Pink Zeppelin Antrenman Günlüğü ( Powerlifting )

Bu spora başlamadan önceki halin mi hocam

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
başladıktan 2 ay sonrasıydı. ağustos 2014.

hocam burda bel kalınlığınız ne kadar?ve nereden ölçülüyor bel tam oblik ve göbek deliğinin üstünden geçilecek şekildemi?bu arada yeni form fotoğraflarınızda daha hacimli duruyorsunuz ama absler gene yerinde gibi
belimi hiç ölçmedim ama eskiden baya inceydi , çita gibi duruyordum o zamanlar. :) bel ölçüsünü göbek deliğinin hemen altından alacaksın aşağıdaki fotoğraftaki gibi , bazıları direkt göbek deliğinden alıyor standart bir şey yok.

http://nexthealthnow.com/wp-content/uploads/2013/08/waist-management-man-with-tape-measure.jpg[DOUBLEPOST=1464721684][/DOUBLEPOST]
Hocam fotoğrafta sol bacağınız sağa göre daha kütleli duruyor gibi.Yada fotoğraftan mı öyle acaba?
ayağımı dışa doğru çevirmemişim fazla , kamerayı tuttuğum el de ters kaldığından o ufak görünmüş. :)

http://i.hizliresim.com/4lkno4.jpg

burdaki normal görünüyor uzak kaldığı için atmamıştım.

belimi hiç ölçmedim ama eskiden baya inceydi , çita gibi duruyordum o zamanlar. :) bel ölçüsünü göbek deliğinin hemen altından alacaksın aşağıdaki fotoğraftaki gibi , bazıları direkt göbek deliğinden alıyor standart bir şey yok.

http://nexthealthnow.com/wp-content/uploads/2013/08/waist-management-man-with-tape-measure.jpg[DOUBLEPOST=1464721684][/DOUBLEPOST]
ayağımı dışa doğru çevirmemişim fazla , kamerayı tuttuğum el de ters kaldığından o ufak görünmüş. :)

Aynen fark fotoğraftanmış ikisinde kütle farkı yok :)

hocam tam bu fotoğraftağı gibi ölçtüm 178 boy 56kg 72 cıktı :( kalın değilmi sizce kg alsam 80 olmasın ya

yağlanmadan yavaş şekilde bulk yaparsan artmaz merak etme , yeter ki kaloriyi iyi ayarla. kilo almadan hiç gelişim alamazsın bu da boşa emek harcamak demek vücut geliştirmeci/fitnessçı için.
hocam bu aralar hiç enerjim yok.yağlanma korkusundan çok yiyemiyordum bu aralar.1700 kalori almışım.bundan dolayı enerjim yok heralde.evde ayçiçek yağı kullanıyorlar.az yiyorum ay çiçek yağlı diye kalori açığı alıyor.çok yesem ayçiçek yağı kötü yağ yağlanıcam.napsam bilemeedim

hocam bu aralar hiç enerjim yok.yağlanma korkusundan çok yiyemiyordum bu aralar.1700 kalori almışım.bundan dolayı enerjim yok heralde.evde ayçiçek yağı kullanıyorlar.az yiyorum ay çiçek yağlı diye kalori açığı alıyor.çok yesem ayçiçek yağı kötü yağ yağlanıcam.napsam bilemeedim
Özür dilerim araya giriyorum.yağın cinsinin yağlanmaya etkisi yok.tereyağ ay çiçek zeytin yağ hepsi 1 gramı 9 kalori.ama senin tercihin

Hocam bir şey sormak istiyorum.ben 2 yıl boks yaptım.türkiye şampiyonasına falan hazırlandım.en son 17 şubatta 69kg sikletinde maça çıkmıştım.şuan kilom 81 :D boyum 184 yaklaşık.olmam gereken kilo 80 85 arası zaten fakat haliyle yağlandım.nasıl bir yol izlesem bundan sonra.kilomun daha fazla artmasını istemiyorum.yeni başlamışlığın faydası olarak kilo almadan da kas geliştirip güçlenebilir miyim?3 aylık yaz döneminde nasıl bir yol izlesem

Özür dilerim araya giriyorum.yağın cinsinin yağlanmaya etkisi yok.tereyağ ay çiçek zeytin yağ hepsi 1 gramı 9 kalori.ama senin tercihin

ciddenmi ya :D anladım.peki neden önerilmez ayçiçek yağı ? ben ayçiçek yağı direk yağ oluyor diyordu bizim çevredekiler.ah keşke araştırsaydım.saolun yorm için[DOUBLEPOST=1464723193][/DOUBLEPOST]
bence yağlanma olayından bu kadar korkma , benim yaptığım gibi 4.500-5000 kaloriye abanırsan yağlanırsın ama diğer türlü yavaş gelişmeyi göze aldığın sürece yağ oranını koruyarak da gelişebilirsin.
anladım hocam.teşekkür ederim.4500 5000 kaloriyi temizmi alıyorsunuz?yani şekersiz tatlısız ürünlerdenmi

