Şuanda 15 yaşındayım ve 16 yaşına gireceğim, geçen sene nizami olarak değil fakat uzun bir süre aralıklı olarak body building yaptım, bu sefer düzenli olarak yapmaya başlamak istiyorum, ek besin olarak ne alabilirim? Gainer mı yoksa protein tozumu? Ayrıca marka ve model olarakta öneri yaparsanız çok sevinirim. Unutmadan bu arada 1.78 boy oranına ve 52 kiloya sahibim, ciddi anlamda kilo almak istiyorum.
Bu sorun benim kardeşimde de var. Ona dediklerimi sana da söyleyeyim. Bunlar sadece bir öneridir. Ben 2 yıldır bu sporu aralıklarla (Çok ara vermedim yanlız) yapıyorum.
Burada benden çok daha bilgili insanlar var, bunları söylemek aslında bana düşmez.
Benim söyleyeceklerim spordan çok sağlığınla ilgili.
Bence 18 yaşını bitirene kadar body yapma ve hiçbir supplement kullanma. Body yapma dediysem yanlış anlama. Bence tercihin daha çok body fitness olmalı. Bu yaşta ağır kiloların altına girmek boy kısalığı, eklem rahatsızkları gibi birçok probleme yol açabilir.
Vücuduna esneklik kazandırıp kaslarını uzatmaya bak. Bu sporda estetik bir görünüm için bunlar çok önemli.
Body yapmaktan çok body e bir temel oluştursan senin için çok daha iyi olacağını düşünüyom.
Nacizane fikirlerimdir.

İyi günler...