Muratbey Light kaşar

arkadaşlar benim anlamadıgım bu üründe nasıl bu kadar yüksek protein olabiliyor ? diğer kaşar peynirlerinden üretim olarak nasıl bir fark var ki bu kadar protein farkı ortaya çıkıyor ? bu analizleri kim yapıyor cidden merak ediyorum. Yok yani doğruysa cidden süper bir ürün. Fiyat / performans oranı muhteşem..

arkadaşlar benim anlamadıgım bu üründe nasıl bu kadar yüksek protein olabiliyor ? diğer kaşar peynirlerinden üretim olarak nasıl bir fark var ki bu kadar protein farkı ortaya çıkıyor ? bu analizleri kim yapıyor cidden merak ediyorum. Yok yani doğruysa cidden süper bir ürün. Fiyat / performans oranı muhteşem..

aynen bende merak ettim.

tahminimce pastırmadaki olayla aynı olay

pastırmanında proteini yüksek sebebi etin içerisindeki suyun gitmesi sonucu hacimde daha fazla et barındırması

mesela 100 gram meyvede şeker oranı 5 gramdır 200 gram meyveyi pişirir suyunu çektirir 100 grama indirirsin şeker oranı 10 grama çıkar

sanırım kaşar peynirininde yağı alınınca otomatikman protein oranı yükselmiş gibi duruyor

Evet aynı olay üçgen peynirlerde de var. 100 gramında 18 gram protein 25 gram yağ var yazıyor. Light olmayanında 32 gram yağ var bunda 25 diye light oluyor. Okumadan light ürünleri alıp da zayıflayamıyorum diyen insanlara acıyorum.

Benim anlayışım şöyle. Bir ürün içerdiği hayvansal proteinden daha fazlası kadar yağ içeriyorsa ağzıma sokmamam gerekir. Eğer içerdiği protein kadar yağ da içeriyorsa yağlıdır ve çok nadir tüketirim.. Yarısını içeriyorsa yenebilir ama günde 2-3 öğünü geçmemeli.sürekli yemem. 3'te biri ve daha azı varsa süperdir.

Normal kaşarda mesela 30 gram protein varken 30 gramda yağ var.Bu bence yağlı bir ürün. Light kaşarlarda 30 gram protein varken kimisinde 10 kimisinde 15 gram yağ var. Bu yenebilir bir protein kaynağı benim için ama her öğünde tercih etmem. Böreklik lor peyniri, yumurta akı, tavuğun göğsü, biftek etki, yağsız ton balığı var ki bunları işte her canınız çektiğinde yiyebilirsiniz :)

O zaman bu ürün süper katagorisine giriyor çünkü 100 gr da 37.54 gr protein 10.33 gr yağ diyor. 3te 1 inden daha az yağ var sonuçta :)

protein oranı gerçekten inanılmaz yahu, gerçekten heyecan verici bir protein değerine sahip. :)

ben bizzat bu başlığı okuduktan hemen sonra muratbey'in izmir şubesini aradım nereden temin edebilirim diye, migros'larda bulabilirsiniz denildi bana.

ben böyle bir ürün görmedim o zaman eti bırakalım kaşara yapısalım tavukda bile bu değer yok:S dogru oldugunu sanmıyorum

BİM de satılan muratbey kaşar tam yağlı , light değil :)

BİM de satılan muratbey kaşar tam yağlı , light değil :)

400 gr lık light olanıda var ben haftada 2-3 tane alıyorum BİM den olmaması gibi bir durum yok :) . Belki gittiğin BİM de kalmamış olabilir görevli personelden bilgi alabilirsin. Fakat kampanya bitti şuanki fiyatı 6,50 TL

eğer varsa 10 tane stoklayım uzun ömürlüdür zannediyorum zaten 3 ayda biter en yüksek proteine sahip gıdanın kaşar olduğunu duymuştum zaten ama burda kanıt oldu :) ilk işim bizim burdaki 3 semtte bu kaşarlardan aramak bulamazsam alışveriş merkezlerine gidicem gerçekten süper proteini var

ürünün tadı yok gibi bişey tuz eklenip yenebilir yumuşak ama besin değerlerri ne kadar doğru bilinmez yada sütten değil süt tozundan da olabilir..

kipadakı degerler daha ıyı bence kıpa temın edemeyenler bu urune yonelmelı:p

yağın glisemik indeksi sıfır göbek yapma olasılığı düşük çünkü insülini bir anda yükseltemez vücuttada yağ depolayabilme özelliğine sahip tek hormon insülin olduğuna göre sağlıklı yağın göbek yapması (tabi çok aşırı ne olursa olsun depolanacaktır bu sadece yağlar için değil protein ve karbonhidratlar içinde geçerli) bilimsel olarak mantıksız

Bugün markette muratbey,sütaş vs. bakmıştım ama 37gr. gerçekten mükemmel oran.Yağ'ın da %10 olması çok iyi.

Ben ürünlerin besin değerlerine inanmıyorum. Beslenme konusunda profesyonel olmasam da psikopat derecede takıntılıyım. Şu ana kadar piyasada rastladığım (MurtaBey dahil) yağ oranı en düşük kaşar peyniri Bahçıvan light kaşar. %10 yağ oranına sahip ki Murat Bey %10.38. Ben kahvaltıda Bahçıvan Light beyaz peynir kullanıyordum 60-80 gr civarı, onun da yağ oranı %8. Şimdi Bahçıvan Kaşara geçtim. Şimdi besin değerlerine neden inanmadığımı açıklayayım. Bahçöıvan Light kaşar peynirinin içeriğine baktığımda, tam hatırlamıyorum ama 100 gr 200 kalori gibi bir değer vardı. Aynı peynirin dilimlenmiş olanına baktığımda 180 kalori civarıydı. Üstelik karbonhidrat, yağ, protein ve diğer besin değerleri aynı olmasına rağmen. Ben orada inanmayı bıraktım.

Back
Yukarı