draft
Üye
21.06.2011 Salı günü
Omuz ve kolların günü
Omuz:
Geçen hafta yaptığım giant set yan omuzlarımı çok iyi çalıştırdığı için yine bu hafta aynısını yaptım. Ama son sette tekrar sayılarını yükselttim omuzları tüketebilmek için
Giant set: 4 x 10-12 (son set 20-30)
Cable side lateral (kablo arkanızdan geçecek)
Cable front raise
Rear delts fly
Standing military press (behind the neck)
Genel anlamda her tekrarı hissederek ve negatif tekrarları önemseyerek yaptım. Sondaki military pressi ise olabildiğince hızlı yapmaya çalıştım ama yaparken bile omuzlarım isyan ediyordu
Kollar:
Genel olarak yine süperset yaptım ama 2 gün önce Kai Greene in bir videosunu izledim ve beni çok etkiledi. Orda biz powerliftingçi değiliz, kaldırdığımız kiloların önemi yok önemli olan form diyordu. Ben zaten bicepste hacim sorunu yaşayan biriyim, buna rağmen düşününce +20kglerle curl yapmak normal birşey gibi geliyordu. Bugün ağırlıkları düşürdüm bicepste ve sonuç mükemmel oldu
-superset 1: 3 x 15-18
weighted dips (kendi adıma söyliyeyim ilk set +25 ile 17 tekrar çıkartınca çok gaza geldim rekorrumu denedim
+45 ile 7 tekrar, birde bu bana tişörte mal oldu, kemerdeki zincir o kadar kiloyu serbest bırakınca tişörtü yırttı
incline dumbell curl (tepe noktada 1sn tutup negatif tekrarı 2-3sn de yapacak şekilde yaptım ama bicepsteki yanma muhteşemdi
-superset 2: 3 x 15
lying triceps (fark ettim ki close grip bench press gibi yapıyorum, bu antremda her tekrarı çok yavaş yaptım taki tricepsim artık beynimin kontorlünden çıkana dek
-superset 3: 3 x 15-20
rope pushdown (tepe noktada 1, negatif tekrarı 2-3 snde yaparak)
close grip cable curl (7-7-7 şeklinde olan 21 lik sistemin 2. 7 sindeki hareketi yaptım. Yani tepe noktadan yarıya kadar ve her tekrarı yavaşça, tepede kası olabildiğince sıkarak
Bu antremanı bitirdiğimde bicepslerim 2 katına çıkmış gibilerdi
Ayrıca fark ettimki kırmızı et bana çok yarıyor. Beslenmemden tavuğu ve hindiyi tamamen çıkartıyorum. Geçen hafta kırmızı et tüketimimi arttırmıştım ama bu hafta günlük 1 kg ye çıkarttım
Tabii kırmızı et ddeğil kıyma
1kg günlük kıyma
Yeni beslenme planım
Sabah:
yulaflı fıstık ezmeli pancake
protein tozu
Öğlen:
250gr kıyma, 2 dilim buğday ekmeği(tanesi 11gr karbonhidrat), 1 adet yumurta
Öğleden sonra:
Antreman sonrası:
2 ölçek protein tozu, 1 adet muz, 100gr haribo
Akşam yemeği:
250gr kıyma, 1 adet yumurta, sebze
Gece:
250gr kıyma, 1 adet yumurta
Aslında her öğünde kıyma, yumurta ve ekmekleri karıştırıp baharatları da ekleyip köfte gibi birşey yapıyorum. Fırında 250 derecede 12dakikada pişiyor
Ayrıca birkaç kez soğan ekledim ama sindirimi bayaa yavaşlattı. Ama sonuçlarından çok memnunum. Belki plasebo, belki gerçekten kırmızı etteki kreatine, belkide bu kadar hayvansa yağın testosteron üzerindeki etkisi bilemem ama bu hafta gerçekten kilolar arttı
1-2 hafta daha devam edeyim bakalım ne olacak
Birde almanyada kıyma türkiyeden ucuz
1kg sini 5-6 euro gibi bir fiyata alabiliyorum. Tavuk ve hindi göğsü kıymadan pahalı
Ayrıca bu bana daha ekonomik oldu
Tek sorun günlük 5 yumurtayı sarılı yemem
Aslında düşününce sabahları yediğim yulafı, köftedeki ekmekleri ve antreman sonrası tükettiğim şekeri kessem çok baba ketojenik diyete girerim
DD Bakalım 1-2 hafta kilo vermemde yavaşlama olursa niye olmasın
D Zaten zamanında ketojenik diyeti deneyip çok sevmiştim 
Omuz ve kolların günü

