Neden Bodybuilding yapıyorsunuz???

neden vücüt-geliştirmeyi seçtin???

• Total voters
    2.995
kendim için kızlara iyi görünmek için aynada kendime baktığımda haz duymak için giydiklerim yakışsın üzerime diye..

kızlar için yapmam ...aslında güç+ gelecekteki mesleğim için yapıyorum...

kilo verip hantal görüntüden kurtulup hafif kaslı fit olmak sağlıklı için kızlar için yapanlar yaş 32 kadınlar kızlar için güzel bir araba dolgu cüzdan yetiyor çalıştıgım residence da ki zengin ama malesef tüpçü tipli adamların (adamları görünce ben erkek oldugum halde ben bile tiksiniyorum ) yanındaki manken gib taş gibi kızları görseniz şaşarsınız

çok seviyorum.

hakkaten aşığım bu spora. bir kızı bu kadar sevmemişimdir herhalde.

salona az biraz göğüs kol yapmak için gelenler anlamaz bunu. anlamamalarını da garipsemem. çünkü çok az kişi benim aldığım tadı alır bu spordan. olayın amatör ya da pro olmakla da alakası yok. flex wheeler, "profesyonel kariyeri bir bırakayım elime ağırlık almayacam" demiş zamanında. gerçi o da dediğini yapamadı ama keyif almıyormuş işte.

düzgün antrenman yapıp, düzgün beslenip, dinlenebildiğim çok azdır. özel hayat, iş güç, zorunluluklar.. bir çok şey, içine girmeye çalıştığın düzeni mahvedebiliyor. üstüne mecburiyetten aylarca spor yapamadığım da oldu. sakatlıklardan istediğim agresif antrenmanları çıkartamadığım zamanlar. ama kısa periyotlarla da olsa bunu başardığımda, yani sporun hakkını verdiğimde yaşadığım tatmin hissini bana başka hiçbir şey veremedi.

salondan kendimi tamamen tüketmiş şekilde çıkmak, bazen nefret ettiğin, adamın anasını ağlatan bir bacak antrenmanı sonrası merdivenlerden trabzanlara tutuna tutuna inmek, üstüne gidip hakkıyla yenen bir yemek.. whey+sütü ya da diyetteysen casein+whey'i gömüp uykuyu 8 saate tamamlatabilmek.. sabah kalktığında ağrıyan bacaklarının sana işi doğru yaptığını söylemesi..

mesele bu işin kozmetik yanı da değil. misal, klişedir, ıssız adaya düşsen ne istersin muhabbeti.. valla ben sadece vücut geliştirme yapabileceğim ekipman ve besini isterdim herhalde. hayatım boyunca insan görmeyecek olsam, yine de bu sporu yaparım. sosyal hayat güzel, eğlenmek güzel ama omuz antrenmanı sonrası yerinden kalkmayan kol.. paha biçilmez.

kimse anlamaz. kimisine avam gelir. kimine anlamsız. ama o virüsü bünyey
e soktuysan, öyle bir tat ki bu, vazgeçemezsin.

önceki antrenmandakinden 5 kilo fazla kaldırabildiğin deadlift rutininin tadına doyulmaz..

bilmem anlatabiliyomuyum arkadaşlar... :)

Bu spora başladığım zaman (1 Eylül 2009) tek amacım vardı kilo vermek 135 kiloydum 40 kilo verdim ve şuan 95 kiloyum (1 Aralık 2010) şimdilerde amacım değişti artık sadece kilo vermek bana yetmiyor daha fazlasını istiyorum daha şekilli, daha estetik, daha düzgün bir vücut istiyorum. Bunu istiyorum çünki kilo verdikçe hayata bakış açım değişti artık daha bir özgüvenle bakıyorum yarınlara ayrıca insanların bana bakıp "yahu ne güzel olmuşsun" demeleri beni sonderece mutlu ediyor bunun haricinde karşı cinsi etkileme dşüncesi benim için herzaman önemli motivasyon kaynaklarından birtanesi olmuştur :D.

Birinci önceliğim Kilo vermek, bilinçli ve sağlıklı beslenme edinimi, sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için yapıyorum.

burada kimseye yalan söylemicem bizim mahallede bir çocuk vardı küçükken dövüodum şimdi artistik yapıo adam topladı bana artislik yaptı(bu sporu asla bırakmayacağım)o adamların hepsini dövdüm neredeyse 4-5 kişi kaldı onları döverken artistik yapacağım bide bizim sınıfta bir kız var 2 kişi seviyor bir ben birde en yakın arkadaşım geçen bilek güreşi yaptık yendim sonra bana okul dışında saldırdı gözünü şişirince hocalar gördü dayak yedim onu tekrar dövmem lazım

