Protein Tozu Önerileri

Şuanda 15 yaşındayım ve 16 yaşına gireceğim, geçen sene nizami olarak değil fakat uzun bir süre aralıklı olarak body building yaptım, bu sefer düzenli olarak yapmaya başlamak istiyorum, ek besin olarak ne alabilirim? Gainer mı yoksa protein tozumu? Ayrıca marka ve model olarakta öneri yaparsanız çok sevinirim. Unutmadan bu arada 1.78 boy oranına ve 52 kiloya sahibim, ciddi anlamda kilo almak istiyorum.

Bu sorun benim kardeşimde de var. Ona dediklerimi sana da söyleyeyim. Bunlar sadece bir öneridir. Ben 2 yıldır bu sporu aralıklarla (Çok ara vermedim yanlız) yapıyorum.
Burada benden çok daha bilgili insanlar var, bunları söylemek aslında bana düşmez.
Benim söyleyeceklerim spordan çok sağlığınla ilgili.

Bence 18 yaşını bitirene kadar body yapma ve hiçbir supplement kullanma. Body yapma dediysem yanlış anlama. Bence tercihin daha çok body fitness olmalı. Bu yaşta ağır kiloların altına girmek boy kısalığı, eklem rahatsızkları gibi birçok probleme yol açabilir.

Vücuduna esneklik kazandırıp kaslarını uzatmaya bak. Bu sporda estetik bir görünüm için bunlar çok önemli.

Body yapmaktan çok body e bir temel oluştursan senin için çok daha iyi olacağını düşünüyom.

Nacizane fikirlerimdir.:)

İyi günler...

Arkadaşlar selam,

24 yaşımdaydım, 10 senedir basketbol oynadım ve son 2 aydır body'e başladım. Spor salonundaki hocam antreman sonrasında protein almamın iyi olacağını söyledi. Hangi marka proteini tavsiye edersiniz? yardımlarınızı bekliyorum

Arkadaşlar selam,

24 yaşımdaydım, 10 senedir basketbol oynadım ve son 2 aydır body'e başladım. Spor salonundaki hocam antreman sonrasında protein almamın iyi olacağını söyledi. Hangi marka proteini tavsiye edersiniz? yardımlarınızı bekliyorum

Supplement arşivinden protein tozları adlı forumdaki başlıkları okumanızı öneririm.

slm arkadaslar bir yazi eklemek istiyorum belki okuyan vardir ama ben yine de paylasmak istedim. SIZCE NE DERECE DOGRU VE YANLIS

protein tozu ; body building yapan insanların kullandığı bir üründür... besinlerde az miktarda bulunan protein tozu ve amino asitleri kapsüller halinde yutarak az zamanda büyük işler yapmak hedeftir. piyasada bir çok protein tozu ve aminoasit hapları bulunmaktadır..
ancak tıbbi etik ve deontoloji kuralları gereğince buradan isim vermek doğru bir davranış tarzı değildir..
esasen , hemen her protein tozu ve aminoasit hapı biribine benzer , aralarında çok önemli bir fark yoktur.

eğer vücut geliştirmek için protein tozu veya aminoasit hapı kullanacaksanız , hiç tavsiye etmem.. günde 6 tane aminoasit hapı yerine 1-2 tam yumurta yemeniz aynı değerleri verir.

vücut geliştirmede protein tozu ve aminoasit haplarından uzak durmak gerekir.

Yalancı gelişme yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi....Sağlığınızı kaybedersiniz......İlk etapta olumlu gibi görünen bir çok şey , ileriki yıllarda telafisi imkansız hasarlar bırakabilir.

İnsanlar arasında şöyle bir yanlış kanaat vardır.’’Vücut geliştirme sporunu bırakınca kaslar sarkar’’ yanlış bir kanattır.

Doğrusu şudur; Kasların sertliği gider ve kasın kütlesi küçülür.Sarkma olmaz.Lakin sporu bırakınca yanlış ve dengesiz beslenme sonucu yağlanma olacağı doğrudur.

Yalnız; protein tozu ve Aminoasit kullanımında kasta sarkma olur.Buda bir gerçek.Bunlardan uzak durmak gerekir..

vücut geliştirme kurallarından birisi de ; DOĞAL BESLENMEDİR.

Protein ve aminoasitler kasların gelişmesi için kaçınılmazdır.Zaten proteinlerin yapı taşı aminoasittir.Proteinsiz kas gelişmez. ama doğal yolla... yapay ilaçlarla DEĞİL !

Proteinler tüm et ve süt ürünlerinde doğal olarak bulunur...Bol tüketin..

Yumurtanın sarısı yağ,beyazı ise protein yoğunlukludur.Süt,bal ve çerezi sofranızdan eksik etmeyin..

Pirinç pilavını ve fasulyeyi bol tüketin....Bunlarda protein bol miktarda bulunur.

