Piramit mi , Eşit tekrar mı ?

Ludacris

Yeni Üye
Evde 8,5 ar kiloluk 2 adet dumbell'ım var. Ayakta dumbell curls yapıyorum her gün.. 16 ocakta başladım çalışmaya ve bugüne ( 7şubata ) kadar hep çalıştım.. Yakında plaka alıcam.. Takmalı çıkartmalı dumbellarm..

4 x 8 tekrar şekLinde çalıştım.. Ama bugün
12 - 10 - 8 - 6 şeklinde çalıştım hatta sonuncu 6de yorulmadım nedense 8 yaptım.. Sanırsam arayı fazla verdim en son sete geçerken.. Neyse nihayetinde sorcağım soruyu siz anladınız. Bana göre son yaptığım piramit sistemi beni daha çok yordu.. Size göre hangisini yapmalıyım.. (Zayıfım hacimli kollar ilk amacım )

Tabi ki piramit yontemi .. Zaten fark ettiysen ilkinde kasi tam calistirmamissin. Neden dien olursa ilk basta ilk sette 8 tekrar yapmis piramitte ise 12 tekrar yani aslında sen 4x8 calıstıgın gunler aslında kasları tam calıstırmamıssın. piramit yonteminde gucden avantaj yapmıssın ..

Hem ben piramit icin soyle dusunuyorum. Piramitte insan 4x8 gibi setlerin son setinden daha cok yol kat ediyor. piramitte o son 6 yi yaparken basta o 12 tekrar yaptigin icin hareket cok daha zorlasiyor ve bence o 6 tekrar 4x8 in son setindeki 8 tekrara bedel.

Zaten piramitte 38 tekrar calıssmıssın toplamda dıgerınde 32 tekrar ve aynı dinlenme suresinde. Yani demek istedigim su 2sindede aynı dinleniyorsun ama piramitte gucunu daha hesaplı kullanıyorsun.

Son düzenleme:
piramit 2 türlü bi artan bi azalan. yani ya kiloları arttırır tekrarları azaltırsın, yada tekrarları arttırıp kiloları azaltırsın. eğer kiloların sabitle sabit tekrarlar uygula. Ayrıca sadece kol çalışarak olmaz. düzgün bi sistem kur salona gidemiyosan bile bi düzen oluşturabilirsin. 4adet kısa bar ve 30kilo takıp çıkarılabilir ağırlık evde çalışmana yeticektir.Buda maddi olarak 60,70tl gibi bi fiyat olur maximum. Ayrıca hergün çalıştırman da yanlış kasını dinlendir en azından küçük kas olduğu için 48saat, kendini yenilemesi ve büyümesi için ona izin ver. ama hepsinden önemlisi dediğim gibi tek bölge çalışma

@Kan Mevsimi çok haklısın sanırsam artık piramite devam edicem.. :))

@ozleyis 2 ay body'e gittim..Body çok uzak diye bırakmak zorunda kaldım..Kollarım ince diye dayanamadım evde başladım özel olarak kolumu geliştirmek için.. İleride elbette gidicem body salonuna ama şimdilik böyle idare edicem galiba, önümde öss falan da var.. Üniversitede hazırlık + 4 yıl olmak üzere 5 yıl yazlar hariç salona gidicem. Bu süre vücudum için en güzel zaman olacak benim için.. :))

ben genelde kol antremanlarında 1.ay 9 tekrar 2.ay 7 tekrar 3.ay ise 1 set 7*3 yani süpersat gibi çalışıyorum tabi herkezin sistemi farklıdır...

kilolar aynıyken düşürmüşsün ağırlıkları piramit sisteminde her sette kilo artar tekrar düşer , ters piramit sistemindede kilo azalır tekrar artar. sen kilo miktarını ayarlayamadığın için piramit sistemini uygulayamazsın o yüzden eşit tekrar yap döküm ağırlığa geçince piramit sistemini uygularsın

Ya benimki döküm zaten de ağırlık az diye max. 8,5 kg oluo.. Ayrıca piramit dediğimi üstte anlamışlar senin dediğin piramit ayrı.. Ağırlıklar aynı kalıcak gücünü zorlıcaksın işte ilknde max 12 tekrar çkıo mesela 2 tekrar indire indire ..

aynı kiloyla gücünü max nasıl zorlayacaksın, anlayamadım..ancak şöyle olabilir; hareketi negatif şekilde yaparsın ve yapılış hızını sürekli azaltarak gerilimi yükseltirsin..ancak bu şekilde situmilasyonu artırabilirsin..

