One-Meal (Tek Öğün Resimleri)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan 8 GyM
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok basit gün boyunca tüketmemiz gereken nohutu 1 gün önceden ıslatıyoruz, daha sonra nohutu pişirip bir kenara koyuyoruz.

Ondan sonra tavaya zeytinyağı ekliyoruz, ben mesela gün boyunca 5 yemek kaşığı zeytin yağı tüketiyorum o kadar ekledim, daha sonra kuşbaşı doğradığımız eti içine atıp kavuruyoruz, et suyunu salacaktır ve suyu iyice çekilene kadar bekleyeceğiz, suyu çekildikten sonra soğanımızı atıp kavuracağız, bir süre sonra biberlerimizi de atıp kavuruyoruz, daha sonra birazcık biber salçası ekliyoruz, salça ile de iyice kavurunca doğradığımız domatesleri ekliyoruz, domates ile de bir süre kavurduktan sonra pişirdiğimiz nohutlarımızı içine atıyoruz ve sıcak su ekliyoruz.

Etler iyice pişene kadar yemeğimiz kaynıyor, sonra tüketebilirsin. :)
Afedersiniz yanlış anlaşılma oldu sanırım ben fıstık ezmesini sormuştum

SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Afedersiniz yanlış anlaşılma oldu sanırım ben fıstık ezmesini sormuştum

SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hmm anladım, son attığım remsi sordunuz sandım .

Fıstık ezmesi daha kolay, fıstık ezmesinin nasıl yapıldığını biliyorsunuzdur belki, kavrulmuş tuzsuz fıstığı blendera atıyoruz ve sıvı hale gelene kadar karıştırıyoruz, daha sonra muzun üstüne sürüp yiyoruz.

Bu videoda mesela nasıl yapacağını gösteriyor, eğer güçlü bir blenderın yoksa küçük blenderda da yapabilirsin, ancak tam böyle sıvı olmaz, parçacıklı olur ama yine iyidir.

 
Hmm anladım, son attığım remsi sordunuz sandım .

Fıstık ezmesi daha kolay, fıstık ezmesinin nasıl yapıldığını biliyorsunuzdur belki, kavrulmuş tuzsuz fıstığı blendera atıyoruz ve sıvı hale gelene kadar karıştırıyoruz, daha sonra muzun üstüne sürüp yiyoruz.

Bu videoda mesela nasıl yapacağını gösteriyor, eğer güçlü bir blenderın yoksa küçük blenderda da yapabilirsin, ancak tam böyle sıvı olmaz, parçacıklı olur ama yine iyidir.

Anladım teşekkür ederim denicem

SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

antreman sonrası (1 1.5 saat sonrası ) ızgara hindi göğüsü ve yoğurt . sadece ızgara tavuk göğsü 52 gr protein içeriyor. (salata da marul + domates+ beyaz peynir vardır)
 
Günün ilk öğünü
IMG_3047.JPG
 
Eğer tavuk köftesini sen yaptıysan,hemen tarifini istiyorum.Ben de deneyeceğim.
Yarım orta boy soğan,biraz yeşil soğan maydanoz,1diş sarımsak,500gr tavuk göğsü,bir yemek kaşığı soya sosu,1er çay kaşığı kimyon,pulbiber,karabiber isteğe göre tuz.
Soğan,maydonoz,sarımsak çök küçük mercimek tanesi kadar kesip bir kaba koyuyon,tavuk göğsünüde blendırdan geçiriyon yoğrulcak kıvama geliyo hemen zaten bütün mazemeleri bir kabda 3 dakka yoğuruyon köfte şekline getirirken elinizi zeytinyağlayın yapışmasın granit ızgara tavasına 1tatlı kaşığı zeytinyağını yayıp az ısıttıktan sonra köfteleri 2şer dakka aralıklarla çevirerek iyi pişmesini sağloyorum 10 dakka flan sürüyo pişmesi pirinç olarakda basmati pirinci tavsiye eseeim yanına glisemik indeksi düşüktür. Afiyet olsun
 
Ramazan Ay'ı boyunca oruç tutacağım.Bu yüzden resimler daha gelmeyecek.
İftardan sonra da resim atmayacağım.Bunun nedeni ise insanların canı çekmesin diye (alan var,alamayan var) resim atılmayacak.
 
Özel tarifim yulaf kasem. Bundan başka şey yemiyorum kahvaltıda desem yeridir. Hem tadını çok seviyorum hemde besleyiciligi mükemmel

İçeriği yulaf ezmesi, badem,ceviz,bal,muz,keten tohumu, chia tohumu, Hindistan cevizi rendesi, tarçın, süt.[DOUBLEPOST=1496918978][/DOUBLEPOST]Bir diğer favori öğünüm. Salçalı bulgur pilavı , göğüs tavuk. döküm tavada pisiriyorum tavuk efsane oluyo mangal gibi :)) Nefis
 

Eklentiler

  • IMG_20170603_012040.jpg
    IMG_20170603_012040.jpg
    63,8 KB · Görüntüleme: 531
  • IMG_20170601_184352.jpg
    IMG_20170601_184352.jpg
    76,5 KB · Görüntüleme: 533
Özel tarifim yulaf kasem. Bundan başka şey yemiyorum kahvaltıda desem yeridir. Hem tadını çok seviyorum hemde besleyiciligi mükemmel

İçeriği yulaf ezmesi, badem,ceviz,bal,muz,keten tohumu, chia tohumu, Hindistan cevizi rendesi, tarçın, süt.[DOUBLEPOST=1496918978][/DOUBLEPOST]Bir diğer favori öğünüm. Salçalı bulgur pilavı , göğüs tavuk. döküm tavada pisiriyorum tavuk efsane oluyo mangal gibi :)) Nefis
Tavuk göğsünü hazırlarken içi sulu oluyor mu? :)
Oluyorsa tarifini verebilir misin?
En ince ayrıntısına kadar,baharat olsun veya pişirme tarzın olsun?
 
Tavuk göğsünü hazırlarken içi sulu oluyor mu? :)
Oluyorsa tarifini verebilir misin?
En ince ayrıntısına kadar,baharat olsun veya pişirme tarzın olsun?

Supsulu lezzetli oluyor et kalınligi 1.5 2 cm arası olsa iyi olur. Çok az sıvı yağ döküp silikon fırçayla yediriyorum tavaya iyice. döküm tavayi yüksek ateşte 10 dk isitiyorum. göğüs etimi tuz ve karabiberle ovuyorum biraz. Kızmış olan tavaya atıyorum yüksek ateşte iki tarafinida iki dakika pişirip muhurluyorum. Mühürleme tamamlanınca kısık ateşe alıp her bir yüzünü 3 er dakika daha pisiriyorum. Bunları yaparken ete hicbirsey baskı uygulamıyoruz yada çatal kullanmıyoruz döndürürkenki o lezzetli su içinde kalsin tahta spatula iş görür :) sonra tabağına alıp biraz kekik serpistirip yiyorum . Lezzetli sağlıkli yağsız löp et :)
 
Back
Yukarı