Hocam bir şey sormak istiyorum.ben 2 yıl boks yaptım.türkiye şampiyonasına falan hazırlandım.en son 17 şubatta 69kg sikletinde maça çıkmıştım.şuan kilom 81 :D boyum 184 yaklaşık.olmam gereken kilo 80 85 arası zaten fakat haliyle yağlandım.nasıl bir yol izlesem bundan sonra.kilomun daha fazla artmasını istemiyorum.yeni başlamışlığın faydası olarak kilo almadan da kas geliştirip güçlenebilir miyim?3 aylık yaz döneminde nasıl bir yol izlesem

o olayı az kişi yapabiliyor , genetik iyiyse yapman mümkün. 4-5 haftalık kısa bir yağ yakımı yap istersen , fazlalıklardan kurtulmuş olursun bir nebze. zaten yeniymişsin , form oturtmak ve hareketleri öğrenmekle falan geçer ilk zamanlar. belki dediğin gibi noob gains olayıyla az da olsa kas ekleme şansın da olabilir. sonra da clean bulk ile devam edersin.

ciddenmi ya :D anladım.peki neden önerilmez ayçiçek yağı ? ben ayçiçek yağı direk yağ oluyor diyordu bizim çevredekiler.ah keşke araştırsaydım.saolun yorm için[DOUBLEPOST=1464723193][/DOUBLEPOST]
anladım hocam.teşekkür ederim.4500 5000 kaloriyi temizmi alıyorsunuz?yani şekersiz tatlısız ürünlerdenmi

5000 yediğim dönemler geçen seneydi , mümkün olduğunca temiz besleniyordum ama kaloriyi tamamlamak için mecburen yemesi kolay şekerli şeyler eklediğim oluyordu. şu an antrenman günleri 3500 , boş günlerde 3200 yiyorum , sabit kalıyorum bu şekilde ve genel olarak temiz besleniyorum.

o olayı az kişi yapabiliyor , genetik iyiyse yapman mümkün. 4-5 haftalık kısa bir yağ yakımı yap istersen , fazlalıklardan kurtulmuş olursun bir nebze. zaten yeniymişsin , form oturtmak ve hareketleri öğrenmekle falan geçer ilk zamanlar. belki dediğin gibi noob gains olayıyla az da olsa kas ekleme şansın da olabilir. sonra da clean bulk ile devam edersin.

5000 yediğim dönemler geçen seneydi , mümkün olduğunca temiz besleniyordum ama kaloriyi tamamlamak için mecburen yemesi kolay şekerli şeyler eklediğim oluyordu. şu an antrenman günleri 3500 , boş günlerde 3200 yiyorum , sabit kalıyorum bu şekilde ve genel olarak temiz besleniyorum.
anladım hocam teşekürler

Kalori takibini nasıl yapıyorsunuz. Bana çok zor geliyor. Mesela evde sulu köfte var ne bunu internetten bakabilirsin kalorisine ne anneme sorabilirim kaç gr bulgur kaç gr kıyma var diye. Tavuk yumurta pilav fln kolay oluyor. Pişirmeden önce tart hesapla ama geri kalan besinlerde çok zorlanıyorum. Bunun için bi pratik bilgin var mı :)

Alemsin ya :) Ben de aynı kafadayım zaten. Benim de yaklaşık 3000 kaloriye denk düşüyor. Bi gün kaba taslak hesaplim demistim. Yine de sağol bilgi için :p

Hocam bir şey sormak istiyorum.ben barı alırken meğersem setupu bozuyormuşum.omuzlar öne çıkıyor itiyorum.şimdi doğrusunu öğrendim çekiş yapıyormuşum gibi alıyorum fakat böyle olunca da ciddi zorlanıyorum.zorlanmam normal mi bide eğer rackten biri verirse ne kadar fark eder.örneğin 90x4 yapıyosam rackten biri verse 90x5 olur mu bir tekrar kadar fark eder mi

barı alırken setup'ın bozulmaması için baya pratik lazım. ilk sayfalardaki bench press tekniğimle şimdikini karşılaştır , arada bariz fark var. o zamanki tekniğim çok amatör görünüyor , yapamıyormuşum ben de. barı yerinden çıkarırken sadece çekersen zorlanırsın, onun yerine %70 kendine doğru çekiş - %30 itiş gibi düşün. kollarının açısı mümkün olduğunca dik olsun , çaprazlama kalırsa çok zor olur. benim son zamanlarda keşfettiğim bir ipucu da barı çıkarırken kalçayı yükseltmek. bunu yapınca daha kolay kalkıyor. barı çıkardıktan sonra da kalçayı indirip harekete başlıyorum. spotter'ın rackten çıkarması olayı da eğer spotter doğru şekilde çıkarırsa ( yukarı hiç kaldırmadan , direkt bana doğru ittirerek ) bana 5 kg ekliyor ama bu sadece maksimalimin %90 ve üstü için geçerli , ağırlıklar 120 kilodan ufakken tek başıma çıkarırken güç kaybetmiyorum pek.

Anladım hocam.bugün sadece çekerek çıkarmaya çalıştım 85kg çok zorladı fail olcaktım az kalsın.dediğinizi denicem.ama en azından cuma maks denemeden salonun hocasından unrack yapmasını istiyebilirim.maalesef biraz yukarı kaldırıyor setupu hafif bozmak zorunda kalıyorum ama olsun.kaldırmamasını söylerim

Tamam hocam anladım.son bir şey,örneğin gece 6 saat uyudum idmana gitmeden uyumanın faydası olur mu.idmandan önce 1 2 saat uyusam nasıl olur eğer akşam çok erken yatamamışsam

Back
Yukarı