Neden Bodybuilding yapıyorsunuz???

neden vücüt-geliştirmeyi seçtin???

• Total voters
    2.995
Her spor gibi bu sporunda bi büyüsü var motivasyon videosu izleyince içinde oluşan patlayıcı güç duvarları yumruklama isteği her seferinde biraz daha biraz daha ( one moreeeee ) bi tekrar daha o yanma hissi ayna karşısında hem kendini eleştirip hem kendini takdir etme.. bu spor bambaşka ve bırakabilceğimi gerçekten düşünmüyorum ant aksatırsam moralim bozuluyor

Güclenmek için yapıyorum bu sporu

Vücudum ölene kadar benimle birlikte olacağı için :)

Ben de kendi hikayemi anlatayım..

Normalde zaten iri yapılı , yaşıtlarına göre güçlü , daha önce yüzme geçmişi olduğundan sağlam vücutlu biriydim..

Ta ki kız arkadaşım kol kaslarım ile ilgili sorular sormaya başlayana dek.. Ha bir de kollarıma merakını öğrendiğim an diyeyim.. Her kız arkadaş gibi Kollarımı sıkmayı çok sever de kendisi..

Neyse ben iyice hırslandım ve Vücut geliştirmeye başladım.. Biraz fazla yaptım herhalde ona göre şimdi de daha ilerlememi istemiyor.

Ama Her erkeğin daha doğrusu Erkeklerin 99% unun bu soruya cevabı bellidir = KIZ , cevabı bu olmasa bile bilinç altında bu yatar..

Biz erkekler o kadar Aptal yaratıklarız ki kızlar için yapamayacağımız şey yok.. Aylarca acı çekip türlü ilaçlar alıp bu işe paralar harcamak gibi.. :)

Spor yaparken özümü bulduğum ve 2 saat içinde dünyayı kafamdan silen tek şey olduğu için. Bu sporu spor için yapıyorum kendim için.

ben kilo almak için başladım fakat daha sonraları sinirli olduğum ve canım sıkıldığı zaman çok güzel stres atıldığını ve vakit geçirildiğini fark ettim bilgisayar başında vakit geçirmektense spor yapalım :))

Ben de kendi hikayemi anlatayım..

Normalde zaten iri yapılı , yaşıtlarına göre güçlü , daha önce yüzme geçmişi olduğundan sağlam vücutlu biriydim..

Ta ki kız arkadaşım kol kaslarım ile ilgili sorular sormaya başlayana dek.. Ha bir de kollarıma merakını öğrendiğim an diyeyim.. Her kız arkadaş gibi Kollarımı sıkmayı çok sever de kendisi..

Neyse ben iyice hırslandım ve Vücut geliştirmeye başladım.. Biraz fazla yaptım herhalde ona göre şimdi de daha ilerlememi istemiyor.

Ama Her erkeğin daha doğrusu Erkeklerin 99% unun bu soruya cevabı bellidir = KIZ , cevabı bu olmasa bile bilinç altında bu yatar..

Biz erkekler o kadar Aptal yaratıklarız ki kızlar için yapamayacağımız şey yok.. Aylarca acı çekip türlü ilaçlar alıp bu işe paralar harcamak gibi.. :)
Ben o %1 lik kesimdeyim kendimi özel hissettim:)

Ne yalan söyleyim zayıflamak ve kızlar için başlamıştım şuanda sadece kızlar için devam ettiriyorum, vücudum iyi gözüktükce kendimde mutlu oluyorum bunca çalışmalar, geçirilen zamanlar, cekilen acılar itiraf ediyorum kızlar için :D

daha önce bu başlığa yazmıştım sanırım ekleme yapayım
lise dönemlerimde ve onu takip eden yıllarda insanların beni kaale almaları için onlara sert ve kaba davranma gibi bir huyum vardı. nispeten işe yaramadı da değil ama bir süre sonra insanlara olan tepkilerim dahada ağırlaştı. ona buna öfkelenen, her an her şeyle kavga edebilecek takıntılı ruh hastası biri olmaya başladığımı fark ettim. kendime meşgale bulmalıydım spor yapmalıydım. içimdeki öfkeyi atmalıydım neyse ki bir iş hanının beşinci katındaki spor center tabelasını fark etmiştim. neden bodybuilding yaptığımın cevabıysa öfke rehabilitemin hala devam etmesidir.

içgüdüsel..ayrıca imzamda bir söz varya "cast a big shadow" ...yani büyük gölge düşür..aynen..

Vücut geliştirme sanattır. Yani eskiden öyleydi şimdi estetik yoksunu bir yaratığı andıran vücutlarla insanlar podyuma çıkıp kendilerini gösteriyorlar ve daha da kötüsü vücutlarının estetik olduğunu ne kadar büyüklerse okadar iyi olduklarını zannediyorlar. Şuan vücut geliştirme tamamen show business'a dayalı. Arnold zamanında yarışmalara katılan vücutçular birer heykel gibiydiler onları izleyen seyircilerde eminim kendilerini bir müzede zannediyorlardı. İşte ben bu estetiksel kaygıyı kendi üzerimde taşıyarak bu sanatı icra etmeye çalışan biriyim. Ve bundan aşırı zevk alıyorum ayrıca tabikide herkes ego sahibidir bunu kimse inkar edemez çevremden vücudumla ilgili olumlu tepki almakta hoşuma gidiyor ama başlangıç noktam asla ve asla egom değil vücudum üzerindeki estetiksel kaygılarımdır.

kızları etkilemek için yapıyorum hatta çevremdeki pek çok kızla erkeklerde nasıl vücut sevdiğini sordum bu bağlamda sadece

karın
omuz
göğüs
kol

kaslarımı çalıştıracağım

bacak kanat sırt çalışmayacağım

sadece etrafımdaki hatun sayısını arttırmak adına steroit bile kullanacağım ...

ARTIK NASIL BAŞIMA VURDUYSA ???

Ben VG'yi yaparken kafamdaki herşeyi sildiğim için yapıyorum.

VG'Yaparken,zorlandığımı hissettiğim için yapıyorum.

VG'yi,Hayat tarzım olarak kavradığım için yapıyorum.

Ve kızları etkilemek vb.gibi amacım olmadı,olamaz ve olmayacakda.

açıkçası ben yüzüyordum. halada tam olarak vg taraftarı değilim yüzmeye dönüş yapıcam. bu sporun bana katkısı çok oldu gerçektende. her anlamda... ama tam olarak yapmak istediğim spor bu değil. şuda bir gerçekki vg ye başladım, vücudumun gelişip şekillendiğini gördüm tüm bunlar hoşuma gitti. ve basit bir spor olmasıda güzel. salona girip 45 dk da işinizi bitirip çıkıyorsunuz. yüzmeye göre daha maliyetsiz ve zaman kısıtlamasından uzak. salon sabah 8 de acılıyor aksam 11 de kapanıyor. bu süre zarfında 45 dk nızı istediğniz yere sıkıstırabilirsiniz. ama havuz saatleri devamlı değişmektedir. çünkü kullananı çok olur. sizde işiniz gücünüz itibariyle bir türlü uyamazsınız o zaman dilimlerine...

ama herşeye rağmen vg harika bir spor itiraf ediyorum. ağır çalışıp, bol bol yemek yiyerek kaslarınızı geliştiğini gördükçe insana verdiği şevk tartışılmaz. birde çok şey öğrendim, çok okudum bu sporla ilgili okudukçada sevdim açıkçası.. şimdi yüzmeye dönsem yine ararmıyım buı sporu diyede merak etmiyor değilim :(

İlk başladığımda yalan yok havalı durur diye başlamıştım. Daha öncedende mesaj yazmışım zaten konuya. Fakat gün geçtikçe anlıyorumki bu spor bundan daha fazlası. Spor salonunda geçen 45-60dk bütün streslerimi unutturuyor bana. Salona girdiğim andaki tek amacım spor yapmak oluyor. Daha sağlıklı bir hal aldığımı düşüüyorum ve her 1 cmlik büyümede oluşan sevinç duygusunu başka hiçbirşeyde hissedemiyorum. Dinlenme günlerinde bile gidesim oluyor sanki, 1 gün antremanı kaçırdığım zaman suçluluk psikolojisi hissediyorum.

Son düzenleme:
Back
Yukarı