*bana kalırsa 2 tane dumbbell seti olmalı
*bolca plaka olmalı
*en azından 2 tane z bar ve yine 2 tane kısa düz bar olmalı
*bolca sehpa gerekli, bench press en az 3 tane olmalı, 1 tane incline, 1 tane decline sehpa sabit sehpalar için yeterli olacaktır
*en az 1 tane hareketli ve ayarlanabilir sehpa olmalı, 1 tane hareketli ama ayarlanamaz sehpa ek olarak bulunabilir
*bar olarak direktman olimpik almak iyidir elbet, yamulmasın etmesin.
*bir tane power rack olsun, sütundan sütuna olanlar gayet iyi (bir de dördu bir arada olanlar var, pek beğenmiyorum o tip power rackleri)
*dips-leg raise yapılabilen istasyonun adını maalesef hatırlayamıyorum ama ondan 1 tane olmalı
*2 tane mekik sehpası olmalı, 1 tane de roman chair tarzı eğik sehpa olabilir yine
*hyper extension imkanı sağlayan ters mekik sehpası olmalıdır kanımca
*bazı beylik makineleri yazmama bile gerek yok ama hatırlatma olsun:
-shoulder press machine
-lat pulldown
-smith machine
-hack squat (bence çok yararlı)
-leg press
-calf raise machine
-leg extension-leg curl birlikte yapılabilen makine tarzı seni yerden kotarır
-seated rowing machine
-t bar rowing (opsiyonel olmakla beraber bence çok güzel bir alettir, kalınlaşma sağlar malum)
-preacher sehpasından 2 tane olmalı bence (biri machine curl sehpası olsa da olur)
-pec deck machine bence olmalı, çok güzel bir alettir ama machine fly ile karışmasın, machine flyı beğenmiyorum
https://www.google.com.tr/imgres?q=...&tbnw=128&start=0&ndsp=32&ved=1t:429,r:16,s:0 bu linkteki alet olmalıdır kısaca

-2 eliptik olsa güzel olur
-2 bisiklet olmalı
-en az 2 koşu bandı
dövüş sporları kapsamında ekleyebileceklerin
-kum torbası (büyük boy) 2 tane olabilir
-orta boy kum torbası (bunlara tekme atılamaz) 1 tane olabilir
-2 boks ya da mma eldiveni
-karşılıklı çalışma için bir adet çalışma eldiveni (dümdüz olanlardan)
-ip atlamak isteyenler için 2 tane ip gayet iyi olacaktır
bunların dışında salonun fiziki imkanları ile ilgili görüşlerim
-yerlerin en azından ağırlık çalışılan kısmı kauçuk kaplama olsun
-havlandırma iyi olsun, yazın sıkıntı olmasın
-vitamin bar denen bir kısım olsa güzel olur, bol bol su satışı yapacaksın neticede
-supplementlerin sergilendiği bir camekan işini kolaylaştırır
-bir tane danışma masası olsun, ara ara orada oturursun, program yazarsın vs. daha ciddi bir profil vermiş olursun (benim görüşümdür)
-aydınlatma güzel olsun
-salon her ne kadar hardcore olursa olsun, belli bir temizlik düzeyinin altına inmesin
-duvarlarda sadece bodyci değil pek çok sporcunun resmi olsun. mesela ronnie coleman da olsun mike tyson da. vin diesel da olsun cristiano ronaldo da.
-söylememiş olabilirim eğer dövüş sporlarına da imkan sağlayacaksan ve mma ya da yer dövüşü de düşünürsen dövüş bölümünün bir kısmını da plastik kapla derim.
hocalar-antrenörler
-sen dahil 2 kişi olsun, ağırlık bölümüyle epey ilgili olursunuz
-bir dövüş sporları hocası olsun (yine opsiyonel). bu hoca ağırlık işinden de orta düzeyde anlasın ki yardımlaşma olsun
-4. çalışan bence opsiyonel, bu hoca da yarı zamanlı çalışabilir
-hocaların hepsi özellikle gençlere karşı yardımsever olmalı, herkes partnerli çalışmak istemeyebilir, o yüzden antrenörün yardımı daha iyi olur
-yine yardımlı çalışmak ile ilgili bir sorun da yardım edenin aşırıya kaçmasıdır ki bu genelde yardım eden hoca değilse olur, bu yüzden hocaların yardım etmesi daha iyidir
-tembellik olmasın, bütün hocalar işini yapsın
uzun olduysa kusura bakmayın, aklıma gelenleri önceki salonlarımdan gördüğüm artıları ve eksileri sentezleyerek aktarmaya çalıştım. bu arada salonun yeri ile ilgili düşüncem de kolay ulaşılabilir bir yer olmasıdır. yer altı olması önemli değil ancak çoğu insanın otobüs-minibüs vasıtasıyla gelebileceği, yürüme olarak ta çoğu yerden ulaşılabilecek bir "merkez" olmalı. ara sokak çok tercih etme derim, bir de Allah kısmet eder ve salonunu açarsan bazı noktalara pankart ve ilan yerleştirmeyi ihmal etme, bftr vasıtası ile de tanıtım yapmaya çalış derim
inşallah hayırlısı olur...