Öncelikle, bencede Murat Kumsuz'un bulk ve define hali arasında çok büyük bir fark var, define halinde kaslı ve şekilli iken, bulk halinde adeta kas yerine yağlı iri bir adam görüntüsü veriyor.
Zaten, onun podyum resimlerini görmemiş olan ve sanıyorum, müsabık olduğunu bilmeyen Flexor, samimi bir şekilde, define olmaya kalktığında ortada fazla bir kas kütlesi kalmayacağını düşündüğünü yazmıştı.
Bu gerçekten enteresan bir olay,insanlar, bulk dönemlerde daha büyük görünüldüğünü düşünüyorlar, ancak bir Lee Priest, bir Hakan Gümüş'e ve Murat Kumsuz'a baktığımızda, bu sporcuların define oldukça gözümüzde büyüdüklerini görüyoruz.
Deri kalınlığı, tutulan su özellikle eklemleri kalın sporcuların bulk zamanlarda hatlarını "düzleştirdiği" için, elli santim üzeri bir kol bile çok şekilsiz ve kastan yoksun olarak algılanıyor.
Şunu söylemek zorundayım, bence Murat Kumsuz bu spora çok elverişli bir insan değil, "müsabık" anlamda söylüyorum elbette bunu, yoksa sağlıklı olan herkesin hakkı bu sporu yapmak, herkese uygun sporumuz.
Ancak "müsabık" denince, benim aklıma, şekil-uygun kemik yapısı-kalın olmayan eklemler geliyor.
Murat Kumsuz'un eklemleri kalın, derisi yapısal olarak kalın, kas şekli güzel değil.
Ancak, spora gönül verdiğini bilen biri olarak yarışma hayatında daima hak ettiğinin en iyisini diliyorum.
Amacım moral bozmak değil, sonuçta yetenek kadar önemli bir şeyde, azim ve deneyim, kendisi açıklarını birikimi ve azmiyle elinden geldiğince kapatacaktır.
Özellikle kollarında sorun var, açıkcası bunu kapatması imkansız, zira bir insan ya kollu doğar, ya da kol inşa etmeye çalışıyor, bicepleri en büyük eksiklerinden birisi, kasları çok düz, maalesef peak oluşturması imkansız, eklemleride kalın olduğu için 50 santim kolla sahneye çıksa bile, büyük kol görüntüsüne ulaşması zor görünüyor.
Göğüs kafesi geniş gözüküyor, göğüsleri çok daha iyi bir şekle ulaşacak, bacakları gelişime müsait, ancak 53 santim kalf konusunda sadece şunu diyeceğim, dünyanın en büyük kalflı vücutçusu Mike Matarazzo 1.78 boyundaydı, kalfları 55 santimin üzerine çıkmadı.
Murat Kumsuz'un boyu kaçtır?
Boyu 1.80 üzerinde değil ise, neden kalfları bir Arnold ya da Matarazzo görüntüsü verememektedir, Arnold 1.88 boyda 51 santim kalflarla inanılmaz bir kalf görüntüsüne sahipti, açıkcası 53 santim ölçüsü bana pek gerçekçi gelmedi, o ölçü bir Tuluğ Topa için bile, bulk döneminde bile oldukça zor bir ölçü, bu benim fikrim, 53 santimin dünya çapında akla ziyan bir ölçü olduğunu bildiğim için bunları yazdım.
Dünyada sayılıdır bu ölçü...