bunlardan başka, her gün kol çalışmak zaten büyük bir yanlış..eger, üst vücudu çalıştırmıyorsan, biceps-tricepslerin fazla çalışma görmeyecegi için haftada 2 kere evde yapılan, biceps-triceps antrenmanı yeterlidir..

piramit sistemi her zaman mantıklıdır, ama bunun için sabit kilolardan ziyade belli agırlıkları kullanarak, artan veyaz azalan şekilde yapılabilir..elindeki agırlıklara ilave agırlık alman gerekecek..ayrıca, daha iyi bir kütle için barbell ile yapılan hareketlere öncelik verilmeli..

Ağırlık alıcam en yakın zamanda bu ağırlıklar az gelior. Benim dediğim piramitte mesela ağırlık 10kg o ağırlık hep öyle duracak. ilk set max 12 yapıorm mesela yapıcam 12yi sonra yrm dakika dinlenip yine yapıcam ama bu sefer 10 , sonra 8 , sonra 6 yani gücümü max zorlıcam. Ağırlığı düşürmektense tekrarı düşürücem. Ağırlığı değiştiremem her sette bir ölüm =D
Ben de istiyorum bodye başlamayı da eve yakın yok malesef. Üniversitede kesinlikle gitmeyi düşünüyorum.. 2 ay bodye gttm bıraktm sonra bu dumbelları aldım.. Kolum küçük olduğundan kol çalışıyorum.. Dediğiniz üzere hergün çalışmayı bırakıcam.. :))

Haftada 3 gün pztsi - salı - çarşamba yapıcam. Ve setler de 12-10-8-8 olucak.. İnş eski sistemime göre daha faydalı olur. Eskisi her gün 4x8 di.. Dinlenmiodu kol.. 20 günde 1 cm arttı ama şmdi bakıcaz inş daha fazlası gelir. Kolum 30a yaklaşıo :))

Güne bence fazla takılma pazartesi yapıcam yada salı yapıcam dıye. Duzenlı olarak su programda 10 antreman mesela 2 gunde 1 ..

Ben cunku gune takılı kaldım mı bırseyler oluyor ama 2 gun calısıp 1 gun dınlenınce gun devamlı degıstıgınden sosyal hayat daha ıyı oldu benım ıcın ...

Birde 0 tesekkur etme dikkatimi cekti :D :D

tşekkr etcektm aslnda ama böle dedn die etmicem :P :D

ludacris sana tek bir şey söyliyicem agırlıgı arttırmadan piramit yapmak mantıklı değil seti aynı agırlıkla seti azaltarak yaparsan o kol hep öyle kalır gelişme fln bekleme bende hep öyle çalışıyodum sonra başka bir programa geçtim 4 haftada çok şeyler değişti toplam 12.5 kiloda senin dediğin piramitte zorlanırken arkadaşımın verdiği programda toplam 30 kg yapıyorum ve bu şekilde zorlanıyorum ...........

Esit agirlikta esit set sayisindan bahsetmissiniz. Bu son tekrarin zorlanarak kaldirmamizla celisen bir sey degil mi? Ben bench presste ilk set cok rahat 10 tekrar cikartirken ucuncu de ancak 6 cikarabiliyorum. (10-18-6) O halde ayni agirlikta 8-8-8 yapmamin daha faydali oldugunu soyluyorsunuz. Bu sekilde ilk set zorlanmadan isinma gibi birsey olacak benim icin.
Bu arada dinlenme suresini bayagi uzun tutuyorsunuz sanirim. Ben en fazla 1dk. falan bekleyebiliyorum.

blue çok güzel demiş çağlar.. Dinlenme süresini kısa tutarak , yapabilmek için değil de kası zorlamak ve yakmak için çalışmak daha mantıklı. Ağırlık almasam da hani ilkinde 15 yapıorm max mesela zorluorm , diğerinde 12 yapıorm zorluorm öyle öyle azaltabilirsin 4-5 set halinde..

şu hususla ilgili görüşlerinizi merak ediyorum ,ben piramit yaparken iki türlü yaptığım hareketler oluyor.
mesela bench presste ağırlığı artırıp zirvelerken,tekrar ağırlığı azaltıp başladığım kiloyada geri dönüyorum tabi ki sayıları buna göre artırıp azaltıyorum.
sizce bu sistem nasıl?

Back
Yukarı