bugün 4x5 deadlift , 4x12-15 pendlay row , 4x20-25 shrug + barbell hold ve 1 set 20+ tekrarla bicep curl yaptım. keyifli bir antrenmandı. çocuk halterciler ile aynı saatte gelmişim bu yüzden salon kalabalıktı ve platform bulamadım , misafir olduğumdan platform boşalana kadar 20-25 dakika beklemek zorunda kaldım.
- deadlift için 180 kg ile 4x5 yapmam gerekiyordu. asıl setlerin öncesinde 180 kg ile hook grip'i pratik yapma amacıyla tek set single ( tek tekrar ) attım. hook grip bazı günler güzel olsa da genel olarak tutuş konusunda sıkıntı var , keşke ellerim biraz daha büyük olsaydı. olimpik bar ile hook grip kullanarak deadlift yapmak çok zor , knurling denen bar üzerindeki tırtıklı kısım normal tutuşumdan daha genişte kalıyor , tırtık olmadan da tutmak imkansız. bu yüzden mecburi olarak hook grip ile normal tutuşumdan bir kademe daha geniş tutmak zorunda kalıyorum. olimpik barın deadlift barından daha kalın olması da işimi ekstradan zorlaştırıyor.
- 4x5 sırasında ilk set dar tutuş ile denemek istedim , daha zor geldi. bu yüzden diğer setlerde tutuşumu tekrar normal hale getirdim.
- sol bacağımdaki squat kaynaklı ağrı daha iyiye gitse de kendini hissettiriyor. şu ana kadar yaşadığım sakatlıkların neredeyse hepsi squat yüzünden oldu. deadlift ve bench'te hiçbir ciddi sıkıntı yaşamıyorum ama squat'ta hep diken üstündeyim. anatomik farklılıklar herkeste değişik etki yapıyor , benim anatomi de squat'a pek uygun değil.
ikinci videonun görüntü kalitesi kötü çıkmış kusura bakmayın. bu arada ilk sayfalardan birinde tutuş konusuyla ilgili detaylı bir yazı yazmıştım ama arada kaynadığı için bulunması zor , ilk sette yaptığım hook grip ile standart düz tutuşu birbirine karıştırmayın. düz tutuş ile deadlift yapma şansınız yok. hook grip dediğimiz teknikte başparmağı barla avcunuz arasına sıkıştırıyorsunuz bu sayede daha kuvvetli bir tutuş oluyor. mixed grip ( bir avuç içeri bir avuç dışarı ) ile rahatsanız o şekilde devam edin.
genelde motivasyon videosu atarım , bu sefer tam tersini yapıyorum. gelmiş geçmiş en iyi powerlifter ed coan'ın ( halter için naim süleymanoğlu neyse powerlifting için de ed coan o ) quadricep sakatlığı videosu. bu tür şeyler çok çok nadir olur ama ihtimal her zaman var.