Komiktir. Çocukken önce karateye merak saldım. Tv de bruce lee falan "vadaaa vudduu" yapıyodu. 3yıl gittim. Güzel spor. Sonra hule dedim, kungfunun farkı neki:) 3,5 yıl gibide ona gittim:) Ozamanlar body aklımın ucundan geçmezdi, şuan duymaktan uyuz olduğum söylentiler yüzünten(sarkmalar vb. gibi). Neyse bi başladım, şuan için en gözde spor budur benim için:) yemişim kızını mızını, kızların çoğu kaslı erkek sevmiyo, ben kendimi böyle sevdiğim için bu sporu sevviyorum.
Eskiden koca popomu 3dk kaldırıp koşamazken şuan 26dk koşabildiğim,
20kg ı ağırlık zannederken şuan 96-100kg basabildiğim
Vücudumun farkına varıp kendimi sevdiğim
Ve harbi erkek gibi göründüğüm için
Bu sporu seviyorum:)

evliyim burda konu dışı muhabbet ediyoruz dürüstce yazıyoruz madem malesef kadın kız için bu işie vakit ve nakit harcamayın bence eşim okudugum musclefitness dergisine baktı ne okuyorsun dikkatli dikkatli dedi kaslı erkekleri görünce güzel değilki bunlar dedi işyerinde sekreter arkadaşa sordum plaj vucudu hafif fit vucud nasıl diye ben beğenmiyorum dedi genel olarar bu bence şu anki zamanda artık sadece cüzdana paraya bakıyor genel olarak istisnalar kaideyi bozmaz birde ortalık eskisi gibi değil taksimde sat yüzbaşıyı tinerciler bıçaklıyarak öldürdüler body yapıp kavga dövüşe girilmez adamlar birşey oldumu it sürüsü gibi gelirler tek tek kavga kalmadı artık çoluk çocukda bile bıçak var artık sonuçta etden kemikdeniz çizerler yani ha zorda kalırsan müdafa zorunda kalırsan ayrı ama vücut yapıp efelenmek elde patlar ben sadece kendim için yapıyorum adı üstünde vücut geliştirme kendine yaptugun yatırım spor sonrası salgılanan endorfin hormonu ağırlıkları artırdıkça duyulan güven mutluluk spor sonrası sinirin stresin gitmesi vücudundaki gelişmeleri günden güne gördükçe kendine sevmek Fight club filminde şu cümle geçiyordu Body building bir çeşit mastürbasyon gibidir diye :)

Maşallah "Kendim+Kız için" grubu bayağı kalabalık :) bende o gruptayım hem kendimiz için hemde iyi görünmek için..

Bu spora orta okulda merak sarmıştım uzun zaman yapamasamda 18 yaşıma geldigimde yapmaya başladım 2 ay oldu ve güzel ilerliyor gibiyim :)

amacım kendimi iyi hissetmek ne zayıf ne obez olmak için plajda vs yerlerde estetik durmak amacı ile yapıyorum yani direk kendim için kızları geçiniz :D

En önemlisi yapıma en uygun spor. Ve 1 kere geldiğimiz şu hayatta bence hayal ettiğimiz vücutla yaşamalıyız. Bu yüzden yapıyorum. Kaldı ki bu spora ciddi başlarsanız hayat tarzı haline gelir ve bırakamazsınız :)

spora 10.sınıftaki bir hevesle başladım 1-1.5 ay gidip bıraktım.Takip eden diğer senelerde de aynısını yaptım.Şimdi ise,belki inat etmem,hırslı karakter diyebilirm arkadaş çevremdeki insanların body tutkusu olması beni ateşlendiriyor ''ben daha iyisini yaparım''.Yoğun ders temposundan ve stresinden bi kaçış... Asıl sebep ise tabi kendine saygı,şansın varsa neden daha göze hitap eden,daha sağlıklı,atletik bi vucuda kavuşmayasın ki? ya üşengeçliğinden ya da kendine saygı olmamandan dolayı bence,zaten biri diğeriyle bağlantılı.1 ayım bitti ama gözle görülür bi değişiklik...bilmiyorum ben farketmedim,ama yine de emeğin fedakarlığın karşılığını alacagımı umuyorum.

güç,dış görünüş,spor,deşarj,kendini tanıma,sabır ;)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:22 ----------

burada kimseye yalan söylemicem bizim mahallede bir çocuk vardı küçükken dövüodum şimdi artistik yapıo adam topladı bana artislik yaptı(bu sporu asla bırakmayacağım)o adamların hepsini dövdüm neredeyse 4-5 kişi kaldı onları döverken artistik yapacağım bide bizim sınıfta bir kız var 2 kişi seviyor bir ben birde en yakın arkadaşım geçen bilek güreşi yaptık yendim sonra bana okul dışında saldırdı gözünü şişirince hocalar gördü dayak yedim onu tekrar dövmem lazım
ilginç doğrusu:D

çünkü body building hayatın kendisidir.Acı,sabır,idealler,hayaller,ter,emek...İnsanı bu kadar olgunlaştıran başka bir spor tanımıyorum..

fit görünmek çok hoşuma gidiyor,benimki tamamen kendimi tatmin.
ama bu sporun bir yönü varki memnunmuyum değilmiyim bende karar veremedim,libidoyu çok yükseltiyor.şimdi diyeceksinizki bunun neresi kötü,bende güç kaybına neden olmaya başladı,antremanlarım verimsizleşiyor biraz...
aşırı çalışma ve beslenmeyle alakalı olmadığına eminim çünkü çok dikkat ediyorum,ama hergün hergün malum...:D

bu sporu çok seviyorum. kızlara karşı olan ilgim bu spora göre 2. planda.ancak türkiyede yeni açılan amerikan güreşi organizasyonuna en iyi şekilde katılmak içinkafa_

Back
Yukarı