Yağlı besinlerden uzak durun.

Karbonhidratı abartmadan yeterince alın.(Makarna,ekmek,un mamulleri,şeker v.b)

Bol sebze ve meyve yiyin.. Vitamin açısından çok faydalıdır.

Protein kasları geliştirir ve vaz geçilmezdir.Karbonhidrat enerji verir.Vitamin dokuları onarır.

hülasa ; protein tozu veya aminoasit hapları yerine doğal beslenmenizi öneririm.

sağlıklı günler dilerim.

Dr. Ümit Hazar

adanalıcan vermıs oldugun yazıda dogru seyler var ama benım katılmadıgım ve bır cok kısının de katılmayacagı sey protein tozu,aminoasit ve buna benzer suplementlerın vuccutta sarkma yapıcagı ya da bu tarz suplementlerı kullanınca gecıcı bır vucut elde edılecegı ve ileriki yıllarda telafı edılemeyecek saglık problemlerıne neden olucagının savunulması bu soylenenlere kesınlıkle katılmıyorum ...

suplementler ek besındır ve kullanmak mecburı degıldır olmazsa olmaz dıye bırsey degıldır sıhırlı bır sey de degıldır ınsanları mukemmel sonuclara ulastıran..

iyi beslendıkten sonra elbette bu urunlerı kullanmaya gerek yoktur ama malesef cogu kısının bu kadar zamnı yok ve bu nedenle suplementlere basvuruyorlar...

ve suplemet kullanılarak yapılan ucutlar da dogal vucutlardır..

Bu yazı bir doktorun yazdığı bir yazıya benzemiyor.
Doktorlarımızın bu kadar bilimsellikten uzak, özensiz ve dayanaksız yazılar çıkarabileceğine inanmıyorum.

Kişinin ya kendisi doktor değil, ya da kendisine ait olmayan bir yazı kendisine atfedilmiş bana kalırsa.

Forumda arkasında durulmayan ve bilimsel iknadan uzak hiçbir yazıya fazla itibar göstermemenizi öneririm.
Bu yazı da onlardan biri.

adanalıcan vermıs oldugun yazıda dogru seyler var ama benım katılmadıgım ve bır cok kısının de katılmayacagı sey protein tozu,aminoasit ve buna benzer suplementlerın vuccutta sarkma yapıcagı ya da bu tarz suplementlerı kullanınca gecıcı bır vucut elde edılecegı ve ileriki yıllarda telafı edılemeyecek saglık problemlerıne neden olucagının savunulması bu soylenenlere kesınlıkle katılmıyorum ...

suplementler ek besındır ve kullanmak mecburı degıldır olmazsa olmaz dıye bırsey degıldır sıhırlı bır sey de degıldır ınsanları mukemmel sonuclara ulastıran..

iyi beslendıkten sonra elbette bu urunlerı kullanmaya gerek yoktur ama malesef cogu kısının bu kadar zamnı yok ve bu nedenle suplementlere basvuruyorlar...

ve suplemet kullanılarak yapılan ucutlar da dogal vucutlardır..

evet arkadasim bende katilmiyorum bende suplement kullaniyorum ve kendi kendime bu yaziya cevap verdim yanilmiyorsam vücudumuzun 20 cesit amino aside ihtiyaci var dogal beslenmeyle bunun tamamini almamiz imkansiz.benim günlük 10 gr almam gereken glutamini nerden karsilayabilirim.dogal beslenerek degil tabiki ek besinlerle dikkate alinacak yazi olmayabilir ama ben pylasmak istedim

Bu yazı bir doktorun yazdığı bir yazıya benzemiyor.
Doktorlarımızın bu kadar bilimsellikten uzak, özensiz ve dayanaksız yazılar çıkarabileceğine inanmıyorum.

Kişinin ya kendisi doktor değil, ya da kendisine ait olmayan bir yazı kendisine atfedilmiş bana kalırsa.

Forumda arkasında durulmayan ve bilimsel iknadan uzak hiçbir yazıya fazla itibar göstermemenizi öneririm.
Bu yazı da onlardan biri.

evet bonatschi dogru söylüyorsun bilemiyorum doktormu degilmi ama isim kullanmis sonucta her neyse yazdigim gibi paylasmak istedin sadece bende uzun zamandir bu sporu yapiyorum ve suplement kullaniyorum ve bunu yazan doktorsa eger ondan daha saglikli oldugumu idda ederim.basarilar diliyorum.saglikli günler tesekkürler

hammaddeler.com adlı siteden baya ucuza saf whey tozu aldım. tadı oldukça güzel, bir nevi pastanede satılan bezelerin şekersiz olduğunu düşünün onun iç kısmına benzer bir tadı var ve ağızda erir gibi oluyor (yumurta akı ve şekerin vermiş olduğu tadı çıkartın, geri kalan o sarımsı tabaka aha aynı o tad). rengi de hafif sarımsı. acaba çakma toz olma ihtimali var mıdır? nitekim ne marka ne de başka bir şey var üzerinde, sadece bir kova ve üzerinde bir etiket o kadar. kısacası saf whey tozunun tadı neye benzer?

