sütün içeriği ve yararları

Sayın Akrephan'nın belirttiği gibi derinlemesine incelenmesi gereken bir konu.Eğer sayın diez'in de ifade ettiği gibi sütten gelen kazein proteini asideyi arttırıyor , midemizde bunu dengelemek için kalsiyuma ihtiyaç duyuyorsa ortaya gerçekten vahim bir tablo çıkıyor.Aynı zamanda götürüsü getirisinden ne yazık ki fazla oluyor.
Bir an önce bu araştırmaların tamamlanması lazım.Aksi takdirde sütü gönül rahatlığıyla içemeyeceğiz.Aslında bu süre zarfında okullarımızdaki süt dağıtımı da bir süre durdurulsa hiç fena olmaz.

haklısın okullara dağıtılan sütün en tehlikelisi olan UHT süt bide ama bi bardak sütte 6 gram protein var bunun %80 i kazein 4.8 gram=480 mg kazein ediyor bir bardak sütte 240 mg kalsiyum varsa 240 mg gibi bir rakam kaybımız var peki bu 240 mg ı vücut günlük aldığımız kalsiyumdanmı yoksa kemiklerdenmi alıyor bu önemli işte

inek sutu ayriyeten kemik erimesi yapiyor ve kemiklerimizi gucsuzlestiriyor.

Dogada baska canlinin sutunu icen insandan baska ne var ?

Herkesin sutu kendi canlisi icindir

Sutu fermante ederek bu zararlarin önune gecebiliriz

Dileyen icer dileyen icmez vucuda verdigi zararlar bunlar saglikli sandiginiz sütun

inek sutu ayriyeten kemik erimesi yapiyor ve kemiklerimizi gucsuzlestiriyor.

Dogada baska canlinin sutunu icen insandan baska ne var ?

Herkesin sutu kendi canlisi icindir

Sutu fermante ederek bu zararlarin önune gecebiliriz

Dileyen icer dileyen icmez vucuda verdigi zararlar bunlar saglikli sandiginiz sütun

kemikleri yok ediyor hatta... :) Kemikleri güçsüzleştirip erittiğine dair kaynak neredendir bunu paylaşır mısınız?! Böyle bir şey yok, insanları yanlış yönlendirmesek iyi olacak. Ben süt içerek kemik sağlığımı kuvvetlendirdiğimi kendimden biliyorum. Ayrıca, daha 3 sene önce okul spor salonunun içindeki panoda okuduğum kadarıyla süt ve süt ürünleri tüketen deneklerin, içmeyenlere göre 2 kat daha fazla kas kütlesi arttırdığı saptanmış diye bir makale vardı. Buna ek olarak, her bilimsel sav doğru olacak diye bir şey yok; ileride yanlışlanabilir de..! Yıllarca yumurta zararlı denmiş güya bilimsellikle ama şimdi ortaya çıkıyor ki, zarar diye bir şey söz konusu değil.

en doğal kazein kaynağı lor peyniri özellikle vg.ciler için..forumda lor yazıp aratırsanız mutlaka karşınıza çıkar..

ayrıca sütteki yüksek kalsiyumu yüksek fosforun kullanılmaz hale getirdiğinden bahsedilir ortalama sitelerde..bu da kalsiyum ihtiyacı için hedefi kemikler yapabilir deniyor..

son olarak kazeinin sindiriminin tam izah edildiği kaynaklara da ulaşmadan kesin konuşmak istemiyorum..

anladım diez teşekkürler heldic konunun başından beri doğadan örnek veriyorsun ve konunun başından beri doğayla insan farklıdır diyorum her türlü örneği veriyorum yazdıklarımı okumuyormusun?

diez bu günlük sütler içinde geçerli mi ? fosfor ve kalsiyumun kullanılmaz hale gelmesi UHT sütlerde yüksek ısıdan diye hatırlıyorum şimdi biraz bakındım ama net bir bilgi bulamadım .

Eğer güzel bir makale bulan varsa olumlu yada olumsuz paylaşırsa sevinirim

bu arada burda önemli bir kon uda tartışıyoruz neden konuyu kapatmaya çalıştığınızı anlamadım bu tartışma sonucunda eğer ciddi bir makale ve araştırma bulunursa tüm forumdakilerin yararına olacak

doga ile insan neden farklıdır ?

uzaydan mı geldik ?

insan da doganın bir parcasıdır.

insan doğayı yönetir.
o zaman neden spor yapıp kilo veriyoruz?
neden sinemaya gidiyoruz?
neden büyük şehirler kurduk ve onlarda yaşıyoruz mağaralarımıza dönelim yada dallardan yuva yapalım e doğada öyle?
neden vücut geliştiriyoruz?
neden kilo alıyoruz?
neden temel ihtiyaçlarımız dışında başka şeylere ihtiyaç duyuyoruz?
neden deniz ürünü,et,sebze yetiştirip yiyoruz hazır bulursak bulalım bulmazsak ölürüz.
NEDEN BİZİM DOĞADA HİÇBİR CANLIDA OLMAYAN AKLIMIZ VAR?
sonuncusu hepsini cevaplıyor aklımız var ve bunu kullanıyoruz hoşumuza giden ve sağlıklı her şeyi tüketiyoruz.
Doğanın bir parçasıyız ama aklımızla doğayı biz yönetiyoruz.

EDİT:ben hiç bir canlının kilo verme boyunu uzatma vücut geliştirme sosyallik kurma istediğini veya yaptığını görmedim siz gördüyseniz tamam

Son düzenleme:
en doğal kazein kaynağı lor peyniri özellikle vg.ciler için..forumda lor yazıp aratırsanız mutlaka karşınıza çıkar..

ayrıca sütteki yüksek kalsiyumu yüksek fosforun kullanılmaz hale getirdiğinden bahsedilir ortalama sitelerde..bu da kalsiyum ihtiyacı için hedefi kemikler yapabilir deniyor..

son olarak kazeinin sindiriminin tam izah edildiği kaynaklara da ulaşmadan kesin konuşmak istemiyorum..

incelerken farkettim ki burda yanlış bilgi verilmiş yörsan lor peynirinin içindkei değerlere bakınca rahatlıkla gördümki kalsiyumun 3 katına yakın fosfor içeriyor buda konunun başından beri savunulan kemik erimesiyle çelişiyor :)

Back
Yukarı