar çok özür dileyerek bi yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum 5.5 aydan kastım şu 4. ay bitti 5.ayın yarısındayım daha 5.ayın ölçülerini aldırmadım zaten ölçü tablomdada en son 4.ayın ölçüleri var 5.ayın ölçülerini tam 10 gün sonra ayın 17 sinde aldırcam eğer yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim:s
keşke olsaydı dorusu bi yerde vardı ama kim bilir bilgisayarın neresinde..?

Son düzenleme:
mrlaz 5,5 ayda kolunu 4,5 cm. göğsünü 9 cm. omzunu 6 cm. genişletmiş... neye göre iyi bir gelişim değil diyorsun onu anlamadım??? adam sıfırdan başlamış keşke ilk halinin fotoları olsaydı...
+1

evet keşke ilk ayın resimler olsaydı daha ii olurdu yorumlar hep ilk mesajındaki reimlerine geliyor altladaki mesejında ölçülerini vermişsin onu iilk mesajına düzenli bir şekilde koy bence(modlardan rica edersen yardımcı olurlar)

Back
Yukarı