Yumurtayla ilgili değişik deneyimlerim oldu benim de fırsatım varken uzun uzun yazmak isterim ;
Yumurta-Muz-Süt-Cicibebe ;
Bu karışımı yaparken yurtta kalıyordum ve zorunluluktan yapıyordum.1LT süt,8 yumurta,1 muz 4-5 tane de bisküvi atıp blender'dan geçiriyordum ve bunu 3 öğüne bölüp içiyordum.Bir sabah kalkınca,ikincisi ikindi vakti öğle yemeği sonrası ,en sonuncusu da idmandan sonra.Etkilerini gördüm mü evet gördüm.Düz duvara tırmanacak kadar bir enerji vardı içimde sürekli,çok daha rahat idman çıkarmaya başladım ve kilo artışı oldu.Tek yan etkisi aşırı şekilde gaz yapıyordu,ben şikayetçi olmadım ama etrafımdakiler şikayetçiydi
Sebzeli Omlet ;
Tek başına omlet bana yavan geldiğinden,kabak ve patlıcan ile denediğimde süper bir sonuç aldım.Gerçi sebzeyle aranız iyi olmalı.Ben doğma büyüme aydın'lı olduğumdan her türlü otun üzerinde yumurta kırıp yiyorum beğenerek.Siz de omletlerinize sebze ekleyerek değişik bir açılım yapabilirsiniz.
Haşlanmış Mercimek ve Omlet ;
Biryerlerde haşlanmış mercimeğin "fakir kıyması" olarak geçtiğini gördüm ve protin değerlerini araştırdım.Ciddi olarak mercimekte bitkisel protein bulunmakta ve tadı da güzel.Mercimekleri tavada az soğanla kavurduktan sonra üzerine birkaç yumurta kırarak şahane bir bitkisel hayvansal protein karışımlı besleyici bir yemek çıkardım kendime.
Bunlar aklıma ilk gelenler ha bu arada son zamanlarda denediğim yumurtayı pudra şekerine banarak yeni deneyişler yapabilirsiniz ben seviyorum bu şekli mesela.İğrenç diye algılamayın deneyin.Amaç çeşit yapmak aynı şeyleri sürekli yememek ve vücudu şaşırtmaktır bence.Umarım bir işe yarar yazdıklarım...