sık sık tartışılan bir konuya değinmişsin. overtraining konusu hala tartışılmakta ve herkes farklı şeyler söylemekte. jim stoppani' nin overtraining ile ilgili videosunu youtbe den izleyebilirsin. kendisi vücut geliştirme yapan bir doktor. bence o adam ne diyorsa odur.[DOUBLEPOST=1430219478][/DOUBLEPOST]Merhaba arkadaşlar,
Göğüs egzersizleri ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Ben birgün full göğüse yükleniyorum örneğin bench press 4 set (60 62 65 70) kg sonra üst göğüs için incline bench press hareketini yapıyorum ( 50 55 55 60) kg sonra oturur şekilde göğüs press için bir alet var adını tam bilmiyorum ondan yapıyorum 3-4 set 60 kg ile en son da kelebek hareketi yapıyorum 45 50 kg ile 5-6 tekrar sizce bu programdan bir sonraki gün şınav setleri yapmaya devam etsem zararı olur mu ? yoksa biraz dinlendirmeli miyim dinlendirmeliysem kaç gün koymalıyıım araya ? yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
setlerin arasına nabız arttırıcı hareketler ekleyebilirsin. bu sayede idman sonrası kardio (koşu vb.) eziyetinden kurtulursun. her set arasında veya 2 sette bir box jump-light dead lift-squat vb. hareketleri 30 sn-60 sn arası yapman yeterli. kolay değil hemen adapte olman ama kolay olmaması gerekiyor zaten .selamlar arkadaşlar acaba bana yardımcı olabilir misiniz kendimce bir program yaptım ne derece mantıklıdır. Asıl amacım günde bir bölgeyi çalıştırmak böylelikle daha çok hareket yapmak istiyorum göğüste 6- 7 farklı hareket mesela... Normalde 4 hareket yapıyorum bir bölge için. yaşım 32 biraz zorlanıyorum ama inançlıyım.
Ptesi
göğüs,karın,kardiyo
salı
basketbol
çarşamba
biceps,kardiyo belki bacak (Genel olarak kardiyolarımda en çok bacaklarım çalışıyor ve çok yoruluyorlar)
perşembe
off
cuma
Triceps ,sırt
cumartesi
off
pazar
omuz ,karın,kardiyo
Kilo problemim var bol yağ yakmaya çalışıyorum beslenmem düzenli ağırlık antrermanından sonra kardiyo çalışıyorum.
bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Son düzenleme: