Bu adamların resmi sitesini inceledim de meraktan, canım sıkıldıkça Nitrofull hakkındaki gerçekleri okuyorum biraz. Gainer'in 100 gramında tam tamına 5 (beş) gram protein var ve standart sapmaya bağlı olarak da minimum 60 gram karbonhidrat var. Yani 35 gramı nedir, anlamış değilim. Kaldı ki, 4.5kg'lik ürünün fiyatı 102 dolar, yani ortalama 185tl-190 tl. Ben 2 gün önce Dymatize Super Mass Gainer 5.5kg aldım 140 tl'ye. 100 gramında 18 gram protein ve 70 gram saf kompleks karbonhidrat var. Bu adamlar ya espri yapıyor ya da piyasada çok daha kaliteli markaların gainer ürünleri çok daha uygun fiyatlara varken gidip de bu ürünü alan bir dolu cahil var.
Nitrofull Mass'ın kilosu ortalama 43 tl iken, Dymatize Super Mass'ın kilosu ortalama 25 tl. Hemen hemen iki katı fark var. Üzerine bir de hem Türkiye'de üretiliyor hem de burada paketleniyor. Yemin ederim bir pişkinlik. Gerçi kilosu 1 tl olsa yine almam da ben, bir de böyle göz göre göre yaptıkları pişkinlikler adamın canını sıkıyor.
Üzerine bir de canlı satış kanalında 3kg gainer'i satmak için 1-2 ayda 6 kilo alırsınız demiyor musunuz siz... 3kg ürün 2 ay yetiyor diyorsunuz ve üzerine bir de günde 3 kez öğün araları alın diyorsunuz. 2 ay yetmesi için günde 50 gram alman gerekiyor bir kere. Günde 3 kere içecekseniz de, her seferde 16.5 gram içeceksiniz demektir. Yemin ederim bu ne pişkinliktir ya. Kaldı ki, düz mantık ya. 3kg şey içip nasıl 6kg alacaksın ya. İçtiğin şey direkt kas olsa yine 6kg alamazsın. Bir de utanmadan 9 yaşından büyük herkes kullanabilir diyorsun. Birçok bilimsel makalede bu tür besin takviyeleri için 16-17 yaş sınırı öngörüyorlar. Bu nasıl iştir ya, adam herkesin gözünün önünde milletimi dolandırıyor ama kimse buna bir şey yapmıyor. Saçma sapan bir para cezası kesiyor. Adam zaten pişkinlikten milyonları kırıyor, sen ufak bir meblağ para cezası kessen ne olur ya?
Azıcık gözlerinizi açın ya, afedersiniz de aptal mısınız ya? Nasıl gidip alıyorsunuz şu ürünü? Bu fiyatlara, bu güvensizliğe rağmen nasıl alıyorsunuz ya? Ben alacağım en ufak elektronik cihazda bile en az 2 aylık araştırma yapıyorum. Boğazınızdan geçip midenize inecek şey için nasıl bu kadar gözünüz kara olabilir ya? Allah bunların ürünlerini övüp de kandıranlara ahirette cezalarını, hiçbir şey araştırmadan cahil gibi davranıp bu pişkinlere kendilerini malzeme edenlere de akıl versin. Benim söyleyeceklerim bu kadar.
Hadi eyvallah.