Neden Bodybuilding yapıyorsunuz???

neden vücüt-geliştirmeyi seçtin???

• Total voters
    2.995
çeşitli nedenler olabilir..sağlık, zayıflık, güçlü görünmek vb vb

ancak, ana neden bu sporda sporcunun gelişimi,performansı kendi gözleri ile kısa zamanda "görebilmesi, değerlendirebilmesi, hırslanması " ana etken...kısa sürede reaksiyon oluşması...

çoğu diğer sporda bunu sporcunun görsel olarak görmesi bayağı zahmetli ve zordur...

Ana etken gençlerde güç, kavgada dövebilmek, kızlardır. Kimse kimseyi kandırmasın. Kendimden biliyorum. Azıcık dinçlik de önemli bizim için tabiki. Ama ben bu spora o nedenle başlamıştım artık çok seviyorum nedenini bilmediğim halde.

Haçlı Komutan Selahaddin-i eyyubiye sorar kudusün önemi nedir ?

Biraz yürür arkasını döner '' hiçbirşey '' der önüne dönüp devam eder....Ona soran Komutan biraz

şaşırır..

Ve ardından Selahaddin-i eyyubi tekrardan döner iki yumruğunu sıkar

Ve şöyle der '' Kudüs Herşeydir ''

VE BODYBUİLDİNG BENİM İÇİN BÖYLEDİR

soru : ne için BB yapıyorsunuz

cevap : ne için yapmıyorumki :D :D :D :D

BB herşeydir :D :D :D :D

Selahaddin Eyyubi, Haçlı komutan :)
Cennetin krallığı ''Kingdom of heaven'' ı izlemişsin...

Kendi sebebime gelince;
1. Bu spor özgüveninizi geliştiriyor...Çünkü çalışmanızın karşılığını görüyorsunuz hatta başkaları da görüyor...
2. Rahatlamanızı sağlıyor, fazla enerjinizi doğru hedefe kanalize etmenizi sağlıyor..Sağlığınıza olumlu etkisi olduğu gibi kafa olarak ta rahatlamanıza yardımcı oluyor...Gün içerisindeki sıkıntılarınız kaldırılan ağırlıklarla kaybolup gidiyor..
3. İstenmeyen tartışmalarda caydırıcılık unsuru yaratıyor... Yapınıza bakan kişi siz gerilimi tırmandırmaya çalışmadıkça büyük oranda geri adım atıyor...

Kız için yapanlara gelince;
Haydan gelen huya gider... Size güzel vücudunuz için bakan sizden daha güzel vücutlusunu görünce ona gider...

Kavga için yapanlara gelince;
Şiddet şiddeti doğurur... Her yanlış yapana haddini bildirmeye kalksanız ömrünüz kavgayla geçer ve yine de bir arpa boyu yol alamazsınız....

Çok iyi bir spor...Ben başladığımda bu kadar yapacaklarımı hiç düşünmediler.İnanmazsınız belki ama 6-7 arkadaşım bana bakıp bu spora başladılar.Sigarayıda bırakmak üzere 2-3 tanesi...Bu sporu yapan kişiler devam ettiriyorlarsa çok disiplinli olurlar.Askerde de işe yarayacağını düşünüyorum.

aslında bi o kadar nefret ediyorum bu spordan ama bi o kadarda seviyorum insan amacına ulasamadıgı seyleri deli gibi isteyip ulastıgı zamanda nankör olur ya aynen öyle bi yandan bakıyorsunuz tavuk yumurta artık illallah gelmiş adam orda oturmus abur cubur yiyor ama baska bi bakıs acısıyla aynanın karsına geciyorsunuz ve söyle diyorsunuz ben farklıyım ve sokaga cıkarıyorsunuz cevredekilerin dikkati sizde her ne kadar ayy uyy püf etselerde her ne kadarda bulk ve define vucudu hala anlatamasamda karsimdakilere ben bu dikkati seviyorum ben bu sporu seviyorum gerek iyisiyle gerek kötüsüyle :)

aslında nedenini tam olarak bende bilmiyorum galiba 8 yaşından beri sporla iç içe yaşamamdan kaynaklanıyor spor salonuna gitmediğimde o gün hayatımda bir şey eksikmiş gibi hissediyorum (kısacası basmadan yapamıyorum abi) :D :D

haklısın Chivas Regal şuan benim tanıdığım çoğu kişi tv de kız arkadaşı kaslı bir kaç artist i beğendi diye salona kaydolan kişiler :D