Omuz:
Geçen hafta yaptığım giant set yan omuzlarımı çok iyi çalıştırdığı için yine bu hafta aynısını yaptım. Ama son sette tekrar sayılarını yükselttim omuzları tüketebilmek için
Giant set: 4 x 10-12 (son set 20-30)
Cable side lateral (kablo arkanızdan geçecek)
Cable front raise
Rear delts fly
Standing military press (behind the neck)
Genel anlamda her tekrarı hissederek ve negatif tekrarları önemseyerek yaptım. Sondaki military pressi ise olabildiğince hızlı yapmaya çalıştım ama yaparken bile omuzlarım isyan ediyordu

Kollar:
Genel olarak yine süperset yaptım ama 2 gün önce Kai Greene in bir videosunu izledim ve beni çok etkiledi. Orda biz powerliftingçi değiliz, kaldırdığımız kiloların önemi yok önemli olan form diyordu. Ben zaten bicepste hacim sorunu yaşayan biriyim, buna rağmen düşününce +20kglerle curl yapmak normal birşey gibi geliyordu. Bugün ağırlıkları düşürdüm bicepste ve sonuç mükemmel oldu

-superset 1: 3 x 15-18
weighted dips (kendi adıma söyliyeyim ilk set +25 ile 17 tekrar çıkartınca çok gaza geldim rekorrumu denedim

incline dumbell curl (tepe noktada 1sn tutup negatif tekrarı 2-3sn de yapacak şekilde yaptım ama bicepsteki yanma muhteşemdi

-superset 2: 3 x 15
lying triceps (fark ettim ki close grip bench press gibi yapıyorum, bu antremda her tekrarı çok yavaş yaptım taki tricepsim artık beynimin kontorlünden çıkana dek

-superset 3: 3 x 15-20
rope pushdown (tepe noktada 1, negatif tekrarı 2-3 snde yaparak)
close grip cable curl (7-7-7 şeklinde olan 21 lik sistemin 2. 7 sindeki hareketi yaptım. Yani tepe noktadan yarıya kadar ve her tekrarı yavaşça, tepede kası olabildiğince sıkarak

Bu antremanı bitirdiğimde bicepslerim 2 katına çıkmış gibilerdi

Ayrıca fark ettimki kırmızı et bana çok yarıyor. Beslenmemden tavuğu ve hindiyi tamamen çıkartıyorum. Geçen hafta kırmızı et tüketimimi arttırmıştım ama bu hafta günlük 1 kg ye çıkarttım

Yeni beslenme planım

Sabah:
yulaflı fıstık ezmeli pancake
protein tozu
Öğlen:
Öğleden sonra:
Antreman sonrası:
2 ölçek protein tozu, 1 adet muz, 100gr haribo

Akşam yemeği:
250gr kıyma, 1 adet yumurta, sebze
Gece:
250gr kıyma, 1 adet yumurta
Aslında her öğünde kıyma, yumurta ve ekmekleri karıştırıp baharatları da ekleyip köfte gibi birşey yapıyorum. Fırında 250 derecede 12dakikada pişiyor

Aslında düşününce sabahları yediğim yulafı, köftedeki ekmekleri ve antreman sonrası tükettiğim şekeri kessem çok baba ketojenik diyete girerim