optimum orjinalini bulmak zor çogu bulgarıstandan gelıor weider almanı tavsiye ederim...

büyük satıcılardan bulgaristandan getiren olduğunu sanmıyorum..vardır muhakkak istisnalar..genellememek lazım..

optimium kahveli

arkadaslar bugune kadar tattığım protein tozu olarak en guzel tat optimium kahveli :) sanki starbucksta lezzetli soğuk bir kahve içiyorsun thums:

Mrb ÜStandlarım

Öncelikle Siteyi çok beğendim gerçekten bir sürü fiziksel Kuruntularımız bir nebzede olsa burdan bilgilenerek düzeltmek sizlere gurur verse gerek..

19 Yaşındayım .. 1,94 Boyunda ve 65 kg Beni Bu konu Çok rahatsız ediyor ..Kilo alamıyorum Beslenme dengemde düzgün sayılmaz kahvaltılarla hiç aram yok .. geç kalktığım için Öğle yemeğiyle başlıyorum güne oda uyku sersemi oluyorum zaten içim yemek alırsa :) Ama artık Düzenli bir Beslenme sürdürmek istiyorum .. ve 2 ay önce başladım body bulding salonuna yazıldım.. 1 ay kadar gittim.. açıçası kg alamadım ama fiziksel olarak bi şekillenme başladı gibiydi.. kolumu incilttim ..ve bıraktım .. evde dumble ile çalışıyorum .. hareketleri öğrendim siteniz aracılığla ..

Benim sorunum kilo almak + Boy Uzamaması :) Komedi gelebilir başta boyumun uzamasını artık istemiyorum .. ve kilo almak istiyorum .. protein tozu ve evde çalışma yaparak dengeli beslenme vs başlıycam fakat protein tozu boy uzamasını fitiller mi ? yanii kilo yapalım derken 2 ,10 m olmayalım :D:D

Beni bu konuda aydınlatırsanız Sevinirim ...

Öncelikle Siteyi çok beğendim gerçekten bir sürü fiziksel Kuruntularımız bir nebzede olsa burdan bilgilenerek düzeltmek sizlere gurur verse gerek..

19 Yaşındayım .. 1,94 Boyunda ve 65 kg Beni Bu konu Çok rahatsız ediyor ..Kilo alamıyorum Beslenme dengemde düzgün sayılmaz kahvaltılarla hiç aram yok .. geç kalktığım için Öğle yemeğiyle başlıyorum güne oda uyku sersemi oluyorum zaten içim yemek alırsa :) Ama artık Düzenli bir Beslenme sürdürmek istiyorum .. ve 2 ay önce başladım body bulding salonuna yazıldım.. 1 ay kadar gittim.. açıçası kg alamadım ama fiziksel olarak bi şekillenme başladı gibiydi.. kolumu incilttim ..ve bıraktım .. evde dumble ile çalışıyorum .. hareketleri öğrendim siteniz aracılığla ..

Benim sorunum kilo almak + Boy Uzamaması :) Komedi gelebilir başta boyumun uzamasını artık istemiyorum .. ve kilo almak istiyorum .. protein tozu ve evde çalışma yaparak dengeli beslenme vs başlıycam fakat protein tozu boy uzamasını fitiller mi ? yanii kilo yapalım derken 2 ,10 m olmayalım :D:D

Beni bu konuda aydınlatırsanız Sevinirim ...

Hayir boy uzatmaz. Kilo almak istiyorsaniz gainer daha mantikli olur.

hmm

Peki yan etkisi filan varmı yani hormanel yönden sarkma v.s böbrek bir sürü okudum içim korktu.. kan işemeler filan :)

teşekkür ediyorum

bugün sabah sipariş verdigim ürün geldi kullanımı hakkında sorucagım su ben günde 1kere antremandan sonra alıcam cünkü iyi besleniyorum ne kadar su ile karıştırmam lazım örnegin 1litreye 30gram'mı birde içtikten sonra üstünden ne kadar geçtikten sonra yemek yemeliyim yada direk yemek yemenin bi zararı olurmu?.

Burada bi yardim eden oLur belkii arkadaslar clenbuterol sopharma diye bi yag yakici aldim gögüs ve karin bölgesinde hafif yaglanma var boyum 1.79 kilo 70 zarari cok olurmu bu hapinn banaa kafama cok takıldı yeni basladim kulanmaya sizce zarari cok olur mu okadar kilolıu degilm kilom cok iyi ama gögüs ve karında hafif yaglar var.. lutfen yardm edin arklar biri aydınlatırsa sevinirm..simdiden cok tsk ederm..

Back
Yukarı