Zaten mantıklı olan bu erkek adam makyaj yapmaz takı olsun incik boncuk olsun bunlar erkek adama ters jude law gibi yakışıklı değilsen biraz öne çıkmak için spor yapıp fit vucuta sahip olucaksınki kız tavlarken biraz daha şansın olsun :)

ben aslında kaslı görünmek için yaparım birde spordan sonra sinir stres kalmıyor bende huzur buluyorum bu sporda çevremdeki gözlemlerime göre kızlar için yapanların çoğu kısa sürede bırakıyor vg yi bence bu sporu insan kendisi için yapmalı başkası için değil elbette ki sokakta kızların dikkatini çekiyoruzdur yinede tek neden bu olmamalı zaten sadece kızlar için yada adam dövmek için yapanlar vg ile ilgili çoğu şeyi bilmiyorlardır öyle zamanlar oluyor ki kız arkadaşımla birlikteyken aklım spor salonundaki antremanımda oluyor vg aşkı bu olsa gerek

1.Kötü alışkanlıklarımızı bırakmamızı ve uzak durmamızı sağladığı için,
2.Sinirli stresli zamanlarda bir nevi terapi görevi gördüğü için,
3.Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek ve onu korumak için,

Bu sporu şiddet veya kızlar için yapanlar ise çok güzel anlatılmış zaten forumda..

Son düzenleme:
Ben aslında kendime güzel görünmek sağlık için yapardım sonra irademe hakim olmayıda öğrendim azda olsa yani sonra baktım milletinde hoşuna gidiyor dedim body gerçekten güzel iş yapmaya devam...

Artık zargana gibi ortalıkta dolanmak istemiyorum. Kilo almak istiyorum şekilli bir vücudum olsun istiyorum. Bunları kazandıktan sonra arkası gelecek zaten.

En basitinden aynanın karşısında beğenebileceğim katlanabileceğim bir vücuda bakıyorum. Spordan uzak kaldığım dönemlerdeki can sıkıntımı, girdiğim buhranları, bezginlikleri iyi hatırlıyorum. Psikolijik ve parapsikolojik birçok olumsuzluğa karşı sporun etkili bir silah olduğunu bilim insanları teyit ediyor. Ve gücün tadına bakınca vazgeçmek pekde söz konusu değil açıkcası.

Daha çok yemek yiyebilmek için spor yapıyorum :D bir komşumun sabah yürüyüşlerinin açıklaması buydu aklıma geldi yazim dedim.

ilk başlarda 100 kilo ve 184 boyundaydım lise1 e giderken ve hayatımda hiç zayıf olmadım ama kızlar işte her zamanki hikaye ve o yaz 21 kilo verdim ve bu sefer başka bir kız kaslı erkekler vs anlatırken ilgimi çekmeye başladı derken başladım ozamnlar ama şuanda lise sondayım ne kız için nede başkası için kendim için yapıyorum ileride düzenli beslenip spor yaptığım için yaşlılığımda rahat olucam, kendime özgüvenim daha iyi durumda, hayatımı düzene sokuyor, kötü alışkanlıkardan uzak tutuyor, sinirimi stresimi orda atıyorum.

Belki kimse okumayacak ama ben yinede yazıyım.

Bu spora herşeyinizi katarak yaptığınız zaman oda size katar, kimse bilemez uykusuz geceleri , kalbiniz elinde dolaştığınız günleri, şekerin tadını unutmanızı,midenizi 2 litre suyla doldurmanın nasıl çekilmez bişey olduğunu, tuvalte 30 dakkada bir taşındığınız zamanları, definasyonda aç kaldığınız zamanları, okuduğunuz onlarca yüzlerce makaleyi, sırf farklısınız diye insanların sizi dışlamasını, her kafadan ayrı bir sesin çıkmasını ve bunları dinlemenin ne kadar acı bir şey olduğunu, kıyafet almaya gidince beden bulamamanın ne demek olduğunu, sürekli acıya maruz kalan beyinin ne tür sıkıntılar yarattığı, içtiğimiz suplementlerin tadlarının nasıl olduğu, sevmediğiniz halde süt içmenin ne demek olduğunu, günde 5 öğün yemenin ne kadar yorucu ve maliyetli olduğunu, her şeyinizi vererek çalıştığınız bir ant günü sonunda yorgun düştüğünüz zaman bir dingilin gelip sizle güç yarıştırmasının ne kadar onur kırıcı olduğunu, göze aldığınız tehlikeleri ve ölüm riskini, Uykunun ...ukunu çıkarana kadar yattığımız günleri ve kaçırdığımız şeyleri, hiç olmassa 2 günde bir olsa bile 2 saatlik bir antrenmanın nasıl bir his olduğunu biz BİLİRİZ , ÇÜNKÜ YAŞARIZ, ÇÜNKÜ BU SPOR ÖYLE 3 AYDA NASIL OLDUM İŞİ DEĞİL; BİR YAŞAM TARZIDIR , KİMSE KÜÇÜMSEYEMEZ , KİMSE BİR KIZ İÇİN BU KADAR ACIYA KATLANMAZ,.......... For ever BodyBuilding.

Back
Yukarı